Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:25:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 3d studio max  (Pročitano 83939 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne mogu ni ja tacno da se setim sta sam radio, znam da sam namestao envajarmental bekgraund, pa sam pokusavao da ubacim bit mapu neba u njega, ali mi ga je renderovao crno, a u sceni mi se nije videlo. O ovim mapama sa evermotion sajta ne znam nista, ali cu nesto da isprobam kad dodjem kuci, samo mi nije jasno sto je na njima prikazano sunce kad njega sam max pokazuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Sony xperia
Pa ti hoces pozadinsku sliku. To se radi ko sto sam ti napisao. Ali to samo prikazuje u viewportu. Da bi i renderovao, moras ici na enviroment, pa izaberes bitmap, i on ti otvori prozor da odredis gde je slika. Izaberes istu kao za viewport.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2008, 16:45:28 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma znam na sta si mislio, ali za to znam. Ja mislim na nebo u daylight sistemu. Kada se on ukljuci, moze da se podesi da se nebo prikazuje i u vjuportu, a ono sto ja hocu je da mi umesto tog jednolicnog neba prikaze sliku neba sa oblacima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Onda kao sto ti Stefan rece. Samo ako i dalje renda crno na F9, moras uci na rendering i oznaciti dole koji viewport da renderuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Imam jedno zanimljivo pitanje, kako mogu da napravim da mi senka od lisca bude blaza od senke debelih objekata, tj. hocu da napravim efekat senke drveta tako da neki delovi senke budu svetliji (gde je krosnja redja) a neki tamniji (gde je ova gusca). Kako se ovo postize, da li materijalizacijom, ili podesavanjem osvetljenja, ili mozda renderinga (inace presao sam na v-ray kao sto me je Stefan le posavetovao)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Moraces kroz Shadow maps i Shadow parameters. Nece ti biti bas jednostavno. Imas nekoliko vrste senki koje Max generise.... Area Shadows, mental ray shadow maps, raytrace shadows, rey - traced, ... a treba izabrati pravu, onu koju ti hoces.
Mislim da u Max-ovom help-y, pod Index, mozes dosta dobro ispratiti njihovo putstvo za senke. 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
hm, pogledacu to mada sam se nadao malo preciznijim uputstvima; inace bas sam danas nasao neki dobar tutorial za osnovne v-ray materijale, pa ih stavljam ako nekom zatreba, verovatno ce koristiti pocetnicima

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

materijali.jpg
(388.4 KB, 1200x900)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 431
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.52
mob
Qtek 2020i
Po prirodi je senka jednaka svuda pogledaj:
http://lh3.ggpht.com/_Ltie5KDBWHg/SISyG6KffHI/AAAAAAAAAO0/00HEMDqMgfA/IMG_0032.JPG
bez obzira da li jedan list proizvodi senku ili cela krosnja. Posto si presao na vray, da bi u pravom svetlu mogao da vidis svoje modele moras ovo da podesis:
U renderer ukljuci GI,
- za primary stavi Irradiance map,
- za secundary quasi-monte carlo ili tzv brute force (za exterier scene) ILI Light Cache (za enteriere)
Dole u podesavanjima za Irr mapu stavi je na low i uklkjuci show calc. phase zbog preview-a I obavezno koristi HDRI mape kao sto sam ti objasnio u proslom postu, to ti je glavno osvetljavanje scene. Ovo su ti osnovna podesavanja vray-a. Sa ovim znas vray 50% Smile ... Ne trebaju ti Gnomon tutorijali  Smile
E sad postavi drvo sa liscem stavi iznad direct svetlo sa vray shadows i vidi rezultat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 431
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.52
mob
Qtek 2020i
btw, evo nesto od mene da ozivim temu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Znam za taj slucaj u pravom svetu posto sam bas posmatrao senke ali mi je palo na pamet da bi ispao dobar efekat. Inace sto se tice podesavanja vray-a nasao sam neke odlicne tutorijale koji se ticu bas toga; onaj link ti ne radi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:25:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.194 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.