Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Autobus sleteo s mosta  (Pročitano 194 puta)
12. Maj 2005, 01:37:55
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Autobus sleteo s mosta

VLADIČIN HAN, VRANJE - Najmanje jedna osoba poginula je juče, a 13 je teško i lakše povređeno u blizini sela Panevlje kod Vranja, kada je autobus „Transkop Bitole“ (registarskih oznaka BT-320-TJ) sleteo s mosta. Povređeni putnici zbrinuti su u Medicinskom centru u Vranju.

Autobus, u kome je bilo 18 putnika, saobraćao je na relaciji Bitolj-Skoplje-Beograd. U 14.55 iz nepoznatih razloga probio je zaštitnu ogradu i sleteo s mosta u provaliju duboku 20 metara.

Uviđaj mesta nesreće obavio je istražni sudija Opštinskog suda u Vranju Vladimir Mićović, u prisustvu zamenika opštinskog državnog tužioca Milisava Petkovića, pripadnika vranjske policije i vatrogasne ekipe.

Spasilačke ekipe do zaključenja ovog broja nisu izvukle poginulu osobu iz smrskanog autobusa, a svi povređeni putnici nalaze se u vranjskoj bolnici i, prema prvim izjavama lekara, niko od njih nije u životnoj opasnosti.

Načelnik prijemnog odeljenja vranjske bolnice dr Ljubiša Stojiljković rekao je da je na ovom odeljenju zbrnuto 13 putnika. On kaže da je reč o putnicima sa lakšim i težim povredama od kojih su dvojica najteže povređenih već zbrinuti na ortopediji, mada, kako je dodao, postoji opasnost da i među ostalim ima teže povređenih budući da svi imaju povrede glave.

Načelnik Ortopedskog odeljenja Bolnice u Vranju dr Zoran Stojanović izjavio je da se na tom odeljenju trenutno nalaze povređeni putnici Dejan Velinovski i Bore Veselinovski, koji su zadobili povrede kuka i nisu u životnoj opasnosti.

Autobus je vozio Antonio Veličkovski (37) iz Bitolja, koji kaže da je odjednom izgubio kontrolu nad vozilom.

- Odjednom je otkazao volan. Čuo sam da je nešto ispod autobusa puklo. Autobus je krenuo ulevo i strmoglavio se u provaliju. Nisam vozio brzo. Zadobio sam lakše povrede. Zapravo, samo sam ugruvan. U autobusu je bila i Ružica Andrić iz Niša, koja je sedela iza suvozača.

- Potpuno sam bila svesna. Osetila sam da se nešto čudno dešava i da vozač pokušava da savlada autobus. Posle nekoliko sekundi pali smo u provaliju. Lakše su mi povređeni desna ruka i noga. Kako se povreda hladi, sve više osećam bolove. Sećam se da vozač nije vozio brzo.

Mirjana Koleva iz Skoplja zadobila je teške povrede. Ona je poslednja izašla iz autobusa jer joj je noga smrskana.

- Sedela sam otprilike na sredini autobusa. Odjednom je autobus krenuo ulevo, u vazduh, u provaliju. Bolovi su sanirani i jedva čekam snimak noge. Mislim da je ispod autobusa neko ostao smrskan.

Ambasador Makedonije u SCG obišao je mesto nesreće i ponudio pomoć povređenima.

Povređeni su vozač, Antonio Veličkovski (37) i suvozač Bane Joševski (47) obojica iz Bitolja, Mirjana Koleva (44) i Dalibor Goševski (25)iz Skoplja, Saško Veselkov (32) i Ćiro Spasov (31) iz Vinica , Lozanka Radojković(26) Paraćin,zatim Vera Manić, Kajan Ejup (52), Aleksandra Manić (27), Tatjana Manić (24), Ružica Andrić (27) svi iz Niša, Dejančo Veličkovski (37) iz Štipa, i Zoran Momčilović (46) iz Krive Feje.

Sinoć oko 19.40 sati počelo je izvlačenje smrskanog autobusa.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.146 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.