U okviru priprema za predstojeću Noć muzeja u Novom Sadu, organizatori te manifestacije raspisali su nagradni foto-konkurs “Gradovi i njihove tajne”, koji će biti otvoren do 8. maja.
Ljubitelji fotografije, amateri i profesionalci u toj vrsti umetnosti, bez obzira na godine starosti i mesto prebivališta, mogu da učestvuju u tom takmičenju. Pristigle radove, koji prođu selekciju stručnog žirija, publika će moći da vidi na izložbi u Noći muzeja, 14. maja u Novom Sadu.
Organizatori su pripremili i nagrade za najuspešnije radove. Prvonagrađenom autoru pripašće vaučer agencije Kompas Turism&Travel za posetu 54. Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji.
Prema pravilima konkursa, jedan autor može da učestvuje sa najviše četiri fotografije, koje bi trebalo da budu u A4 formatu i izrađene na fotopapiru ili kvalitetnom digitalnom štampom.
Radovi se šalju na adresu “Visart” Miloša Bajića 11, 21000 Novi Sad, a uz svaku fotografiju neophodno je poslati i podatke o autoru (ime, prezime, adresa, telefon i E-mail) kao i naziv fotografije i grada u kojem je snimljena.
Novosadska Noć muzeja održava se kao deo nacionalne manifestacije, kojom rukovodi Umetničko-produkcijska grupa “Noć muzeja”.
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.