Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 21. 12. 2012. Kraj vremena ili početak...  (Pročitano 348832 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Не подцењујем Спасоја Влајића,али он је обичан шарлатан.
Пошто лично познајем новог Месију,знам да је Србин и да је јавна личност,и да је међу нама,као и Марија Магдалена и већина Апостола.Недостаје само Апостол Тадеј,али се очекује да се и он ускоро појави.
За вашу информацију сви су Срби.

Super je to...
Ja znam Minu Kostić i mislim da bi ona trebala da bude novi mesija, jer pravo je čudo prirode da onako mala žena ima onolike sise... A i Srpkinja je!
Ne baš... ciganka.
Većim delom...
Ne znam odakle šaniraju silikone i gde ih prozivode.
Mada sve ide na to da je "Made in China"
Dakle jednim delom je i Kineskinja.

Ne možemo to dozvoliti, ne možemo dozvoliti da se novi mesija proda za 69 din.
Ponižavajuće da je opala cena.
Ne znam koliko je danas 30 srebrenjaka... evro skače i pada... ali sigurno je 69 dinara bednije.

Zato bi bilo valjano da novi mesija bude... Jelena Karleuša.

Kao da je predvidela sve ovo, vidiš da je vežbala:

IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Mrzim rasizam, crnce i kineze!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5559
Zastava U kreditima
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia No kašlje
Не подцењујем Спасоја Влајића,али он је обичан шарлатан.
Пошто лично познајем новог Месију,знам да је Србин и да је јавна личност,и да је међу нама,као и Марија Магдалена и већина Апостола.Недостаје само Апостол Тадеј,али се очекује да се и он ускоро појави.
За вашу информацију сви су Срби.

Super je to...
Ja znam Minu Kostić i mislim da bi ona trebala da bude novi mesija, jer pravo je čudo prirode da onako mala žena ima onolike sise... A i Srpkinja je!
Ne baš... ciganka.
Većim delom...
Ne znam odakle šaniraju silikone i gde ih prozivode.
Mada sve ide na to da je "Made in China"
Dakle jednim delom je i Kineskinja.

Ne možemo to dozvoliti, ne možemo dozvoliti da se novi mesija proda za 69 din.
Ponižavajuće da je opala cena.
Ne znam koliko je danas 30 srebrenjaka... evro skače i pada... ali sigurno je 69 dinara bednije.

Zato bi bilo valjano da novi mesija bude... Jelena Karleuša.

Kao da je predvidela sve ovo, vidiš da je vežbala:

Hmm...
Al ona nema nista specijalno, sem osnovne skole?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Koju majke ti?
Barem u Beogradu nisam sreo nijednu s njenim imenom... još uvek skidamo komunističke nazive.
Evo... setih se Ivo Lola Ribar.  Smile

Nema veze daćemo joj. Da se to korigovati.
Daćemo joj i ulicu.

Nazvaćemo još nešto po njoj.

Samo neka nas spasi...
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Gemini
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat: Makros_Crni
Zdravo Omaija. Više puta sam reko da ne verujem u kraj sveta tog datuma. A po svemu sudeći nisu ni Maje. Očigledno je da su mnoge priče vezane za taj datum neistina i plasirane ko zna zašto. Da li nam se sprema nešto drugo. Na više mesta na forumu smo dolazili do tog zaključka. Možeš li nam malo bolje objasniti na šta konkretno misliš
Нема ту шта да се мисли - очигледно је.
Кроз све те приче о 2012. се стидљиво провлачи и прича о пренасељеној планети и некаквом лимиту од не знам 7 милијарди душа на Земљи. Онда се предвиђају природне катастрофе и болести. Суше, земљотреси, цунамији и непознате болести које "беже" из лабораторија су могући људски продукти.
Која се прича још провлачи?
Грејси, Рептили и марсовци - зар није све јасно?

Неће се наша Планета "померити из своје осе", све док не поверујемо у те нове "истине" које имају плодно тле у нашем фатализму и у које нико више не сумња.
Људима је свега доста па олако и поверују у ове аутодеструктивне приче.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Mrzim rasizam, crnce i kineze!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5559
Zastava U kreditima
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia No kašlje
Koju majke ti?
Barem u Beogradu nisam sreo nijednu s njenim imenom... još uvek skidamo komunističke nazive.
Evo... setih se Ivo Lola Ribar.  Smile

Nema veze daćemo joj. Da se to korigovati.
Daćemo joj i ulicu.

Nazvaćemo još nešto po njoj.

Samo neka nas spasi...

Kako koju... pa specijalnu skolu... ili ti ga skola za "specijalnu" djecu...
A ja bi po njoj nazvao neku klisuru...
Karleusina klisura... Mjesto gdje zabudalite!

A koliki je ona Mesija u stvari... misli da njena pjesma sve govori...
Odavno je ona u tom spiritualnom svjetu...

« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 12:07:07 od Mega_Byte_Me »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Омаија

Надам се да овај наш Месија није шарлатан и да није политичар са подршком негде око цензуса.
Такође се надам да то није она прича са ликовима инкарнираним из старог Египта у време оне Фараонке!?  Smile
Pa prvo si rekao da su sve Mesije lazne, a sada se nadas u izjave osobe cije izjave nemaju veze sa realnoscu ?

U izjavi Mesije o danasnjim danima stoji " Jer će mnogi doći u ime moje govoreći: Ja sam Hristos. I mnoge će prevariti. ", "  I izići će mnogi lažni proroci i prevariće mnoge. "
" Tada ako vam ko kaže: Evo ovde je Hristos ili onde, ne verujte. "
" Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane. "

Ti se palis na reci osobe koja tvrdi da "Gospod Bog Isus Hrist" postoji i da on zna reinkarnaciju Marije Magdalene ?
Citat: 2772
Boriska kaže da se ne moramo bojati toga jer mi "živimo vječno".
Pa Boriska nije izmislio toplu vodu, to isto "tvrdi" svaka 'hriscanska' religija za sve koji joj se pridruze.
Da li ti stvarno vjerujes u takve gluposti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 973
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Poslednjih dvadeset godina, istrazivanje Majanskih dokumenata i gradjevina dovelo je do fascinirajucih otkrica:

Ljudska historija je, vecim dijelom, odredjena galaktickim snopom kroz koji Sunce i Zemlja prolaze svakih pet hiljada i dvjesto godina. Momenat ulaska u slijedeci snop je 21.12.2012. Astronomija je nedavno i potvrdila ovu tvrdnju. Tog datuma, naime, Suncev sistem ulazi u rijedak polozaj prema Mlijecnom Putu, koji se javlja tek svakih 5,200 godina.

Aktivnosti te ljudska kultura na Planeti je odredjena "galaktickim sezonama". Njihov kod su Maje odredile matematicki i simbolicki. ("Pojava homo sapiensa predstavlja poseban stadij u evolucionarnom ciklusu Suncevog sistema; nivo na kom se integriraju cetiri prethodna perioda svjesnosti.

Ovaj nivo traje 26.000 godina i sastoji se od pet perioda od 5,200 godina", (“The Mayan Factor”, Jose Arguelles, 1987). Drugim rijecima, zivimo u klimaksu, tocnije receno, u poslednjih 13 godina ciklusa koji traje 26.000 godina!

Svaka osoba ima moc da se direktno spoji, senzualno, culima i elektromagnetno sa energijom/informacijama galaktickog snopa koji, opet, dolazi iz galaktickog sredista i to dovodi do "budjenja" istinskog, viseg misaonog sklopa.

Istaknuto mjesto u simbolici Maja zauzima zvjezdani sistem Plejada (zovu je svojom "domovinom”, misterijozni “Valum Chivim”). Skrta moderna astronomska znanja su potvrdile da Maje znaju raspored zvijezda (Mayan Prophecies, A. Gilbert/M. Cotterell) u zvjezdanoj konstelaciji Plejada; nasa astronomija jos uvijek nije u mogucnosti da potvrdi postojanje i raspored planeta u tom sistemu. Neizbjezna je asocijacija na drevni Egipat i njihovo idolopoklonstvu zvjezdanom sistemu Orion, kojega su Egipcani (?) tocno opisali (uostalom piramide su napravljene po rasporedu tri zvijezde koje sacinjavaju ovaj sistem).

Kroz numerologiju/"harmonicni modul" Tzolkin (jednostavan sistem koji izrazava vrlo kompleksne procese), Maje predstavljaju galakticki kod, koji opet upravlja svim informacijama koje uticu na "svjetlosni ciklus." Ovaj ciklus definira rezonantnu frekvenciju radijantne energije: elektricitet, toplotu, svjetlo, radio valove. Drugim rijecima, zive i anorganske fenomene u cjelosti.

Tzolkinov simbolicni partner, kineski Ji Djing, je sinhroniziran sa genetskim kodom. DNA takodje ima vibracijsku infrastrukturu "svjetlosno tijelo" koje korespondira gorepomenutom spektrumu radijantne energije kojim upravlja Tzolkin. Drugim rijecima, Tzolkin se odnosi prema Ji Djingu kao svjetlo prema zivotu.

Maje su, naravno, sva kosmicka tijela smatrali zivim. Tako su za Sunce tvrdili da ima 23o godisnji ciklus disanja. Jedanaest i po godina za udisaj i isto toliko za izdisaj. Dvije hiljade godina kasnije nasa nauka “pronalazi” da ove solarne inhalacije tacno odgovaraju kretanju binarnih suncevih pjega.

One, opet, izazivaju poremecaje u bioelektromagnetnom polju Zemlje. (Krupne poremecaje, dodajmo. Od TV i drugih komunikacijskih signala, do zenskih menstrualnih ciklusa i nataliteta.)

Slijedeci dalje tu logiku Maje prepostavljaju da Sunce posjeduje inteligenciju veliku i neshvatljivu u uobicajenoj terminologiji. Sa ovim natuknicama postaje malo jasnije zasto su oni slavili "bozansko" Sunce. I ne samo oni. Drevne civilizacije Egipta, Meksika, Perua i Mezopotamije su ocito poznavale suncev sistem bolje nego sto mi mislimo i na tome zasnivali tzv. idolopoklonstvo Suncu kao inteligentnom solarnom organizmu.

Jos jednom o zimskom solsticiju koji pocinje 2012. godine. Prema Majama, kada se ovaj ciklus napokon zavrsi, ne predstoji kataklizmicki kraj Planete i civilizacije. Na Zemlji ce, prolazeci kroz galakticki snop, doci do akceleracije naprednih DNA zivotnih formi (recimo da i mi tu spadamo).
Drugim rijecima do sustinskog unapredjenja koji ce se ogledati u "prelasku iz trece, materijalisticke dimenzije u cetvrtu, spiritualnu dimenziju".(ja mislim veću frekvenciju titraja materije i manju gustoću)

Mozda najspektakularniji dogadjaj koji se veze za Maje je njihov "nestanak" 830 g.n.e. Na vrhuncu razvoja, sa vec izgradjenim piramidama, hramovima i gradovima, bez straha od vanjske opasnosti, velika vecina Maja netragom nestaje. Njihove gradjevine su poruka onima koji dolaze iza njih. Naravno, nama je trebalo dugo da pocnemo da razumijevamo o cemu su to oni pisali. Kako smo sirili vlastite spoznaje tako smo mogli vise da shvatimo dosege ove bizarne civilizacije koja je za sebe tvrdila da je "posjet Planeti Zemlji njihova cetvrta misija" i "po kompletiranju ce otici na slijedeci zadatak"!?

Put ka Istini o Univerzumu jeste dug. Ali, ako se ne starta iz pozicije antropocentrizma (sjetimo se Crkve i Galilea) vec skromno prizna da smo tek na pocetku, mozda imamo sansu. Maje su interesantan putokaz koji razbija nase iluzije.

Arheolozi objekat Maja nazivaju “palacom”. Briljantna civilizacija Maja je grad Palenke podigla u sredistu meksicke djungle, bez metalnih alata, tocka ili nama znane tehnologije. Svoju pradomovinu, zvjezdani sistem Plejada, Maje su detaljno opisale i pri tome su tvrdile da je “posjet planeti Zemlji njihova cetvrta misija”. Astronomija je vec potvrdila njihove tvrdnje da Sunce i Zemlja prolaze kroz galakticki snop svakih 5.200 godina i da se svake 23 godine kreiraju binarne sunceve pjege (“Sunce ima dvadesettrogodisnji ciklus disanja”)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 973
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Nostradamusova predviđanja za period do 2012. godine: Vrijeme nevolja puno ratova, očaja...24SI - Na internet stranicama "Nostradamus Online" objavljena su zanimljiva proročanstva za razdoblje u koje smo upravo ušli – od 2007. do 2012. godine. Autori stranice, ali i knjige koju reklamišu, tvrde kako će, prema zapisima koji se pripisuju Nostradamusu to razdoblje biti "vrijeme nevolja" puno ratova, očaja i zla, ali i nade i obećanja. Naime, članovi Talijanske nacionalne biblioteke prema toj su stranici u maju 2004. u Rimu otkrili rukopise slavnog proroka Michela de Nostradamusa (1503-1566). Rukopise je navodno Nostradamusov sin poklonio Papi Urbanu VIII (1568. – 1644.), da bi nakon njega gotovo četiri vijeka ležali sakriveni u rimskim arhivima.

Zapise je istražio dr. Michael Rathford. Kombinovanjem tradicionalnih metoda i savremenih algoritama došao je do tehnike za dešifrovanje koju je nazvao Nostradamusov kod (sličnost sa Da Vincijevim kodom vjerovatno je slučajna).

Na osnovu svog tumačenja Rathford je napisao knjigu koja se zove Nostradamusov kod: Treći svjetski rat. U njoj se opisuju aktivnosti Osame Bin Ladena, teroristički napadi na SAD, nuklearno razaranje Rima i sukobi SAD-a sa Iranom odnosno Sjevernom Korejom.

Pomoću Nostradamusovog koda Rathford je utvrdio da otkriveni spisi između ostalog, opisuju i period koji slijedi, te ključne učesnike u njemu poput Osame Bin Ladena. Poglavlje koje se odnosi na period od 2007. do 2012 (u njegovu tumačenju) opisuje kako će se neki 'ludi vođa' sa Bliskog istoka domoći nuklearnog oružja i njime napasti Evropu. Jedna će bomba završiti u istočnom dijelu Sredozemnog mora i zatrovati ribe (uprkos hrvatskom proglašenju ZERP-a). Evropske zemlje pokušaće intervenisati, međutim, vođa će upotrijebiti ostatak svoga nuklearnog arsenala u napadu na druge dijelove Evrope, posebno Italiju i u njoj Rim.

Međutim, uza svu ludost i moć koju posjeduje, taj vođa još nije onaj pravi Antikrist koga tako često u svojim proročanstvima spominje Nostradamus, već njegov prethodnik i pomoćnik koji će mu tek pripremiti i olakšati dolazak.

Prema rukopisima, period koji slijedi biće obilježen i prirodnim katastrofama poput potresa i vulkana, te klimatskim promjenama koje će izazvati suše i glad. Prirodne nepogode, prije svega potresi i poplave, posebno će snažno pogoditi Sjedinjene Države. U nastojanju da se suoči sa katastrofama SAD će bankrotirati.

Koristeći tešku situaciju Antikrist će preuzeti vlast u Aziji i na Bliskom istoku. Sve to zajedno – strah, suše, glad, neprijateljstva, poplave i potresi, luđaci i teroristi – konačno će dovesti, barem prema Rathfordu, do Trećeg svjetskog rata. Sve u svemu ulazimo u pravo "vrijeme nevolja".

Tako Nostradamus kao glavnog protagonistu nadolazeće mračne ere ističe "mladu tamnu osobu", koju je Rathford protumačio kao Osamu Bin Ladena, a u periodu od 2007. do 2012. spominje veliki teroristički napad na SAD, nuklearnu tragediju u Rimu i veliki sukob Amerike s Iranom i Sjevernom Korejom.
Nostradamus kaže kako će se veliki sukobi vrtiti uglavnom oko nuklearnog oružja, i to najviše na mediteranskom području (blago nama). Jedna atomska bomba ce, kaže, umjesto na kopno, pasti u more i pobiti sav podvodni svijet na području Mediterana.

Prema njegovim tvrdnjama, Italija i Francuska uskoro će gotovo u potpunosti biti uništene, a na putu je i zasad nepoznati komet koji će na Zemlji prouzročiti brojne prirodne katastrofe - erupcije vulkana, poplave, potrese i suše.

Nimalo bolja sudbina ne očekuje ni SAD. Osim prirodnih katastrofa, Nostradamus im predviđa građanske ratove, političke konflikte, očaj i naglo siromaštvo.

Drugi veliki narodi ce SAD-u slati pomoć, ali bezuspješno. Problema će biti i u izborima za američkog predsjednika, a svijet će navodno shvatiti da ta zemlja propagira lažnu demokratiju. Sljedećih pet godina biti će pogubne uglavnom za razvijenije, zapadne civilizacije, tvrdi Nostradamus.

Medjunarodni incident izazvat će simulacija rata koju će, prema pisanju najpoznatijeg proroka, programirati Velika Britanija. Informatička greška aktivirat će bombe koje će eksplodirati po cijelom svijetu i ubiti gotovo milijun ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520

Ljudska historija je, vecim dijelom, odredjena galaktickim snopom kroz koji Sunce i Zemlja prolaze svakih pet hiljada i dvjesto godina. Momenat ulaska u slijedeci snop je 21.12.2012. Astronomija je nedavno i potvrdila ovu tvrdnju. Tog datuma, naime, Suncev sistem ulazi u rijedak polozaj prema Mlijecnom Putu, koji se javlja tek svakih 5,200 godina.

Aktivnosti te ljudska kultura na Planeti je odredjena "galaktickim sezonama". Njihov kod su Maje odredile matematicki i simbolicki. ("Pojava homo sapiensa predstavlja poseban stadij u evolucionarnom ciklusu Suncevog sistema; nivo na kom se integriraju cetiri prethodna perioda svjesnosti.

Ovaj nivo traje 26.000 godina i sastoji se od pet perioda od 5,200 godina", (“The Mayan Factor”, Jose Arguelles, 1987). Drugim rijecima, zivimo u klimaksu, tocnije receno, u poslednjih 13 godina ciklusa koji traje 26.000 godina!
A to je dokazao ko ?
Astronimija dokazuje desavanja u ljudskoj istoriji ?
Kada se trazi istina o nekom dogadjaju, astronomi su ti koji to dokazuju ?
 Svaka osoba ima moc da se direktno spoji, senzualno, culima i elektromagnetno sa energijom/informacijama galaktickog snopa koji, opet, dolazi iz galaktickog sredista i to dovodi do "budjenja" istinskog, viseg misaonog sklopa.
Ovo je naravno dokazano anketiranjem svake zive osobe na Planeti, koja je tu svoju "moc" potvrdila ?
Ima ljudi koji imaju moc da ubede druge ljude kako su oni ustvari majmuni a ne ljudi, to mi je poznato.
Covek stvarno jeste jedina zivotna forma koju neko moze u nesto da ubedi.
 Kroz numerologiju/"harmonicni modul" Tzolkin (jednostavan sistem koji izrazava vrlo kompleksne procese), Maje predstavljaju galakticki kod, koji opet upravlja svim informacijama koje uticu na "svjetlosni ciklus." Ovaj ciklus definira rezonantnu frekvenciju radijantne energije: elektricitet, toplotu, svjetlo, radio valove. Drugim rijecima, zive i anorganske fenomene u cjelosti.
Strasnu moc ima ta 'numerologija' uspela je da ubedi ljude kako proslost i buducnost postoji u materiji.
Einstein je rekao da je postojanje vremena, prostora i gravitacije - teorija, ali sta to vredi kada su neki ubedjeni da je to istina.
 Maje su, naravno, sva kosmicka tijela smatrali zivim. Tako su za Sunce tvrdili da ima 23o godisnji ciklus disanja. Jedanaest i po godina za udisaj i isto toliko za izdisaj. Dvije hiljade godina kasnije nasa nauka “pronalazi” da ove solarne inhalacije tacno odgovaraju kretanju binarnih suncevih pjega.
To samo govori koliko su Maje znale sta je "zivot" kada ga oni vide u kamenu. Po njima zivot je sinonim za
postojanje.
Put ka Istini o Univerzumu jeste dug. Ali, ako se ne starta iz pozicije antropocentrizma (sjetimo se Crkve i Galilea) vec skromno prizna da smo tek na pocetku, mozda imamo sansu. Maje su interesantan putokaz koji razbija nase iluzije.
Da ne bi zalazio dalje u ova verbalna povracanja koja mi jako lice na ono sto je govorio onaj nas musliman koji zivi u SAD Samir, Sadik ili tako vec nesto slicno, Osmanagic ili nesto slicno.
Ako neko kaze "Put ka istini o Univerzumu je dug." onda to znaci da ga je neko presao, da je egzaktan, posto postoji njegovo odredjenje kao nesto sto je "dugo".
Nisam siguran da li je ta izjava zalosna ili smesna, ali znam da je ili jedno ili drugo.

Najbolje od svega je cinjenica da sam svojoj cerki dao ime Mya (cita se Maja), a da pri tom nisam uopste imao
taj narod u mislima.  Smile
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------^
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 14:22:58 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Ala ste se razabaskarili, ... moze li i nkeko picence, pa prasence, a ove zemske nek' opletu neki trbusnjak, .... pa da promenim naziv teme u:
"Kako sto srecnije i veselije docekati 2012-u ??"

Smile
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 14:04:59 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.