Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Adobe Photoshop - razmjena misljenja, savjeti, i slichno - ne otvaraj novu temu  (Pročitano 597371 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Banja Luka, Obilicevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k800i
Mogu li u Photoshopu napraviti ovakvu sliku kao sto je na majici???  Smile Smile Imam svaku boju posebno, ali ne znam kao da ih uklopim...

EDIT: Na ovoj slici na majici kad npr. plava boja prelazi preko zute bude zelena. Meni to ne treba, samo da izgleda lijepo. A mijesanje boja nije vazno...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

maja.JPG
(15.63 KB, 394x520)
fred_perryhhh1 zuti.jpg
(70.48 KB, 840x872)
fred_perryhhh crveni.jpg
(88.73 KB, 840x872)
fred_perryhhh plava.jpg
(75.93 KB, 840x872)
« Poslednja izmena: 03. Jun 2008, 15:42:20 od aco-tuf »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

xxx

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1764
Zastava Kikinda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson xperia arcS
stavis te tri slike jednu preko druge i smanjis im opacity
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
ako hoces da zadrze boje a samo da budu drugacije na mestima preklopa, moraces da eksperimentises sa vrstama layerta, ne znam sad tacno .. ali mozda moze overlay npr.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Na koju foru je dobijena ovakva slika

Ne verujem da je to uradjeno aparatom.Na koji nacin se sredjuje ostrisan i uanjuje sum na slikama.Ja imam Noise ninju ali ne umem da koristim.Jer ima jos neki fazon Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Vala, jete i do fotoaparata... covek koristi Canon EOS 20d  Smile
Takodje... korisceno je dodatno osvetljenje, ali to moze ytp bolje da objasni...
Plus se malo igrao se levelima i na kraju... slika je smanjena sa maksimalnih  3504 x 2336px na nekih 466x700px...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
kada bih srao reko bih...malo visi iso (200-400), mala apertura (f/8; f/11; f/16),  flash sa aparata (a mozda je bio i remote, u travi malo desno, zbog senke na levoj ruci i licu) kao fill... duzina ekspozicije oko 200, vidi se po zamrznutoj kosi... nebo je za nijansu mozda vestacki potamnjeno, osnovna obrada ukratko... i naravno da tela kamera nisu skuplja za dzabe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Nebo me i zanima.Ja sa mojim fuji 5600 nikako da namestim da mi kontrast bude svuda isti.Ako jedan deo potamnim drugi mi se posvetli.Tu mislim da podesavanje blende,I onda imam jedan deo koji je super a li zato mi je drugi ili taman ili svetliji.

saljem slike da pogledate.

ovu drugu ako posvetlim deo gde je monah onda gubim deo gde je sijalica i obrnuto.Nikako da to uklopim  Smile
Hocu da se vidi i jedno i drugo.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Pecka Parijarsija_050.jpg
(651.54 KB, 1600x1200)
DSCF0290 10-12-2007 6-30-162 PM.jpg
(610.33 KB, 1600x1200)
« Poslednja izmena: 12. Jun 2008, 10:13:54 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
..prvu si slikao u dva sata popodne, boje su isprane... nece da moze i sa mnogo boljom opremom, osim ako nemas neki ND grad filter (ne pitaj 'posto je to' dok ne uzmes nesto bolje)... jos si slikao kroz neko staklo a i nebo je generalno bilo dosadno, ne moze aparat da izmislja oblake, ocu reci, katastofa scena za aparat...

..na drugoj nista ne vidim, jeste da imas ogranicenje u senzoru ali nekad moras da biras sta ti je bitnije (nesto da pregori, nesto da potamnis)... generalno, lakse se posvetli u photoshopu nego sto se smanji svetlost (kad ode u skroz belo, nema mu povratka... ali kad posvetlis, povecavas sum... zato je ponekad blic zakon (ali ne onaj sa aparata, nego prenosni).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
.prvu si slikao u dva sata popodne, boje su isprane... nece da moze i sa mnogo boljom opremom, osim ako nemas neki ND grad filter (ne pitaj 'posto je to' dok ne uzmes nesto bolje)... jos si slikao kroz neko staklo a i nebo je generalno bilo dosadno, ne moze aparat da izmislja oblake, ocu reci, katastofa scena za aparat...
Sta cu kad sam se zatekao tu.Jeste jos i staklo zeznulo stva.E da jam mogao da stanem ja bi slikao.Al ne smes sve je tu minsko polje  Smile

Citat
..na drugoj nista ne vidim, jeste da imas ogranicenje u senzoru ali nekad moras da biras sta ti je bitnije (nesto da pregori, nesto da potamnis)... generalno, lakse se posvetli u photoshopu nego sto se smanji svetlost (kad ode u skroz belo, nema mu povratka... ali kad posvetlis, povecavas sum... zato je ponekad blic zakon (ali ne onaj sa aparata, nego prenosni).
Pa ne vidi se monah sa strane.Mada njega tad nisam ni hteo da slikam  Smile ali sada bi mi dobro dosao  Smile

Citat
zato je ponekad blic zakon (ali ne onaj sa aparata, nego prenosni).
Sad odosmo u tehnike fotografisanja.To sve znam ali kako sad ovakve i slicne slike da malku uredim i popravim.Kako im sredjivati boju i contrast i sl.Kako smanjiti sum i ostalo.Ima nnindju ali se ne snalazim.Poskidao sam  par pluginova sto je Anea rekla ali nikako se ne snalazim.

Za biju znam nesto sa levels i curves ali kako da urdim w/b.Do sad sam radio u gimpu i on je imao za w/b sasvim dobru stavr.Ali ne mogu da to nadjem u photoshopu.gimp je i od svetle uspeo da nesto uradi  Smile Imam ja i gimp na winu tako da ih koristim oba  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Pa to je poenta... mozes ti da provedes par dana i da bukvalno slikas po obrisima i da imas sliku a ne fotografiju... ali poenta je da ne uprskas stvar mnogo, nije ni photoshop svemoguc... kada je slika dobra, lakse se (i minimalno) popravlja.

sto kazu, bolje spreci nego leci .. il tako nesto... moras da znas sta hoces..

btw imas tutoriala na netu za ps koliko hoces... ako imas para uzmi neku knjigu o osnovama fotografije i jednu o photoshopu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.239 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.