Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žudite za seksom? Reći ćemo samo - Facebook!  (Pročitano 13147 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Ja ti lepo kazem, zavisi kakva ti slika bila na profilu  Smile (salim se malo, nemoj da pomislis da sam te nazvao "napucanom" vec samo da ti je mozda slika bila malo "izazovnija"  Smile )

Nego, nadjoh nesto pa da dodam

Tamne i svijetle strane fejsbuka

Fejsbuk je internet sajt (početna strana http://www.facebook.com) preko koje možete da komunicirate sa svojim fejsbuk prijateljima. Fejsbuk prijatelji ne moraju biti osobe sa kojima ste prijatelji u stvarnom životu; to mogu biti poznate ličnosti, prijatelji vaših prijatelja, ili potpuni stranci koje ste vidjeli negdje na fejsbuku i koje ste kliknuli (ili je vas neko kliknuo) da budete prijatelji.

Kad vam neko postane fejsbuk prijatelj, možete da čitate: njegov datum rođenja, njegov bračni ili ljubavni status, ime osobe sa kojom je u vezi, omiljenu muziku, omiljene filmove, omiljene tv-emisije i slično (što je vaš fejsbuk prijatelj napisao o sebi). Možete da gledate njegove fotografije (nije nevažno istaknuti da neki ljudi kače na stotine svojih fotografija), a, slično tome, sve vaše podatke i slike mogu da vide svi vaši fejsbuk prijatelji.

Ukoliko je vaš nalog tako podešen, vaš profil mogu da razgledaju i prijatelji vaših prijatelja.

Dark Side Of The Moon

(Tamna strana Mjeseca)

Mafija se koristi podacima sa Fejsbuka. Ništa genijalnije i funkcionalnije se nije moglo dogoditi u svijetu kriminala. Kriminalcima je putem Fejsbuka postalo dostupno ama baš sve:

1. Kako izgledate? Možete biti upotrebljeni kao roba za prostituciju. Ovo se odnosi na pripadnike oba pola.

2. Time što dajete svoje podatke lako vas je pronaći.

3. Otkrivate identitet svoje porodice, djece, prijatelja.

4. Pedofilima su potrebne slike vaše djece. Zašto da ih ne iskoriste ako ih već nudite.

5. Lovci na bogate i uticajne porodice takođe koriste Fejsbuk, ucjenjuju svoje žrtve. Ucjenjuju se i članovi porodice, a upravo ih vi reklamirate putem Fejsbuka.

6. Fejsbukom se koriste i trgovci organima.

7. Neki bračni par bez djece hoće dijete.

8. Neko želi automobil koji vi ili vaš prijatelj vozite.

9. Neko želi da opljačka kuću, stan ili poslovni objekat koji vi ili vaš prijatelj koristite.

10. Neko želi da provali u vaš bankovni račun.

Sve se ovo može naručiti od mafije, a Fejsbuk je idealno mjesto za to!

Dakle, vi sami nudimo mafiji i kriminalcima svoje podatke, podatke o svojim prijateljima, podatke o svojoj i njihovoj djeci, otkrivamo biznis kojim se bavimo, otkrivamo fotografije svoje porodice, svojih prijatelja i njihove djece.

Ukratko - Fejsbuk je globalna pijaca na kojoj trguje mafija i na kojoj ona ima najviše koristi.

Prema podacima FBI, godišnje nestane oko 1700 osoba sa Fejsbuka, a nijedan situiraniji Amerikanac nikada ne otkriva svoje prave podatke, to je pravilo.

Fejsbuk je prepun lažnih profila. Neko pokupi sa Interneta slike neke osobe i s njima manipuliše kako mu drago.

Mene je neko nedavno kliknuo sa lažnim profilom. Brzo sam prepoznao šta je u pitanju i obrisao sam ga. Zatim me je kliknuo kao žensko, odmah sam prepoznao lažni profil. Zatim me je kliknuo sa lažnim profilom jedne misice sa skoro 5.000 prijatelja.

Da li vam je jasno koliko vremena treba da se napravi profil sa tolikim brojem Fejsbuk prijatelja?

Za svako prijateljstvo treba upisati dvije riječi koje sajt zatraži da bi se ostvario zahtjev za Fejsbuk prijatelja.

Valjda ste već shvatili da mafija i kriminalci najviše manipulišu lažnim profilima. Zatim pedofili ih koriste za pronalaženje svojih "žrtava". Poznat je slučaj pedofila iz Srbije koji je preko Fejsbuka upoznao jednu djevojčicu, uspio da je nagovori da se sastanu i onda je silovao.

Ukoliko pretjerano "visite" na Fejsbuku onda postajete Fejsbuk zavisnici. Zapostavljate svoje društvo, školu, otuđujete se. Ovaj negativni aspekt Fejsbuka nikako nije zanemarljiv. Pogotovo neke mlađe osobe se skroz izobliče, povuku se u sebe, zatim mogu da postanu agresivne.

Treba se dobro čuvati ljudi koji vam postanu Fejsbuk prijatelji sa ličnim profilima. Već sam objasnio crnju varijantu ako kriminalci stoje iza toga. Naravno, ne mora to uvijek biti slučaj. Nekima je prosto dosadno, pa se zabavljaju izmišljanjem lažnih profila. Ali svakom treba da bude jasno da neko može manipulisati, na primjer, vašim slikama koje stavite na Fejsbuk.

Bright Side Of The Moon

(Svijetla strana Mjeseca)

Da ne ispadne da je sve baš tako crno, evo nekih dobrih osobina Fejsbuka.

Preko njega možete stupiti u kontakt sa vašom rodbinom i prijateljima koji žive širom zemaljske kugle. Kada vidite da su na Fejsbuku, možete pričati sa njima putem facebook chat-a.

Možete pričati i sa svakodnevnim prijateljima, dogovarati se kad da se vidite, a da ne trošite novac na tel. pozive i sms-poruke. Ako vaš prijatelj ima rođendan, možete pregledom njegovog profila bolje upoznati njegove afinitete i time lakše izabrati poklon.

Fejsbuk dobro dođe i za ubijanje dosade, s tim da ne treba pretjerivati, otprilike sat vremena dnevno je dovoljno, svaki mnogo duži boravak je već ovisnost i to nije dobro.

Ako već ubijate dosadu na fejsu, dobar način je slanje i primanje aplikacija. Nažalost, relativno mali broj mladih zna da barata sa njima. Tako možete svojim prijateljima slati cvijeće, kafe, čokolade, slatkiše, srca i još štošta drugo.

Dalje, OK su komentari fotografija, kako vaših, tako i fotografija vaših prijatelja. Jedino se trebate paziti komentara nepoznatih osoba. Nema ništa loše u slanju videa preko Fejsbuka, osim ako se eventualno radi o nečem izopačenom. Neke osobe na Fejsbuku pišu odlične bilješke i, ako je tako, zadovoljstvo ih je pročitati.

Zatim, dobra strana Fejsbuka su razne igrice koje se preko njega mogu igrati. Ja igram dvije logičke igre Scramble i Sudoku, moj sestrić, koji ima 6 godina (i koji naravno nema Fejsbuk profil), igra preko mog naloga Pet Society, mnogi igraju igru Mafia Wars, itd.

Na Fejsbuku se možete učlanjivati u grupe i možete biti ljubitelj strana. Grupa ima raznoraznih, od navijačkih ("Da li ima 100.000 grobara na fejsu?"), grupa o nekoj muzičkoj grupi, pjevaču ili pjevačici, političkih i svakojakih drugih.

Generalno, nema neke opasnosti od učlanjivanja u grupe, samo imajte u vidu da svi vaši prijatelji mogu vidjeti u kojim ste grupama.

Analogno ovome, kad postanete ljubitelj nečije strane, pišete koje su vam muzičke grupe omiljene, koji glumci i glumice, filmovi, i slično tome. Dobro poznavajući sve opasnosti Fejsbuka, član sam 292 grupe i ljubitelj 1040 strana. Mislim da mi neće naškoditi ako neko iščita kakvu muziku slušam i koji su mi omiljeni filmovi.

Preko Fejsbuka možete ispunjavati razne kvizove, neki imaju smisla, neki baš i ne, ali ako pretpostavimo da je to vid razonode nema u njima ničeg lošeg.

Savjeti

za početnike i mlađe korisnike Fejsbuka

Ako vas je neko kliknuo da mu budete prijatelj, a ne poznajete ga, nemojte prihvatiti njegov zahtjev. Ako neko piše uvredljive komentare vaših fotografija, izbrišite ga sa liste prijatelja. Ako vam neko na bilo koji način dosađuje preko Fejsbuka, izbrišite ga sa liste prijatelja. Bolje imati 40 prijatelja sa kojima se stvarno znate, nego 500 prijatelja od kojih za 100 ne znate ko su. Sve ono što napišete na Fejsbuku trajno ostaje zabilježeno u nekoj bazi podataka.

Nemojte mnogo vremena provoditi na Fejsbuku, nemojte zapostavljati školu, prijatelje, šetajte... Budite svijesni da je Fejsbuk prepun lažnih profila.

Goran Ćuzulan

Izvor glastb.com
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Ma jok, pa moje slike su ionako krajnje dosadne, ne možeš ih nazvati ''napucanim'' pa sve i da se potrudiš. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
aaaa pa sad ... zavrsavaju poso  Smile

Smile Smile

aj, shoot me  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Ij, Munka, pa zar na moje slike!?  Smile Smile

Smile

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
redovno ... kao Cliacil 1200000 ... na 8 sati po jednom  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Fuj, mrzim Cliacil, kud ga spomenu.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
Nokia 
Citat
Te Jelene, Ivane sa nekim klasičnim prezimenima i napucanim slikama su najčešće fake profili...

Bas ti hvala  Smile

IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma jok, pa moje slike su ionako krajnje dosadne, ne možeš ih nazvati ''napucanim'' pa sve i da se potrudiš. Smile
A gde su te slike???
aaaa pa sad ... zavrsavaju poso Smile

Smile Smile

aj, shoot me Smile
Munkaze previse vremena provodis na temu "Koju pozz lic bi posedovali?"  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mozda si u pravu ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Citat
Te Jelene, Ivane sa nekim klasičnim prezimenima i napucanim slikama su najčešće fake profili...
Bas ti hvala  Smile
Pa tvoje slike nisu napucane, možda bi mogla malo da poboljšaš rezoluciju fotografija.  Smile

A gde su te slike???
Pa na mom FB profilu, gde drugo? Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.