Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:59:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Život u Moskvi skuplji nego u Njujorku  (Pročitano 1742 puta)
25. Jul 2008, 11:23:55
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Život u Moskvi skuplji nego u Njujorku
Autor: Tanjug | Foto: AP | 24.07.2008 - 12:44

Moskva je najskuplji grad na svetu za strane radnike i po troškovima života je jedan i po puta skuplja od Njujorka, Šangaja, Amsterdama i Madrida, saopštila je američka konsultantska firma za ljudske resurse "Merser".

U godišnjem izveštaju te firme o životnim troškovima se navodi da je drugo mesto po skupoći zauzeo Tokio, pretekavši London, dok se Oslo, usled velike zarade Norveške od prodaje nafte, popeo čak šest mesta i zauzeo četvrtu poziciju, preneo je Rojters.
Prestonica Paragvaja, Asunsion, ponela je titulu najmanje skupog velikog grada već šestu godinu zaredom, u izveštaju kojim su obuhvaćene cene više od 200 artikala u 143 grada sveta.
Moskva je ostvarila indeks troškova života od 142,4, dok najskuplji američki grad, Njujork, ima 100 poena i pao je sedam mesta, na 22. poziciju liste najskupljih gradova sveta.
U saopštenju za štampu "Mersera" se navodi da je kretanje deviznih kurseva odgovorno za većinu promena na ovogodišnjoj listi, budući da je vrednost rublje, evra i još nekih valuta porasla u odnosu na američki dolar, tako da su gradovi u SAD postali relativno jeftini.
Zemlje sa visokim stopama privrednog rasta takođe beleže veliko povećanje životnih troškova, pa su Sao Paulo u Brazilu i turski finansijski i kulturni centar Istanbul ostvarili najveći skok na listi najskupljih svetskih gradova.
Izveštaj firme "Merser", koji obuhvata troškove stanovanja, prevoza, oblačenja i zabave, ima za cilj da pomogne multinacionalnim kompanijama i vladama da odrede visinu plate za radnike koji rade izvan matične zemlje.

Evo kako izgleda lista najskupljih gradova:

1. Moskva (1)*
2. Tokio (3)
3. London (2)
4. Oslo (10)
5. Seul (3)
6. Hong Kong (5)
7. Kopenhagen (6)
8. Ženeva (7)
9. Cirih (9)
10. Milano (11)

*Prošlogodišnje mesto na listi naznačeno je u zagradi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Ajmo Ajde

Zodijak Aries
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Evo ga interesantan tekst koji kaze da ni mi nismo bas jeftina zemlja za zivot. troskovi zivota u beogradu su veci nego u Londonu.

http://www.oglasisrbija.com/magazin/index.php?id=53
IP sačuvana
social share
Money, money, money,
must be funny

Edit by SerbianFighter: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Cene su nam svetske a plate srpske. Kada se to sabere i izvuče zaklučak onda je pitanje kako ljudi uopšte žive.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Cene su nam svetske a plate srpske. Kada se to sabere i izvuče zaklučak onda je pitanje kako ljudi uopšte žive.

Ми смо изгледа генији за преживљавање. Друго објашњење немам.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ja kad amerima kažem da mi plata bila $300 a trošio sam $400 oni me ne razumeju. Mislim razumeju ali me ne shvataju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220

Ми смо изгледа генији за преживљавање. Друго објашњење немам.
Ne vidim sta je genijalno u tome sto neko ko radi ko konj ima hleb da jede, i eventualno neki auto  star 15-25 godina.
Al nasi politicari svakako zasluzuju medalju.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Only you - PFC

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 281
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ma mi Srbi smo nepopravljivi. Srpska posla, šta drugo
IP sačuvana
social share
"O moralu znam samo toliko da je moralno ono posle čega se dobro osećam, a nemoralno ono posle čega se osećam loše" -Hemingvej
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Memento Mori

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7891
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ni najveci svetski strucnjaci za finansije ne mogu da objasne obstajanje Srpske ekonomije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ni najveci svetski strucnjaci za finansije ne mogu da objasne obstajanje Srpske ekonomije.

Ha ha, ja cenim da su se i oni našli u čudu. Više ne znaju šta da rade kako bi nas zatrli. Preživesmo sve. Ša će sledeće da smisle videčemo.
« Poslednja izmena: 24. Jan 2010, 23:01:53 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:59:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.