Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Feb 2025, 13:21:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zavist  (Pročitano 8978 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

@osma_putnica
Kad si u pravu u pravu si. Smile
Mada mislim da je i sve stvar mere... jer čovek se sa čovekom upoređuje.
Ljudi iz tvog post-a nemaju mere.  Smile

Mada...
Moja keva kad se sastala sa svoje dve nekada nerazdvojne drugarice iz srednje, osnovne ebem li ga, nakon 20 godina. To su joj bile drugarice s kojima je sve delila.
U nekom trenutku jedna od njih... započne lagano.
Pa se na kraju završi time: Koja koliko ima, koja se čime bavi, kojoj šta muž radi, koliko je kojoj napredno dete.... itd. Nije to neko prepucavanje ili takmičenje, ali krene to nekako... samo od sebe...

I to je ljudski...

Sve to stoji, sve je to ljudski, desava se. Kontam da vecina ljudi verovatno i nesvesno to radi, da i ne kapiraju kako zvuce te reci koje oni izgovaraju.

Ako neko hoce da se hvali - slobodno brate mili, nece da ga vesaju zbog toga, ali prica o tome kako je to za dobrobit druge osobe a ne da bi se mi sami osecali bolje...Mojne brate, to je potpuno vredjanje svacije inteligencije, od onih inteligentnih ispod proseka do onih natprosecno inteligentnih.  Smile

Ne mora hvaljenje uvek da bude direktno izgovoreno u formi ''ja sam kul''  Smile To je citav jedan niz postupaka i ponasanja u skladu sa razmisljanjima i izgovorenim stvarima koje cine tu neku pojavu...Moj faks ti je pun takvih ljudi - niko od njih nece direktno za sebe da kazu da su mnogooo dobri, ali njihova ponasanja i odnos prema drugim ljudima, sve govori.

« Poslednja izmena: 12. Maj 2010, 00:48:24 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 
Citat
Bolje je popricati sa takvim osobama o tome, nego dolivati ulje na vatru.

O cemu da popricas? O njihovoj zavisti?  Gde ti zivis?

Citat
ako to ne moze, sto se druziti sa takvim osobama...

Naravno, najbolje je potpuno ih ukloniti iz svoje okoliine, to sam i rekla. Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34618
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG Frizider
Citat
ljudi će rado čuti kad se neko razmeće...

Citat
A Zasto je tako ? Najvise zbog udruzivanja i tapsanja po ramenu prilikom osude hvalisavca.

Ово је већ виша филозофија за мене. Људи воле да чују хвалу како би ту особу касније оговарали у негативном контесту јер није примерено?! Ајмо сада на почетак тезе која полази од краја реченице: није примерено па сад неком факинк дедукцијом долазимо до тога да је то пожељано за чути?

Претеране, под назнаком претеране, хвалисавце нико не воли, нема то везе са зависти и што је најгоре са овом темом па му ово дође као офић Smile И ово смо већ дискутовали ........

.............
Људи ће се окренути у кафани, када се неко дере на сав глас о својим усесима, или ајде радо ће чути можда једном али пети, осми стотридесетчетврти пут је већ мало превише за нервни систем. Све је то лепо, и већ си све то већ говорила али хвалисавци су сморови бар мени и крај сваке дискусије што се мене тиче. Ако смор и осећај за пеглу је неки унутарњи лакмус мог осећаја зависти онда аукурац одо чувам овце на Шар планини.........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Претеране, под назнаком претеране, хвалисавце нико не воли, нема то везе са зависти и што је најгоре са овом темом па му ово дође као офић Smile И ово смо већ дискутовали ........

Recimo da ima neke veze zato sto se ne zna sta je gore : ljudi koji mnogo pate od zavisti(recimo da zavist ima nivoe), ili ljudi koji istu tu zavist provociraju, u ovom slucaju, hvaljenjem.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ne znam da li je to mana, nepotpunost ... ili sta vec. Ali neke od tih osecaja bih voleo da osetim, na kratko. Kako bih spoznao i to. Zavist, ljubomoru ... ovako ih ne mogu u potpunosti razumeti.
Citajuci sta ste napisali, i ovako ne znajuci za njih, sigurno mi se ne bi svideli.

па како ја контам ... јбга није завист нешто тачно одређено, обележено јасним и истим знацима и симптомима код свих, па узмеш списак и кренеш редом и на крају кажеш себи е то је то јесам /нисам завистан. Различити људи различито контају ствари

да се разумемо не мислим на сабстанс абјус за њу ваљда и имају такве спискове.  Smile

Хоћу рећи ја лично завидим неким људима на неким стварима, и то људима које стварно ценим волим и поштивам. Сад код мене је та завист рецимо окренута ка мени у виду жеље да се дочепам којечега или рецимо нервозе што не успевам. Али искључиво ка себи, тј нисам киван на боље, срећније, упорније од себе. Али не могу да кажем да не знам шта је завист.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34618
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG Frizider
Citat
Хоћу рећи ја лично завидим неким људима на неким стварима, и то људима које стварно ценим волим и поштивам. Сад код мене је та завист рецимо окренута ка мени у виду жеље да се дочепам којечега или рецимо нервозе што не успевам. Али искључиво ка себи, тј нисам киван на боље, срећније, упорније од себе. Али не могу да кажем да не знам шта је завист.

То му дође та позитивна завист е сад ако има неки еуфемизам за то нека каже дај да више не бркамо појмове Smile

Citat
ili ljudi koji istu tu zavist provociraju, u ovom slucaju, hvaljenjem.

Ма најбоље да ме испровоцира да будем завистан Smile Али ето ограђујем се има разних људи и случајева... мислим пре свега на неуморне хвалисавце, ако те такав подстакне да му завидиш онда ни теби није баш свака даска рендисана како треба. Ја то другачије контам, мени све полази од неких других ставки па и само понашање и опште размишљање и ако се у принципу то поклопи а човек је уистину јако способан и сналажљив долази до оног сектора свака част баш бих и ја волео тако нешто да одрадим/имам или шта већ............
« Poslednja izmena: 12. Maj 2010, 01:12:47 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
To da se ljudi na sva usta hvale o svojim vrlinama i uspesima pred drugim ljudima da bi ih ojacali ili im ucinili neku uslugu je cista glupost,

Tacno. O tome pricam.

Citat
Pa ja se divim i ljudima obolelim od raka i njihovoj borbi. Divim se njima i njihovoj hrabrosti.

Pa im opet ne zavidim za rakom.
Zato sam i rekao da nema veze. Misunderstood. Ma i nije bitno toliko. Diviti se borbi, naravno. To je OK.

Citat
ljudi će rado čuti kad se neko razmeće...
Naravno da me ne interesuju te baljezgarije, narocito ako su prepotentne. Uvek se zapitam sta je od toga istina, a sta bolesno "dodavanje".

Citat
I posle Bambininog upozorenja onaj arogantni odgovor tipa "samo će ti se kasti" nije dovoljno dobro
Tacno.

Citat
То му дође та позитивна завист е сад ако има неки еуфемизам за то нека каже дај да више не бркамо појмове

To, po meni, spada u divljenje. Zavist me asocira na negativno... Divite se "pravedniku" zbog uspeha i zeleti da se unapredis podstaknut tim primerom --> odlicno

Citat
O cemu da popricas? O njihovoj zavisti?  Gde ti zivis?
Sto da ne? jos bolje aok dobrovoljno odu  Smile

PS Nisam te blatio Wink Samo sam mislio da neke stvari nije potrebno dodatno objasnjavati jer su po mom shvatanju bas bas bas ocigledne...
« Poslednja izmena: 12. Maj 2010, 01:58:19 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
To da se ljudi na sva usta hvale o svojim vrlinama i uspesima pred drugim ljudima da bi ih ojacali ili im ucinili neku uslugu je cista glupost,

Tacno. O tome pricam.

Pa bas i nije cista glupost.Ako se hvalis nekom ljubomornomsamo  ti ces nadrljati, ali nije iskljuceno ni da ce on hteti da postane ko ti i da ce poceti da se tudi, mada to je samo opravdanje za hvaljenje drugima koje ljudima pricinjava veliki uzitak, jer mi kroz pricu njema pricamo samima sebi.

Citat
Pa ja se divim i ljudima obolelim od raka i njihovoj borbi. Divim se njima i njihovoj hrabrosti.

Pa im opet ne zavidim za rakom.
Zato sam i rekao da nema veze. Misunderstood. Ma i nije bitno toliko. Diviti se borbi, naravno. To je OK.

Tu snagu za borbu za opstanak ima svako od nas. Diveci se njima mi moramo da shvatimo da smo i mi toliko jaki kao oni. A, za rak.. obicno nas nesto lose potera da probudimo svu snagu to nije dobro trebalo bi na to da nas teraju dobre stvari da je tako bili bi mnogo napradna civilizacija, kao sto bi i mi pojedinci bili napredni...

IP sačuvana
social share
Im a Gamer i have Many lives
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 
Citat
Ako se hvalis nekom ljubomornomsamo  ti ces nadrljati, ali nije iskljuceno ni da ce on hteti da postane ko ti i da ce poceti da se tudi,

Tih sto iz vlastita zavist pokrene da nesto urade ima 10%. Svima ostalim je ''udobnije'' ono drugo stanje.
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ako se hvalis nekom ljubomornomsamo ti ces nadrljati, ali nije iskljuceno ni da ce on hteti da postane ko ti i da ce poceti da se tudi,

Tih sto iz vlastita zavist pokrene da nesto urade ima 10%. Svima ostalim je ''udobnije'' ono drugo stanje.
E, bar da je 10... Nego zavist cesto izaziva mrznju, ako izazove mrznju prema tome kome zavidis onda ga na sve nacine sputavas, a ako izazove mrznju prema samome sebi osobe su jedno vreme neraspolozene depresivne... ali kada susti gnu osobu koja im je cilj obuzima ih sreca, slicno je i sa 1. vrstom.

Bespotrebni edit: 1. put sam napisao mrnju ali kad sam se setio da je the Philoso.... tu odma sam se ispravio Smile
« Poslednja izmena: 12. Maj 2010, 19:39:29 od stojan111 II »
IP sačuvana
social share
Im a Gamer i have Many lives
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Feb 2025, 13:21:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.