Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 07:43:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 600 godina islama u Bosni...  (Pročitano 27158 puta)
Hronicar svakodnevice

Punk's njet mrtav..,Kosovo je Srbija...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
Zastava Serbia-na granici snova i stvarnosti !
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson Z600
Nemam ja nista protiv tvoje vere ,ni protiv bilo koje, drago mi je sto tako mislis, sto su mozda tvoji preci bili jedno a ti si drugo!
Nego me generalno brine sto se posle svega toga izmedju pravoslavaca i muslimana stvara veciti jaz i mrznja kada , figurativno govoreci sve nas je ista majka zadojila!
IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
hajde momak malo ohladi, idi u, ako hoćeš da razgovaraš bez tih uvreda na nivo osnovne škole Ok ako nećeš vozdra

Где сам те то увредио?

Citat
Јarane moj lako, možda su moji preci bili srbi, možda nisu, ali i da su i dana danas ljudi mijenjaju vjere, tako da mi to ne predstavlja problem, bili su to što su bili ja to nisam niti svi komplet moja familija već više vijekova tako da mirno spavam jer smatram svoju vjeru za pravi put.

Ето човек се лепо илустровао. Једноставно му није битно ко су му преци. Без обзира које су вере били царе већ који су људи били! Били су Срби или Хрвати. Нема треће. Ако је теби опуштено што себи измишљаш народност, ја те поштујем. Теби лепо, мени лепо, али истина је само једна!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50202
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
imaju Bošnjaciu svoju istoriju... kako su najstariji narod iz kojih su svi potekli...  Smile

ali i srpsko zaokruživanje nije na mjestu. Bošnjaci osim srpskog ili hrvatskog porjekla imaju i tursko ne zbog silovanja koliko zarad doseljavanja turaka na balkan. Ne zaboravite da su Turci oslobađanjem Srbije dobrim djelom u Bosnu bježali.

E baš se sjetih Andrićevog citata koji znam napamet:

"Vi sjedite ovdje i teferčite, a ne znate Šta se iza Staniševca valja. Mi evo pobjegosmo u tursku zemlju, ali kuda ćete vi bježati zajedno s nama kada i na ovo red dođe. To niko ne zna niti ko od vas misli na to." (Na Drini Ćuprija)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam ja nista protiv tvoje vere ,ni protiv bilo koje, drago mi je sto tako mislis, sto su mozda tvoji preci bili jedno a ti si drugo!
Nego me generalno brine sto se posle svega toga izmedju pravoslavaca i muslimana stvara veciti jaz i mrznja kada , figurativno govoreci sve nas je ista majka zadojila!
Ne znam šta bih ti odgovorio, osim brate ovo je Balkan, ni jedna nacija ne može preći preko prolivene krvi, to je taj začarani krug ratova i pripremanja za ratove trećeg perioda nema ovdje, nažalost tako je
@Feanor
Da kako da ne, meni nije bitno ko su mi preci, ako ću se već tebi ispovijedati onda ću ti sada ja ilustrovati ovako: Moja porodica vuče korijene iz raške oblasti, dokaz da su moji preci bili pravoslavci je dvije ikone koje su ostale iza njih, a koje moja porodica i dan danas čuva, za to je bila zadužena moja nena rahmetli, koja je bila izuzetno pobožna muslimanka bila je i na hadždž ali je uvijek govorila da te ikone čuva u znak poštovanja prema našim praprapra djedovima koji su bili to što jesu, ali su poslije dobrovoljno uzeli Islam i preselili se u sjevernu Bosnu, te ikone su sada kod mog amidže i niko od članova moje poprilično velike familije ni ne pomišlja da ih baci jer prema nekom vjerovanju to bi donijelo nesreću, eto koliko ja i moja porodica (ne)držimo do svojih predaka i tokom dva progonstva( prvo iz Raške oblasti, a drugo za vrijeme 92-95) moja familija ih je nosila sa sobom, i zato pusti mii te srpske propagande, oni su bili to što su bili, ja sam to što sam sada, poštujem svoje pretke, ali poštujem više svoju vjeru koja je Islam i tačka, mislim da bi svima nama bolje bilo kada bi gledali u svoju baštu, a ne u tuđu.
nije mi padalo na pamet da idem ovoliko daleko u razjašnjavanju porijekla i vjere mojih predaka, ali me tvoja tvrdnja da ne poštujem i da se odričem svojih predaka ražestila, e pa eto ti sad crno na bijelo i okani me više te priče da smo mi šljam srpski jer uopšte ne odgovara istini.
pozdravljam te srpski brate
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson Z600
@nistarxx
Zanimljiva prica tvoga porekla !
Ima jedan roman za koji si verovatno cuo je " Noz" , jasno govori o toj tematici!
Veruj mi dugo vremena me interesovlo to kako sadasnji muslimani zive sa tom cinjenicom da su im preci pravoslavci ,bio sam sada u Sarajevu ali se nisam usudjivao da popricam na tu temu sa nekim jer ne znam kako tamo ljudi gledaju na sve to , a i na koga sve mozes da naletis!
Tu si upravu kad kazes da smo ono sto smo !
Ja mislim da bi se slozio samnom kad bi ti reko da je razlog nase netrpeljivosti , i takvog krvavog raskola nas... jednog naraoda a razlicitih vera upravo Globalizacija i Novi svetski poredak, koji radi svojih ciljeva nas svadjaju i dele , tako daleka da se cak i koljemo i ubijamo medjusobno!
IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
Da kako da ne, meni nije bitno ko su mi preci, ako ću se već tebi ispovijedati onda ću ti sada ja ilustrovati ovako: Moja porodica vuče korijene iz raške oblasti, dokaz da su moji preci bili pravoslavci je dvije ikone koje su ostale iza njih, a koje moja porodica i dan danas čuva, za to je bila zadužena moja nena rahmetli, koja je bila izuzetno pobožna muslimanka bila je i na hadždž ali je uvijek govorila da te ikone čuva u znak poštovanja prema našim praprapra djedovima koji su bili to što jesu, ali su poslije dobrovoljno uzeli Islam i preselili se u sjevernu Bosnu, te ikone su sada kod mog amidže i niko od članova moje poprilično velike familije ni ne pomišlja da ih baci jer prema nekom vjerovanju to bi donijelo nesreću, eto koliko ja i moja porodica (ne)držimo do svojih predaka i tokom dva progonstva( prvo iz Raške oblasti, a drugo za vrijeme 92-95) moja familija ih je nosila sa sobom, i zato pusti mii te srpske propagande, oni su bili to što su bili, ja sam to što sam sada, poštujem svoje pretke, ali poštujem više svoju vjeru koja je Islam i tačka, mislim da bi svima nama bolje bilo kada bi gledali u svoju baštu, a ne u tuđu.
nije mi padalo na pamet da idem ovoliko daleko u razjašnjavanju porijekla i vjere mojih predaka, ali me tvoja tvrdnja da ne poštujem i da se odričem svojih predaka ražestila, e pa eto ti sad crno na bijelo i okani me više te priče da smo mi šljam srpski jer uopšte ne odgovara istini.
pozdravljam te srpski brate

Није то српска пропаганда човече. Немам намеру да ти кажем да си шљам.
Ја твоју веру поштујем као и сваку другу. Оно о чему ти причам јесте да сте се ви одрекли свог народа а не вере. После се и наша црква одрекла муслимана и католика Срба, што је по мени страшно. Ако су твоји били православци из рашке области једино је логично да су били Срби.
Значи не нападам ти веру, чак мислим да Срби не треба да се идентификују по вери.
Ја знам да је тешко после свега гледати ствари на тај начин али Срби нису православци, нити су муслимани нација. Мени је вера једно, а нација и народ друго! Тако би требало бити свима!

Иначе и ја вучем корене из рашке области! Наравно много раније кад Шумадија није била насељена. Поздрав брате!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson Z600
@Fenor11985
Mozda ste ti i nistarxx dalji rodjaci ... Smile
Tu si upravu , vera je jedno a nacija drugo ...u Americi postoji stotinu razlicitih vera i sekti a svi su Amerikanci !
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
orthodox = правоверан ; православан

сама етимологија речи православље (на енглеском и на српском) све говори ...

За крст, краља и отаџбину!

« Poslednja izmena: 03. Avg 2007, 11:56:02 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Србин = народност и националност

Народност и националност = нема везе са вером

!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Босанац = Мујо и Хасо  Smile
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 07:43:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.