Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: 30 % zena u skupstini

Glasanje završeno: 31. Jan 2004, 21:45:04

Za
10%  (1)
Protiv
10%  (1)
U skupstini treba da sede sposobni (M/Z)
80%  (8)
Ukupno glasova: 10
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 30 % zena u skupstini  (Pročitano 3684 puta)
31. Jan 2004, 21:45:04
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 768
mob
Siemens c60
Ovih dana ponovo je aktuelna tema o tome da li treba da bude vise zena u skupstini.
Pojedine grupe zena konstantno traze neku ravnopravnost. OK
Nemam nista protiv toga, ali se sada predlazu neke zaista nebulozne ideje

- Ministarstvo za zene
- Zenski poslanicki klub

Kakva je to ravnopravnost ako ce se zene odvajati u posebne grupacije i praviti od skupstine jos veci cirkus nego sto trenutno jeste. Iskreno mislim da smo se svi rodili jednaki i treba da budemo ravnopravni, ALI ...

Podela rada mora da postoji kao i svugde.

Recimo, devojka ili vasa zena kaze necu ja da kuvam i perem nase dete stalno. Jedan dan ti, a drugi ja ...

Da li je to fer?

Razmislite sami. Sta bi bilo kad bi ja rekao. OK jedan dan ti cepas drva, a ja unosim ugalj, pa se sutra menjamo.

To je ludilo. Ja to ne bi mogao ni da zamislim a kamoli da dozvolim. Teske fizicke poslove treba da rade muskarci, a lakse zene i to je normalno. U skupstini treba da sede sposobni, pa bili oni svi muskarci ili zene. Odredjene poslove treba da obavljaju samo muskarci.

Primer:

Policija

Sta jedna zena moze da uradi kada je napadnu huligani za vreme derbija?
Ne smem ni da zamislim ...

To su neka moja razmisljanja, ne kazem da su ispravna, ispravite me ako gresim ...

PS.
Nadam se da necete shvatiti ovo pogresno... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ne znam, da nasa zemlja ima vise obrazovanih i ujedno politicki aktivnih zena, ne bih imao nista protiv zaista, ali ovako... ko? ajde ko? ko ce u skupstinu? Neda Arneric mi je od samog pocetka bila besmislena ideja.
Ima kod nas pametnih zena koje jesu za parlament... ali nema ni blizu 30%
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1610
Zastava Na žalost, u BG...
To što kod nas nema ni blizu tog procenta, nije ni čudo.
Nijedna zemlja na svetu nema taj procenat žena u bilo kojoj vrsti najviše vlasti!
Opet neko "iz Evrope" protura muda za bubrege, a ja pitam:
-znate li bar jednu evropsku zemlju koja u svom Parlamentu ima bar 10% žena?
-ili bar jednu na svetu?

Koješta, imaju žene pametnija posla.
IP sačuvana
social share
Za sve nase [Lobotomiste], igrajte se i vi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 133
Citat: OldSerbian

Koješta, imaju žene pametnija posla.

Razumjela sam da vi imate nesto vise godina, pa sam malo iznenadjena vasom povrsnoscu u odgovorima , ali dobro.
SF i Scoop, su iznijeli svoje stavove sa kojima se zaista slazem a narocito u dijelu koji se odnosi na to da stalnom teznjom ka ravnopravnoscu potenciramo neku vrstu ugrozenosti, koju naglasavamo i gdje je ima i gdje je nema. I sa podjelom poslova se slazem, s tim sto smatram da svako, upravo, radi svoje sirne treba da zna i tzv"muske" i "zenske"poslove, radi lakseg organizovanja i funkcionisanja u porodici. Zene same sebi stvorile situaciju u kojoj su same sebi kontradiktorne.Npr. mozemo da se nosimo pamecu , ali ne i snagom, sto znaci da mozemo da sjedimo u skupstini, ali ne i da(banalan primjer)cjepamo drva.Smatram da ne zivimo u tipicno muskom drustvu i da se svaka zena snagom svoje inteligencije, pamecu moze izboriti za svoj polozaj, iako ceme neki sada opvrgnuti isticuci da im je za to potrebno duplo vise snage nego nekom muskarcu, ali ja ne smatram da je tako.I dalje mislim da u tom dijelu lakse se vladamo sa muskarcima nego sa iskompleksiranim zenama ( tu mislim da odnose tipa zena- sef muskrac i zena-sef zena)Organizacije tipa Borba za jednakost polova, u principu istcuci stalnu ugrozenost zena od strane muskaraca,i to u dijelu koji se odnosi na polozaj zene u drustvu, nesto narocito nisu doprinjele boljem polozaju zena. Zene su ugrozene u dijelu koji se odnosi na fizicko maltretiranje zena, i to je dio gdje su zene ugrozene, upravo zbog toga sto rijetko koja zena moze da se nosi sa fizickom snagom muskarca, a morate priznati da organizacije tipa Poslanicki klub zena se pretjerano ne bavi sa ovom temom.Ja sam u tom dijelu razocarana stavom muskaraca,koji se zaista nisu pretjerano oglasavali o tom pitanju, i tu velikim dijelom prepoznajem muski sovinizam, iako svaki normalan muskarac ce ovo naravno osuditi.Fizicko maltretiranje, silovanja i zlostavljanje su zaista ostatci naseg primitivizma i u tom dijelu trebamo teziti na smanjivanje ovih pojava, i za ravnopravnoscu polova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 768
mob
Siemens c60
ne radi se pre svega ni o kakvom predlogu. To je takozvana moderna nastava. To je bilo aktuelno do pre par godina. 1994 sam bio 8 razred i secam se da su tada muskarci morali da vezu goblene i pletu dok su devojke rasturale neki Tomos Automatik koji smo imali u skoli.
Ludilo Smile
Glupost nevidjena. Nikoga nista ne interesuje.

Ako zene zele ravnopravnost za to treba da se bore. Ako zele 30% u skupstini to nije ravnopravno jer muskarci nikada nisu trazili 70 ili 80 procenata. To znaci da ce ti vi onda biti povlascene.

Tu logike nema  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Jel znate vi da je u nekom predlogu udzbenika iz OTO-a, neke zenske organizacije bilo da zene obucene kao automehanicari sljakaju i sl.
Zato ja kad cujem za tako neku organizaciju tipa LABRIS ili sl...nah.. bolje da ne pricam....
Ja razumem teznju za necime, ali mislim ljudi ALO , imajmo mere  
Batalimo to sto ima obrazovanih zena, to ima to je cinjenica, ne poricem.
Ali nema zena POLITICARA jer ja recimo organski ne mogu da podnesem da mi je npr agronom predsednik neke koalicije, ili pandur predsednik vlade.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 626
Nekako mi se cini da bi nam bilo bolje pod zenama, mada nije lose ni kad smo na njima :twisted:
Salu na stranu, mislim da bi zene mogle sasvim ravnopravno sa muskarcima da ucestvuju u vodjenju drzave. Smatram da su umno vise nego sposobne za takav zadatak. I bas me interesuje da li bi neka zena zapocela ijedan rat (naravno ako ne spada u kategoriju "sumanutih zena", kao npr. ona mala specena iz redova radikala).
IP sačuvana
social share
high tech low life
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Maja ili Gordana PopLazic?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 626
J***m li je koja god da je... Smile
IP sačuvana
social share
high tech low life
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Vidis, ona moze biti antipaticna, medjutim... ona je jedina koja izadje za tu govornicu i kaze ponesto i koja se bar donekle u tu politiku razume Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 20 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.