Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 10 година НАТО бомбардовања  (Pročitano 95045 puta)
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Siemens c 75
Citat
Kako nam i ko upravlja državom danas, nisam baš siguran da bi bilo gore i da je država srušena. Recimo, komunisti su imali bržu progresiju posle WII, nego što imaju "stručnjaci" iz G17, DS, DSS. Ko oće da ima državu mora da je zasluži ratovanjem, tako je otkad je sveta i veka. Pa ako treba da se zida sa gole ledine, da se zida. Međutim, da se desio taj scenario, stradala bi i imovina srpskih tajkuna, kao i narod tj roblje, a to nije isplativo. Zato je i Sloba pao. Nije više bio isplativ našim bizMismenima.

Apsolutno se slažem, sem jedne stvari

Svako u Srbiji ali     s        v        a         k         o    može da bude uspešan i bogat čovek, bez ikakvih mita i korupcije, i samo nesposobni idioti koji u životu hoće umešeno obešeno kukaju kako je loše i onda ti je život naravno pakao.

A treba ti samo red, rad, disciplina i da radiš ono što voliš kako ti nebi bilo teško da u to uložiš ogroman trud i naravno  znanje, i ideje u svim mogućim značenjima te reči koje se moraju uplitati u sve segmente posla kojim se baviš.
Ali u Srbiji jako malo ima ljudi sa ovakvim mišljenjem, omladina nam ide u školu zbog društva a ne zbog želje da nauči nešto jelte znanja i obrazovanja, u školu idu da prespavaju ili da se sklone od kiše jel kad je lepo vreme idu u park ili kafiće, i pošto im osnovni faktori socijalizacije budu društvo tj. ulica i TV a ne škola i porodica koji bi inače trebalo da budu primarni faktori u tom procesu, oni u startu budu hendikepirani što se odražava na njihov kasniji život kroz zaposlenje i stepenu poimanja sveta oko sebe i njih samih u njemu i na kraju dobijamo finalni proizvod sludjenog i zbunjenog koji nije spreman da se takmiči u utakmici koja se zove život i zato traži opravdanje u svim ostalima tzv. tajkunima ili kakvim već baucima.

Ja se tim ljudima divim najbolji su primer onoga što sam pred sobom davno raščistio a to je da svako može da bude uspešan i bogat smo ako ima znanje, ideju i sposobnost da okupi ljude oko sebe. Ukoliko je uopšte novac neko bogatstvo u koje treba toliko da se blene, meni su bogatstvo moja kuća, porodica i mojih 5o- oro dece.
Dali sam ja možda exploatator ili kako bi me već nazvali samo zato što sam sposoban da originalnu Šumadijsku kecelju uradim za 500 din a isti takav original košta 40 evra, to je dakle moja sposobnost da nadjem žene koje će besplatno da mi kroje, sašiju i izvezu i šta mene briga za prokletog idiota koji to nije sposoban i kuka kako mu je sve skupo.
Nisu ti " tajkuni " krivi, kriv je narod što se začaurio a nije naučio da uvek i u svakom trenutku treba da uči i razvija svoja znanja jer će kad tad moći da ih unovči, ja radim kao koreograf i predsednik sam KUD-a  a apsolvent sam prava koja sa folklorom imaju veze ko mikro čip i svinjska balega.

Naveo sam sebe samo kao primer kako mora da bude, ne da bi sebe dizao nemam pojma gde, jer moje najveće bogatstvo je moja porodica, moje znanje koje sam stekao za 18 godina bavljenja folklorom i moja deca članovi mog KUD-a kao i mogućost da svojim KUD-om pomognem onim koji imaju manje od mene a za to sami nisu krivi.

Živela nam Srbijica ili Rusija sve jedno!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 5
Ако се добро сећам, народ је био више него мотивисан за борбу. Знало се да не могу да нас победе. И нису могли! Војсци нису нанели никакве губитке па су тукли по цивилима. Последње решење им је била копнена инвазија за шта су оценили да је довољно 150.000 војника колико су и припремили. За инвазију им је требало минимум 350.000 војника, што ће рећи да би та копнена инвазија била смрт за НАТО и "Милосрдног анђела".
Господин очигледно није добио меморандум да се операција уопште није звала "Милосрдни анђео."

Не видим зашто бисмо уопште побеђивали Нато - да би Милошевић и Мира Марковић сад још увек били на власти 2009?
Да ли је то тај поклон-пакетић који је требало да освојимо
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
А ти би радије да нас бомбардују и убијају како би срушили Милошевића?? Јел??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Ако се добро сећам, народ је био више него мотивисан за борбу. Знало се да не могу да нас победе. И нису могли! Војсци нису нанели никакве губитке па су тукли по цивилима. Последње решење им је била копнена инвазија за шта су оценили да је довољно 150.000 војника колико су и припремили. За инвазију им је требало минимум 350.000 војника, што ће рећи да би та копнена инвазија била смрт за НАТО и "Милосрдног анђела".

Sigurno je i Sadam Husein ovako razmišljao. Ta kopnena intervencija bi bila kobna za naš narod, što direktno, što indirektno. Ostali bi sa poptpuno srušenom zemljom.
Recimo ostali bi bez svih termocentrala... a teško bi ih obnovili... Srbija bi bila u ruševinama kao Afganistan.
Kako nam i ko upravlja državom danas, nisam baš siguran da bi bilo gore i da je država srušena. Recimo, komunisti su imali bržu progresiju posle WII, nego što imaju "stručnjaci" iz G17, DS, DSS. Ko oće da ima državu mora da je zasluži ratovanjem, tako je otkad je sveta i veka. Pa ako treba da se zida sa gole ledine, da se zida. Međutim, da se desio taj scenario, stradala bi i imovina srpskih tajkuna, kao i narod tj roblje, a to nije isplativo. Zato je i Sloba pao. Nije više bio isplativ našim bizMismenima.

Ko hoće državu na Balkanu mora da ima saveznike. Srbija je tako i postala kao država. Berlinski kongres nam je dao državu, trijanonski sporazum i srpski lobisti kod američkog predsednika su stavili Vojvodinu pod okrilje Srbije.

A za vreme Miloševića po prvi put u istoriji smo ušli u otvoreni sukob sa saveznicima. Tako se ne vodi politika, to je bio put u propast Srbije.

« Poslednja izmena: 01. Mar 2009, 16:20:48 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Siemens c 75
Ništa Srbija nije dobila što već sama za sebe prethodno izborila nije, na pomenutom Berlinskom kongresu 1878 god je samo bila priznata kao već nezavisna država zajedno sa Rumunijom i Crnom Gorom.

Nije tačno da smo za vreme Zloboja prvi put ušli u okršaj sa " saveznicima ", ubijali su nas ti " saveznici " i to opet bombardovanjem mnogo pre Zloboja.
Dakle i tada su Beograd bombardovali " saveznici " i 1999 su ga bombardovali isti zločinci. Dakle bez sagledavanja prošlosti nema budućnosti, a prošlost nam kaže da moramo u se i u svoje kljuse a nipošto krvoloku na klanje.

Živela majčica Srbijica ili Rusija sve jedno !!! Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Mar 2009, 03:49:19 od sahalin »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
@ sahalin slazem se sa tvojim postom koji govori kako se moze uspjeti u zemlji  da je potreban rad i trud znoj i krv a da mnogi nisu spremni za to i naravno da opravdanje traze u svemu i svakome.

Ko hoće državu na Balkanu mora da ima saveznike.
Tacno
Srbija je tako i postala kao država.
Netacno
Srbija je bila drzava i prije nego sto su postojali ovi an zapadu a svoju samostalnost duguje  prvim o drugom srpskom ustanku a tada tesko da je imala neke brojne i veliek prijatelje.
Rusi donekle ali ne uvijeki ne stalno ali na zapadu nikoga!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Sigurno je i Sadam Husein ovako razmišljao. Ta kopnena intervencija bi bila kobna za naš narod, što direktno, što indirektno. Ostali bi sa poptpuno srušenom zemljom.
Recimo ostali bi bez svih termocentrala... a teško bi ih obnovili... Srbija bi bila u ruševinama kao Afganistan.

Ko hoće državu na Balkanu mora da ima saveznike. Srbija je tako i postala kao država. Berlinski kongres nam je dao državu, trijanonski sporazum i srpski lobisti kod američkog predsednika su stavili Vojvodinu pod okrilje Srbije.

A za vreme Miloševića po prvi put u istoriji smo ušli u otvoreni sukob sa saveznicima. Tako se ne vodi politika, to je bio put u propast Srbije.

Nije baš tako. Stvaranje države je proces u kome jedna država nema više vojni potencijal da kontroliše određenu teritoriju na kojoj je nastala nova politička i u 99 posto slučajeva nacionalna snaga, a sa njima i vojna sila te nacije. Tačno je da smo mi nezavisnost od Turske izborili ratovima, kao i da je u tim ratovima Turska imala i druge protivnke sem nas, Rusiju, ali i druge balkanske narode koji su se borili za slobodu. Na određeni način, tako bi se mogla posmatrati i nezavisnost Kosova, jer je OVK  recimo neka vojska političkih Albanaca, međutimo ovo "recimo" u slučaju Albanaca je veoma značajno, jer je ipak 99 posto pobede na terenu došlo zahvaljujući dejstvima Nato avijacije. Nacija koja nije spremna da bez ikakve rezerve ratuje za svoju slobodu, na kraju i izgubi državu. U ratu se ne razmilšlja o materijalnim gubitcima, nego isključivo o ljudskim, i to na obe strane. Poželjno je što veći broj neprijatelja izbaciti iz stroja, uz što manje žrtve na svojoj strani. Rat koji vodi do istrebljenja nacije je besmislen, sa tim ću se sa svakim složiti, ali smatram da mostovi i zgrade nisu suviše velike cena slobode. Pitanje saveznika je problematično ... jer se savezi i savezništva sklapaju oko zajedničkog cilja ili zajedničkog neprijatelja. Koji smo mi zajednički cilj sa Nato-om mogli imati, stvarno mi nije jasno. Ako je cilj Nato bio da se širi prema Rusiji, tu za Srbiju nije moglo biti mesta, jer Srbija nikada nije bila na strani ruskih neprijatelja. To bi bilo silovanje srpkog mentaliteta i identiteta, koji je u svojoj suštini rusofilski. Neki su rusofobiju prihvatili kao neki elitizam probranih, mada se radi o tipičnom pucanju i prihvatanju neke nacionalne bezličnosti kao simbola obrazovanja i pameti. Zato skontajte ljudi, saveznici u prvom i drugom ratu su bili i ruski saveznici, pa je i Srbija mogla da se uklopi u tu priču. 90ih Nato je bio savez koji potiskuje Rusiju i sa Balkana i iz Istočne Evrope, a tu za srpski narod jednostavno moglo biti mesta. Jedino da postanemo "Srbi" sa ovim navodnicima, i da se odreknemo svog nacionalnog identiteta, što je vidim trend kod samoprozvanih naprednih intelektualaca. O traženju saveznika početkom 90ih još možda može i da se govori, ali samo možda, već od druge godine rata u BiH je sve bilo gotovo. Manja šteta je mogla da se postigne samo u varijanti da je bilo manje korupcije unutar društva, više medijskog lobiranja, i striktnog vođenja računa o imidžu Srbije. Nije neprijatelju trebalo davati alibi za uništavanje Srbije, i tu je njihov plan bio najtanji, jer su građani njihovih država ubeđeni da su "svetlo slobodnog sveta" i slične gluposti. Društvo je trebalo pripremiti za teška vremena, pa i rat ako zatreba. Rat je trebalo voditi strogo u skladu sa pravima i običajima rata. Šiptare na KiM je trebalo tretirati u skladu sa zakonima koji važe za sve građane Srbije. Ako Šipac ne šalje dete u školu, oduzme mu se dete zbog zanemiravanja. Ako ne plaća porez, pošalješ na robiju, ali ubistva i proterivanja nikako. E ako su i posle toga rešeni da te biju, onda se biješ dok to ima smisla ... pa ako su face, jbge ... nek okupiraju. Ne može ni okupacija večno da traje ... dokazano za vreme Turaka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Siemens c 75

U načelu ovo bi moglo da bude prihvatljivo ali imaš neke grdne propuste koji govore, možda grešim, da ti nisi živeo dole, nisam ni ja ali svake godine sam dole provodio po mesec dana, i na sebi sam osećao da to baš nije tako, to su bila 2 parelelna sveta albanski i srpski u kome je ovaj drugi zazirao od prvog jer je bio i brojčano mnogostruko nadjačan što je stvaralo stalni pritisak jer su se albanci konstantno vodili prishologijom mase pošto su uvek bili u čoporima a sa druge strane tu je bila i realna spoznaja da se albanci spremaju za pokolj, što se ispostavilo kao tačno.
Zatim tu je bila država koje je albance puštala da rade šta hoće i kada se osvestila već je bilo kasno i nije imala druge nego da reaguje kako je reagovala, kako bi inače reagovala svaka druga država kada na delu svoje teritorije ima terorističku organizaciju koja vrši monstruozne zločine, da podsetimo šta je SAD preduzelo zbog 2 srušene zgrade, a nama su dole živi ljudi spaljivani, klani, crkve rušene. Dakle nema tu prekomerne upotrebe sile, osim ukoliko se misli na bombardovanje " osiromašenim uranijumom " ili kasetnim bombama, bombardovanje RTS, bolnica, škola, paralisanje elektroenergetskog sistema grafitnim bombama ..............

I da slažem se da okupacija ne može večno da traje, zato trebamo svoju decu da učimo šta je Kosovo, da jednog dana budu spremna da ga vrate od fašista i koljača koji ga trenutno drže, i da ga ostavr svojoj deci baš kako su ga i nama naši preci ostavili i da neponove našu glupost zbog koje sada ispaštamo. Država se mora braniti u miru da do rata nebi došlo i da bi se za isti bolo spremno. A zašta se mi spremamo i zašt smo uopšte sada spremni.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7

"Ја, раб Божији, Србин, са проседом брадом, изјављујем драговољно кроз ланце и жицу пред сведоцима силом муком и неправдом да сам крив, и да признакем кривицу. Крив сам што јесам, а треба да нисам. Крив сам одавно што стојим усправно и гледам у небо уместо у траву. Крив сам што се дрзнух против кривде. Крив сам што опет славим своју крсну славу. Крив сам што пишем и читам ћирилицом, што певам, смејем се и плачем, а понекад и лајем. Крив сам! И да завршим са највећом кривицом - крив сам што сам Православац и Светосавац, и што не верујем у свети злочин и опроштај греха. Крив сам и грешан зато што постојим. И кад већ постојим и још дрско стојим, што бар не признам да не постојим?"

"Господо тужиоци, судци и џелати, исписали сте ми своје заповести по зеницама најфинијим стаклом. Што теже живим, лакше ћу умрети. Много сте зашли у ноћ подмаклу, али узалуд ћете линчовати најгостопримљивији народ на планети, јер људско срце, чудо над чудима, неће да се прими у вашим грудима. Ми се не плашимо смрти, већ ропског живота и болести дуге. Јер смрт је честа појава међу нама Србима, као што су пролеће јесен лето и зима. Све ми бре забранисте у рођеној кући, али ми нико не може забранити да певам и да се смејем умирући, а то се вама више не догађа ни кад свадбујете ни кад вам се рађа. Ја ћу да гледам, а ви зажмурите иначе ће вам се очи распрснути од сјаја лица мога. Само пожурите, што пре ме разапнете, пре ћу васкрснути!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75
  Moj bratić. Hvala ti što postojiš. Tvoji i jocini postovi su lek za dušu. Voli te tvoj prkosni brat Šumadinac !!   Smile

Vostani        Serbie      davno     si     zaspala     u        mraku         ležala         sad      se        probudi 
« Poslednja izmena: 08. Mar 2009, 02:49:41 od sahalin »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.