Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 21:10:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 3gb rama na 4gb  (Pročitano 5833 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
kupi ti taj od 800 i odradi upgrade na x64 ionako svi programi rade na x64...neznam sta se ljudi bune "nece da radi" i te fore ... Smile kod mene na x64 sve lepo radi ... Smile i naravno svi programi funkcionisu kako treba Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
64-bitne aplikacije po pravilu rade sporije nego 32-bitne , zbog vece duzine rechi (potrebno je vishe mikrooperacija da se ona obradi ) . dodushe , razlika nije toliko drastichna :

http://www.osnews.com/story/5768

e sad , malo brza memorija bi mogla da donese poboljsanje u igrama , samo je pitanje da li je igra u pitanju napisana kao 64-bitna ili 32-bitna aplikacija . bilo bi glupo ako zbog ogranichena same igre ona uopshte ne koristi tvoju novu memoriju  Smile .

mozda bi bilo pametno da izvadish taj jedan modul na 667 MHz i proverish kako sistem radi na 2 GB memorije na 800 MHz pre nego shto se bacish u troshak  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.33
64-bitne aplikacije po pravilu rade sporije nego 32-bitne , zbog vece duzine rechi (potrebno je vishe mikrooperacija da se ona obradi ) . dodushe , razlika nije toliko drastichna :

Reci mi da se salis  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

to je opshte poznata stvar , shinko  Smile zar stvarno to nisi znao ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.33

to je opshte poznata stvar , shinko  Smile zar stvarno to nisi znao ?  Smile
Neeeeee... teorijski gledano...to je ne moguce...
cinjenica je da je internet sve samo ne izvor pravih informacija...ima i njih ali u tako malom procentu...tako da meni ovaj test nije verodostojan...
Ipak se za neke stvari ide u skolu...i uce se neke stvari... Smile
obraditi 32 bitnu instrukciju i 64 bitnu u recimo, 1 sec... i da neko kaze da je sporije ovo drugo... ko ovde ne zna matu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22021
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 12, S21
Citat
p.s. X86 Windows vidi oko 3.75GB rama. Ne samo 3

3.25 gb
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.33
Citat
p.s. X86 Windows vidi oko 3.75GB rama. Ne samo 3

3.25 gb
To sam i napisao...samo ti ne vidis dobro...mrtav pixel  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

obraditi 32 bitnu instrukciju i 64 bitnu u recimo, 1 sec... i da neko kaze da je sporije ovo drugo... ko ovde ne zna matu  Smile

uvek je brze obraditi kracu instrukciju nego duzu . mada je ovo chisto akademsko pitanje , poshto i taj 64-bitni kod u stavri koristi ogroman broj 32-bitnih instrukcija (x64 je u stvari  nadskup 32-bitnog x86)

u konkretnom sluchaju , chovek igra 32-bitne igre . one same po sebi nece adresirati taj "vishak" memorije . shta vishe , chak i najnovije igre cesto imaju system requirments od "samo"  2 GB .zato sam mu i rekao da proba da izvadi taj jedan sporiji modul .

da bi imao koristi od 4 GB , prvo bi morao da nadje 64-bitnu igru koja koristi sav raspolozivi RAM .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.33
I ja sam mu rekao da stavi taj drugi ram na 800Mhz i da inst x64 Windows da bi iskoristio pun kapacitet rama a i da bi mu sam system radio brze i stabilnije.
Inace, za njegovu konfiguraciju...nznm da li ima neka igrica koja je x64 mada inace nisam bas gledao koje su x64 igrice...
Posto ce covek igrati x86 igre, naravno da on nece osecati raliku...nikakvu, sem sto ce imati 1GB rama vise i veci radni takt istoga...
A taj komp nece koristiti samo za igrice, sve ostalo sto bude radio na kompu sa x64 bice mu znatno brze...

p.s. jeste tacno da ce se 32 bitna instrukcija brze obraditi od 64 bitne instrukcije ali u slucaju da je radni takt procesora razlicit. Ovako je isti, i u istom vremenskom periodu se izvrsava i 32 i 64 bitna inst. Samim tim je 64 bitno izvrsavanje duplo brze... ovo bar nije tesko za shvatiti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ma nema sanse da ostvari bilo kakvu bitnu razliku zbog 64bita. pogotovo u igrama, a to je covek naveo kao glavni razlog upgrade-a.

prvo 64 bita nije i nikad nece biti duplo brzi ni za jednu aplikaciju koja radi i na 32bita i na 64bita. aplikacije koje su pisane iskljucivo za 64bita su druga prica ali ni one nisu duplo brze od 32bitnih pandana. jedini program, za koji ja znam, koji bitno brze radi u 64bita danas je ligthwave rendering. sve ostalo je u par procenata. kad jednog lepog dana proizvodjaci softvera odluce da je 64bita apsolutni standard verovatno ce biti druga prica.

inace dosad u it industriji nikad nista duplo vece, osim broja mhz, nije donelo duplo ubrzanje.
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 21:10:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.