Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 04:30:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Holanđanin avanturista posetio Beograd  (Pročitano 1027 puta)
23. Jun 2010, 07:26:52
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Muzičar iz Holandije Tjerk Rider (Tjerk Ridder) upustio se u neobičnu avanturu. Stopirajući sa prikolicom iz rodnog Utrehta krenuo je ka evropskim prestonicama kulture za 2010 - Esenu, Pečuju i Istanbulu.

Ideja mu je da pokaže kako smo potrebni jedni drugima i kako samo uz tuđu pomoć možemo da idemo dalje.

Sa gitarom, drugarom Piterom Bijlom (Peter Bijl), psom i prikolicom, Tjerk je 3. januara iz Holandije stigao do Esena i Pečuja.
Nakon male pauze, 10. juna je krenuo u letnju turu - iz Pečuja se, preko Hrvatske, Srbije i Bugarske, uputio ka Istanbulu.

U Beogradu je boravio 16. i 17. juna, gde smo ga posetili na privremenoj adresi - parkingu ispred hotela „Continental“.

„Ideja ovog projekta je da obiđem evropske kulturne prestonice za 2010, pošto i moj rodni grad ima sličnu ambiciju - Utreht je kandidat za 2018, kao i Beograd, koji se takođe kandidovao za 2020. Ovo putovanje je inetersantno jer je reč o spajanju, konekciji sa drugim zemljama i drugim kulturama, ali i povezivanje sa samim ljudima.

Za svaku novu vožnju potrebna mi je nečija pomoć jer putujem sa prikolicom, ali bez kola i tako stopiram duž puta sa natpisom ’auto kuka’, uz molbu vozačima da mene, moju prikolicu i mog psa prevezu korak dalje“.

Sa svojim saputnicima Tjerk razgovara o njihovim željama i snovima.

„Tokom vožnje pričamo o stvarima koje su im važne u životu. Pitam ih, ’Ako za deset godina bacite pogled na ovaj period, šta bi bio korak koji bi vam zaista pomogao da napravite korak dalje, da se razvijete. Šta je vaš san, šta vam je važno?’
Moj put ide korak po korak, kao i ostvarenje vaših snova, koje ide postepeno. Ponekad padnete, ali morate da ustanete i krenete dalje.
Tokom vožnje mi pričamo o snovima i pravimo planove u fazama. Onda ih zapišemo, stavimo u konzervu koju ja ’zapečatim’ sa datumom trajanja za prvi ili krajnji korak i to poklonim svakom vozaču.

Te priče su vrlo dragocene i služe mi kao inspiracija za pisanje pesama i pozorišnog komada koji planiram da postavim kad se vratim kući.“ (Radnu verziju komada Tjerk i Peter su već prezentovali na Svetskoj izložbi u Šangaju)

Holanđanin kaže da ga na putu najčešće prate melanholične melodije, koje je osetio i u Srbiji. „Ali u Srbiji osećam i pozitivan, ritmičan tempo, pun sreće, nade i mogućnosti. Ovde sam naišao na dosta topline, gostoprimstva i dobronamernosti i to je predivno i zaista inspirativno“.

Na ovom putu on otkriva ne samo nepoznate predele, već i samog sebe. „Ja jesam avanturista ali u meni ima i dosta straha. Na svakoj sledećoj stanici pitam se, ’Šta li će me ovde dočekati’, ali tokom puta ja učim kako da se nosim sa strahom i sa nepoznatim.
Trudim se da ne guram to nepozanto od sebe već da ga otvoreno dočekam i da budem hrabar.

Na dosadašnjem putovanjuu sam naučio da hrabro koračam kroz život, otvoren da se povežem sa drugim ljudima i stvarima koje nosim u sebi.

Na taj način i ja se lično razvijam i iskušavam nove stvari, nove kulture, nove jezike, nove ukuse, nove načine filozofije i drugačije poglede na svet, tako da je to sjajna stvar i najveći dar koji mi je ova vožnja donela“.

Dodatne informacije o projektu Tjerka Ridera možete pronaći na Twitter-u, YouTube-u i Facebook-u.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 2970
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
ovaj je lud...ae oke sve to sto je posao na put i ta cuda ali da podje sa prikolicom, bez kola?! Smile
treba bas da ima srece sa ljudima inace ne stize daleko Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Apple iPhone 3Gs
ovaj je lud...ae oke sve to sto je posao na put i ta cuda ali da podje sa prikolicom, bez kola?! Smile

Pa nije to bas toliko tesko kao sto mozda zvuci. Slicna stvar kao i kod stopiranja, nekad cekas duze, nekada krace, ali uglavnom ti uvek neko stane. Plus je njemu lakse jer ima prikolicu kada pocne kisa, padne mrak i slicno.. Smile
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Каква фаца  Smile

свака му част за идеју
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 2970
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70

Pa nije to bas toliko tesko kao sto mozda zvuci. Slicna stvar kao i kod stopiranja, nekad cekas duze, nekada krace, ali uglavnom ti uvek neko stane. Plus je njemu lakse jer ima prikolicu kada pocne kisa, padne mrak i slicno.. Smile

ali sigurno ce nekad da mu se desi da ceka mnogo dugo...pa smorice se jadan... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 04:30:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.