Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 21. 12. 2012. Kraj vremena ili početak...  (Pročitano 348018 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Suncev sistem cine sva tela i cestice koje su pod uticajem gravitacije Sunca.
To je definicija.

Halejeva kometa je pod uticajem sto se i na slici vidi, planeta X ne moze da bude sto se i na slici vidi.

Tebe je malo zbunilo sto Halejeva kometa ide dalje od Plutona a to ne znaci da je izasla iz Suncevog delovanja.
« Poslednja izmena: 20. Dec 2008, 20:08:47 od Shone83 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Da uzmemo samo jednu jasnu činjenicu.Pionir 10 se kretao brzinom od 130.000 km kako bi napuštao sunčev sistem.

"Dodatnim ubrzanjem sonda je dostigla brzinu od 130.000 km/čas kako bi prošla pored Jupitera 3.12.1973. godine i tako postala prva sonda koja je obavila direktna osmatranja ovog gasovitog giganta. Nastavljajući put “Pionir 10” je prvi 1983 godine stigao do Plutona, najudaljenije planete od Sunca."

Dok je prosečna brzina Halejeve komete 150.000 milja.Ako 1 milja (1.609 metara),to je onda 241.350 km na sat.To je skoro duplo od brzine pionira 10.

"One famous comet watcher was Edmond Halley. He successfully predicted the return of a particular comet every 76 years and this comet was named “Halley's Comet” in his honor. “Halley's Comet” is scheduled to make its rotation past earth again in 2061. This comet's average speed is 150,000 miles per hour."
Izvor: scienceray

Još ako uzmemo u obzir da je masa komete daleko veće od pionira 10,i samim time i inercija veća,jednostavno nezamislivo da Halejeva kometa sa tom brzinom ne bude izbačena iz sunčevog sistema.Zato pretpostavljam da mora neka gravitacija da ga baci nazad u naš sunčev sistem.Ta brzina od 240.000 kilometara u toj masi ne može da nestane,kao što ni pionira 10 uglavnom nije mogla usporiti gravitacija sunca.
Teško da za pionir 10 deluju jedne zakonitosti,a za masivniji objekat drugi.Sa tom brzinom kojom leti kometa, ne postoji objekat koji ne bi napustio sunčev sistem,pogotovo ako je objekat masivniji.

Ne bi sada da postavljam proračune da bi to dokazao,jer bi to samo više zbunio mnoge.Ovaj primer verujem da je dosta slikovit kako bi objasnio na šta mislim.
« Poslednja izmena: 20. Dec 2008, 22:34:31 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Sony xperia
@Shone83

Ova slika:

je ustvari kopija sa Sumerskih plocica. Niko to danas, bar za sada, ne moze potvrditi. To stoji u Sumerskom predanju o nastanku Suncevog sistema, o nastanku coveka genetskim inzenjeringom, o bogovima od kojih su dobili znanje, ...

Danas se mozemo samo zapitati, odkud su oni znali za stvari, koje je danasnja civilizacija otkrila u zadnjih 100 god. Mnoge stvari iz njihovog predanja je potvrdjeno.

« Poslednja izmena: 21. Dec 2008, 01:28:17 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Прошла поноћ, почео је 21. децембар 2008. Сазнаћемо све за 4 године.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
@lightsoft

U redu, ali to ne znaci da oni ne grese. Ili da smo mi pogresno protumacili. Kad kazem mi mislim na ljude danas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Sony xperia
Stvar je u tome sto mi izgleda pogresno tumacimo. Doduse ne svi, vec oni koji to tako interpretiraju danas. To o cemu su Sumeri pisali je proslost, nastanak naseg Suncevog sistema. Medjutim u nekim njihovim navodima to je ujedno i planeta sa koje su dosli bogovi, koji su stvorili coveka. Doduse ne u pravom smislu stvorili ni iz cega. Priroda se vec pobrinula za evoluciju i razvitak na Zemlji, po Sumerima, bogovi su ubrzali taj proces kod jedne vrste primata, dajuci svoju DNK ( "stvoren po slici Bozijoj " ). Dan danas se traga za tom nedostajucom karikom u covekovom razvitku. Ako je po Sumerima, nece je ni naci. A obzirom da su bili odlicni astronomi, matematicari, ... tesko da su pogresili. Pre je moguce da danas mozda, neke stvari ne shvatamo onako kako su to oni videli.
Jedna se tu stvar u svemu tome nadovezala. Kalendar Maja. Oni su odlicno znali za veliku konstantu Suncevog sistema. Svakih 26000 godina Suncev sistem prolazi, preseca galakticku ravan nase gaaksije. Kraj kalendara Maja se poklapa sa sledecim prolaskom Suncevog sistema kroz galakticku ravan, a u isto vreme i sa Sumerskim proracunom od 3600 god koliko traje orbita planete X. 21.12.2012.
Maje kazu da ce tada covecanstvo preci na visi nivo svesti, ali prolaskom takvog objekta kroz Suncev sistem, imali bi kataklizmu. Sta je od toga tacno ?? Videcemo. Ali ako pogledamo Jovanovo otkrovenje o Armagedonu, mogu biti obe stvari tacne. Majin prelazak na visi nivo, mogao bi biti vaznesenje, prolazak planete X, Armagedon za ostale.
Sta i da li ce nesto od ovoga biti, tek cemo videti. Medjutim neki pokazatelji sve vise idu u prilog tome da ce se nesto desiti. Ali sta ?? To niko sa sigurnoscu ne moze reci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1060
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
znaci, docekacemo predatora  Smile
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung s5230
Volim da "filozofiram" ali sto vise odrastam, uskoro ce mi 22 rodjendan, shvatam da je to dosta "glupa" stvar. "Filozofiranje" se svodi na to da covek "zivi" u proslosti ili u buducnosti, a ne u sadasnjosti koja je jedina ustvari bitna za njega. Neko je rekao pogledajmo proslost, pokusajmo da saznamo nesto o buducnosti ali ne zaboravimo mi zivimo u sadasnjosti. Evo opet ja "filozofiram". Moram ove silne navodnike da bih izbegao posledice komentara. I jedna kratka stvar ma boli me uvo za smak sveta, 4 ili 44 godine je dug period da bi se ja poceo danas da zivim po nekakvim "pravilima". Da idem da kopam sebi jamu da prezivim. Tako samo kopam sebi jamu da u njoj potonem. Takav zivot jednostavno nije toliko vredan da bih ga cuvao. 
IP sačuvana
social share
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Sony xperia
Citat
I jedna kratka stvar ma boli me uvo za smak sveta, 4 ili 44 godine je dug period da bi se ja poceo danas da zivim po nekakvim "pravilima". Da idem da kopam sebi jamu da prezivim. Tako samo kopam sebi jamu da u njoj potonem. Takav zivot jednostavno nije toliko vredan da bih ga cuvao.
Zar to nije filozofiranje ?? Iznalazenje razloga za cinjenje ili necinjenje necega ??

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung s5230
Jeste, ali kao sto kazem pokusavam da ga smanjim.
« Poslednja izmena: 23. Dec 2008, 07:11:02 od Madnessapa »
IP sačuvana
social share
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.