Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zoran Janković oslobođen optužbi...  (Pročitano 967 puta)
20. Jun 2007, 03:01:04
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
Sud BiH: Zoran Janković prvostepenom presudom oslobođen optužbi za ratni zločin u Snagovu

24SI - Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu u predmetu Odjela I za ratne zločine, kojom je optuženi Zoran Janković oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo zločina protiv čovječnosti po svim tačkama optužbe.
Optužnica navodi da je  29. aprila 1992. godine, zajedno sa komandantom artiljerijske jedinice u Osmacima vojske tzv. Srpske republike BiH i pripadnicima paravojnih formacija, zarobio skupinu civila bošnjačke nacionalnosti koju su sproveli do mjesta Rašidov Han u Snagovu.

Prema navodima optužnice, Zoran Janković je učestvovao u ubijanju 36 osoba i ranjavanju tri osobe iz ove grupe da bi zatim učestvovao i u paljenju tijela ubijenih civila da bi prikrio tragove zločina.

Izvor: 24sata.info
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Ericsson T28
Iskreno ne bih volio da je to stvarno počinio, a tužioci samo zato štu su nesposobni i nisu mogli da povežu dokaze da se zbog toga tako lako izvuče!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Ericsson T28
ПРAВДA jе ипак побиjедила. Суд БиХ ослободио jе 19. jуна четрдесетшестогодишњег Зорана Jанковића оптужби за злочин против човjечности.

Овом пресудом Jанковић jе ослобођен по свим тачкама оптужнице коjа га jе теретила да jе 29. априла 1992. године учествовао у убиjању 36 бошњачких цивила у Снагову код Зворника и паљењу њихових тиjела ради прикривања злочина, као и да jе 27. маjа исте године учествовао у присилноj депортациjи становништва села Шехер и Лике у општини Калесиjа.

Тако jе завршен четрнаестомjесечни пакао, кроз коjи jе прошао Зоран Jанковић и његова породица доказуjући да ниjе крив за злочине за коjе jе оптужен.

Све jе почело 5. маjа 2006. године, када се добровољно jавио на позив Кантоналног тужилаштва у Тузли не слутећи да га терете за ратни злочин у Снагову на подручjу општине Зворник.

- Нисам могао вjеровати сопственим очима ни ушима када ми jе тужилац Кантоналног тужилаштва у Тузли Aлма Џаферовић прочитала оптужницу. Био сам шокиран шта ме jе задесило, jер то нема никакве везе са мном. Нити сам то урадио, нити бих икада у животу урадио нешто такво. То се десило око 25 до 30 километара од мог мjеста становања, села Дубница, гдjе сам био тог дана - подсjетио jе Jанковић.

Послиjе jедномjесечног притвора, оптужница jе проширена и одређена нова мjера притвора, оваj пут на три мjесеца.

Нова оптужба односила се на то да jе Jанковић 27. маjа исте године учествовао у прогону муслиманског становништва из села Шехер и Лике у општини Калесиjа. Да апсурд буде већи, Jанковић jе дан приjе овог догађаjа, заjедно са осталим становницима Дубнице протjеран из свог села.

- Сви мjештани Дубнице побjегли су на Маjевицу и налазили смо се на врху Столице у реjону релеjа. Протjеривање Бошњака, за коjе су ме теретили догађало се у селу удаљеном двадесетак километара ваздушном линиjом од мjеста гдjе сам jа био - обjаснио jе Jанковић.

Чињеница, да jе невин оптужен за овако тешка кривична дjела, разjедала га jе у тузланском затвору, гдjе jе провео седам мjесеци. Дневно jе, навео jе, у почетку пио и по 21 таблету за смирење.

- Мени jе то било страшно тешко. Било jе тешко и моjоj породици, приjатељима, комшиjама. Био сам обиљежен за сва времена за нешто што нисам урадио - рекао jе Jанковић.

Предмет jе касниjе уступљен Суду БиХ коjи jе потврдио оптужницу и одредио му трогодишњи притвор. Aпелационо виjеће jе, међутим уважило жалбу његових адвоката и пуштен jе да се брани са слободе. Наредних седам мjесеци био jе у своjеврсном кућном притвору. Забрањени су му контакти и напуштање мjеста боравка, а одузети су му и лични документи.

Послиjе четрнаестомjесечног трновитог пута доказивања истине, Jанковић jе дочекао слободу. Вjеруjе да jе наjвише захваљуjући свjедочењу комшиjа Бошњака коjи су пред судом потврдили гдjе се налазио кобног дана, успио да докаже да ниjе одговоран за злочин за коjи jе оптужен.

Jанковић каже да послиjе више од годину дана неизвjесности и пакла jош ниjе свjестан да jе ослобођен.

Тешко ће му бити да настави нормалан живот, али се нада да ће временом уз помоћ супруге, петнаестогодишње кћерке и приjатеља коjи су му помагали у току процеса успjети да настави даље.

В. JЕВТИЋ

ПОМОЋ

Зоран Jанковић jе рекао да га боли и чињеница да нема никога да стане у одбрану неправедно оптужених бораца Воjске Републике Српске коjи су градили ову државу, у шта се увjерио када jе тражио помоћ, jер су многа врата за њега била затворена.

Иако има само риjечи хвале за комшиjе Бошњаке, коjи су потврдили на суду да jе у вриjеме злочина био у своме селу, у Дубницу не намjерава да се врати.

У њему данас живе тек четири српске повратничке породице, од око 300 домаћинстава колико их jе било приjе рата. Зоран Jанковић jе у Биjељини изградио своj нови дом.

http://glas.cms-go.com/481/1887.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.