Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: A.Vucic: Ocekujemo pobedu Tomislava Nikolica  (Pročitano 3533 puta)
04. Mar 2004, 23:24:51
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Конференција за новинаре одржана у четвртак 4. марта 2004. године

Александар Вучић: Даме и господо новинари, Српска радикална странка очекује и захтева од председника Народне скупштине Републике Србије да одмах по свом избору, дакле већ сутра, распише изборе за председника Републике Србије. По слову Устава, по слову закона, избори за председника Републике Србије морали би одмах да буду расписани. Ми очекујемо да председник који репрезентује нову власт покаже да ће се држати слова Устава и закона и сматрамо да Србија треба да добије све своје институције и да у најкраћем могућем року, законском року дакле, добије и свог председника Републике.

Српска радикална странка изаћи ће на председничке изборе. Могу да вам кажем, наравно, Ц.О.У. донеће коначну одлуку али наш кандидат, извесно је, биће заменик председника Српске радикалне странке, Томислав Николић, и ми на тим изборима очекујемо победу господина Николића и очекујемо да господин Николић постане председник Републике Србије. Уверени смо да ће то бити директан политички обрачун две политичке опције, да ће суштински постојати само два кандидата- Томислав Николић и кандидат новог режима. Нека истакну свог најбољег кандидата. Ми би смо волели да то буде Војислав Коштуница и да видимо шта и кога је народ и шта и кога су грађани хтели и на предходним изборима, да ли су задовољни оваквим коалицијама, да ли су задовољнији њиховим или нашим радом и да видимо за какву Србију се грађани ове земље опредељују. Ми смо уверени да наш кандидат заслужује веће поверење и да ће на тим изборима победити. Ми нудимо витешку, фер, коректну кампању, кампању у којој ће се износити програми председничких кандидата а наравно уверени смо да би победа Томислава Николића значила и изузетну контролу рада Владе Републике Србије, ма ко био у тој Влади, да би коначно неко са места председника Републике Србије могао да контролише најмоћнији део извршне власти- Владу ове земље, да позива министре, да позива председника Владе, да му поставља неугодна питања, да морају да одговарају на сва она питања која би им постављали грађани Србије, да коначно добијемо судије и председника Уставног суда какав нам доликује, да коначно Србија има свог члана Врховног савета одбране и мислимо да је Томислав Николић идеалан човек за то. И нема више одуговлачења, нема више измишљања разлога, немамо закон, немамо ово, немамо оно... Председнички избори морају да буду расписани одмах.

Друго, Српска радикална странка очигледно је у предстојећем периоду, иако политичка странка која је убедљиво победила на ванредним парламентарним изборима, дакле политичка странка која није добила, за мало веће поверење од другопласиране странке, већ чини ми се да никада тако убедљиво неко није победио на изборима, ипак ће морати да буде у опозицији зато што су се сви остали удружили по принципу само да не владају радикали. И ми немамо ништа против тога. Немамо ништа против тога иако знамо да ова нова Влада нема легитимитет, има легалитет, изабрало ју је више од 126 посланика-130 посланика али немају легитимитет јер грађани Србије нису хтели, нису желели, нису гласали за овакву Владу. Прилика да то провере, између осталог, јесу ти председнички избори па да видимо да ли су грађани задовољни њиховим коалицијама, начином на који је успостављен овај режим или су задовољнији понашањем, рекао бих, достојанственим и политички и идејно часним држањем Српских радикала после последњих избора и убеђен сам да ће тај резултат показати свима колико су грешили и у преговорима и у начину формирања Владе после последњих избора.

Наравно, ми очекујемо да ускоро на дневни ред Народне скупштине Републике Србије дођу најзначајнији законски пројекти које је предложила Српска радикална странка и Закон о легализацији и Закон о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи објеката и Закон о изменама и допунама Закона о приватизацији. Ускоро очекујемо да то исто буде и са Законом о раду и са многим другим законима као и нацрт резолуције о Косову и Метохији који смо одавно предложили а који се још не налази на дневном реду Скупштине Србије. Посланичка већина је то, из нама непознатих разлога, одбила. У сваком случају, ово је изборна година. Имаћемо изборе на више нивоа и на изборима председничким, покрајинским, локалним који су обавезни или редовни, дакле, вероватно ћемо пре краја године имати и нове парламентарне изборе. Ако ме питате како и зашто, рећи ћу вам, не зато што ће доћи до сукоба оних који подржавају ту Владу односно подржавају мањинску Владу и чланове Владе, већ због чињенице да ће се у Србији живети изузетно тешко, можда још лошије или сигурно још лошије, зато што нова Влада, овако како је састављена, неће моћи да решава нагомилане проблеме, зато што ће у економској и социјалној сфери само ти проблеми да буду већи, у сфери разчишћавања односа унутар криминала и корупције тешко је да то чистите и да разчишћавате а да неке од кључних носиоца, посебно финансијских малверзација, то је најкрупнија и најважнија врста криминала, дакле, седеће у врху власти. И зато ми и очекујемо и парламентарне изборе до краја године на којима, надамо се, али ви знате кад се ми надамо да смо тај циљ поставили себи и да циљеве и задатке обично остварујемо, а то је апсолутна већина у Скупштини Републике Србије, дакле 126 посланика Српске радикалне странке. Изволите, ако имате неко питање.

Новинар: Драгољуб Мићуновић поднео је оставку, то ме је обавестио потпредседник, дакле како ћете се ви понашати сутра, с обзиром да је господин Николић прошле недеље рекао да је он нелегално сазвао тај састанак за сутра?

Александар Вучић: То је питање само да ли је то конститутивна седница или је то наставак рада оног истог парламента. И наравно, господин Николић је ту био у праву, чак и ово последње што је урадио господин Мићуновић, даје за право господину Николићу и свима онима који су то тврдили. Кад год имате изборе у држави чланици, у некој не можемо их назвати федералних па чак ни конфедералних јединица, али јединица уније, ви наравно имате нови парламент и нови сазив и то је нешто што се подразумева. Да ми имамо заједничку државу као што је немамо, или да имамо унитарну државу, онда би све могло да буде другачије. Али пошто имамо државну заједницу, неку врсту конфедерације или уније, онда је јасно да су сви аргументи били на страни господина Николића.

Новинар: Ви ћете ићи сутра?

Александар Вучић: Сутра ће се појавити посланици. Донећемо одлуку али ми желимо прво верификацију мандата посланика Српске радикалне странке. 30 мандата припада српским радикалима.

Новинар: А ваш коментар на ове натписе у новинама око новог министра полиције, Јочића?

Александар Вучић: Не желим то да коментаришем. Не желим то да коментаришем из неколико разлога. Прво, они који су достављали те податке, поставља се питање а зашто то раније нису учинили а са друге стране, не интересује ме да ли је истина или није истина, просто нећемо у такве ствари да се петљамо. Ми желимо, да будем потпуно отворен, ми желимо озбиљну државу, ми желимо озбиљну и нормалну државу. Државу у којој ћемо своје политичке противнике поштовати и од којих то исто очекујемо и не желимо да све буде на крв и нож као што је било раније где је свако размишњао о томе да ли му је глава у торби или не. Наравно, уколико је највећи део тога истинит или уколико је све то тачно, о томе би требало да говори сам министар. Мислим да је то питање за њега пре свега али још његову изјаву нисмо чули и видели.

Новинар: Шта очекујете од формирања анкетног одбора који сте ви тражили у Скупштини Србије?

Александар Вучић: Очекујемо од анкетног одбора испита све оно што је, ја сам то погрешно назвао, али ево, прихватили смо амандмане ДСС-а и Демократске странке, унапред мафијом, помало их осудио пре суда и суђења, признајем- погрешио сам у писању самог текста али верујем да ће анкетни одбор те наводе или те сумње српских радикала свакако потврдити. Ја сад знам да ту има један велики проблем и рећи ћу вам отворено, а то је чињеница да тај анкетни одбор може да донесе бројне неприлике новом режиму и новој влади. И ја зато предпостављам да ће се то на различите начине покушавати да се смањи утицај анкетног одбора или да он много мање ради или да не позива баш све сведоке или да закључке они доносе прегласавањем односно већином гласова а не рекао би консезусом али није важно. Све што будемо радили на овај или на онај начин, биће доступно јавности и наш је интерес да се коначно види ко је највећи пљачкаш у Србији и ко су ти људи који пљачкају Србију већ, по нама у Српској радикалној странци, од краја 1997. године. А то је посебно ескалирало од октобра 2000 године. И у смислу енергетске мафије... Питаћемо и ове из предходне Владе како је могуће да Вук Хамовић добије мазут по 120 долара по тони да би његов посао са ЕПС-ом био профитабилан а Електропривреда Србије добије мазут по 196 долара по тони. Па да нам неко објасни ту математику. Како је то могуће и ко је то дозвољавао. И, ако будем изабран за председника тог одбора, ако се то сложе а било би логично представници осталих политичких странака, из простог разлога што је то наш предлог и што смо били врло коректни-нисмо тражили пропорционалну заступљеност, дакле, пропорционално снази политичких странака у парламенту. Ми смо рекли- из сваке посланичке групе по један, јер смо показали апсолутну коректност. Ја ћу дозволити, наравно, и тако би смо се договорили да свако ко жели било којег сведока да позове у тај анкетни одбор, да га позове. Ако неко има сумњу, ако неко каже а иза њих стоје неки тајкуни, што свакако није српска реч али није ни хрватска реч-енглеска је, дакле, ако то неко тврди- нема проблема позовите и те, позовите и нас па да испитамо. Ако имате било шта против нас, позовите кога хоћете. Али, одмах да вам кажем, ја већ имам листу од преко 50 људи које ћу позвати. То ће бити веома, веома занимљиво. Па да видимо ко кога плаћа, ко кога финансира и како и на који начин се у Србији обављају послови. И да видимо како се фиктивним парама постаје власник Србије, дефактно. Измишљеним парама, како се врши пљачка Србије. Запањићете се кад будете видели и чули неке ствари. Убеђен сам у то.

Новинар: Да ли имате коментар на последња збивања у Војводини, посебно у Суботици...?

Александар Вучић: Мени је занимљиво то што раде поједини медији. Мени је занимљива чињеница да зову све друге који се тобож супротстављају Ненаду Чанку, да они говоре против тога а сви они заједно, неки из Национално демократског блока, који се тобож томе супротстављају, дакле све те странке заједно- ДСС, СПО, Нова Србија, Светозар Милетић, СПС сви заједно, дакле све кад их на камару скупите, добили су два пута мање гласова од нас у Војводини. А нико не пита Српске радикале шта они о томе мисле. То је застава која ће најкраће трајати. Нема државних симбола. То је застава коју ћемо укинути оног дана када победимо на покрајинским изборима и то нека знају грађани Војводине. У војводини ће се виорити застава Републике Србије- црвено плаво бели барјак као и увек. И никакве разлике нема између Новог Сада, Београда, Ниша или Суботице и Пријепоља или Косовске Митровице. Све је то део Србије. И тамо ће се виорити српска тробојка. Тробојка Србије да будем прецизнији. И нема више растакања државе, нема више прављења проблема кад народ нема хлеба да једе е онда- ајде да направимо неки проблем. Хајде сада да се прича о томе како смо ми измислили неку нову заставу са жутим петокракама. Још нисмо успели да скинемо црвену петокраку а они нам поставише неке три жуте петокраке. ја не знам шта значе те жуте петокраке. Срем, Банат и Бачку- жуте петокраке?! Никад у животу свом нисам видео жуту петокраку ни у Срему, ни у Банату ни у Бачкој. Мајка ми је из Бачке, никад жуту петокраку нисам видео. Сад ће можда они да кажу да је то нешто друго, ја не знам а знам да нико у Срему, Банату и Бачкој не зна шта значи жута петокрака. И доста је било игре са државом. Те игре са државом и око државе морају да се прекину. И доста је било малтретирања грађана Србије Уставом из 1974. године. Народ Србије је против тога. Грађани Србије само хоће да буду слободни, да живе као сав нормалан свет, да буду своји на своме и ништа више и ништа мање од свих других.

Новинар: Можете ли само да нам кажете које би сад нова тела изабрати односно променити састав на Савезном нивоу, у државној заједници, с обзиром да је то конститутивна седница?

Александар Вучић: Све би требало, али ја морам да кажем, значи једну ствар која је ту кључна сад и коју смо понекад и погрешно цитирани а посебно, рекао бих, на погрешан начин смо тумачени, тумачени наши политички ставови. Ви знате да се Српска радикална странка залаже за јединствену државу нашег народа. То је у правном смислу речи, проста држава. Али оно што је минимум, то је федерална држава, то је заједничка држава, то су синоними федералне заједнице. Дајте људи да ми видимо са Црном Гором хоћемо ли да имамо нормалну државу, јер ово што постоји, не постоји ништа, то је једна монструозна творевина, да ми хоћемо заједничку државу. Ајде да се договоримо, да видимо хоће ли заједничку државу или не. Ако кажу да неће, па нека онда распишу референдум, видећете да ће изгубити на референдуму, па ћемо онда да правимо заједничку државу са онима који хоће. Него они све време уцењују нечим чим не би смели да уцењују јер они са тим не могу да прођу у Црној Гори. Од 1998. године слушамо Мила Ђукановића који свакога дана, кад му падне на памет, е ми ћемо да се отцепимо. Па да видимо да ли можеш да прођеш на референдуму а знамо да не можеш и немој више никоме да претиш. Изгубићеш на том референдуму, изгубићеш и власт, па да видимо шта ћеш онда. Е, онда да разговарамо са онима са којима можемо дразговарамо о нормалном функционисању заједничке државе. Ми сматрамо да нема никакве разлике између Србина из Пљеваља и Србина из Пријепоља, никакве осим што је Јосип Броз поставио границу. Нема никакве разлике чак ни између муслимана из Пљеваља и Пријепоља, да ми не кажете да сам национално искључив, али људи моји, дајте да направимо нормалну државу. Ја мислим да је то цондицио сине кваноми. Српска радикална странка мисли да је то услов без кога не може да се разговара ни о чему озбиљном. Није кључно питање да ли ће уместо Расима Љајића да дође Бајрам Омерагић или Мехо Омеровић или не знам ко. Кључно питање хоћемо ли да имамо државу или не и да ли ћемо и даље да замајавамо и наше грађане и грађане Црне Горе или да видимо шта нам је чинити. Ја мислим да је то кључно, предходно питање како се у праву назива, које мора да се реши и то је политичко питање. Да седнемо за један сто и да разговарамо о томе. Доста је било замајавања, играња игара пред Европом и светом и пред свима другима. Да почистимо сопствено двориште, да очистимо кућу и да можемо да радимо на нормалан начин. Мислим да је крајње време за то. Сви у овој земљи хоће да живе нормално и да имају нормалну државу а не да се у свему разликујемо од других на кугли земаљској а да ни сами не знамо зашто.

Изволите, ако имате још неко питање?!

Ако немате, хвала вам најлепше.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
Koju još po      bedu  očekujete kad ste toliko puta do sada slavili uz trube. Fala je bogu čulo se.
Mislio sam da ste do sada sve pobedili koga se pobediti moglo al ajd ovo sam prevideo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Јел ти смета?

Нама не смета ни мало Wink .

Можда и вас (који сте да сте) једнога дана западне да славите   .
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
Pa gde je ogledalo te slave? Nigde ne vladate.
Sem što vama vladaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9

Мени је свеједно, господо, али, све ми се чини да ће радикали сами узети власт ускоро, јер је Коштуница саставио владу од репатог, рогатог, кусог и шутог, што неће ваљати, посвађаће се брзо (нарочито кад Вук почне да испољава мегаломанију), а онда ће народ, згађен "демократским" опцијама, сву власт дати радикалима у руке.Како ће они владати не знам, али зато знам како ће ови сад владати. У ствари, знамо сви, зар не.
Лично очекујем да ће Коштуницина власт доживети први пораз већ на председничким изборима, када ће сви заједно, све са СПС-ом, подржати вероватно Тадића.Мислим да ће их неки радикалски кандидат тући "за два копља" резултатима...
IP sačuvana
social share
:cheesy:
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat

Мени је свеједно, господо, али, све ми се чини да ће радикали сами узети власт ускоро, јер је Коштуница саставио владу од репатог, рогатог, кусог и шутог, што неће ваљати, посвађаће се брзо (нарочито кад Вук почне да испољава мегаломанију), а онда ће народ, згађен "демократским" опцијама, сву власт дати радикалима у руке.Како ће они владати не знам, али зато знам како ће ови сад владати. У ствари, знамо сви, зар не.
Лично очекујем да ће Коштуницина власт доживети први пораз већ на председничким изборима, када ће сви заједно, све са СПС-ом, подржати вероватно Тадића.Мислим да ће их неки радикалски кандидат тући "за два копља" резултатима...

100% true.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
Ok Skalar.
Moguće je i to vrlo da Radikali dobiju nešto više glasova, ali za dva koplja jok.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Dace bog da vidimo... samo da oni organizuju blago meni izbore... jedva cekam novo spricanje
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 329
Radikali su veoma nekulturni ljudi koji nonstop iznose neistine i koji vredjaju vladu koja je tek formirana i koja ce postici rezultate. Krivo im je zato sto nisu i nikad nece doci na vlast a jedno pitanje za tebe radikalu: zasto koji djavo postavljas intervju od tog nitkovica na forum?! mislis da nas zanima?
IP sačuvana
social share

You gotta watch them,
Be quick or be dead,
Snake eyes in heaven,
The thief in your head..
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Хаха, чим се ти мени нервираш значи да ми добро иде   .

Које неистине? Које увреде? Ајде лепо цитирај и реци то и то није истина Wink .

И што вређаш господина Вучића? Образложи чиме је он то заслужио да га називаш `нитковићем`? А мене оптужујеш да ја вређам што износим аргументе. Чудан критеријум.

И јел ти сметају моји постови? Да можеш забранио би ми да причам? Запушио би уста политичким противницима? Или можда мислиш да на форум треба да се поставља само оно што тебе занима?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: tome pobeda

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.