Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 00:34:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 88. dodela Oskara - Nominacije  (Pročitano 15708 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
taj glumac se zove bredli kuper

Super duper.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
Nije mi jasno kako ova pesma nije usla ni u uzi izbor  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
tako što žiri nije smatrao da treba da uđe u uži izbor
preprosto je
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Enio Morikone nominovan za Oskara za muziku u filmu "The Hateful Eight"

Važan je koncert, Oskar je sporedan

Enio Morikone bio je na probi orkestra za novi koncert kada je primio vest o nominaciji za Oskara za muziku u filmu Kventina Tarantina "The Hateful Eight".

- Stajao sam pred velikim orkestrom od 90 muzičara i horista. Prolomio se aplauz i ovacije. Sjajan je to osećaj i divno iznenađenje jer nisam očekivao da budem nominovan - kazao je osamdesetsedmogodišnji maestro.

Nije prvi put da majstor saundtreka bude predložen za ovu nagradu - ovo je šesti put iako je nikada do sada nije dobio. Čak i remek-delo za film "The Mission" Rolanda Joffea izgubilo je bitku sa džez aranžmanima Herbija Henkoka, što je on okarakterisao kao krađu.

Istina, Morikone je 2007. dobio počasno priznanje Akademije za "izvrstan i višestruki doprinos muzičkoj umetnosti", ali stručna javnost smatra da je ovo priznanje relativno minorno u poređenju sa njegovim ogromnim uticajem, budući da je do sada komponovao preko 500 numera za film, među kojima su najpoznatiji oni za italijanske špageti vesterne (Morikone prezire ovaj izraz jer ga smatra uvredljivim) u saradnji sa Serđom Leoneom, uključujući "The Good, The Bad and the Ugly" i "Once Upon a Time in the West".

Takođe, inspirisao je generacije pop umetnika koji su stvarali u žanrovima od roka, hip-hopa, hevi metala i elektronske muzike. Džej Zi je usemplovao "The Ecstasy of Gold" sa sauntreka "The Good, the Bad and the Ugly" za svoj album, dok su bendovi poput Muse do Massive Attacka često citirali njegove komade. Metallica je u svom maniru Morikoneovu muziku izvodila na sceni, a Ramonsima je koristila da uz nju izađu.

Sasvim je moguće da činjenica da je Morikone odbio da igra po holivudskim pravilima igre doprinosi da je toliko puta zanemaren. Sve vreme živi u Rimu, ne govori engleski i jednom je odbio ponudu da dobije besplatan stan u Holivudu.

- Naravno, voleo bih da primim nagradu, ali to nije moj cilj. Čini me nervoznim to što treba da imam koncert i voleo bih da budem u najboljem izdanju. To me okupira, ne Oskar - kazao je čuveni kompozitor.

Muzika za "The Hateful Eight" je prvi originalni Morikoneov rad za Tarantina, mada je reditelj često koristio i prekrajao maestrove postojeće kompozicije (Kill Bill i drugi..)

Ova direktnija saradnja bila je posebno iskustvo za Enia Morikonea, koji je do sada radio sa brojnim rediteljima i suočavao se sa njihovim "muzičkim željama" jer Tarantino nije imao nikakve posebne zahteve niti je postavljao granice.

- Napisao sam muziku, a da Kventin Tarantino nije znao ništa o tome. Potom je došao u Prag kada sam je snimao i bio veoma zadovoljan. Tako da je naš zajednički rad baziran na poverenju i velikoj slobodi za mene - istakao je kompozitor.

Ovakva sloboda često mu je ostavljana pa i više od toga. Sam Morikone kaže da su delovi Leoneovih vesterna bili onako spori da bi se određene scene produžile kako bi se uklopile u saundtrek. Luksuz gotovo nezamisliv u današnjoj filmskoj industriji.

Morikone je kreirao veliki deo muzičkog izraza vesterna - od švićkanja korbačem do drombulja, ali kao što neumorno ističe, sve to čini manje od 10 odsto njegovih saundtreka. Morikonea ponekad frustrira što se publika veoma fokusira na raniji opus zbog čega je možda iznenađujuće što je pristao da radi sa Tarantinom na ovom filmu - prvom vesternu od 1981. u "Buddy Goes West".

Naravno, Tarantinova vizija se umnogome razlikuje od Leoneove od pre pola veka zbog čega je Morikoneu ovaj rad i prijao.

- Nije to pravi vestern. Muzika koju sam pisao za Leonea pripada tim filmovima i tom vremenu, ali ovim sam želeo da krenem ka simfonijskoj muzici ili čak američkoj popularnoj muzici. Bilo mi je bitno da uradim nešto da prekinem niz koji je postao tradicija - smatra Morikone.

Citat
Muzika, krv i nasilje

Nekada je saradnja Tarantino-Morikone bila malo verovatna naročito kada je potonji studentima u Rimu kazao da sa rediteljem ne bi rado sarađivao nakon što je Tarantino uzeo song koji je Morikone pisao za "Django Unchained"- Ancora Qui, i upotrebio je na način koji se kompozitoru nije dopao.

- On stavlja muziku u svoje filmove bez ikakvog reda - ocenio je Morikone. Ipak, rekao je u jednom trenutku da su ove izjave izvučene iz konteksta i da je zapravo količina krvi i nasilja to što njemu nije prijalo.

Prirodno je zapitati se kako je "prevario" potonji Tarantinov film koji je već prošao kroz špalir osude javnosti.

- U ovom filmu nasilje je toliko preterano da ne možete da ga uzmete za ozbiljno. Lako se podnosi, dok u drugim filmovima nasilje može biti manje, ali realističnije - kaže Morikone i još objašnjava da pisati muziku koja treba da bude potpora nasilnoj sceni gura muzičare do fizičkih i mentalnih granica.

Američka akademija najavila velike promene nakon najave bojkota dodele Oskara

Priznanja belcima a zabava crncima

"Večeras slavimo najbolje i najbelje, izvinite... najsjajnije zvezde Holivuda" ("Tonight we celebrate Hollywood's best and whitest, sorry ... brightest"), našalio se na prošlogodišnjoj dodeli Oskara Nil Patrik Haris. Situacija neće biti ništa drugačija ni 28. februara. Na predstojećoj dodeli nagrada Američke akademije jedini umetnik tamnije puti koji će se sigurno pojaviti na sceni biće Kris Rok, voditelj ceremonije.

Po drugi put za dve godine nijedan glumac afričkog ili latino porekla nije se našao među 20 najboljih, a ova činjenica izazvala je burne reakcije, čak i bojkot nagrada. Ali ne samo glumci, i u drugim kategorijama nominovani su isključivo belci. Štaviše, pojedini filmovi čij većinski deo ekipe čini Afroamerikanci, imaju svoje predstavnike isključivo u nekolicini belaca. Tako je film "Pravo iz Komptona", koji je govori o hip-hop grupi NWA, nominovan samo u kategoriji za najbolji scenario, a ne treba dva puta reći koje boje kože su scenaristi. Slično je i sa novim nastavkom serijala o bokseru Rokiju - "Krid". Film o sinu Apola Krida, koji je potpuno osmislio i staroj priči doneo novu dimenziju Rajan Kugler (bio je među nominovanima pre dve godine za svoj film "Fruitvale Station" koji je pobedio na Sandens festivalu), nije doneo kandidaturu ni reditelju ni glavnom glumcu - Majklu B. DŽordanu, koga su za ulogu malog Krida nagradili američki kritičari. Jedini nominovani je Silvester Stalone, koji je za ulogu ostarelog Rokija nedavno dobio priznanje Zlatni globus, a kome je američka javnost zamerila što u svom govoru prilikom uručenja nagrade nije pomenuo čoveka zaslužnog za film.

Lista glumaca koji su u prethodnom periodu ostvarili značajne uloge a koji se nisu našli među kandidatima za Oskara poduža je. Vil Smit ("Potres"), Idris Elba ("Zveri bez nacija"), Benisio del Toro ("Sikario"), Semjuel L. DŽekson ("Podlih osam") neki su od glumaca kojima su filmski kritičari predviđali put ka najvažnijoj filmskoj nagradi, što se nije dogodilo.

Tim povodom američki reditelj Spajk Li i glumica DŽejda Pinket Smit prvi su pozvali na bojkot dodele nagrada.

- Kako je moguće da drugu godinu zaredom svih 20 takmičara u glumačkim kategorijama budu belci? A da ne spominjemo druge branše. Četrdeset belih glumaca za dve godine i nijedan crnac - istakao je Li, kome je u novembru dodeljen počasni Oskar za životno delo.

DŽejda Pinket Smit najavila je da se neće pojaviti na dodeli, niti će je pratiti na televiziji.

- Na dodeli Oskara ljudi tamne kože uvek su dobrodošli da uruče nagradu i čak zabave prisutne. Ali retko kad se prepoznaju naša dostignuća. Da li bi ljudi tamne kože trebalo da se uzdrže od učešća? LJudi mogu da se ponašaju prema nama samo onako kako im mi dozvolimo. Sa mnogo poštovanja usred velikog razočaranja, napisala je Smitova na Tviteru.

Ni glumac Dejvid Ojelovo, koji je prošle godine izostao sa liste nominovanih za svoju ulogu Martina Luterka Kinga u filmu "Selma", nije ostao uzdržan. On je na gala večeri posvećenoj predsednici Akademije Šeril Bun Ajzak izjavio da Akademija ima problem koji mora da se reši.

"Izostanak mogućnosti da se uvaži rad glumaca ili glumica tamne kože prošle godine mogao je biti shvaćen kao slučajnost, ali neoprostivo je kada se to ponovi dva puta zaredom", kazao je glumac.

On je napomenuo i da ova institucija ne prikazuje stavove njene predsednice niti svih članova.

"Ja sam član Akademije i ne ona ne pokazuje moje stavove niti stavove naše nacije", kazao je Ojelovo, dodavši da je jedan od glavnih glumaca najgledanijeg filma 2015. "Zvezdane staze: Buđenje sile" crnac, kao i da je najgledaniji serija na planeti "Imperija", koja ima crnačku glumačku ekipu.

Pomenuta predsednica Akademije Šeril Bun Ajzak, inače takođe Afroamerikanka, izdala je zvanično saopštenje u kojem kaže da je, dok slavi neverovatna dostignuća nominovanih umetnika, tužna i nesrećna zbog izostanka inkluzije.

"Ovo je težak, ali važan razgovor i vreme je za velike promene", kazala je predsednica.

Ona napominje da će u predstojećima danima Akademija preduzeti važne korake u razmatranju njenih članstava, ne bi li među svoje redove doneli neophodnu različitost.

"Poslednje četiri godine već radimo na tome, ali promene ne dolaze dovoljno brzo. Moramo mnogo više da učinimo i to mnogo brže. Pre nekoliko decenija pobrinuli smo se da imamo što više mlađih članova, sada nam je važno da budu zastupljeni svi polovi, rase, etniciteti i seksualne orijentacije", kaže Bun Ajzak.

Prema njenim rečima, Akademija je stvorila odbor koji koji će raditi na povećanju različitosti među članovima, ali i generalno filmske industrije.

Citat
Samo 14 Oskara u rukama Afroamerikanaca

Uoči Drugog svetskog rata trijumf na dodeli prestižne nagrade odnelo je ostvarenje "Prohujalo sa vihorom", a Heti Mekdanijel postala je prva crna glumica koja je nagrađena Oskarom (sporedna uloga) i koja je prisustvovala ceremoniji. U 87 godina dugoj istoriji dodele ove nagrade, tek 14 Oskara otišlo je u ruke glumcima Afroamerikancima.

Izvor: Danas

http://www.bustle.com/articles/136629-if-leonardo-dicaprio-is-snubbed-for-the-oscar-heres-why-its-gonna-be-ok
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
mob
Samsung SGH-E590
Ne znam za nominacije, ali od onoga sto sam video i nema bas crnaca koji su zasluzili oskara ove godine...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.82
Ne znam za nominacije, ali od onoga sto sam video i nema bas crnaca koji su zasluzili oskara ove godine...

Tako nekako. Ali Spajk Li, čovek koji bi zbrisao belu rasu, ne treba biti ni uzet u obzir kada je tema rasizma u pitanju. Jedina osoba koja se dotakla ove buke oko diskriminacije i pogodila poentu je Lupita Niongo koja je rekla da bi dodela oskara "trebala da bude svestrani prikaz onog najboljeg što filmska umetnost ima da ponudi", kako prenose mediji. Ostali su svirači ***** u celofanu.

Od stranih sam  video samo madzarski i oduvao me.stvarno izuzetan film i preporuka svima da ga odgledaju.

Ono sa kerovima ??? Počeo je kranje obećavajuće ali se izračvao i tu se izgubila moć priče.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2016, 10:24:50 od Insajdmen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat

Pa dobro, mogli bar da nominuju nekog... ionako im nije problem da nominuju ljude i filmove za koje se zna da nemaju nikakve šanse da dobiju. Nego, kako se tebi dopao Strejt Auta Kompton, pošto znam da voliš rep muziku?

Inače, tek sad sam skapirao da ove godine nema Meril Strip... tako da sam zadovoljan bez obzira na ishod.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5

Od stranih sam  video samo madzarski i oduvao me.stvarno izuzetan film i preporuka svima da ga odgledaju.

Ono sa kerovima ??? Počeo je kranje obećavajuće ali se izračvao i tu se izgubila moć priče.
http://www.naslovi.net/2015-05-30/politika/nikad-ne-gledaj-esesovcu-u-oci/14834541
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.82
A taj, zabeležio sam ga i zaboravio na njega. Kako si ga gledao ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
U Madjarskoj u bioskopu  Smile
Kad ubode oskara prevesce ga i kod nas.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2016, 15:21:51 od vasabi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 00:34:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.341 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.