Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 21:02:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Abortus  (Pročitano 34269 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zao mi je sto cu sada ovo napisati ali danasnja omladina je dosta promiskuitetna i da to ne vodi nigde.A i svi su u fazonu da prozivim zivot.......sta li to znacilo!?Ne moj te se zaludjivati glupostima nije sve u zezanju i provodima.Mislim da danasnja omladina vise ne zna sta znaci porodica.A i svi su u fazonu da beze od obaveza stim sto to vuce neke posledice za sobom.Postoji ona narodna "Ko ne plati na mostu lati na cupriji".Sve ima svoju cenu.Svi su u fazonu ako se udam i stvorim porodicu nema izlazaka nema provoda nema zezanja.Ja mislim da gresite jer tada pocinje pravi zivot.Danasnje cure ne misle o deci nego o linijii spoljasnjem izgledu.I bekstvu oed obaveza.Sve zele da im je sazvakano i na gotovo.

Milosava,
mislim da ces sa godinama promeniti misljenje.Tako sam i ja mislila ali sve se menja.Par godina sam starija od tebe sve se to menja preko noci.Onog trenutka kada budes ostala majka mislim da neces imati takvo misljenje sto se tice abortusa.Ja mislim da svaki covek treba da odgovara na neki nacin za nekesvoje postuke.Sto se tice hormona oni rade ceo zivot i kod mladih i kod starih.A i recicu cu ti nesto: Tvoje kolege ne vole zene koje abortiraju.Prosle godine sam  vodila kumu na neku reviziju i dok sam je cekala cujem lekara kako proziva i govori" Ajde nerodtkinje da se otarasite tereta".
Ne zelim da me pogresno shvatis ovo je samo moje misljenje nije ni svadja niti rasprava.A taman posla da ja pokusavam da te ubedimm u nesto.Kazem sta mislim.izvini ako sam nesto pogresno rekla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Izvinjavam se za progutana slova,zeki me tastatura Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

...Svako,ali svako ima pravo da odlucuje o svom telu i zivotu i bez obzira da li se slazem ili ne,nije moje da ja sudim i uticem na to sta ce ko uraditi sa svojim zivotom...

...S tim u vezi,opet sledi zakljucak da su se te zene kao maloletnice upustile u nesto za sta nisu bile spremne da snose posledice,pri cemu je zakazala porodica i da nisu bile sexualno obrazovane,a htele su da budu *velike*...

...Drzava slabo sta cini po pitanju preventive ovakvih stvari i obrazovanja omladine,daje slabu potporu i finansijsku podrsku trudnicama u zakonima koje donosi,slabo se brine za napustenu decu i nema pravo da se petlja u primarnu odluku radjanja...

...To sto ne osudjujem sve one zene koje su sebe dovele do te situacije,ne znaci da mislim da je abortus dobro kontaceptivno sredstvo i da je sreca sto nam je ovakva situacija,vec smatram da zene nisu samo rasplodni objekti vec i osobe,koje,kakvog-god da su mentalnog sklopa,obrazovanja,shvatanja imaju pravo da odluce da li ce nositi u svom telu plod 9 meseci i snositi sve posledice i rizike trudnoce i radjanja i zakonske obaveze staranja do 18 godine deteta koje se rodi.

Ljubopitiva, predlazem ti, zaista sa najboljim namjerama, da ovo gore procitas. Ali ne samo jedanput! Smile
« Poslednja izmena: 28. Feb 2006, 19:03:01 od dopud »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Misljenja su razlicita.I stojim iza svojih reci i misljenje necu da promenim.Sto da se ne bojis da ti zakmeci na pragu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@ milosava & dopud

Niko nema prava na abortus, osim u slucaju silovanja, incesta i ako ce dete biti sa nekom vecom manom i sl. A ta pravdanja kako se nema para, iskustva, kvaliteta zivota... To zaj...te. A i Milosava, lepo si rekla, citiram: "Svako, ali svako ima pravo da odlucuje o svom telu i zivotu"; prema tome bi to trebalo da vazi i za dete, jer ma kako je vi zvali - plod, zigot, fetus, ono je ipak zivo i u vec vrlo ranom periodu trudnoce ono ima sposobnost da oseti bol, a ubrzo dobija i ljudski oblik.
Nisam ja protiv odnosa pre braka, ali kad se vec stupa u njega onda ili se zastitite ili budite spremni i na trudnocu. Takodje, ne mislim da u slucaju trudnoce, momak i devojka odmah treba da se uzmu, ali svakako treba da potpomognu jedno drugo u podizanju i odgajanju deteta, ipak je ono dete od oboje.
Ukratko, ako se neka osoba odluci na abortus, treba da razmisli da li bi mogla da uperi pistolj u glavu maloj bebi od 1 god. i da opali, jer je to svakako bolja, brza i bezbolnija smrt od struganja ili isisavanja deo po deo, jos slabasnog tela male osobe iz materice "majke". Smile Smile
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Rassanin

Pa gdje se to Milosava slozila sa abortusom? Bas nigdje. Ali se nije slozila ni sa laprdanjem koje ne umije vidjeti u cemu je problem. Problem je u drustvu, odnosno, jos blize receno, u predstavnicima vlasti, e koji svojim neljudskim ponasanjem i pokazuju da ih nije briga za pomenuto pitanje. A bez njih se ne moze ni rijesiti.

Dakle, Milosava se nigdje nije slozila sa abortusom, ali, isto tako, nije se slozila ni sa bezveznim laprdanjem, e a koje skrece pogled u stranu od jedinog nacina kojim bi se mogao trajno rijesiti pomenuti problem u drustvu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ljubopitljiva,
nemas se zasto izvinjavati,a posebno ne meni-ti imas pravo na svoje misljenje i ja to postujem i nema razloga da mi se izvinjavas,jer me nisi nicim uvredila.
Naravno da ovo nije ni svadja,ni rasprava,vec samo mesto gde razmenjujemo misljenja.
U poslednjih par postova je mozda zvucalo kao da se raspravljam s tobom,ali nisam imala nameru,nego mi je,na osnovu onoga sto si napisala,bilo najjednostavnije objasniti suprotnost kako ja razmisljam.
Dan kada postanem mama ne moze promeniti moje misljenje oko abortusa,jer sam o tim stvarima razmisljala mnogo ranije(tipa-sta da se meni jednog dana desi) i shvatila da nema sanse da bih mogla to uraditi,ali nema sanse ni da bih rodila to dete ako ne vidim oca tog deteta kao coveka s kim bih provela ceo zivot.E,sad,to sam razmisljala kao jako mlada i samo se promenilo to da bih rodila dete cak i ako taj neki ne zeli da ostane samnom,ali opet potencijalni tata ne moze da bude bilo ko,tek da je musko.
Eto,to je sto se mene tice,ali ja sam,inace,izuzetak u svojoj generaciji(pa,i starijima) po mnogo kojim razmisljanjima,tako da ti ja i nisam adekvatan primer za danasnju omladinu,ali dajem sve od sebe,kad god imam priliku,da razgovaram i sa devojkama i sa zenama i da ih uputim da povedu racuna o sebi i svom telu,pre nego sto dozive iskustvo nezeljene trudnoce.
Slazem se da postoji veliki broj omladine oba pola koji beze od odgovornosti i kojima je bitan provod,ali treba imati u vidu i da su danasnja vremena drugacija od vremena nasih majki,baka,i da se devojke vise ne udaju od 13-18 godine,vec da se ta granica pomera,sto zbog skolovanja,sto zbog drugih razloga,a  zdravstvena i sexualna kultura je skoro na istom na nivou prethodnih generacija.
Sto se tice nekih radnika zdravstvene struke,i tehnickog osoblja i lekara,zaista ih ima kojima ne bi trebalo dozvoliti ulazak u zdravstvene ustanove,osim kao pacijentima.
Ali,u svakoj profesiji ima kukolja i otpadaka od ljudi i ne znaci ako je neko lekar da je i covek i vaspitan.Tuzno je sto je tako,ali je istina.
Ono zbog cega sam stalno spominjala prevenciju je zbog toga sto sam samo jednom,na pocetku radnog staza,bila u prilici da mi dodje na odelenje skolska drugarica iz medicinske skole sa nalazom da je trudna i da zeli abortus.Moja prva reakcija je bila da sam opsovala i glasnije rekla-Kako to da ti se desi?-,a onda,u sledecem momentu shvatila da sam napravila katastrofalnu gresku,jer joj,pored sve muke i tezine situacije nije trebala moja pridika.Istina,obe smo isle u medicinsku,ali se ta tema nije posebno obradjivala,vec samo ovlas,usput.To sto je meni sve to oko ginekologije bilo interesantno jos mnogo pre,pa sam se informisala i sto sam odgovornije razmisljala i postupala je bila moja sreca,jer imam i drugaciju porodicu nego vecina devojaka.
Kasno je osudjivati kada se nesto desi,treba razgovarati pre…
Starije generacije zena i njihova iskustva su dokaz da su zene i devojke i pre radile abortuse,ako ne zele da rode(ili ako vide da ih mladic nece ozeniti),ali su to radila nestrucna lica,i tako ce uvek biti,samo sto se sada to moze obaviti u zdravstvenim ustanovama i sa neuporedivo manjim posledicama po zenu.
Mozda ce ovo sto cu sada napisati zvucati grozno,ali kada sam pocinjala sa radom i meni je bilo najcudnije kada zena dodje na abortus,ali vremenom,kada sam videla kakvih sve problema i bolesti ima,kada je bukvalno glava u torbi,i oko cega sve zene kubure,a pritom nisam radila na klinici,gde su te stvari,lecenje i teske dijagnoze neuporedivo izrazajnije,vec u domu zdravlja,shvatila sam da je istina kad starije koleginice kazu da je abortus manji problem od vecine drugih stvari,jer ona zena koja moze,uopste,da ostane trudna,znaci da je zdrava.
Zato kazem,ne mozemo uticati na odluku zene kada ona vec odluci,niti mozemo vaspitati celi narod da se samo sexa sa onim s kim ce se vencati,ni da se vencava sa onim s kim pravi dete,a ni da snose sve posledice svojih postupaka(pa,puni su nam sudovi mama koje jure tate za dokazivanje ocinstva i priznavanje deteta),ali mozemo nesto uciniti na podizanju svesti da se razmisli i preduzme zastita pre sexualnih aktivnosti.
Od pukog polemisanja kako abortus nije u redu,nista se nece promeniti.Poneko ce uraditi nesto po tom pitanju kad su njegova deca u pitanju,ali vecina naroda je,inace,pasivna po mnogim pitanjima,pa tako i po ovom,tako da se zbog osude okoline nece nista pomeniti nabolje,samo ce se menjati lokacije u odnosu na stanovanje i birati privatne klinike i ordinacije u poslepodnevnim casovima.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ milosava & dopud

Niko nema prava na abortus, osim u slucaju silovanja, incesta i ako ce dete biti sa nekom vecom manom i sl. A ta pravdanja kako se nema para, iskustva, kvaliteta zivota... To zaj...te. A i Milosava, lepo si rekla, citiram: "Svako, ali svako ima pravo da odlucuje o svom telu i zivotu"; prema tome bi to trebalo da vazi i za dete, jer ma kako je vi zvali - plod, zigot, fetus, ono je ipak zivo i u vec vrlo ranom periodu trudnoce ono ima sposobnost da oseti bol, a ubrzo dobija i ljudski oblik.
Nisam ja protiv odnosa pre braka, ali kad se vec stupa u njega onda ili se zastitite ili budite spremni i na trudnocu. Takodje, ne mislim da u slucaju trudnoce, momak i devojka odmah treba da se uzmu, ali svakako treba da potpomognu jedno drugo u podizanju i odgajanju deteta, ipak je ono dete od oboje.
Ukratko, ako se neka osoba odluci na abortus, treba da razmisli da li bi mogla da uperi pistolj u glavu maloj bebi od 1 god. i da opali, jer je to svakako bolja, brza i bezbolnija smrt od struganja ili isisavanja deo po deo, jos slabasnog tela male osobe iz materice "majke". Smile Smile

Dosta dobro rečeno.
Malo ... grubo, ali dobro.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

...Svako,ali svako ima pravo da odlucuje o svom telu i zivotu i bez obzira da li se slazem ili ne,nije moje da ja sudim i uticem na to sta ce ko uraditi sa svojim zivotom...

...S tim u vezi,opet sledi zakljucak da su se te zene kao maloletnice upustile u nesto za sta nisu bile spremne da snose posledice,pri cemu je zakazala porodica i da nisu bile sexualno obrazovane,a htele su da budu *velike*...

...Drzava slabo sta cini po pitanju preventive ovakvih stvari i obrazovanja omladine,daje slabu potporu i finansijsku podrsku trudnicama u zakonima koje donosi,slabo se brine za napustenu decu i nema pravo da se petlja u primarnu odluku radjanja...

...To sto ne osudjujem sve one zene koje su sebe dovele do te situacije,ne znaci da mislim da je abortus dobro kontaceptivno sredstvo i da je sreca sto nam je ovakva situacija,vec smatram da zene nisu samo rasplodni objekti vec i osobe,koje,kakvog-god da su mentalnog sklopa,obrazovanja,shvatanja imaju pravo da odluce da li ce nositi u svom telu plod 9 meseci i snositi sve posledice i rizike trudnoce i radjanja i zakonske obaveze staranja do 18 godine deteta koje se rodi.

Nemam pojma

E, vidis, ovo je toliko dobro receno, da se nema sta izmeniti. Ni grubo ni fino - tacno kako treba! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Odobravam abortus samo u slucajevima kada je silovanje u pitanju ili da je ta trudnoica opasna po zenu.Podrazumeva se i ako je odkriven deformitet ploda.A kada zdrava zena izvrsi abortus to je katastrofalno grubo receno ravno ubistvu.A to sto kazes nisu dovoljno upucene o nije tacno.Mediji dovoljno pricaju o tome,jedino ako nece da im crtaju.A i ne zivimo u 18 veku pa da treba nesto specijalno da im se sazvace.

A kada postanes majka osecanja se menjaju pa i misljenja.I ja sam isto mislila kao ti ali majcinstvo menja sve to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 21:02:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.