Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 18:13:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ne gubite nadu, prava ljubav postoji  (Pročitano 2299 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Ma to su fore iz casopisa koji idu uz dnevne novine, "10 nacina kako da zavoli vasu majku" i te fore  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC Wildfire S
Kako ti znas da je cilj nauke ispunjen?
I sam vrlo dobro znas da se pojam ljubavi nikad nece moci definisati, dokazati, obuhvatiti bilo kakvom tezom, hipotezom, aksiomom, teorijom i da se apsolutno svi fenomeni vezani za istu isto tako nikad nece moci prouciti. Zasto? Zato sto je to stvar koja je duboko licna i onakva kakvom je mi napravimo.
Da li su oni to dokazali?
Oni kazu da su dokazali,
to kazu i papiri i brojke
ali..
Svi znamo da su neke stvari u praksi
uglavnom totalno drugacije od onoga sto se na ovaj ili onaj nacin, dokazalo takvim.

A to da naucnici vise ne znaju sta ce da rade sa sobom, i prodaju nam muda za bubrege, te da vise ne mogu da se dogovore medjusobno i da se bave totalno nebitnim stvarima i istrazivanjima je cinjenica
kao sto je cinjenica da danas, isto tako postoji gomila ljudi iz mog ''posla'' koji isto rade beskorisne i tupave stvari.
Tako da se nikako ne bih uvredila niti razbijala glavu time sta ce ljudi misliti o mojoj profesiji. I da kazu, i da misle to, to je njhov problem. I verovatno ce biti u pravu kad za neke stvari budu rekli da su beskorisne i tupave, jer ce ih biti.

A epitet ''beskorisnog'' me uopste ne pogadja.

Pazi, mogu ja vrlo lako ispisati kilometarski post, i to uopste necu 'vatati na kvantitet vec i na kvalitet, ali dzaba mi sve to jer ti duboko i fanaticno verujes u ljubav na sebi svojstven nacin i poenta je da ti...

Zivis u ooblacima malaaa
i do tebeee ne dopire moooj glaaas 
ljubav jos nikom nisi dala
i ne slutis kakva sreca ceka nas

Smile

Svaki drugi nacin objasnjavanja ljubavi je u startu propao kad si ti u pitanju, zato cu pristedeti malo tastature i obazreti se samo na ovo:
To je bilo nekada, kad su ljudi imali cilj, a sada im je samo dosadno.
A to da naucnici vise ne znaju sta ce da rade sa sobom, i prodaju nam muda za bubrege, te da vise ne mogu da se dogovore medjusobno i da se bave totalno nebitnim stvarima i istrazivanjima je cinjenica
Jeste, chinjenica je ako se informises iz Blicove rubrike "Smesna strana sveta", Mythbusters-a, Brainiac i slicnih "naucnih" emisija. Smile
Kakva bre cinjenica?!
Cinjenica je da postoje naucnici ciji je rad manje ili vise zasluzan za dobrobit ljudskog drustva. Ne treba osporavati rad nijednih ni drugih. (Makoliko neki delovali neozbiljno. Smile )
To sto si ti cula samo za jedne to je tvoj problem i nemas nikakvog prava reci nekome da prodaje muda za bubrege jer to postoji u svakoj profesiji, ruzno je vezati samo za jednu. Em sto je ruzno em je i netacno.
Izvoli, pretplati se na PC, Digital, Svet Kompjutera, listaj malo sajtove koje se bave tom tematikom, recimo sciencedaily.com ili popsci.com itd... pa onda osudjuj jedno tako znacajno polje delatnosti...  Smile

Inace kraj istrazivanja nece nikad doci odnosno doci ce kad i kraj ljudske maste, kretivnosti, inovacije i zelje za znanjem... znaci nikad.  Smile
Alegorichno zamisli pred sobom beskrajno dug hodnik kroz koji korachash. Sa leve i desne strane ti se nalazi niz zakljucanih vrata. Sto ih vise otkljuchash to vise i lakse razumes svet oko sebe, njegovo poreklo kao i svoju  svrhu u njemu.
Jedini kljuch koji otvara ta vrata mozes samo ti da narezes edukujuci i obrazujucuci samu sebe svakog dana sve vise. Nauka ti moze samo pomoci u tome. Ako si otvorenog uma nemoj nikad da se plasis definicije ljubavi jer ona nece s tobom manipulisati, ona je jednostavno tu, moze da ti posluzi ako to zelis, moze da ti pomogne da lakse razumes njeno svojstvo i procese koji se desavaju u tebi ali nece ti nista znacajno izmeniti ili iskvariti jer je covek duboko u sebi jedno spiritualno bice.
E sad, kroz ljudsku istoriju spiritualnost odnosno duhovnost je cesto stavljana kao protivteza empiričnosti egzaktnih nauka. Ja licno kao teisticni agnostik verujem da je to pogresno i da se moze naci zajednicki jezik i izvrsiti simbioza ta dva.  : Smile Smile

Uh, daleko sam otisao, prelazimo u off...   Smile evo ti jedna pesma za kraj posto odustajem od ove teme zarad ocuvanja nasih prijateljskih odnosa, uzivaj.  Smile

« Poslednja izmena: 05. Jan 2009, 17:32:30 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20081217
mob
Nokia 
Ti si stvarno prso, a i pobrkao si debelo neke stvari. Nisam ja nikad ''osudjivala'' tako znacajno polje delatnosti, rekla sam da se danas bave bezveznim stvarima, a imaju toliko drugih bitnijih.  Smile

Ako si otvorenog uma nemoj nikad da se plasis definicije ljubavi jer ona nece s tobom manipulisati, ona je jednostavno tu, moze da ti posluzi ako to zelis, moze da ti pomogne da lakse razumes njeno svojstvo i procese koji se desavaju u tebi ali nece ti nista znacajno izmeniti ili iskvariti jer je covek duboko u sebi jedno spiritualno bice.
E sad, kroz ljudsku istoriju spiritualnost odnosno duhovnost je cesto stavljana kao protivteza empiričnosti egzaktnih nauka. Ja licno kao teisticni agnostik verujem da je to pogresno i da se moze naci zajednicki jezik i izvrsiti simbioza ta dva.  : Smile Smile

Bas netacno. Analiziranje u sitne detalje i preterano razmisljanje o nekim stvarima moze biti uzasno kobno, nepotrebno, cesto izbacuje na pogresan put. Opet, to je individualno, koliko nekome odgovara toliko je za nekoga pogubno.  Ti ako volis sve da definises i trazis uzrok, razlog i posledice toga, i ako ti kojekakvo pricanje o hemikalijama i atomima pomaze, tebi kao inidvidui da shvatis neke stvari slobodno, ali ovo sto naucnici danas rade je totalno debilno.
« Poslednja izmena: 05. Jan 2009, 17:38:46 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Nije problem u hemijskom objasnjenju ljubavi, nego je poenta da je ovo neka zajebancija od popscience u fazonu "igrali se skenera". Sta nama govori ovo istrazivanje? Koje pitanje resava? Sad kao nije 15 meseci trajanje zaljubljivanja vec 100 godina? I za godinu dana bice, e jebiga nije 100godina nego vreme za koje Halejeva kometa predje 1 000 000 kilometara jer je u tom vremenskom periodu Saturn u konjukciji sa Jupiterom. Ovo ima smisla samo ukoliko je deo nekog veceg istrazivanja, pa eto neki sporedni rezultati cisto da Cosmo popuni par redova januarskog izdanja. I ja ne vidim nista spektakularno u ovim istrazivanjima, ima sto hiljada parova kojima je seksualna privlacnost povezana sa ljubavi prema parneru ali to ne garantuje da cemo sa nekim provesti ceo zivot zajedno a pogotovu osecati medjusobno seksualnu privlacnost pa cak iako prolaze leptirici posle 20 godina...........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 18:13:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.