Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 10 карактеристика правог мушкарца  (Pročitano 40830 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
@buki
wtf with dugim postovima... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia krntija
imao sam erekciju
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Smile
Pa nema alternative.
Da, jedino zvanično-kurcofantastično priznata u krugu naučnika i sličnih ''moram po svaku cenu da imam stav o tome'' ljudi. To u šta ljudi intimno i za sebe veruju ne mora da ima blage veze niti s Tvorcem niti sa Darvinom. Mogu da prihvatim da ne znam kako smo nastali, da nije u mom dometu da to znam i da ću verovatno i umreti u neznanju što se tiče toga. Smile

Ne moram da se hvatam niti za religiju niti za Darvina. Izbor uvek postoji, ako ga vidiš ili stvoriš. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia krntija
Ne mora čovek nužno da ima stav o tome... zato su i izmislili agnosticizam. Da poštede sebe muka i razmišljanja o tome. Kao šatro, "možda je i ovako, a možda je i onako... ne možemo da znamo."

Blah... sofistički smarači.   Smile Obični političari, neće da se zameraju nikom.

Al ako nemaš stav onda nisi ateista, jer oni dapače imaju stav. Pogrešan doduše, ali ipak stav. Ateista je antonim od teista i ta reč nema drugo značenje, a ti si se izdeklarisala kao jedan od njih. Dakle imaš stav. Nemoj mi sad tu prodavati filozofske fore.

Ateisti nastanak života objašnjavaju samo onim gore opisanim, bez ikakve druge alternative. Svako drugo objašnjenje podrazumeva postojanje više, nama nepojmljive i nepoznate sile. Da se ta sila manifestuje kao vanzemaljac, džedaj ili mrmot koji speluje ptrptrkovič ptrptrče s ptrptrkovcima ptrprčući, sasvim nebitno...

Nema drugog izbora. Ma koliko bi ti verovatno volela da ima - nema. Za 4 hilajde godina postojanja ljudske civilizacije, čovek je uspeo da smisli samo jednu teoriju koja se suprotstavlja kreacionističkoj. Samo jednu. I to tako bednu i šuplju da prosto vređa inteligenciju.

I uzgred... nemoj da klevetaš Darvina. I on je, iako se izasrao za medalju, verovao u Tvorca. On je možda mislio da je uspeo da objasni razvoj vrsta, ali čak ni on nije znao kako drugačije da objasni sam nastanak života.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2011, 13:26:22 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
To kako se svet dogovorio da definiše ateiste mene nešto mnogo ne zanima. Ja imam sopstvenu logiku i za mene funkcioniše, da li se drugi sa tim slažu ili ne, vrište mi mudašca. Isto kao i sa nastankom sveta i sa svm drugim ''dubokofilozofskim'' pitanjima. Ti se previše oslanjaš na zvanične definicije. Mene za sve to zabole patka, jer mi je jaaako dosadno da na taj način posmatram svet.

Kao ateist se izjašnjavam da bi istakla da sam potpuno van religije. Tako sebi štedim vreme i živce, a pored toga mogu da se svrstam u još mnooogo kategorija... Ali, to nije tema. Smile
« Poslednja izmena: 22. Maj 2011, 13:43:15 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
HTC Wildfire S
Citat
On je možda mislio da je uspeo da objasni razvoj vrsta, ali čak ni on nije znao kako drugačije da objasni sam nastanak života.

Ali evolucija se i ne bavi nastankom života... time se bavi abiogenezaSmile

S druge strane, poprilično je uspešno objasnila razvoj života (evolucija). Smile

I što je najbolja stvar... teorija evolucija stalno evoluira...  Smile

Citat
Ne mora čovek nužno da ima stav o tome... zato su i izmislili agnosticizam. Da poštede sebe muka i razmišljanja o tome. Kao šatro, "možda je i ovako, a možda je i onako... ne možemo da znamo."

U principu niko i ne zna stvarno šta je bog... ni ateisti ni teisti... osim što jedni veruju drugi ne veruju da je nešto dopisati po izboruSmile
Agnosticizam je ujedno izmišljen i zbog ovoga: http://theominai.files.wordpress.com/2011/04/agnosticism.jpg
 Smile

Citat
čovek je uspeo da smisli samo jednu teoriju koja se suprotstavlja kreacionističkoj.

Ali zašto bi bilo potrebno više teorija?
...odnosno...  zašto misliš da je potrebno imati 5 ili više istina... može valjda biti samo jedna istina.  Smile I nešto se dogodilo na jedan jedini način.  Smile

I nije baš poenta suprotstaviti se kreacionistima.  Smile
Oni su samo nažalost stigli malo ranije i zauzeli prva mesta...  Smile Pa su neizbežna meta.  Smile

Citat
jebeno u teoriji evolucije je sto ona ne govori da postoje mutacije koje uopste ne unapredjuju vrstu, nego je unazadjuju. u stvari jedinku. recimo debeli ljudi, ili glupi ljudi. a religija nas uci da smo svi braca i da svako ima neko svoje mesto pd Suncem, i da svako ko se rodio podjednako zasluzuje da zivi.

daklem evolucija je surovo tacna, zato ljudi i ne zele da je prihvate. to je ono, jesam glup i lenj, ali sam dobar covek. a i recimo kada se potrose svi resursi na planeti, mozda ce samo glupi i debeli i lenji da prezive i da naprave svoju civilizaciju debila. problem teorije evolucije je sto ona ne obecava happy-end za sve, kao religija, nego gleda na svet sa surovom realnoscu. a to "prosecnom" coveku ne odgovara, on se toga plasi, jer je samo jedan od nas geneticki idealan a ostali nisu i mi cemo njega pre da proglasimo ludim nego sto cemo da ga pustimo da nas sve pobije. ja bih postovao genetiku kada bi se ona borila protiv zakona evolucije, dakle kada bi sa tim novim saznanjima ljudi tezili da potisnu sebicnost koju nam je priroda "podarila". kad bi nekako otkrili gen za nesebicnost ili toleranciju, a ne gen da nam deca imaju ljubicaste oci i IQ 417, elem da bi mogla da satru postojecu sporu i mrljavu ljudsku rasu i naprave intergalakticko super-drustvo. cisto da se zna, da se ja necu predati bez borbe ljubicastookima!!!  Smile

nauci uopste treba neka humanisticka komponenta, mada to je samo podilazenje ljudskom egu, ali i ti naucnici su valjda neki ljudi, valjda imaju neki ego, ili sta vec. valjda osecaju nesto prema drugim ljudima, etc... nauka je postala suvise surova od kada je postavila coveka za objekat svoga istrazivanja, ona se uopste vise ne bori da unapredi covecanstvo, nego da ispuni bolesne zelje grupe milijardera, koji hoce da zive vecno i da uzmu sve sto ima na planeti i u svemiru za sebe. ali, valjda je i ta sebicnost samo jos jedna evolutivna prednost, jebem li ga. a i ako je tako treba to da objave pa da mi sebicno porusimo sve te laboratorije, i da se vratimo u crkve, ako je njihova sebicnost njihova evolutivna prednost, nasa destruktivnost ce biti nasha. mislim, ziveti tako kao neko zamorce teorije evolucije je za mene nepodnosljivo...

Citat
I altruizam je proizvod evolucije. Nije evolucija samo takmicenje i prezivljavanje najacih.

to josh nisam cuo od evolucionista. mnogo sviraju qrcu ti naucnici, valjda sto su ih svi maltretirali u skoli pa sada hoce svima da vrate. nije ni ta evolucija sveto pismo, to treba posmatrati vise relativisticki. mislim nesto tipa moz da bude, al ne mora da znaci, nesto sto se desava milionima godina, sto bi ga pretvorilo u neku novu religiju  Smile

ipak je to samo jedna teorija i to prilicno onako maglovita, jer ja ne vidim kako se moze iskoristiti. jedino da Nemci ili Ameri ili Kinezi krenu u dokazivanje svoje geneticke nadmoci i evolutivne superiornosti, a to im valjda nece proci...

i ti geneticari treba da ugrade neki osigurac u svog super-klona koga sigurno vec prave, tipa da ne sme da povredi ljudsko bice, ili nesto slicno. da im ne ispadne kao Frankenstajn samo lepsi  Smile

za coveka kakav je danas neka vrsta religije je neophodna, on ne moze da prihvati surovost majke prirode bez psihopatologije raznih vrsta.
http://forum.burek.com/sukob-nauke-i-religije-t42415.msg7249491.html#msg7249491

Smile

Takođe... Bambina će nas odrobijati zbog ovoga.  Smile

Ali ovo je jače od mene.  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
da je dosledni ateista ona bi nas odrobijala bez truncice savesti,ali posto je i onima koju sebe smatraju ateistima apsolutno bice takodje takodje kreacijom usadilo svest o dobru i zlu uradice to samo u slucaju opsednutosti demonima
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia krntija
Prvo Goa, ja nisam poistovetio evoluciju i sam nastanak života.

Drugo, evolucija je objasnila razvoj života sa istom dozom uspeha koliko je ja imam u pokušaju da povalim Keti Prajs Džordan.

Treće, niko i ne govori o tome šta je Bog, kamoli da ga opiše, već pričamo o njegovom (ne)postojanju.

Četvrto, agnosticizam je, bez uvrede i to nije ništa lično, idiotarija i to daleko veća od ateizma. On bar zastupa konkretan stav. I ne, nećeš me ubediti u suprotno. Mnogi su probali i dej fejld mizrbli.

Peto, ja i nisam rekao nigde da treba da bude više teorija. Ja sam samo rekao (obzirom da mi je Bemb poprilično nejasna i majndfakuje me ovde sa nekim izjavama da se ne priklanja ni jednoj ni drugoj strani), da su oni ljudi kojima se nije sviđala ona prvobitna teorija, uspela da smisli samo jednu kao alternativu. Nema treće, nema četvrte, kamoli pete.

Za mene postoji samo jedna i jedina teorija koja ujedno i jeste jedna i jedina istina.

Šesto, ja ne pričam o religiji. Takođe verujem da si mislio da si postigao nešto citiranjem tog čudesa koje sam tek iz sedmog pokušaja uspeo da pročitam, ali meni i dalje vređa inteligenciju tvrdnja da je život nastao sam od sebe i da je od jedne mikroskopksi vidljive ćelijice nastalo nešto poput plavog kita, al najviše mi od svega vređa inteligenciju, tvrdnja da je ribica izašla iz okeana koji zauzima 3/4 Zemljine površine, jer joj se učinlo da bi ona preostala 1/4 bila jako zanimljiva za istražiti.

« Poslednja izmena: 22. Maj 2011, 15:45:55 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Kuku lele, jes' da je meni sve ovo izuzetno zabavno, ali momcovi - svesni ste da smo daleko van okvira teme. Smile
Molim vas da se preselite na religiju ili u vašu kafanicu na ovom kutku, ako vam nije ispod časti  Smile, pa tamo nastavite diskusiju.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pravi muškarac ima muda da se suprostavi mačo glupostima kao sa ove liste.

George Carlin je bio pravi muškarac

Bill Burr je pravi muškarac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.