Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 117 118 120 121 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Adobe Photoshop - razmjena misljenja, savjeti, i slichno - ne otvaraj novu temu  (Pročitano 597537 puta)
Jet set burekdzija

nemojte deci stavljati drogu u heroin opasno je!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6867
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Apple Iphone 13
kapiram ovo za otkljucavanje ali ako bi mogao korak po korak sa tim umetanjem novog layera.....ja sad imam gotovu sliku vece rezolucije ono sto sam hteo na pocetku ali sam ze zeznuo jer mi je podloga sa kvadraticima nepozeljna,treba mi cisto bela....e sad postavim tu gotovu sliku u cs.... i onda otovrim new layer.....kako dalje????
IP sačuvana
social share
[/url]

Kad svi misle isto,niko ne misli mnogo!!!

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
novi lejer mozes da dodas preko opcije na kartici sa lejerima kao sto je pokazano na slici 1, ili u padajucem meniju "leyer" kao sto je pokazano na slici 2.

na slici 3 je pokazano kako mozes da ofarbas ceo lejer. ili jednostavno kantom na paleti sa alatkama (pri cemu prethodno treba da izaberes u koju boju ces da farbas) ili u padajucem meniju "layer" kako se vidi na slici, nakon cega ce ti iskociti prozorcic gde mozes da izaberes u koju tacno boju ces da ofarbas.

a moze i ovako:
na slici 4 se vidi pozadina koja je otkljucana i koje je postala lejer 0 (otkljucavanje se vrsi pritiskom na katanac na lejeru "background" na kartici sa lejerima, mada to si vec provalio); i vidi se da je dodat novi lejer gde si crtao svoje sare (ja konretno zeleni kvadrat).
na slici 5 se ne vidi pozadinski lejer, zato sto je sakriven. posto nema pozadine, vide se sivo-beli kvadratici. iskljucivanje lejera se vrsi pritiskom na oko na kartici sa lejerima (zaokruzeno crveno).
slika 6: na kartici sa lejerima kliknes desni klik na neki od lejera i izabers fleten imidz. slika ce se zaravniti, pozadina ce biti bela, a iskljuceni lejeri se nece videti.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

01.jpg
(202.56 KB, 1440x900)
02.jpg
(288.72 KB, 1440x900)
03.jpg
(228.98 KB, 1440x900)
04.jpg
(209.64 KB, 1440x900)
05.jpg
(283.54 KB, 1440x900)
06.jpg
(275.4 KB, 1440x900)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6867
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple Iphone 13
hmm ne kapiram zasto je tebi tako mali kvadratic a meni se ofarba preko cele povrsine ??? ja sam izabrao belu podlogu al boja nema veze sa povrsinom....na kraju dobijem jedan novi list poptuno beo i nista nisam uradio   Smile mozda ti vidis gde ja gresim.....  Smile
IP sačuvana
social share
[/url]

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
kvadrad je mali zato sto sam selektovao samo tu povrsinu radi farbanja.

cekaj, tebi je znaci uspeo da dobijes potpuno beli list? to je i bio cilj jer ce taj list da ti bude pozadina. znaci na pocetku otvoris novi lejer preko slike koju precrtavas, i nacrtas to sto ti treba, onda kada si zavrsio i hoces da uklonis pozadinsku sliku, ubacis novi lejer koji obojis u belo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6867
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple Iphone 13
hmm....mislim da se nismo razumeli....ja necu da crtam nista vec na gotovu sliku da ubacim belu pozadinu....da li je to izvodljivo??  Smile
IP sačuvana
social share
[/url]

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
aha, direktno nije moguce, zato sto ti gotova slika zauzima 100% piksela pa nemas iza cega da postavis neku pozadinu. morao bi da uradis sledece. prvo da otkljucas pozadinski lejer, pa onda da izbrises suvisne delove sa slike kako bi iza njih postavio pozadinu. to radis gumicom, ili napravis selekciju nepotrebnih povrsina, pa delete.

u slucaju onog alata o kojem smo pricali prethodnih dana, lakse bi bilo da perom obelezis alat na slici, onda da tu povrsinu pretvoris u selekciju kao sto sam ti objasnjavao. pa da ides na desni klik i izaberes leyer via cut (ili copy, u ovom slucaju sve jedno), a onda da izbrises pozadinski leyer na kome su ti ostali kvadratici. znaci jednu istu radnju mozes da obavis na vise nacina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6867
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple Iphone 13
e sad smo se razumeli......hvala puno!!!  Smile
IP sačuvana
social share
[/url]

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Pozdrav svima,

može li mi neko reci, kako se može napraviti i sa kojim programom ovakva slika :

http://static.telegraf.rs/2013/01/11/mik-dyeger-karla-bruno-dimitrije-karadjordjevic.jpg

Znaci, da se na jednoj slici može ovako ubaciti još neka slika, bez rezanja lika i sl ?

Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15463
Zastava Dorcol
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Apple iPhone 7
Fotošop
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Ok, Fotošop, ali kako to uraditi ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 117 118 120 121 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.216 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.