Onaj ko iza tradicije i crkve skriva fašističke ideje ne može voleti Srbiju.
Kad sam ja to reko?! A i ko su ti koji iza crkve i ljubavi prema otadzbini skrivaju vasisticke ideje? Koje su to ideje?...molio bih bez demagogije i parola, vec sa konkretnim primerima!
Citat
Srbija nema većih neprijatelja od nacionalista.
Ne mlati, molim te....kako ljubav prema otadzbini i naciji(bez sovinizma i rasizma naravno) kojoj pripadas moze da bude nesto negativno i neprijateljski nastrojeno prema drzavi! Aj to objasni jednom francuzu, englezu. ameru, rusu ma tadzikistancu...bilo kome...
Citat
Zato upravo ti koji ne vole Srbiju već vole svoje frustracije formiraju paravojske, vode ratove i oduđuju Srbiju na poraze, sramotu i nemaštinu.
Kad vidim ko i kako formira tu gardu cara Lazara onda stvarno moram da se slozim sa tobom!
Kad sam ja to reko?! A i ko su ti koji iza crkve i ljubavi prema otadzbini skrivaju vasisticke ideje? Koje su to ideje?...molio bih bez demagogije i parola, vec sa konkretnim primerima!
Ko su? Pre svih SRS, zatim pojedini intelektualci koji su bili najveće komunističke vedete a sada su postali najveći Srbi i onda određene organizacije kao što su Obraz, Dveri, Nacionalni stroj itede.
Ideje je dovoljno pogledati kroz ratove u kojima su Srbi propatili a oni koji su ih u ratove uvalili se obogatili. Pa sada Mišković finansira SRS i DSS a taj isti SRS je omogućio Miškoviću da se obogati devedesetih sa SPSom.
Citat
Ne mlati, molim te....kako ljubav prema otadzbini i naciji(bez sovinizma i rasizma naravno) kojoj pripadas moze da bude nesto negativno i neprijateljski nastrojeno prema drzavi! Aj to objasni jednom francuzu, englezu. ameru, rusu ma tadzikistancu...bilo kome...
Amerikanac nikad neće za sebe reći da je nacionalista, baš kao ni Englez ili Francuz. nacionalizam je anahrono osećanje koje danas služi za etiketiranje otpadnika od civilizacije.
Kad vidim ko i kako formira tu gardu cara Lazara onda stvarno moram da se slozim sa tobom!
Slažemo se, ali ne radi se o tome ko je formira već o tome da država ovakve stvari podržava i organizuje kao i devedesetih. Srbija se stavlja u drugi plan a razne bitange u prvi. Srbija ima svoju vojsku koja treba da je zaštiti.
Ne bih da se ponavljam ali ...koje su to fasisticke ideje?...jel znas neke osnovne odlike fasizma? (a da ga ne pomesas sa nacizmom)
Citat
Ideje je dovoljno pogledati kroz ratove u kojima su Srbi propatili a oni koji su ih u ratove uvalili se obogatili. Pa sada Mišković finansira SRS i DSS a taj isti SRS je omogućio Miškoviću da se obogati devedesetih sa SPSom.
Ja kolko znam rat se vodio zbog teznje republika da ostvare samostalnost i da pri tom naprave etnicki ciste drzave, a mi smo se tome usprotivili i onda se na obadve strane pojavili ratni profiteri(sto si ti gore opisao) i zlocinci kao uostalom i u bukvalno svakom ratu u ljudskoj istoriji......gde si ti video tu fasisticke ideje sa Srpske strane? A Miskovic ti je super primer! Samo kako niste bili gadljivi na njegove pare kad ih je davao DS (rekli ste da Miskovic finansira DS, DSS, SRS ) dok je Ceda bio visoki funkcioner te partije, nego su vam sada postale odjedared prljave kad ih vise ne daje Cedi
Citat
Amerikanac nikad neće za sebe reći da je nacionalista, baš kao ni Englez ili Francuz. nacionalizam je anahrono osećanje koje danas služi za etiketiranje otpadnika od civilizacije.
Ali ce uvek sa ponosom za sebe reci da je patriota!!!(ovo se odnosi na amerikance, a francuz ce ti bogami reci i da je nacionalista!)
« Poslednja izmena: 05. Maj 2007, 19:22:13 od I Posle Mene JAA »
Da li moze tvoj mozak vec jednom da shvati shta je to nacionalizam? Nema potrebe da nam prosipash ldp vidjenje nacionalizma jer nacionalizam nije izmishljen u Srbiji vec je jasno definisan i konachno vec jednom shvati da nacionalizam i shovinizam nisu isto.
Значи, признајеш пораз. А сад плачи колико ти је воља
Ovo nešto vezano za Kosovo, Krajinu...
Не ово је везано за тему, тачније видео си шта сам квотовао. А шта ти мислиш како су твоји победили у Крајини (за Косово ћемо још видети). Па не би ме изненадило с обзиром да ти је српски патријарх "матори зликовац"
Da li moze tvoj mozak vec jednom da shvati shta je to nacionalizam? Nema potrebe da nam prosipash ldp vidjenje nacionalizma jer nacionalizam nije izmishljen u Srbiji vec je jasno definisan i konachno vec jednom shvati da nacionalizam i shovinizam nisu isto.
Није ли Руфутабис једном рекао за себе да је националиста... Потражићемо. Само не знам чији националиста
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
O Holandjanima bolje da nepotezemo pricu ko je i kako bacao oruzije pred Nemcima,kako nisu podizali oruzije protiv nekog ko im porobljava zemlju,ako ne zbog sebe onda zbog Belgijanaca koji su se borili golim rukama na barikadama ako ne zbog njih onda zbog Francuza koji su hteli da ih brane,ako im je najsvetliji trenutak masakriranje domorodaca u Indonezji ako im je mera hrabrosti onaj puk u Srebrenici sto se sklonio,ako im je izdavanje saveznickih agenata za verme drugog svetskog rata mera onda treba da uzmu minut za svaku tu stvar morace da cute u tisini jos puno vekova... A sto se tice Srpskih politicara koji hoce rat...genocid u Krajni,genocid u Bosni,genocid na Kosovu nad Srbima...da da ocigledno mi pocinjemo ratove...