Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Jan 2026, 21:36:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ACF Fiorentina  (Pročitano 128338 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 146
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung TAB P1000
Frey: Ko želi može da ide u januaru

Golman Viole Sebastien Frey govori o atmosferi u Fiorentini nakon pobede od 1:0 protiv Đenove i poručuje da neki od igrača mogu napustiti klub u januaru...

Fiorentina se oporavila nakon šokantnog poraza od Lazia. Viola je u teškoj borbi izvojevala pobedu nad solidnom ekipom Đenove.

Frey je odvojio malo vremena i za SKYSports objasnio šta je dovelo do preokreta u stanju ekipe za samo 4 dana: “Imali smo sastanak, razjasnili neke stvari i sad je sve OK.”

Trener Cesare Prandelli je izvršio nekoliko rotacija u ekipi na početku sezone i Frey smatra da je to možda uzbudilo neke od članova ekipe.

”U svlačionici smo svi jedinstveni ali postoje zasigurno igrači koji bi želeli da igraju više,” kaže francuz, koji se oprostio o dresa reprezentacije zobg sukoba sa Raymond Domenechom. “Smatram da su rotacije koje trener vrši legitiman način da se ekipa prodrma i krene ka boljim igrama i rezultatima.”

”Do januara svi to moraju prihvatiti,” nastavio je. “Oni koji izaberu da ne ostanu mogu potražiti neke alternative i puteve u svojim karijerama.”

Sledeći meč Fiorentine je u Ligi Šampiona protiv Steaue u utorak u Firenzi.

Izvor: Fiorentina Balkan

Gilardino : ''Hvala saigrači''

Napadač fudbalskog kluba ACF Fiorentina, Alberto Gilardino, zahvalio se svojim saigračima na odličnoj podršci i odličnim loptama, koje su mu pomogle da već postigne tri  gola i kako stvari stoje vraća se u formu u kojoj je bio u Parmi.

Gilardino je već postigao tri pogotka u takmičenju Seria A i dva pogotka u Ligi Šampiona protiv Lyona u gostima.

Gilardino je izjavio da je presrećan što se vraća u staru formu u novom gradu i novom klubu.

''Skoro sam stigao u Firenzu i već sam veoma vezan za ovaj grad koji mi daje mnogo'', izjavio je Gila.

Posebno je želeo da izrazi zahvalnost svojim saigračima koji razumeju njegovo kretanje i šalju mu perfektne lopte.

''Bez pomoći mojih saigrača, ne bih postigao toliko golova. Želim da se zahvalim svima''.

Prandelli: Forza Viola

Trener Fiorentine, Cesare Prandelli, je prekinuo medijsku ćutnju nakon meča sa Đenovom i priznaje da je zaljubljen u klub i grad...

Prandelli je odlučio da ne daje izjavu nakon utakmice sa Đenovom (1:0). Međutim, odlučio je da „izađe iz mraka“ i prokomentariše trenutnu situaciju na Artemio Franchiu.

Prandelli veruje da je grad zaljubljen u njega i veruje da njegova ekipa može nastaviti da pobeđuje, a sledeća prilika za to je meč Lige Šampiona protiv Steaua-e.

„Osećam da me Firenca voli i to je sjajan osećaj.“

„Ekipa? Treniram solidnu grupu koja je obdarena moralnom vrednošću kao i tehničkom.

„Moramo nastaviti sa dobrim partijama i izaći ćemo na pravi put. Forza Viola.“

Ljubičasti sutra veče dočekuju rumunsku ekipu a Prandelli će najverovatnije na teren izvesti ekipu koja je pobedila Đenovu.

Mutu mora promeniti ponašanje?

Napadač Fiorentine Adrian Mutu mora promeniti svoje ponašanje, kaže bivši napadač Viole, Marco Nappi.

Mediji u Italiji prenose da je bilo varnica između rumunskog napadača i trenera Cesare Prandellia nakon što je napadač zamenjen u meču sa Đenovom. Mutu je bio besan kada je izveden iz igre, neposredno što se spremao da izvede slobodan udarac iz jako povoljne pozicije. Direktor Corvino je smirio strasti objašnjavajući da nije bilo ničega osim impulsivne rekacije igrača. Mutu je teren napustio nasmejan nakon pobede Viole od 1:0.

Nappi misli da napadač mora promeniti način izražavanja svog nezadovoljstva pojedinim odlukama jer u suprotnom to može bitno uticati na celu ekipu.

"Problemi u svlačionici? Mislim da su stvari malo prenaduvane. Čuo sam izjavu Freya, ali mislim da nema ozbiljnih problema," kaže Nappi za Violanews.com.

"Nije bilo problema između igrača i trenera, ako je tako to može uticati na grupu u celini."

"Mutu? Fudbaleri ne bi trebali da imaju takvo ponašanje. Mutu bi mogao sebe da stavi u poziciju onih koji su na klupi."

"Izmena je bila na mestu i ja se slažem sa odlukom trenera. Poštujem Mutua ali on mora promeniti ponašanje ili će naškoditi ekipi."

Ovo nije prvi ovakav ispad rumunskog asa. Sa druge, pozitivnije strane, Viola se vratila na staze pobeda pobedom nad Đenovom od 1:0 i nada se da će niz dobrih rezultata nastaviti protiv Steaue u utorak uveče.

« Poslednja izmena: 29. Sep 2008, 23:54:05 od drmisko »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 6260 Slide
Fiorentina još jednom odbila Romu za Mutua

U ponedjeljak je aktualni doprvak Roma još jednom pokušala u svom naumu, dovesti rumunjskog nogometaša Adriana Mutua iz Fiorentine...

Tijekom ljeta je Roma nudila Fiorentini više od 20 milijuna eura, no Mutu je ostao u Toskani, te zajedno s Gilardinom predvodi napad Fiorentine.

Ako je vjerovati igraču onda je tijekom ljeta sam Mutu odbio takvu mogućnost, makar je Fiorentina bila spremna na prodaju. No, u ponedjeljak su se oglasili čelnici Fiorentine i jasno dali do znanja Rimljanima da odustanu od takvog nauma.

Nakon iznimno lošeg uvoda u sezonu Roma očito pokušava pojačanjima riješiti krizu, ali je i evidentno kako je napadački red Rome u problemima. Najbolji dokaz toga je taj što je obrambeni igrač Christian Panucci postigao tri pogotka u prvom dijelu aktualne sezone.

Kod Fiorentine se očigledno neće pomoći...

Izvor: Nogometni - Magazin
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 6260 Slide
Fiorentina – Steaua

U drugom susretu grupe F rumunska Steaua ide na Artemio Franki, na kojem gostuje Fiorentini. ’Viola’ ne igra ni približno dobro kao prethodne sezone u Kalču, ali je za vikend osvojila sva tri bod protiv Đenoe. Jedini strelac na meču bio je Alberto Đilardino, kojem je to bio peti pogodak u sezoni.

„Trijumf protiv Đenoe vrlo je bitan za nas. Mnogi su nas kritikovali posle poraza od Lacija, ali kolektivnom igrom smo se izdigli iznad svega i odigrali na visokom nivou. Mislim da smo u nedelju dokazali da smo razmišljamo kao pravi tim“, rekao je bivši centarfor Parme i Milana.

’Đila’ je igralište napustio pre kraja tog susreta zbog povrede kolena i postojala je bojazan da trener Čezare Prandeli neće moći da računa na njega u Ligi šampiona. Ipak, Đilardino će predvoditi napad Fiorentine u sredu.

„Alberto igra baš kako treba. On je veoma bitan za nas i nadam se da će nastaviti u istom ritmu jer to zaslužuje“, nada se Prandeli nastavku golgeterske serije Đilardina, koji je u prvoj rundi dao dva gola Lionu.

Trener Fiorentine očekuje od svojih pulena isti pristup meču kao u subotu sa Đenoom.

„Borbenost mora da bude kao na prošloj utakmici. Utakmica protiv Lacija nas je opametila, tada smo bili malodušni. Poraz je dozvoljen, ali nikako na taj način. Bio sam vrlo zabrinut tada i bio sam iskren sa igračima rekavši im da ne igramo dobro. To je izazvalo željenu reakciju“, kaže 51-godišnji stručnjak.

U timu će biti i Rumun Adrijan Mutu, koji je ponikao u Dinamu, gradkom rivalu Steaue. Zbog toga će, slično kao i Riberi, biti još više motivisan.

Steaua u prvom kolu nije imala sreće, pošto je rano primila gol od Bajerna. Imali su Rumuni nekoliko prilika da se vrate u meč, ali nisu ih iskoristili.

Za vikend su se u Rumunskom prvenstvu sastali Kluž i Steaua, dva predstavnika našeg zapadnog suseda u Ligi šampiona. Rezultat je bio 1:1, a Steaua je propustila priliku da se osami na vrhu tabele.

Ekipa trenera Marijuša Lakatuša zato ponovo deli prvo mesto sa Dinamom. Obe ekipe imaju 19 bodova posle osam rundi. Biće ovo deseto gostovanje Steaue u Italiji, a tradicija je poražavajuća – nijednom nisu slavili.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Alles Wird Gut

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4019
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Frey: Napadači, probudite se!

Neočekivano je dva boda na svom Artemio Franchiju prosula Fiorentina - Viole je protiv Steaue još goreg raspleta spasio tradicionalno izvrsni Sebastien Frey...

Francuski je vratar u drugom poluvremenu bio pod stalnim pritiskom Rumunja - osobito je atraktivna bila refleksna obrana Semedovog udarca - a poslije utakmice je izjavio: "Zainatio sam se i vjerujem da gol ne bih primio da se igralo još danima. Šteta, međutim, da napadači ne pružaju igre koje se od njih očekuju. Nije mi običaj upirati prstom i tražiti krivce u suigračima, ali jalovost nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu".

I navijači se slažu - prvi put Firentinci su svoje nezadovoljstvo igrama momčadi izrazili pokojim zviždukom na račun Adriana Mutua - Rumunj je zasad u sezoni postigao samo dva gola, a Giampaolo Pazzini i Pablo Osvaldo nijedan.

Jedina svijetla točka Prandellijeve navale Albertino Gilardino dosad ih na kontu ima šest, ali ni on nije uspio razbiti čvrstu rumunjsku obranu: "Dali smo svoj maksimum, ali umor je izgleda uzeo danak. Pogodili smo stativu" (Mutu, op.p.) "nismo imali sreće, ali treba biti realan i priznati da smo mogli proći i gore. Rumunji su neugodan protivnik i nikom neće biti lagan zalogaj".

Fiorentina sada nakon dva kola ima dva remija i poravnata je s Lyonom na drugom mjestu iza vodećeg Bayerna, a ovog vikenda ih u Serie A (12. je) na Bentegodiju čeka Chievo.

Preuzeto sa Sportnet.hr
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 146
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung TAB P1000
Prandelli pohvalio igrače i kritikovao navijače

Trener fudbalskog kluba Fiorentina je pohvalio igrače za dobru igru uprkos rezultatu 0:0 i iskritikovao navijače zbog loše reakcije nakon završetka ove utakmice.

Budući da je Fiorentina odigrala 0:0 sa Steauom na Artemio Franchijem, navijači su ovaj neuspeh prokomentarisali zvižducima. Prandelli je ovo iskritikovao i pohvalio igru svoje ekipe.

''Imali smo par poteškoća ali nismo primili gol što je veoma važno. Tim je pokazao sportski duh što je veoma važno za tim koji se tek sada stvara i raste''.

''Steaua je bila u boljoj kondiciji od nas pošto su bili odmorni i nisu imali utakmicu pre tri, četiri dana''.

''Trudili smo se, pokušavali sa dugim loptama ali nas nije išlo''.

Na reakciju navijača Prandelli je rekao : ''U tri godine smo postigli mnogo, nismo bili u Ligi Šampiona 8 godina i mislim da su igrači zaslužili samo aplauze'', izjavio je Prandelli za medije.

Gilardino : ''Dali smo naš maksimum

Napadač fudbalskog kluba Alberto Gilardino je razočaran zbog sinoćneg rezultata protiv Steaue, ali tvrdi da je ekipa dala svoj maksimum.

Fiorentina je veoma loše odigrala na utakmici protiv Steaue sa rezultat 0:0 iako se očekivalo sigurnih tri boda.

Alberto Gilardino je postigao nekoliko golova za Fiorentinu ove sezone ali je ostao praznih šaka tokom sinoćne utakmice na Artemio Franchiju.

''Mislim da nismo mogli bolje da odigramo, igrali smo pre tri dana utakmicu i mislim da nas je umor stigao. Imali smo par dobrih prilika ali nam nije uspelo''.

Nekoliko fanova Fiorentine je propratilo igrače zvižducima.

''Rezultat je bio 0:0 i takva reakcija od navijača se očekuje i to smo prihvatili kao aplauz nakon pobede. Svesni smo i sami da se moramo popraviti''.

Frey : ''Napad, probudi se''

Golman fudbalskog kluba Fiorentina je izjavio da želi da napad njegovog kluba da 100% svoje snake i da postiže više golova kako bi se izbegli rezultati poput onoga protiv Steaue kada je bilo 0:0 na Artemio Franchiju.

Od Fiorentine je bilo očekivano da uzme sva tri boda kod kuće protiv rumunske Steaue. Međutim Fiorentina je odigrala veoma slabo i ''izvukla'' rezultat 0:0.

Ovo dovodi Fiorentinu u situaciju da iz dve utakmice ima samo dva boda iako je bila moćnija na oba meča. Frey je pokušao da podigne malo moral napadača.

Alberto Gilardino je postigao 6 golova, Mutu 2, a Giampaolo Pazzini i Pablo Osvaldo nijedan.

''Ne želim ja nikog da uvredim samo želim da im poručim da daju 100% svoje snage i da podignemo timski duh''.

Fiorentina sledeću utakmicu u Ligi Šampiona igra protiv Bayern Municha 21. Oktobra, a u šampionatu u nedelju u gostima protiv neugodne ekipe Chieva.

Mutu : ''Mediji lažu''

Zvezda fudbalskog kluba Fiorentina Adrian Mutu je nakrpio italijanske novinare zbog laži oko njegovog sukoba sa Cesare Prandellijem i navodnog prelaska u Romu.

Mutu nije imao baš najbolji početak ove sezone u Fiorentini, i u medijima je to preneto kao sukob izmedju njega i trenera Cesare Prandellija, to se posebno odnosilo na utakmicu protiv Genoe.

Takođe je rečeno u novinama da 29 - godišnji reprezentativac Rumunije prelazi u Romu ovog leta.

''Sve što je rečeno u novinama je porpuna laž'', izjavio je Mutu posle utakmice sa Steauom koja je završena 0:0.

''Problem oko transfera sa Romom ne postoji, sve je završeno ovog leta i potpisao sam novi ugovor sa Fiorentinom. Mediji samo žele da prave ne potrebne skandale''.

''Imam odlično prijateljstvo sa Prandellijem. Bio sam besan zato što sam želeo da igram svo vreme i da dam 100% svoje snage. To sam i objasnio na konferenciji''.

''Znam kada ne igram dobro i uopšte mi nisu potrebni novinari da mi to dokažu''.

Izvor : Fiorentina Balkan
« Poslednja izmena: 01. Okt 2008, 21:09:25 od Enis - Mafija »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Optimus One P500
Della Valle kritikuje navijače

Predsednik Fiorentine Andrea Della Valle kritikovao je navijače koji su zviždali i vikali na igrače posle odigrane utakmice protiv Steaue koja je završena rezultatom 0:0.

Fiorentina je uzela samo jedan bod na toj utakmici drugog kola Lige Šampiona grupe F, iako su mnogi imali iščekivanja da će Fiorentina lako doći do celog plena od tri boda.

Fiorentina nije imala igru te večeri što je dovelo da navijači zvižde i vređaju igrače.

Della Valle je reagovao i rekao da je ponašanje navijača pogrešno, posebno što je tim dao mnogo da bi stigao gde jeste sada.

''Nisam očekivao ovakvu reakciju od navijača, to nije u redu'', rekao je Della Valle za Tuttosport.

''Mnogo smo uložili u ovaj klub da bi ga vratili na pravi put u Ligu Šampiona posle osam godina''.

''Moramo gledati u budućnost koja nas čeka. Uvek ću imati poverenja u svoje igrače i svog trenera''.

Prandelli menja Ranieria?

Prema mediju Tuttosport, Juventus je zainteresovan za Fiorentininog stručnjaka Cesare Prandellija koji bi trebao da zameni Claudio Ranijerija na kraju sezone.

Ranieri je preuzeo Juventus 2007. godine od Didier Deschampa i na kraju sezone zauzeo treće mesto u Seriji A.

Međutim Ranieri nije popularan među navijačima Juventusa, posebno misleći da on nije pravi čovek koji će ih vratiti na prave staze italijanskog i evropskog fudbala.

Ranieri se nalazi pod pritiskom posle lošeg početka u šampionatu i posle sramotnog remija u Ligi Šampiona protiv ekipe BATE Borisov od 2:2.

Tuttosport tvrdi da će Cesare Prandelli zameniti Ranierija ako Ranijeri i dalje bude ostvarivao ovako loše rezultate.

Pranelli je povezan sa Juventusom jer je od 1979-85. igrao za ovu ekipu kada je za nju nastupao Giovanni Trapattoni.

Borgonovo se vraća u Firencu za Baggiom

Bivši igrač Fiorentine i Milana, Stefano Borgonovo je organizovao utakmicu sledeće srede koja će imati motiv skupljanja para za istraživanje bolesti Amyotrophic Lateral Scerlosis, od koje i sam pati.

Stefano Borgonovo je u kolicima kroz vokalni aparat pričao o ovoj bolesti. On oseća da je veoma bitno da se lekarima pomogne finansijski da se ova bolest što bolje leči.

''Želim da poboljšam kvalitet života onim ljudima koji boluju od ove bolesti'', izjavio je Borgonovo.

Bolest je opaka, mora da govori preko vokalnog aparata, oči mu nisu u funkciji, telo mu je paralizovano ali mu je savest u redu. Nemoguće je disanje bez pomoćnih aparata. Meč između Fiorentine i Milana, njegovih klubova, će zaista biti čast za Borgonova.

Na pitanje o ponovnom vraćanju na Artemio Franchi, Borgonovo je rekao: ''Biće veoma emotivno, to će biti moj treći povratak u Firencu ali i najvažniji.

Navijači su u pravu što zvižde

Igrač Fiorentine, Felipe Melo je izjavo da su navijači bili u pravu što su zviždali i vikali na igrače posle razočaravajuće igra protiv Steaue.

''Mislim da smo u poslednjih par utakmica odigrali protiv veoma jakih ekipa kao što su Juventus, Genoa i Lyon''.

''Na svim utakmicama smo odigrali dobro sem na utakmici protiv Lazia kada smo razočarali''.

''Prošle godine kada sam igrao za Almeriu postigao sam pogodak par puta. Ako Mutu i Gila nastave da tresu mreže biće sve u redu sa ekipom''.

Brazilac je prokomentarisao ponašanje navijača : ''Tokom utakmice navijači su bili perfektni, ali su nam na kraju zviždali. To je sasvim u redu i u pravu su ako im se nije svidela naša igra''.

''U svakom slučaju, naši navijači uvek žele da vide pobedničku Fiorentinu''.

Montolivo se nada pogotku protiv Chieva

Mladi igrač Fiorentine, Riccardo Montolivo se nada pogotku protiv Chieva u nedelju na utakmici Serie A. Utakmica počinje u 15 časova.

Viola je otputovala do Verone i nada se pobedi kako bi ublažila neuspeh ostvaren u Ligi Šampiona protiv ekipe Steaue.

Ekipa Cesare Prandellija je došla na ovu utakmicu pod pritiskom medija da se previše igra svodi samo na Alberto Gilardina.

Montolivo tvrdi da to nije istina i nada se pogodku u meču. Međutim i sam kaže da neće biti lako protiv popularnih ''Letećih magaraca''.

''Chievo je veoma organizovana ekipa sa veoma kvalitetnim i disciplinovanim igračima. Igraju veoma dobro ali moramo da uđemo u pobednički mentalitet'', izjavio je Montolivo.

''Mnogo stvari se promenilo ovog leta, imali smo problema na početku ove sezone ali se nadam da će sve ići nabolje kako sezona odmiče''.

''Gilardino uvek daje gol? I mi želimo da damo gol, ali naš uspeh se zasniva na timskom radu i odličnom proigravanju naših napadača''.

Fiorentina je imala loš početak sezone i protiv Chieva se nada dobrom rezultatu.

izvor:fiorentina-balkan
IP sačuvana
social share
Fiorentina-balkan
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 6260 Slide
Batistuta: Rado bih sudjelovao u projektu jačanja Fiorentine

Legendarni napadač Fiorentine i argentinske nogometne reprezentacije, Gabriel Omar Batistuta, volio bi se vratiti u omiljeni talijanski klub i nastaviti raditi na projektu jačanja kluba iz Firence...

Najveće trenutke u igračkoj karijeri Batistuta je postigao u Fiorentini, za koju je od 1991.-2000. odigrao 269 utakmica i u 168 navrata pogocima donio radost navijačima. Za argentinsku reprezentaciju, pak, u 78 utakmica mrežu je tresao 56 puta.

- Tijekom karijere pokazao sam bliskost Firenci, a snažnu poveznicu s gradom osjećam i danas. Zato me zasmeta kada me ljudi pitaju volim li taj grad - rekao je “Batigol”.

Batistuta vjeruje kako se u Firenci ponovno slaže momčad sposobna za velika postignuća, a i on bi volio biti dio tog projekta.

- Rado bih sudjelovao u tome - kazao je.

Batistuta je na vrhuncu snage ostao u Fiorentini kada je ona 1993. godine izbačena u Seriju B, odbivši pritom mnogobrojne ponuđače koji su ga htjeli dovesti u svoje redove. Svojim golovim je pomogao Fiorentininom povratku u najviši razred talijanskog nogometa godinu dana kasnije.

U znak zahvalnosti 1996. godine, kada su "viole" osvojile Talijanski kup i Superkup, Fiorentinini su navijači postavili njegovu brončanu statuu u prirodnoj veličini.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 6260 Slide
Adrian Mutu ne mora na operaciju koljena

Rumunjski nogometaš Adrian Mutu suočio se s novom ozljedom. U pitanju su ligamenti koljena, a u njegovom klubu Fiorentini su se bojali kako bi Mutu morao i na operaciju...

Takav zahvat bi sigurno odvojio Mutua na duže vrijeme od travnjaka, no po posljednjim informacijama iz Firence operacija neće biti potrebna.

Mutu će sigurno propustiti ogled domaćeg prvenstva ovog vikenda, ali bi mogao biti spreman za utakmicu 3. kola Lige prvaka tijekom tjedna, kada Fiorentina gostuje kod Bayerna u Münchenu.

- Liječnički tim Fiorentine je donio odluku, uz suglasnost Mutua, da ne odlazi na operaciju. Velika je to odgovornost i baš zbog toga mislim kako su dobro razmislili i nisu donosili rizičnu odluku. Ozljeda nije takve prirode da operacija jedina spašava ili je najbolje rješenje. Pazit ćemo kako se odnosimo prema njemu i neću ga forsirati - rekao je trener Fiorentine Cesare Prandelli.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 6260 Slide
Samo ti igraj rukometa Smile

Gilardinu dvije utakmice suspenzije zbog igranja rukom

Napadač Fiorentine Alberto Gilardino dobio je suspenziju od dvije utakmice u talijanskom prvenstvu zbog toga što je pogodak protiv Palerma postigao s rukom...

Fiorentina je u gostima svladala Palermo 3-1 u posljednjoj utakmici 8. kola Serije A odigranoj u nedjelju u večernjem terminu. No, tko zna kako bi se utakmica razvijala da suci nisu priznali vodeći pogodak gostiju kojeg je u 20. minuti postigao Gilardino. A nisu ga smjeli priznati! TV snimka jasno pokazuje da je napadač Fiorentine loptu u mrežu iz blizine ugurao – rukom!

U Palermu su već nakon utakmice bili izuzetno bijesni. Tako je predsjednik kluba Maurizio Zamparini grmio:

- Zahtjevat ćemo da disciplinska komisija upotrijebi TV snimku kao dokaz i kazni Gilardina s barem pet utakmice zabrane nastupa. Ne samo da je zabio rukom, nego je još imao obraza onako slaviti gol! Odigrali smo dobru utakmicu, ali su sudac i njegov pomoćnik dali veliki doprinos pobjedi Fiorentine. Ovo nam se već drugi puta dogodilo protiv njih. Prije dvije sezone nam je Adrian Mutu zabio gol dok je jedan naš igrač ležao na terenu ozlijeđen.

Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza je nakon pregleda TV snimke ustanovila da je Gilardino postigao pogodak rukom namjerno i s intencijom, te je takav akt ocijenila kao vrlo ozbiljan nesportski potez. Stoga je Gilardino suspendiran na dvije utakmice. Konkretno, propustit će susret protiv Intera u srijedu u Firenci, te gostovanje kod Siene u nedjelju.

Još se ne zna hoće li se Fiorentina žaliti na ovu odluku.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia N95
Djila doktor.. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Jan 2026, 21:36:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.