Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 20:46:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: zlatni retriver i stafilo koke  (Pročitano 2015 puta)
15. Mar 2009, 23:48:14
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.1b3
pre nekih godinu dana primetio sam da se kucetu oko glave pojavljuju nekakva gnojna tecnost,odveo sam ga kod veterinara gde su mu uzeli uzorak krvi i ustanovili da ima stafilo koke.
veterinar mu je davao neke inekcije svakih 14 dana koje mu nisu pomogle i stekao sam utisak po ponasanju veterinara da me muze za pare posto svaka inekcija je bila po 20eura tako da sam prestao da ga vodim i poceo sam da ga mazem sa jodom i to mu tada pomoglo.
medjutim,od pre desetak dana to mu se ponovo pojavilo,ovoga puta samo oko usta i koliko primecujem jod vise ne pomaze.
zanima me da li je neko imao slicno iskustvo,ako jeste cime je lecio posto mi se nebacaju pare na nebuloze veterinara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Dijagnosticiranje stafilokoknih piodermija

Govoreči općenito, pri dijagnosticiranju piodermija u pasa mogu se upotrijebiti različiti dijagnostički postupci.

Osim obveznog i temeljitog kliničkog pregleda mogu se primijeniti i različiti laboratorijski postupci. Među njima u obzir dolaze:

mikroskopski pregled strugotina kože, citološka pretraga, biopsija kože te mikrobiološke i imunološke metode.

Sve one mogu poslužiti pri diferencijalnoj dijagnostici, međutim, za sigurnu i etiološku dijagnozu stafilokoknih piodermija najpouzdanija je bakteriološka pretraga.

Njome se postavlja etiološka dijagnoza, a izdvajanje i identifikacija uzročnika (S. intermedius, S.aureus ili S. hyicus) omogućuje određivanje osjetljivosti izolata prema antimikrobnim pripravcima (antibiogram).

mozes naci puno stvari na netu i to su ti samo informacije, ali informacija je jako bitna...tvoj verterinar je ustanovio i dijagnozu i terapiju...tvoja odluka da sam obustavis terapiju Smile  je, blago receno, neozbiljna!...ako si nezadovoljan nacinom rada doticnog veterinara nadji drugog, treceg...sve dok ne naidjes na nekog u kojeg ces imati povjerenja (to bi uradio za svog najblizeg u rodu, zar ne?)

pises o novcu!...zar nisi znao da te cekaju veliki troskovi sve dok ti pas zivi? Smile...zamisli da ti, nedajboze, ugine zbog tvog nepovjerenja u veterinara...pa nikad ne bi mogao smiriti svoju savjest!

ne znam koliko si star, mozda sam te povrijedila ovim rijecima, ali vjeruj mi, kao obozavaocu i vlasniku pasa (momentalno 2 a jedan je zlatni retriver), ovo je jedini nacin da ti se ukaze da ti je potez bio vrlo los!

ali svi smo ljudi i ljudski je pogrijesiti!...javi nam je li bolje!

pozz Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
bolje da si mi stavila noz pod grlo nego da mi kazes da lose brinem o keru Smile Smile Smile Smile
u mojoj porodici on je na vrhu lanca ishrane,prvo on mora da jede pa onda svi ostali,ako on legne na neki krevet najstroze je zabranjeno da ga neko uznemirava Smile Smile Smile
znas kako,posle nekih 6 inekcija kad sam video da mu se stanje nije poboljsalo onda sam odustao,stekao sam utisak da veterinar verovatno ima vise iskustva kod poradjanja krava nego kod ovakvih situacija.
vise mu je pomoglo mazanje jodom nego ta terapija.....
vodim ga kod drugog veterinara!!!
pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7

znas kako,posle nekih 6 inekcija kad sam video da mu se stanje nije poboljsalo onda sam odustao,

vodim ga kod drugog veterinara!!!
pozdrav

bravo! Smile

sve najbolje i da nam se javis sa dobrim vijestima! Smile...postavi nam sliku!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 20:46:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.