Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 17:31:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pomoc oko sajta.  (Pročitano 1118 puta)
04. Nov 2012, 14:41:39
I'll kill anyone who dares to go against me!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Ajde za pocetak da se predstavim tek sam dosao ovde.   xD

Ovako Imam 17 godina, prosle godine sam odlucio cisto iz dosade da malo uzmem i naucim nesto vezano za web design, naucio sam html i css i malo js.  .   Nista posebno.   Odradio sam par njih ukupno.   3 iz cistog testiranja, 2 projekta za skolu.   

1.   prvi sajt
2.  Drugi sajt
3.  Prvi za skolu
4.  Drugi za skolu
5.  Peti koji tek radim

To je sve sto sam odradio.   Ovako ovaj peti jos uvek radim, taj pokusavam da odradim sto bolje mogu, tu ide html/css/js.   (js po prvi put), dva jezika cu da pokusavam po prvi put, isto tako radim i 100% width po prvi put.  
(dosta toga je po prvi put)

Sve sto vidite gore je odradjeno preko notepad++, sem ovog zadnjeg (on je otisao preko dw-a, samo zbog drop down menu-a) html i css sam ja kucao.  .  

Ovaj zadnji je nesto novo za mene.   Ali sve ovo sto sam odradio nekako mi izgleda glupo i besmisleno.   Jel ja koliko god sve to radio nikom ne ide u neku korist nego je samo online bezveze.   

Prosle godine sam imao jednu ponudu da radim sa covekom posto je on imao klijente, i trebala mu je pomoc oko kodovanja.   Ja odbio to i dan danas se pitam sto nisam hteo da radim sa covekom.   

Sada imam ja jedno pitanje za vas, kako vam se cini sve ovo? Dal' valja necemu, ili je samo bezveze zauzet prostor na internetu?

Ovaj zadnji je daleko od zavrsenog, imam jos planova za njega.   I radim na njemu, interesuje me vase misljenje o ovom zadnjem hardstylepromotion.    Sta valja sta ne valja?

(Zadnji sajt nisam optimizovao za mozilu, operu, safari to cu sve na kraju)

Hvala Unapred
Srdacan Pozdrav

Marko Malevic
« Poslednja izmena: 04. Nov 2012, 14:44:10 od srboder »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Svaka vezba ima smisla, ali moras da se odlucis da li je nesto vezba ili hoces da to bude korisno.

Napraviti nesto korisno nije lako, tj. zavisi, korisno i moze da bude lako, ali profitablno ne svakkao.

Odluci se za pocetak sta zelis.

Najbolje ti je da ucis, i batali to u cemu si radio, sajt si mogao i u wordu da napravis, nije to poenta.

Kreni da ucis php, i baci se na neki od popularnih cms-ova, wordpress, joomla ili drupal, preporuka za prvi.

Pogledaj malo kako funkcionisu ti sistemi, pre toga dobro utvrdi html/css sto je osnova i podrazumeva se, nije nesto sto se naglasava da znas.

Staticne sajtove niko vise ne radi, cak i obicni portfolio sajtovi imaju neke dinamicke delove. To sto si vezbao je super, ali ne ocekuj da na taj nacin nesto napravis. Izmedju ostalog, sto bi sebi zagorcavao zivot, kad za svaku pojedinacno takvu stranicu ti treba dosta vremena.

Preopsirna je tema, ne znam sta bih ti konrketno rekao, sem da ucis, ucis i ucis.

Takodje bitna stvar da li te ovo interesuje da mozes da napravis nesto, nesto za sebe ili da "prodajes" izradu sajtova, ili te interesuje dizajn, sta je tvoj cilj.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Ono sta ja uglavnom zelim jeste da sklopim nesto i to prodam za neke pare.  

Ali gledam evo sajtove po srbiji, ljudi traze da im napravis nesto prosto, samo da bi oni imali neku reklamu i da tako privuku ljude, kao sto su auto servisi, treneri, pff skole. .  Sve to sto postoji je jednostavno i mogu da kazem da je obican staticki web sajt.  

Jer sta ima tu, par slika, gde se nalazis, kontak, mislim ljudi uglavnom to traze.  
Ako mi je za to potrebna java scripta, php, mysql i sve ostalo.  Pa onda mi treba mnogo vise od godinu ipo dana da naucim sve to.

Pokusavao sam i nesto preko joomle ali slabo.  

Nisam ja rekao da sam perfektan sto se tice html/css (ja sam naucio ono sto coveku bukvalno najvise i treba).

Kucanje i radjenje ovakvih sajtova mi je nekako pomoglo da zapamtim kodove i sve zato sam i radaio sve preko notepada.

Wordpress zar to nije samo jedan template koji malo izmenis i 80% sajtova izgleda isto, ne razumem u cemu je tu poenta.  

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Pa vidis, iskreno, bas zato sto mnogi tako razmisljaju situacija i jeste takva.

Sta ocekujes, da za 10 dana nesto naucis i prodas? Moze, naravno, taj koji kupi to treba biti zesca budala.

Treba ti citavih godinu dana da nesto naucis? I sta onda i kad bi to naucio, stajes?
Onda ovo nije za tebe, tj. za tebe je samo lopata i neka slicna fizikalija, ako ti je godinu dana mnogo za bilo sta, a kamoli za ucenje.

Dalje odgovore me mrzi da ti dajem sa tim stavom, jer kapiram da nema svrhe da gubim vreme na kucanje.

Wordpress je CMS, ili ti sistem za upravljanje sadrzaja, nekada nastao kao blog platforma. To sto 80% izgledaju kako ti kazes isto, ima veze samo sa dizajnom, a ne sa wp, to sto ljudi uzmu pa samo na osnovnom template-u dodaju sadrzaj, to je njihov problem. To nema veze sa wp.

Wordpress je fantasticna platforma, na kojoj se moze napraviti kak oti kazes, obican sajt za mehanicara, preko ozbiljnog medijskog portala, do neke web prodavnice. Pitanje je kome sta treba, ko radi, ko koliko zna.

Btw ti sajtovi koje ti spominjes, generalno nemaju nikakvu vrednost niti svrhu.
Zasto? Pa taj sajt za koji ce ti neko dati, ajde 50e i tebi biti super, sklepo si neki html i css, verovatno niko nece ni videti.

Sajt za neku firmu nije reklama, vec komunikaciono stredstvo, nesto gde ce prikazati ljudima ko su, sta su, gde su, sta rade. Ili ce prodati nesto, ili ce pisati blog, i to zavisi od namene, a ne od kreativosti nekog ko ce kodom to sastaviit da "radi".
Gde je tu dizajn?

Ako nadjes nekog trenera, automehanicara ili koga god, kome treba takav sajt, i oce da plati, bilo koju cifru, javi i meni, da uradim i ja koji kilogram sajtova Wink
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
A kakav ja to stav imam?
Samo sam postavio direktno pitanje i dao moje misljenje.

"Treba ti citavih godinu dana da nesto naucis? I sta onda i kad bi to naucio, stajes?
Onda ovo nije za tebe, tj. za tebe je samo lopata i neka slicna fizikalija, ako ti je godinu dana mnogo za bilo sta, a kamoli za ucenje."

Nisam ja rekao da je to mnogo niti da je to gubljenje vremena. I kada sam ja rekao da je godinu dana mnogo za bilo sta.. Nego sam shvatio da sam radio ono sto skoro nista ni ne znaci. Kao sto si i ti rekao. Nebitno je, uglavnom ocekivao sam vise odgovora ne samo od jedne osobe. Ipak ovo je jedan od popularnijih foruma..

I ja sam shvatio da ovo sto ja radim nema nikakvu svrhu, zato sam i zeleo da cujem neki savet, da me ljudi upute gde, kako i sta dalje da radim.

Ti si mi i dao odgovor i to cenim.

Hvala!

Edit:

Tek sam sada video da nema linkova gore u prvoj poruci pa cu da ih postujem ovde ponovo

http://maxgamedon.webege.com/ (prvi ikada odradjen)

http://conventionrightchild.webuda.com/ (drugi)

http://gipawi.comze.com/ (treci)

http://chemistry.net23.net/ (cetvrti)

http://hardstylepromotion.comeze.com/ (peti u izradi)
« Poslednja izmena: 04. Nov 2012, 21:39:44 od srboder »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Mozda sam se i ja malo iznervirao kad sam procitao i na prvu loptu odgovorio, ali idalje mislim da je 90% onog sto sam napisao istina.

To sto kazes da je bezvredno ili uzalud, nije! Od necega se mora poceti, ne mozes odma postati webdizajner ili sta god i kako god to nazvao. Realno je da ti ovde nisi trosio neko vreme na ucenje ili da gledas sta ces i kako zaista da napravis, nego video osnovno kako se stavlja kod, nesto malo povezao i uradio ovo.
Sta vise vidi se razlika izmedju radova, i to je ok, ali to je osnova i treba da naucis.

Jednostavno odluci sam ili te ovo interesuje, hoces da ucis ili te ne interesuje i onda batali.

Ako te interesuje i krenes da ucis, sve ce doci na svoje, a tek ces onda shvatiti sta zasto i gde ide. Nije ovo toliko tesko, samo zahteva vreme. Najbolje ces proci ako se opredelis za ono sto te zanima i ne siris mnogo, i ides ka tom cilju.

Evo praktican i konkretan savet.
Potrazi na netu free template, nadji one skladnije, modernije, lepse.
Skini ih i proucavaj kako su oni uradjeni, sta sadrze itd, a onda na osnovu njih pokusaj da ih izmenis, pa npr. kolona koja je levo, da je postavis desno, da promenis boju, itd. sta god ti padne na pamet.
Kada dodjes do toga da to sa lakocom uradis, probaj da napravis nesto svoje.

Posto nisi vest sa dizajnom, uzmi onda pa kucaj free webdesign psd ili slicno, sta znam, sto te moze dovesti do nekog free dizajna koji mozes koristiti za vezbu i simulirati realan rad kasnije. Jer realno je da nijedan sajt neces napraviti bez dizajnera ili bez toga da ga sam dizajniras, sto ne znaci da ono sto ti je u glavi kodiras tek tako.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Ok verujem ti ja i hvala ti za savet..

Well ja sam ovo poceo kao sto sam rekao cisto iz zanimacije i nastavio da se zezam, lupao gluposti sklapao nesto.
Sada ja sam vise bio u toj prici da ce ljudi vise da cene ovo ako ga ti sam radis i bukvalno potrosis ceo dan na jednu stvar stranu..

Eh sada ja nisam bio toliko upucen u cms, joomla i wordpress. Ali sada kad vec imam tu neku viziju.. Videcu, znam da zahteva dosta vremena ali polako..

Hvala ti u svakom slucaju..

Mozes da zatvoris temu ako hoces Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Nema potrebe, mozda se javi jos neko da iznese iskustvo ili problem Smiley

Sto se ovoga tice, generalno niko nece da "ceni" tvoj rad, kako kazes, hoce mozda roditelji, prijatelji, neka web zajednica kojoj bi prikazao da cujes misljenje, ali nista vise od toga. Neko ko ce da "ceni" tj. da plati tvoj rad, njega zanima finalan proizvod, a to da li si ti radio 1 stranicu jedan dan ili 6 ga zanima samo u smislu da je ispunjen rok, a taj rok je obicno takav da ti ne mozes da radis 1 stranicu jedan dan, sve i da neko zeli statican sajt.

Kreni lagano, uci, ako te ovo sve zanima, bice rezultata vremenom, sigurno.
Srecno.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 17:31:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Pomoc sajta

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.