Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 19:37:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Abortus  (Pročitano 34266 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dok ne postanes majka nikada neces saznati kakav je to predivan osecaj.I koliko ljubavi moze da izadje iz coveka tog trenutka kada vidi to malo stvorenje.A po meni tako mogu da govore samo sebicne osobe tj.narcisi.Izvini nije upuceno direktno tebi nego je to moje misljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zbog osoba koje tako misle zato nam je povecan mortalitet nego natalitet.A da li ti znas da je fetus glavni sastojak svih krema za lice.Da li znas koliko je stetan abortus za zenu.Veliki stres za organizam.Da nam je predodredjeno da se razmnozavamo po porudzbini bili bi roboti a ne ljudska bica.Znam dosta zena koje su imale abortus pre 18 godine i sada ne mogu da budu majke.Zato malo razmisli sta ces da napises.

@ljubopitljiva,
mortalitet nam nije povecan u odnosu na natalitet zbog osoba koje misle kao ja,vec zbog sasvim drugih razloga-neimastine,nedovoljne informisanosti i obrazovanosti muskaraca,zena i omladine,sveopste bahatosti koja se odrazava i na sexualno ponasanje,itd.
Nije tacno da je fetus bilo kakav sastojak za kreme,vec se koristi placenta posle poroda,koja se prirodno odljubljuje od materice nakon poroda,cuva se u velikim friziderima i otkupljuju ih farmaceutske firme za pravljenje krema anti-age.   
Naravno da znam koliko je abortus stetan za zenu,jer sam akuserske struke i radila sam godinama u struci i bas zbog toga ne mislim da treba da se razmnozavamo kao roboti-cim se *zakaci*-mora se roditi.Svako,ali svako ima pravo da odlucuje o svom telu i zivotu i bez obzira da li se slazem ili ne,nije moje da ja sudim i uticem na to sta ce ko uraditi sa svojim zivotom.
Ja ne znam koliko ti to znas zena koje su uradile abortus pre 18 godine i ostale sterilne,jer je nizak postotak fizickih posledica abortusa u danasnje vreme,s obzirom da sterilitet nastaje usled upale,a danas je obavezna terapija antibioticima u trajanju od nedelju dana za sve zene koje urade abortus,preventivno.
S tim u vezi,opet sledi zakljucak da su se te zene kao maloletnice upustile u nesto za sta nisu bile spremne da snose posledice,pri cemu je zakazala porodica i da nisu bile sexualno obrazovane,a htele su da budu *velike*.
Nemas potrebe meni da objasnjavas kakve su psiholoske posledice za zenu,a kakve mogu da budu fizicke posledice i komplikacije ako se izvrsi abortus,jer sam sigurno bolje upucena od tebe,ali to ne znaci da mogu podrzati bilo kakav pritisak na one zene/devojke koje iz bilo kojeg svog razloga ne zele da rode,jer ima i druga strana medalje ukoliko zena radja nezeljeno dete i samo ta zena koja je trudna moze da odlucuje o tome koje je posledice spremna da prihvati-s jedne ili sa one druge strane .
Drzava slabo sta cini po pitanju preventive ovakvih stvari i obrazovanja omladine,daje slabu potporu i finansijsku podrsku trudnicama u zakonima koje donosi,slabo se brine za napustenu decu i nema pravo da se petlja u primarnu odluku radjanja.
I da znas-ja pisem onako kako mislim,a da bih o necemu imala misljenje-o tome se informisem,razmislim i razmatram sve opcije pre nego formiram svoje misljenje,a i bilo koje misljenje koje imam spremna sam da promenim i naglas kazem da sam pogresila ukoliko argumenti uticu na promenu misljenja.
To sto ne osudjujem sve one zene koje su sebe dovele do te situacije,ne znaci da mislim da je abortus dobro kontaceptivno sredstvo i da je sreca sto nam je ovakva situacija,vec smatram da zene nisu samo rasplodni objekti vec i osobe,koje,kakvog-god da su mentalnog sklopa,obrazovanja,shvatanja imaju pravo da odluce da li ce nositi u svom telu plod 9 meseci i snositi sve posledice i rizike trudnoce i radjanja i zakonske obaveze staranja do 18 godine deteta koje se rodi.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja jednostavno ne podrzavam abortus.Znaci ja sam svoju decu rodila zato sto su se zakacila?Ja sam tu decu rodila kao plod ljubavi dvoje ljudi koji se i dalje vole.Imam 3 dece koja su ziva zdrava i nista im ne fali.A volela bih da imam jos jedno.A to sto neki traze opravdanja zasto ne mogu da imaju decu i kriju se iza paravana to je druga prica.Jer uvek ce biti da nadjem,a kada se zaposle da kupim stan,pa da..............i tako u nedogled.Radila sam u reppublickom zavodu za statistiku i mogu da ti kazem da je ovecan mortalitet od nataliteta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

...Svako,ali svako ima pravo da odlucuje o svom telu i zivotu i bez obzira da li se slazem ili ne,nije moje da ja sudim i uticem na to sta ce ko uraditi sa svojim zivotom...

...S tim u vezi,opet sledi zakljucak da su se te zene kao maloletnice upustile u nesto za sta nisu bile spremne da snose posledice,pri cemu je zakazala porodica i da nisu bile sexualno obrazovane,a htele su da budu *velike*...

...Drzava slabo sta cini po pitanju preventive ovakvih stvari i obrazovanja omladine,daje slabu potporu i finansijsku podrsku trudnicama u zakonima koje donosi,slabo se brine za napustenu decu i nema pravo da se petlja u primarnu odluku radjanja...

...To sto ne osudjujem sve one zene koje su sebe dovele do te situacije,ne znaci da mislim da je abortus dobro kontaceptivno sredstvo i da je sreca sto nam je ovakva situacija,vec smatram da zene nisu samo rasplodni objekti vec i osobe,koje,kakvog-god da su mentalnog sklopa,obrazovanja,shvatanja imaju pravo da odluce da li ce nositi u svom telu plod 9 meseci i snositi sve posledice i rizike trudnoce i radjanja i zakonske obaveze staranja do 18 godine deteta koje se rodi.

E, kada bi svi bili ovako inteligentni. Mislim i za svao ostala drustvena pitanja. Ne bi onda na vlast u jednom drustvu  mogao dolaziti onakav imbecil od politicara. Imbecil da, ali - onoliki ne! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ljubopitljiva
pa,i imas pravo na svoje misljenje,to niko ne spori,ali podrzavala ili ne,ne tice se ni tebe,ni mene sta ce neka zena da odluci sa svojim telom i svojim zivotom...Cestitam,drago mi je da je tvoja situacija srecna i o.k.I ja bih bila srecna da imam3-4-oro  Smile Nije samo problem finansijske prirode-narod nam je,generalno,slabo informisan i obrazovan po pitanju sexualnosti i kontracepcije,a poslednjih 15 godina je povecan i promiskuitet,tako da nije samo stvar zaposlenja,stambenog pitanja,vec je problem mnogo siri...
Verujem da jeste povecan mortalitet u odnosu na natalitet,ali bi drzava trebalo ozbiljnije da se pozabavi tim pitanjem kompletno,a ne samo da se predlazu kaznene mere tipa-uvodjenje poreza na nezenje,zabrana i osudjivanje abortusa...
Iz iskustva,znam da i devojke i vecina zena koje urade abortus uopste nije srecna zbog tog cina i vecina placa psiholosku cenu toga(neke imaju i fizicke posledice,da) i zbog toga verujem da bi se situacija popravila nabolje kada bi se dugorocno pozabavili pitanjem preventive i obrazovanja mladih po tom pitanju,a ne samo da osudjujemo nesto sto nas se i ne tice,jer su to privatne stvari svake zene.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ljubopitljiva
...Cestitam,drago mi je da je tvoja situacija srecna i o.k.I ja bih bila srecna da imam3-4-oro  Smile

...Nije samo problem finansijske prirode-narod nam je,generalno,slabo informisan i obrazovan po pitanju sexualnosti i kontracepcije,a poslednjih 15 godina je povecan i promiskuitet,tako da nije samo stvar zaposlenja,stambenog pitanja,vec je problem mnogo siri...

...ali bi drzava trebalo ozbiljnije da se pozabavi tim pitanjem kompletno,a ne samo da se predlazu kaznene mere tipa-uvodjenje poreza na nezenje,zabrana i osudjivanje abortusa...

...a ne samo da osudjujemo nesto sto nas se i ne tice,jer su to privatne stvari svake zene.

Spika ti je do jaja! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Na drzavu ne moj da racunas.Ona je stvorila poseban svet samo za sebe.A decu radjamo sebi a ne drzavi,to je dokazano odavno.Ovo je sada druga tema jer zalazimo dublje u politiku.Nisam za porez za nezenje ali sam za zabranu abortusa makar ona bila delimicna.Ako je bila sremna na sexualne odnose onda neka se spremi za posledice.kako vidim narod ce nam izumreti kao dinosaurusi.Srbija ce postati zemlja penzionera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49610
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ja jednostavno ne podrzavam abortus.Znaci ja sam svoju decu rodila zato sto su se zakacila?Ja sam tu decu rodila kao plod ljubavi dvoje ljudi koji se i dalje vole.Imam 3 dece koja su ziva zdrava i nista im ne fali.A volela bih da imam jos jedno.A to sto neki traze opravdanja zasto ne mogu da imaju decu i kriju se iza paravana to je druga prica.Jer uvek ce biti da nadjem,a kada se zaposle da kupim stan,pa da..............i tako u nedogled.Radila sam u reppublickom zavodu za statistiku i mogu da ti kazem da je ovecan mortalitet od nataliteta.

Ja ti svim srcem zelim cestitati na troje djece kolko imas  Smile i na zelji da imas jos jedno. Kada bi svi tako cinili mi bi sigurno imali povecan prirastaj. I ja kad se ozenim zelio bih imati bar troje, jer razvijati ljubav prema djeci je sigurno ljepota kakvoj nema ravne.
A sto se tice mortaliteta koji je zavladao...
Nisam siguran da je abortus kriv za to kao ni losa ekonomska situacija, kad pogledate porodice koje imaju po osmero ili devetero vidjecete da su one uglavnom siromasne. Abortus je prerjedak da bi ozbiljnije ugrozio prirodni prirastaj. Ali zato kontraceptivna sredstva obavljaju posao besprjekorno.
Danas  ako ne zelite djete, a zelite sex, samo koristite neko od monogobrojnih kontraceptivnih sredstava i eto uzitka bez posljednica. Polni odnos izmedju muskarca i zene po majci prirodi ima primarno svojsto da ostavi potomstvo, dok je uzitak sekundarna stvar.
Ali ovdje je ogranicena ljudska pamet pomjesala loncice tako da danas sex nema puno veze sa "pravljenjem djeteta". Ako nasu omladinu budu ucili po ovom zapadnjackom sablonu negativan prirodni prirastaj raste duplom brzinom, a nestanak sa lica zemlje gotovo zagarantovan.

Pogledajte vi Njemacku, jedna od najbogatijih zemalja na svjetu, a sigurno nikad nisu culi za prezervativ ili anti-bebi pilulu. Zato danas Njemci polako, ali sigurno izumiru sa lica zemlje. Niko im ne moze pomoci do sami sebi.  Smile           
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
besramno je kad se crkva uplice u pitanje
nataliteta . ako misle da je natalitet ugrozen
zashto se lepo ne pozene (pravoslavni
vishi sveshtenici i katolichki svi sveshtenici)
pa nek prave decu . ne samo to ,nego
chak ne zele ni da usvoje decu . kad patrijarh
pavle usvoji neko dete poverovacu u njegove
dobre namere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Na drzavu ne moj da racunas.Ona je stvorila poseban svet samo za sebe.A decu radjamo sebi a ne drzavi,to je dokazano odavno.Ovo je sada druga tema jer zalazimo dublje u politiku.Nisam za porez za nezenje ali sam za zabranu abortusa makar ona bila delimicna.Ako je bila sremna na sexualne odnose onda neka se spremi za posledice.kako vidim narod ce nam izumreti kao dinosaurusi.Srbija ce postati zemlja penzionera.
Sto se drzave tice,i ne racunam na nju,za sebe se oslanjam-u se i u svoje kljuse.
Tacno je da ne treba da radjamo decu za drzvu,vec sebi,i bas zbog toga i mislim da niko ne treba da se petlja u neciju odluku radjanja zbog izumiranja nacije i niskog prirastajajer,jer bez obzira kakve zabrane uveli,zena ako ne zeli da rodi-nema tog ko ce je naterati,ona ce naci nacin da se "ocisti".
E,sad,tesko je biti izricit,vec u pubertetu hormoni rade svoje,sto ne znaci da je osoba spremna na sexualne odnose i da snosi posledice toga…Nije efikasno uvoditi zabrane i moralne osude,vec raditi na prevenciji svesti i sexualnog obrazovanja,pa jednog dana nece ni biti potrebe da se svoje neslaganje s tim cinom objasnjava-“kako bebi kuca srce,kako je to novi zivot,kakve mogu biti komlikacije abortusa,…”,vec ce “potencijalna majka” odn. sve zene/devojke koje imaju potencijal radjanja same voditi racuna pre aktivnosti,da se zastiti,kako ne bi doslo do nezeljene trudnoce.
Sustina onoga sto kazu ljudi koji su protiv abortusa-“Posle j…,nema kajanja”-e,to bi se moglo primeniti i na celu situaciju-ni drzava,ni celokupno drustvo ne daje neku posebnu podrsku preventivi da ne dodje do svih tih problema(parola-snadji se sam),a kad se “zariba”,e onda se svi petljaju u to da li je to u redu,ispravno,moralno…A,sto se svi ne bi pozabavili celom situacijom,pa svako na svoj nacin dao doprinos da se stvari promene,pa bi onda i mogli raspravljati o “kaznenim merama” “onih koji ne igraju po pravilima…?!
Ako cemo vec spominjati neduzne potencijalne zivote koji se uniste abortusom-hajde da ih onda zastitimo pre,da se i ne zacinju oni koji se nece radjati!
« Poslednja izmena: 27. Feb 2006, 20:11:34 od milosava »
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 19:37:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.