Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 20:11:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Život u vanbračnoj zajednici  (Pročitano 10857 puta)
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Sony 
I ja isto. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Imovinsko-pravni odnosi unutar porodice se mogu regulisati na razne načine, i na vreme.
Uostalom, zato postoji i testament.Očinstvo ne može da se ospori, tako da je dete uvek direktan naslednik.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Sony 
Naravno, samo tema primera nije bila sam čin dokazivanja nego koliko je dugo trajao i zakomplikovao proces koji bi se pre rešio da je bio supružnik
« Poslednja izmena: 09. Apr 2011, 16:08:41 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Dete jeste naslednik, ali za razliku od supružnika koji sa decom deli zaostavštinu na jednake delove, vanbračni ne dobija ništa.
Ako su deca maloletna on se kao staraoc brine o imovini, tako da mu položaj nije loš. Ali ako nemaju dece ili su ona punoletna vanbračni partner ne dobija ništa, bez obzira koliko je zajednica života trajala, dok bračni partner ako nema dece dobija polovinu.
Ovo su još uvek važeća rešenja, mada će se to uskoro promeniti.

Imovinska pitanja se mogu rešiti ugovorima i testamentom, ali se u praksi to ređe radi. Ne samo kod nas već i u Evropi.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Ja ne mislim da je brak doživeo kolaps kao institucija i već ozbiljno počinjem da sumnjam u statistike koje kažu da postoji vrtoglav broj razvoda. Gledajući svoju užu i širu okolonu, razvede se možda svaki deseti par. Mnogo više njih znam da normalno žive u vezama, vanbračnim i bračnim zajednicama.

Propaganda nastoji da nas ubedi da je sve crno i da sve značajne društvene zajednice propadaju, ali otvoriš oči pa pogledaš malo oko sebe i vidiš da to nije baš tako. Svi verovatno imaju različita iskustva u svojoj okolini, ali mi je malo već zlo od tih priča kako sve propada i idemo u ambis... kad uopšte nije tako, makar ne u toj meri u kojoj se Maša Mileusnić beči (ovako --> Smile ) dok priča o nekim ogromnim brojevima, pa se na kraju zapitaš kako smo uopšte živi kad živimo u takvom haosu.  Smile

Inače, koliko se sećam, nakon 2 ili 3 godine života u zajednici (ne sećam se tačne brojke), vanbračni partner ima identična zakonska prava kao i bračni, tako je pisalo u zakonu kad spremah državni pre koju nedelju (zakon koji se tiče zdravstvenog i penzionog osiguranja).
« Poslednja izmena: 09. Apr 2011, 16:17:45 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
U pogledu porodičnih prava vanbračna i bračna zajednica su izjednačeni 2005 kad je stupio na snagu Porodični zakon.
U pogledu naslednih prava nisu još uvek.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Aha, u tom grmu leži zeconja. Mada, meni je lično malo bizarno da o tome mislim u ovim godinama, kad od mene neko može da nasledi prazan kavez za hrčka i nekoliko pari minđuša.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Nisu pederi ludi što traže i za sebe bračna prava
hahaha istina Smile Smile
pa to,brak kao institucija je dobar za takve,formalne stvari. sjutra kad bude neka nezgodna ili zgodna situacija..da prosto imamo neko pokriće. a za nas same..dovoljno je da smo tu
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 20:11:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.