Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "A šta se ima za vidjeti u prljavoj Srbiji"  (Pročitano 7314 puta)
09. Mar 2006, 14:35:11
Poznata licnost

Paprikas :>

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
Planirano je da svaka škola iz jedne države putuje u druge dve i prima goste iz tih zemalja. Ove razmene učenika izazvale su veliki otpor roditelja i dece u Hrvatskoj

BEOGRAD - Na konkurs za projekat "Balkanska fusnota", čiji je cilj prevazilaženje predrasuda među srednjoškolcima i razvoj dobrosusedskih odnosa između Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore, prijavile su se samo četiri hrvatske škole. Iz Zagreba nije konkurisala nijedna škola, a hrvatski mediji su konkurs "Balkanska fusnota" nazvali fijaskom. Voditeljka ovog projekta u Hrvatskoj Dolores Grgić kazala je da je razočarana nezainteresovanošću učenika i nastavnika. Ona je u 457 srednjih škola poslala obaveštenje o konkursu.

Potpuno drugačija slika je bila u druge dve države. Dušica Trnavac, koordinator projekta ispred Mladih istraživača Srbije, rekla je da se iz naše zemlje prijavilo 19 škola.
- Ovo je očekivana brojka za našu zemlju. Najviše interesovanja je bilo u Bosni i Hercegovini, gde se prijavilo više od 30 škola. Loš odziv u Hrvatskoj biće opširnije analiziran, ali je očigledno da je reč o drugačijem stavu - objašnjava Trnavčeva.

Projekat je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Danske, a jedino je Ministarstvo prosvete Republike Srbije dalo zeleno svetlo. Učenici treba da napišu projekat koji predstavlja zemlju iz koje dolaze, a autori tri najbolja rada učestvovaće u razmeni učenika. Planirano je da svaka škola iz jedne države putuje u druge dve i prima goste iz tih zemalja. Ove razmene učenika izazvale su veliki otpor roditelja hrvatskih srednjoškolaca. Na sajtu Jutarnjeg lista čitaoci su, uglavnom negativno, dali stavove o odlasku njihove dece u Srbiju.

- Sad će srednjoškolci u Srbiju! Šta oni imaju naučit' o Beogradu i propalim srpskim projektima? A o opasnosti ne treba ni govoriti - kaže jedan čitalac.
- Koji ćemo k.... u Beogradu?
- Beograd je prljav, neuredan, siv i više podseća na Istanbul nego na gradove Srednje Evrope. U Zagrebu se i dalje vidi i oseća Austrougarska, a kultura je na jednom višem nivou. I ne znam šta se to ima videti u Beogradu za jednog srednjoškolca. Ali, ali, ali: Zagreb nema dušu: Ljudi su hladni i nezanimljivi. Nema dreke, psovanja, pljuvanja. Beograd ima svoj stil, dušu i toplinu koju Zagreb nema - objašnjava Đoka.

- Da ne dođe do zabune, ja nemam ništa protiv vaše države, ni ljudi u njoj. Ali, jednostavno ovo stanje u kome se nalazi SCG (pitanje Kosova, Crne Gore) ne ulijeva povjerenje. Hoće li biti pobune? Hoće li izbiti neki rat? To nisu mala pitanja. Da je atmosfera malo opuštenija - O. K, ali ovako ne bi ga slala ni u drugi hrvatski grad da se nalazi u poziciji čardaka ni na nebu ni na zemlji - umerenija je jedna čitateljka.

- Činjenica je da su stvari stvarno zle i naopake i moraće da prođu decenije pa da se oseti mali pomak i poboljšanje u odnosima nekada složnih država. To što ja pokušavam i pričam, znam da pola od vas ne želi ni da pokuša da se složi sa mnom - poručuje čitateljka pod pseudonimom "pod_tepihom".
- Da moje dijete želi ići, odmah bih ga poslala. I u bliskim zemljama ima što za vidjeti, a ne samo u onim takozvanim "finim", kao što su Francuska ili Italija. Osim toga, povijesno smo dugo bili vezani i mnogo toga se može naučiti. No, problem je većine ljudi što još živi u prošlosti - kaže Dabrica.

glas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 161
Zastava hr.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Prvi razlog mi je glup!

Drugi razlog je na mjestu i smatram ga jako bitnim! ( nebi ni ja poslao svoje dijete u Francusku kad su bili neredi kod njih!)

Treći razlog je jako bitan i nemože ga se tek tako odbaciti nije lako poslati djete u zemlju iz koje su došlje ubojice nihovih očeva, majki, baka, djeda ili rođaka.  (nevjerujem niti da bi Srbski roditelj kojem je supružnik poginuo u Hrvatskoj poslao tako olako svoje dijete)

IP sačuvana
social share
E moj druže Beogradski...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma ne bi vas mi ni primili nemoj da umaras mozak!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Focus...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 667
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Samsung SGH-D500
A sta se ima videti u prljavoj Srbiji je tipican odgovor ljudi koji nikada nisu ni bili u njoj.
Totalno glupa prica, ali ako neko hoce da zivi u svom cumezu i da misli da zna sve o svetu izvan njega, njegov problem. Uglavnom se predrasude obiju o glavu ljudima koji ih imaju. Ali to je vec njihov problem...
IP sačuvana
social share
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe... A. Einstein
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 161
Zastava hr.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 

Prvo: bi pa Vi ste nas i zvali.

Drugo: da su svi u Srbiji kao ti nebi ni htio ići.

Treće: slažem se da većina koja kaže da je prljava i šta će tamo, nisu nikad nigdje bili!

Četvrto: svaka zemčlja ima nešto za ponudit, dapaće smatram da što istočnije ideš imaš za više vidjet nego na zapadu. A to govorim iz iskustva jer sam putovao i dalje putujem. U Srbiji sam zadnji put bio prije rata i želio bi otići ponovno no. Nebi još jer imam osobnih razloga možda je moje sudjelovanje na ovom Srbskom forumu prvi korak k tome da jednog dana odem i posjetim Vas. Nikad ne generaliziram niti zemlju niti narod, naravno da u Srbiji sigurno ima ljudi koje sam preko nišana gledao i ima onih koje nebih htio ni vidjeti, ali to sigurno nije razlog da mrzim, želim zlo ili se izjasnim da je ta cijela zemlja smrdljiva ili nešto slično. Smile
IP sačuvana
social share
E moj druže Beogradski...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Paprikas :>

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

dajte da uploadamo svoje avatare

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 312
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
najprije ne treba da dižemo tenzije,nek se još malo hladi situacija jer još ljudi vuku ratne rane.A ti kvazi interne+acionalni sponzori nek otvore svake godine po jednu tvornicu u BiH,Srbiji i Hrvatskoj pa nek zapošljavaju ljude tako će nam najbolje pomoći za početak.Nijedno druženje ne ide na silu da te neko gurka i nagovara,polako sve će doć na svoje mjesto,a dok to dodje neka investiraju a ne da nam prodaju šuplje priče.a da ne govorim o tome kako se rat mogao zaustaviti da je ta Evropa i Svijet tako htio.Nego su gledali kako se ubijamo ko budale.
IP sačuvana
social share
I'm going to make him an offer he can't refuse...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Lepe zene,dobri ljudi,dobra klopa,dobro pice,dobra muzika;
Kome treba vise od toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

dajte da uploadamo svoje avatare

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 312
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
Onda bolje da dodjemo mi malo ozbiljniji,šta će djeci to što ti Janaa nudiš....  Smile
IP sačuvana
social share
I'm going to make him an offer he can't refuse...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
BlackBerry bold 9000
kafana kod srbe... najbolja srpska klopa u bgd... atak na želudac
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.