Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 18:26:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ludi kamen tražio u zemlji orlova  (Pročitano 716 puta)
13. Maj 2006, 12:52:44
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Beranac Vukašin-Kika Šćekić ljubav svog života, posle 30 godina momkovanja, našao u Albaniji

Ludi kamen tražio u zemlji orlova

U selu Štitari, u beranskoj opštini, mnogo je neženja. Devojke iz kraja hoće samo udaju u gradu. Zato je Vukašin-Kika Šćekić (51), posle 30 godina momkovanja, morao po "ludi kamen" u Albaniju.

- Svaka od nekoliko devojaka iz mog i okolnih sela kojima sam nudio brak tražila je da im obećam da ću prodati imanje i stoku i za taj novac kupiti kuću ili stan u gradu. Nisu razmišljale od čega bismo živeli - priča Kika. To je bez ustezanja odbio, ali je nastavio da traži devojku koja neće zahtevati da ostane bez imovine. - Tako sam pre dve godine, posredstvom nekih poznanika, saznao da u nekim pograničnim selima u Albaniji ima više lepih i radnih devojaka, spremnih da žive na selu - kaže Kika. - Nije to išlo lako. Mnoge su htele mlađeg i lepšeg od mene, a bilo je i onih koje se meni nisu dopale.

Traganje je ipak nastavio i tako krajem prošle godine stigao u selo Šalja, kod Skadra, gde je upoznao Albanku LJulju Ripaj (33), katoličke veroispovesti, kojoj nije smetalo to što je on pravoslavac.

- LJulja se relativno brzo izjasnila da joj se dopadam, ali je nakon dogovora sa rodbinom, zatražila da je, u skladu s običajem iz tog kraja, okitim sa više zlatnog nakita, kupim joj skupu 'nevestačku' odeću i priredim bogatu svadbu. To što sam čuo od nje nisam doživeo kao uslov već kao potvrdu ozbiljnosti devojke i njene porodice, nakon čega sam zakazao dan prstenovanja i dolaska svatova. Ni LJulja ni ja nismo tada razmišljali o načinu sporazumevanja, jer niti sam ja znao albanski niti ona srpski, ali smo tu smetnju već počeli savlađivati uz pomoć naše komšinice, jedne Plavljanke - priča Kika.

Postavljene uslove je ispunio, a 14. januara ove godine priredio je bogatu svadbu sa preko 500 zvanica. Koštala je preko 5.000 evra, ali Kika kaže da ne žali "jer je našao ženu svog života".

LJulja je bila oduševljena kada je stigla u novu kuću, kada je pred kućom videla kamion i traktor, brzo je savladala mužu ovaca i krava, spremanja sira i kajmaka, iako se "tehnologija" znatno razlikuje od one u Albaniji.
Naravno, sve te poslove obavljamo zajednički, jer još ne mogu da shvatim da sam se oženio, da mi je LJulja donela u kuću neku toplinu koje tu nije bilo, kaže Kika.

Dodaje da će sve momke u svom selu koji još nisu našli svoju životnu saputnicu pokušati da ubedi da je potraže u Albaniji, te da već "vrši pripreme" da svog brata Vučetu (53) do jeseni ove godine oženi iz LJuljinog sela.

Izvor: Glas Javnosti \ Osman Čoković
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 18:26:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.