Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Jun 2025, 16:01:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zverstvo  (Pročitano 18073 puta)
17. Apr 2006, 13:23:23
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
Svaki zlocin ima ime.

Dokle ce nasa drzava  biti nezainteresovana.

Clanak je iz Kurira.

ZVERSTVO
Posle trinaest godina Rada Dragičević iz Ilijaša progovorila o smrti svoje ćerke Mirjane (9), koju su mudžahedini najpre silovali, a potom streljali

BEOGRAD - Dokumentarni film ''Mirjana'' o stradanju devetogodišnje Mirjane Dragičević koji su prošle nedelje beogradskoj javnosti predstavili potpredsednik Saveza logoraša RS Slavko Jovičić i režiser Snježan Lalović prošao je u medijima gotovo nezapaženo! "Mirjana'' je potresno svedočanstvo o stradanju devetogodišnje devojčice u proteklom ratu u BiH.

Mirjanu Dragičević su trojica mudžahedina 28. decembra 1992. godine na području opštine Ilijaš prvo silovala, a zatim streljala automatskim oružjem! Ovu potresnu, istinitu priču u filmu kazuje njena majka Rada Dragičević, koja je i sama bila teško ranjena, ali je posle šestomesečnog lečenja u Beogradu preživela.

Rada Dragičević je rođena, odrasla i živela na području opštine Ilijaš sa ćerkom, sinom i svojim roditeljima. Sve do početka rata, prema njenim rečima, živela je fino, imala posao i brinula se o svojoj deci. Međutim, situacija se promenila početkom rata. Da bi pripomogli braći muslimanima, u BiH su tada stigli arapski sveti ratnici - mudžahedini, koji su narodu u Bosni ostali u sećanju po neviđenim zverstvima.

Kobnog 28. decembra 1992. godine mudžahedini su u pola šest ujutro upali u selo na području opštine Ilijaš u kome je živela Rada Dragičević.
- Ujutro oko pola šest probudili su nas pucnji, moja majka me zamolila da odem i vidim šta se događa. Ustala sam, pogledala kroz prozor i videla da u selo ulaze muslimani. Moja majka i tetka su krenule prema izlaznim vratima, a ja sam pošla da obučem decu da bih ih izvela iz kuće - priča Rada Dragičević.

Ona je obukla malu Mirjanu i njenog brata, ali iz kuće nije uspela da izađe. Sa decom je ostala u jednoj od soba. Nije mogla da izađe jer su ispred vrata stajala trojica muškaraca, za koje će se ispostaviti da su mudžahedini.

Iz dvorišta je čula kako je njena majka zajaukala i viknula: ''Rado, čuvaj decu!'' Dok je sa devojčicom stajala kod vrata, njen sin je pobegao u jednu od soba i sakrio se ispod kreveta, a na njega je palo ćebe, što mu je i spaslo život, jer ga mudžahedini nisu videli.

Kada su ova trojica provalila u kuću, Radu su odgurnuli, a malu Mirjanu su uhvatili za ruku i odveli je u kuhinju. Napolju se čula buka, uzvici ''Urraaa'' i nešto na arapskom. U kuću je ušlo još mudžahedina, koji su držali i maltretirali Radu dok su trojica koja su prva ušla počela da se iživljavaju nad devetogodišnjom devojčicom.

- Moja ćerka je bila u crvenoj trenerci koju sam joj obukla. Kad su je odvojili i odvukli od mene, ona je vrištala i plakala. Kad su počeli da je skidaju, zapomagala je da joj pomognem, zvala me "Mama, mama!'', ali nisam mogla da joj pomognem jer su me držali. Kad ju je prvi mudžahedin silovao, bila je svesna, a kasnije, kada su je druga dvojica silovala, izgubila je svest. Samo je ležala na podu. Kad su završili, pucali su u nju, a onda i u mene - kroz plač završava ispovest Rada Dragičević, koja 13 godina nije imala snage da priča o ovom događaju.

Sada joj i grob skrnave

Slavko Jovičić Slavuj, potpredsednik Saveza logoraša Republike Srpske, kaže da, posle gubitka deteta, Rada Dragičević danas prolazi kroz novu golgotu.
- Ova tragedija se nastavlja u dva pravca. Rada Dragičević, koja sada živi u Vlasenici, dobila je nalog za deložaciju. Savez logoraša RS ulaže napore da se ova deložacija obustavi, jer ona nema gde. Ilijaš je pripao muslimanima, kuća joj je srušena, a trenutno radi kao konobarica u Han Pijesku da bi preživela. Drugo, muslimanski ekstremisti su nekoliko puta skrnavili grob pokojne Mirjane, pa sada vodimo akciju da se posmrtni ostaci ekshumiraju i prenesu na teritoriju RS - kaže Jovičić za Kurir.

Kurir

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Mirjana Dragičević.jpg
(4.07 KB, 200x140)
Mirjana Dragičević1.jpg
(9.72 KB, 200x164)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 461
Zastava Bihac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Motorola V3
Ne,to istina nije..Nasa vjera nenalaze to ! Da je to  uradio  neko iz moje porodice,osobno bi ga ubio !
IP sačuvana
social share
Aman,Bosno moja,zemljo ponosna,zemljo mojih djedova...
Aman,Hercegovino rijeko Neretvo,kraj tebe sam rastao...
Aman,moj SANDZAKU,zeljo velika,u tebi je ljubav moja....
Aman,Sarajevo,Dzenet seheru,budis snove,budis utjehu..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
u ratu se desavaju cudne stvari.

ljudi, ne budu ljudi.

Tesko da neka majka to moze da izmisli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ово је наравно пребачено у Српски Националистички форум!!!

Не мора ово нико други да види, јел да?!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
Postovao sam ga u forum "iznad" ali Anea je prebacila ovde...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ма знам! Анеа је то!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ovome je mesto u Crnoj hronici.

Uzasan zlocin nad detetom nema veze sa nacionalizmom ili politikom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
ima veze sa politikom jer drzava nista ne radi... a za crnu hroniku je kasno kada se to desilo davno.

ubija malo cinjenica da je devojka 83 godiste...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
To dete nikad nije postalo "devojka" jer je ubijeno kao dete.

A to sto se nesto dogodilo davno ne znaci da je manje crno.

Sto se pak tice drzave koja ne radi nista, na koju drzavu mislis? Na mudzahedinsko-ustasku federaciju, koja je teritorijalno nadlezna?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
pa da ...

upravu si.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Jun 2025, 16:01:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.116 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.