Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 46 odsto građana Srbije išlo samo u osnovnu školu  (Pročitano 33544 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Тиме ускраћујеш основно људско право на образовање, јер богаташ има већа права од сиромаха. исто важи и за здравствену заштиту.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E
Dakle jos jedna tema sa famoznim zakljuckom: "Za sve je kriv Sloba"...  Smile

Nesto ne vidim da je obrazovni sistem i sve sa njim krenulo na bolje od 2000-te. Naravno, postoji jedna stvar koja je pocela da raste. Cena skolovanja. Uporedite cene fakulteta sa prosecnom platom i oseticete caroliju...

Jeste kriv ja Sloba, a posebno profi. trovači iz SRS-a

Cenu školovanja oderđuju fakulteti, a koliko će studenata biti na budžetu,
to određuju prihodi države.
to im je omogucio sistem od 2000-e na ovamo a ne sloba ne menjaj teze! Nema potrebe povecavati skolarine iz cistog besa! Ja sam jedared pitao sefa odseka za sta se placa kolarina od 40000 dinara kad je prosle godine bila 20000 a evro bio 87 sad je 82, prijava za ispite je otisla za 2i po godine sa 200 na 1200 dinara znaci 200% godisnje gde je logika sta je to poskupelo on mi nista nije rekao, na moje sledece pitanje da mi se ispostavi racun sta ja to placam kao u kafani na primer on nije znao da mi kaze jer kao ne odredjuje on pa ne odredjuje on ne odredjuje sekretar ne odredjuje direktor ne odredjuje drzava, ODREDjU SVI oni zajedno na racun drugih!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Dakle jos jedna tema sa famoznim zakljuckom: "Za sve je kriv Sloba"...  Smile

Nesto ne vidim da je obrazovni sistem i sve sa njim krenulo na bolje od 2000-te. Naravno, postoji jedna stvar koja je pocela da raste. Cena skolovanja. Uporedite cene fakulteta sa prosecnom platom i oseticete caroliju...

Šta hoćeš da kažeš sa tim da su školarine velike. Svuda su školarine velike, ali u normalnim zemljama studente ne izdržavaju roditelji od svojih plata, već postoje razni fondovi (državni i privatni) koji stipendiraju školovanje. Ili te stipendira neka kompanija u kojoj ćeš morati da radiš 5-10 godina (kako gde) po završetku studija.

Ne znam da li ti je poznato, ali Harvard (i ostali poznatiji američki univerziteti) ima fond za stipendiranje sopstvenih studenata i prosečna stipendija je 24 hiljada dolara godišnje.

Po završetku studija, student je dužan da od svoje plate vraća školarinu Harvardu, na rate naravno. To ti je vrsta kredita, ali bez toga malo je onih koji mogu da studiraju o svom trošku u Americi.

Da je ovo uređena država, ni jedan student ne bi iz svog džepa (svojih roditelja) plaćao školarinu, ali isto tako ne bi imali na desetine hiljada "doživotnih" studenata koji studiraju 12 do čak 15 godina.

Na zapadu se zna, padneš godinu, automatski gubiš stipendiju i završio si svoje studije. Nećeš (ili nisi sposoban) da učiš, izvoli lopatu u ruke pa mešaj malter na obližnjem gradilištu.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs
@Dominick pa dobro ti je i rekao, cenu određuju dekan i profani.
Prvo vide koliko ima studenata, pa koliku bi hteli platu za sebe, i
onda lupe cenu.... i može im se ... Srbija nije članica EU samim
tim oni imaju šta ? MONOPOL.

Moja drugarica plaća studije Computer Science u velikoj britaniji 3500 funti godišnje
(ima državljanstvo). Porediti kvalitet studija u Srbiji i EU je nepotrebno. Svi razliku
jako dobro znamo... kod nas je sve lošije.

O korupciji bolje i da ne pričamao "poklon" za doktora/profesora je odavno
uobičajena stvar

@zemunac22 de nađe najbolji i najskuplji fax na svetu...
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 01:42:33 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E

ti ili si lud il se pravis lud!? pa on je profesor i sef odseka, koga god da pitas ne odredjuje on tu je problem svi svaljuju jedan na drugoga jebu nas u zdrav mozak a svi su u nekom precutnom dogovoru!
Jel znas ti jos neku rec sem monopola!? taj monopol im je omogucio DOS i sve ostale kurceve vladajuce koalicije! Da ima zakona u drzavi koja nije drzava kao ova i da se on sprovodi ne bi bilo monopola i znalo bi se ko je za sta odgovoran a za to su krivi niko drugi do oni koji drze vlast!

korupcija je sasvim druga tema da je ne otvaramo!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 

ti ili si lud il se pravis lud!? pa on je profesor i sef odseka, koga god da pitas ne odredjuje on tu je problem svi svaljuju jedan na drugoga jebu nas u zdrav mozak a svi su u nekom precutnom dogovoru!
Jel znas ti jos neku rec sem monopola!? taj monopol im je omogucio DOS i sve ostale kurceve vladajuce koalicije! Da ima zakona u drzavi koja nije drzava kao ova i da se on sprovodi ne bi bilo monopola i znalo bi se ko je za sta odgovoran a za to su krivi niko drugi do oni koji drze vlast!

Baš DOS je napravio monopole. Inače od 45. pa do 2001. cvetalo je tržište i konkurencija.

Da je studiranje jeftino, nije. I ja se brinem ako bi mi sin pao godinu kako bih plaćala školarinu. Ali nije jeftina ni oprema za fakultete a država u nju vrlo malo investira.

Danas je moguće bilo kome ko ispunjava uslove da otvori fakultet u bilo kom mestu u Srbiji. Ipak nema stranih univerziteta jer su njihove školarine mnogo veće od domaćih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E

Baš DOS je napravio monopole. Inače od 45. pa do 2001. cvetalo je tržište i konkurencija.

Da je studiranje jeftino, nije. I ja se brinem ako bi mi sin pao godinu kako bih plaćala školarinu. Ali nije jeftina ni oprema za fakultete a država u nju vrlo malo investira.

Danas je moguće bilo kome ko ispunjava uslove da otvori fakultet u bilo kom mestu u Srbiji. Ipak nema stranih univerziteta jer su njihove školarine mnogo veće od domaćih.
Baš DOS je napravio monopole. Inače od 45. pa do 2001. cvetalo je tržište i konkurencija. ja to nikada nisam rekao zasto uvek imputirate nesto sto nikad nisam spomenuo! Smile
Sranje je bilo i pre 2000 bio bih kreten da tvrdim suprotno pa skolovao sam se tada znam kako je bilo, ja sam glasao da se sa sranjem razcisti ali je dosovska banda napravila jos vece sranje a sve u formiranju monopolistickog ponasanja kako bi mogli sto vise da napune dzepove!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

@zemunac22 de nađe najbolji i najskuplji fax na svetu...

Nije važno što je to najbolji i najskuplji fax, već je poenta da u Americi postoji razrađen sistem stipendija i da praktično niko ne studira o trošku svojih roditelja.

Postoji tamo nešto što se zove "student loan", odnosno studentski krediti pod vrlo povoljnim uslovima i minimalnom kamatom, tako da svaki student u krajnjem sam sebe izdržava i vraća kredit posle završenog faxa, od svoje plate. Uglavnom, nije na grbači roditelja tokom studija.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Zašto se onda ne sertifikuju strani univerziteti u Srbiji? Zakon im dozvoljava. Otvaraju se samo domaći fakulteti i to samo u naukama koje ne traže više od klupe i po nekog kompjutera. Oni koji zahtevaju laboratorije  i skupu opremu se ne otvaraju.

I ne budi tako preosetljiv.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Zašto se onda ne sertifikuju strani univerziteti u Srbiji?

Ma da kako da ne !
Pa naši profani bi onda morali nešto da rade - jer bi imali konkurenciju , a ne samo da sele šoljicu sa kafom
po kancelarijama (čast izuzecima kojih je jako malo)
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.