Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 123 124 126 127 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 21. 12. 2012. Kraj vremena ili početak...  (Pročitano 353007 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
odlican je cloverfield ! SF, napet do bola... kraj je malo...ma, videces, !

Znaci, u svakom slucaju, Vranje, here I come !!
« Poslednja izmena: 12. Okt 2009, 23:07:45 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
  Eye, covece! Sto godina... Drago mi je da vidim da su jos uvek drzis promovisanja Reci. Wink

Ne kontam sta ima de objasnjava postojanje vremena? Ne, stvarno ne razumem pitanje najbolje. Jednostavno, to je ljudska percepcija promena koje se desavaju oko nas. Moze naravno da se gleda na jos sto nacina, ali eto jednog. Kako starimo, koliko tece neki dogadjaj, koliko nam treba da izvedemo nesto. Sve je objasnjeno preko vremena. Jesam li razumeo? A ti?

Pozdrav druze ! Nema lepse ni ruznije stvari od reci, niti bilo cega drugog da se promovise  Smile
Vidi ovako, "promena" je takodje subjektivan osecaj koji vazi samo za one kojima je bitno kako stvari izgledaju.
Kada bi bilo bitno da stvari postoje, a ne zasto i kako ?, onda ne bi postojala teorija promene.
Kada bi uspeo da shvatis da ti postojis samo sada i ovde, ne bi uspeo da primetis promenu.
Kako starimo, koliko dugo to traje, sta nam treba da bi nesto uradili... sve su to emotivna, subjektivna shvatanja, racionalno i objektivno je samo ono sto postoji.
Postojimo onakvi kakvi smo sada i ovde, zivot traje samo sada i ovde i sve sto nam treba je samo sada i ovde.
Zivot je jedna dimenzija bez obzira koliko neko zeli da ga iscepka i razdeli.
Tako je snazno sve povezano zajedno i 'sada' je tako snazno zalepljeno za sledece 'sada' da mi nikako nije jasno
kako i zasto racionalni um to zeli da 'deli i odmerava'.
Ova tema je idealno mesto za shvatanje da je samo zivot bitan a ne okolnosti u kojima se nalazi i teorije kojima neki hoce da ga ofarbaju.
'Vreme' nije trajanje pokreta nego emocija koju taj pokret izaziva. Ako neko razmislja samo racionalno znaci da
ne moze da oseca nikakvo 'vreme'.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6630, valjda

Znam da postoji pokret, da li bi bio ljubazan da mi objasnis postojanje "vremena" ? Koji je molekularni sastav vremena, kada postoji, a sve sto postoji ima molekularni sastav po kojem se razlikuje od drugih stvari koje postoje.

Пази друже ни гравитација нема молекулски састав али је искрено боли за то да ли верују у њу или не, кад се оклизнеш ти треснеш гузицом или главом (код неких људи иста ставар). И вода и лед имају исти молекулски састав па се ужасно разликују. И кисеоник и озон су исти елементи... Пијатељу ако нешто не можеш да додирнеш не значи да не постоји. Еву узми реч коју увек помињеш, иако има димензије, тежину, и временски тренутак кад је напустила уста и даље није материјална ствар иако има материјалне карактеристике... А ти пријатељу ако живиш у само једној димензији (коју називаш живот) онда си пријатељу поприлично ограничен, и 'бем ти такав живот.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2009, 00:12:46 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
i dalje niko konkretno da kaze : aman ljudi, gde cemo bezati ?? Kao sto onaj Norvezanin prica na prvoj strani, jel pravi i nas lada te bunkere ?! Vidim da se nesto mnogo kopa po Visnjickoj, na Karaburmi... Kao, postavljaju cevi... mene su nasli...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
i dalje niko konkretno da kaze : aman ljudi, gde cemo bezati ?? Kao sto onaj Norvezanin prica na prvoj strani, jel pravi i nas lada te bunkere ?! Vidim da se nesto mnogo kopa po Visnjickoj, na Karaburmi... Kao, postavljaju cevi... mene su nasli...

Имаш атомских склоништа из доба Тита колико хоћеш. Smile
« Poslednja izmena: 13. Okt 2009, 01:03:11 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
Имаш атомских склоништа из доба Тита колико хоћеш.
sva su iznajmljena kao magacini.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
To je tacno, uostalom, Beograd bas i nije na nekoj nadmorskoj visini.... Treba eventualno zapiciti na Prokletije...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Sony xperia
Citat
Aha, pa kada padnes s teorijske visine, pa te pukne Bus torijske siriune, odvezu te na kolica teorijske duzine, da krpe kosti u teoriskom vremenu trajanja operacije. Pa teorisi sa nepostojecim teorijama.
Sta bi bilo kad bi bilo.
Da li je postojala visina dok se rec nije pojavila ? Da li je postojalo "tamo i ovde" ?
Sve sto si naveo je zivot koji oseca bol i gomila teorija u koje ti verujes.
Sta sta bi bilo kad' bi bilo ?? Nije te puknuo autobus, a ?? I nemoj. Potvrdices mi samo teoriju.
Pa koliko mi se cini ne pricam o onome "pre reci", vec o ovome sada. A sada bus postoji. Pa taj isti bus sa svim svojim parametrima, nanese promene u parametrima mog zivota.
A posto ja verujem u te teorije, ok, ti svojim neverovanjem, mi pokazi kako nakon sudara tvojih verovanja i bus-a, ne bi bio vracen u jednodimenzionalnost zivota. Osecam, da bi time i otkrio lezecu dimenziju, na Bulevaru Ispruzenih.

Pa bi nam onda iz jednodimenzionalnosti zivota mogao opisati kako je samo teorija i umisljam calmu oko glave, nastale od neke simpaticne motke. Pa mozda i umisljam, jer motka nema duzinu, dimenzije ne postoje, tako da i calma po toj logici ne postoji. A ja samo imam bol uzivotu jer me neki imaginarni kreten puknuo umisljenom motkom koja ima nepostojecu dimenziju, i pri tome teorijsku brzinu kretanja u iluziji vremena.

A to sto neko mora promeniti nekoliko bus-a, ako nema auto, da bi otisao ili sacekao neku ribu, za neki dobar kres,... to se on tripuje u teorijama. Ne postoji put koji treba preci, niti brzina kojom mora ici, niti vreme, pa s time ne moze ni zakasniti. A kres ?? Pa nema ni kresa.

Pa vidis prijatelju, ja ne zivim u singularitetu. Da zivim, sve bi iblo spojeno u jednom. Ali ne, neko me posteno zajebo, i postavio u nekoj tacki prostor/vremenskog kontinuma nakon Velikog praska.
A to sto nauka jos neke stvari ne moze objasniti, ostavlja se mesto za raznorazne zajebancije. To sto nekog ne interesuje kako teorija relativiteta, ne funkcionese za sisteme manje od 10-35m, takozvanna Planokova udaljenost, ...i za krace vreme od 10-44s, opet nazvano Plankovo vreme, ... pa je dogadjaj pre tog vremena jos nepoznat, ... mozda te boli uvo. Ili mozda ne, ne boli, vec pruza priliku za razne istine. Jer ipak su ovo sve same teorije.

A to sto se teorija relativiteta i eksperimentima potvrdila, ma jebes to, to je samo teorija. Jer to je rec , teorija, i sta ce ti objasnjenje da se u fizici sve naziva teorijama ili zakonima.

Pa ni svemir ne postoji, ni ova planeta, ... ma nista ne postoji. I nemoj se ljutiti i vredjati kada ti neko iznakrsi majke. Jer to ne postoji. To je samo tvoj zivotni bol u jednoj dimenziji. Sta te briga sto te neko nepostojeci iz 4D vredja i psuje, ... nesto nepostojece, jer i sam ne postoji.

Aj' pa nastavi da kuckas po komp-u koji nema dimenzije.

Smile
« Poslednja izmena: 13. Okt 2009, 12:47:45 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson k810i
  Eye, covece! Sto godina... Drago mi je da vidim da su jos uvek drzis promovisanja Reci. Wink

Ne kontam sta ima de objasnjava postojanje vremena? Ne, stvarno ne razumem pitanje najbolje. Jednostavno, to je ljudska percepcija promena koje se desavaju oko nas. Moze naravno da se gleda na jos sto nacina, ali eto jednog. Kako starimo, koliko tece neki dogadjaj, koliko nam treba da izvedemo nesto. Sve je objasnjeno preko vremena. Jesam li razumeo? A ti?

Pozdrav druze ! Nema lepse ni ruznije stvari od reci, niti bilo cega drugog da se promovise  Smile
Vidi ovako, "promena" je takodje subjektivan osecaj koji vazi samo za one kojima je bitno kako stvari izgledaju.
Kada bi bilo bitno da stvari postoje, a ne zasto i kako ?, onda ne bi postojala teorija promene.
Kada bi uspeo da shvatis da ti postojis samo sada i ovde, ne bi uspeo da primetis promenu.
Kako starimo, koliko dugo to traje, sta nam treba da bi nesto uradili... sve su to emotivna, subjektivna shvatanja, racionalno i objektivno je samo ono sto postoji.
Postojimo onakvi kakvi smo sada i ovde, zivot traje samo sada i ovde i sve sto nam treba je samo sada i ovde.
Zivot je jedna dimenzija bez obzira koliko neko zeli da ga iscepka i razdeli.
Tako je snazno sve povezano zajedno i 'sada' je tako snazno zalepljeno za sledece 'sada' da mi nikako nije jasno
kako i zasto racionalni um to zeli da 'deli i odmerava'.
Ova tema je idealno mesto za shvatanje da je samo zivot bitan a ne okolnosti u kojima se nalazi i teorije kojima neki hoce da ga ofarbaju.
'Vreme' nije trajanje pokreta nego emocija koju taj pokret izaziva. Ako neko razmislja samo racionalno znaci da
ne moze da oseca nikakvo 'vreme'.

Slazem se, i ja mislim da je sada jedino. Pre ne moze da se menja, a posle ne moze da se zna. Ali ipak moramo prihvatiti da bez pre ne bismo nikad naucili, i gresili iznova na iste nacine, a bez posle ne bi imali cemu da se nadamo. Iako vreme kao emocija, kljucno je za nas opstanak. Mada bi ga ja pre nazvao kao potrebu, a ne emociju, ali to je vec svejedno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Najveca Misterija za coveka i modernu nauku je da objasni odakle elementi cestica dobijaju masu,,
Za ovih 4% postojece mase u Univerzumu ciji smo i mi deo objasnjenje ne postoji,po zakonima prirode i fizike posto materija nije prevledavajuca u Univerzumu ona ne bi trebalo da postoji uopste ali  mi smo malecni deo  tih 4% prasine koji cine materiju i poput parazita ili virusa izgleda da je zivot moguc bilo gde gde ima osnovnih uslova poput tecne vode za soluciju elemenata i neke vrste energije,sunceve ili geotermalne.
U svakom slucaju nasoj masti nema kraja i oduvek smo teorisali o mogucim lepsim i vecim stvarima.
Kosmos je ogroman ali to ne mora da bude ne pricam o pogonu na anti-materiju koja bi napajala sa 5 grama Beograd sledecih 10 hiljada godina ili koja bi sa 50 grama tezine mogla da nas odbaci do najblize zvezde u toku jednog ljudskog zivota.Radi poredjenja ako je nase sunce kosarkaska lopta zemlja bi bila zrno graska a najbliza zvezda ili drugo sunce bi bilo 5 hiljada kilometara daleko.Dakle imamo problem i on nije nedostatak duha,ljubavi ,emocija i osecanja vec nedostatak energije za neophodnu evoluciju,(svaka cast svim duhovnim likovima kroz istoriju covecanstva  njihovo resenje ka prelasku u visi duhovno-energetski nivo kroz prosvetljenje je mozda moguce i neka vrsta prirodne precice ali je to cisto pojedinacne prirode i njihova ucenja nisu dala plodove originalnog potencijala.
Dakle Sve sto nam treba u buducnosti objedinjujuci u jedno spiritualizam,prirodu i tehnologiju  je cista energija i pravo je pitanje kako cemo tamo stici.
Ajnstajn je rekao da nista materjalno ne moze putovati brze od brzine svetlosti ali je ostavio puno praznog prostora za druge teorije.
Jer Cak i ako putujemo brzinom svetlosti tesko da bi smo ikada nasli zemlju,jer na putu nazad ne bi bili tamo gde sada jesmo i svemir se siri sve brze guran nevidljivom mocnom silom iz centra koju zovemo tamna energija i koja okupira 75% univerzuma
i pritisnuti kocnice za samo sekundu ranije ili kasnije zavrsili bi u nepoznatom delu svemira izgubljeni zauvek .
U svakom slucaju Univerzum je veliki a svetlosna brzina previse spora i uzelo bi milione godina putovanja svetlosnom brzinom da predjemo sa jednog na drugi kraj univerzuma.

Ali Trenutno postoji teorijski jedini nacin da predjemo sa zvezde na zvezdu i  iz galaksije u galaksiju i sa jednog kraja poznatog univerzuma na drugi kraj  u sekundama a to su takioni.
Takioni su cestice cija je priroda to da ne mogu ici ispod svetlosne brzine koja je fundementalni zakon njihovog postojanja.
Sa masinom na takionski pogon bilo bi moguce razgovarati  putovati instantno bilo gde sa jednog kraja Univerzuma do drugog u takoreci "pravom vremenu "najdalje u minutima.
Jer takioni skupljaju prostor ispred sebe i sire ga iza sebe tako da od jedne tacke do druge prava linija nije vise najkraca putanja vec je najkraca putanja jednaka nuli to jest prostor izmedju je presavijen.
Takodje moguce je naci ovakve precice i u prirodi koje se zovu" Wormholes".
Dakle samo je pitanje opstati dovoljno dugo,zemlja je mozda nasa kolevka i poocetna tacka ali nije kraj.
Nasa duznost i nasa zelja i radoznalost su neutoljivi a nas cilj je razumevanje,poistovecenje i besmrtnost.
Ukoliko ljudi prestanu da veruju u to onda je sadasnje postojanje i zivot uzaludan jer smo se vec predali.
Da li to znaci da Sve dinosauruse koji sada ne ocuvavaju zivotnu okolinu treba istrebiti kao i one sto su poput religioznih fanatika koji neznaju gde im je dupe a gde glava i kako cemo oblikovati svet do dana kada se budemo otisnuli u zvezde to niko nezna jer jos niko nije dokazao da je njegov put pravi put ali jedno je sigurno kriticna tacka izmedju nasih mogucnosti,tehnologije,prirode i spiritualnosti je sve bliza .

« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 16:15:02 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 123 124 126 127 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.