Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:28:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zatupljivanje mase  (Pročitano 3991 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
demantova sam sebe...rece da te interesuje samo srbija u nekom od prvih postova...ako vec kazes globalno,to je mnogo sire od nasih sljivika...i nemoj da si u zabludi da ce ono sto odluce veliki i napredni tebe i da zaobidje.nema sanse da moze.jedna atomska bomba moze da te demantuje,a koja nije upucena tvojoj zemlji.

meni je okej kada razmisljam da se te napredne zemlje bave proizvodnjom nuklearnog oruzja,da bave prodajom oruzja istim onim koje kasnije i ubijaju po sirokom svijetu...i to su,fakat,jebene cinjenice.sve dok se ne pojavi neko jako nervozan,pa baci i nuklearnu bombu...cisto da protivniku da do znanja ko ima veci Smile

mogu i da se dva muskarca vole do besvjesti i da usvoje bebe,a pri tom do besvjesti prikazuju na kablovskoj televiziji koliko su srecni i koliko je dosadno biti strejt...,a oni beskrajno tolerantni i politicki korektni...za rasliku od ostalog zaostalog svijeta.

vidis,oni su svoje seksualne izopacenosti legalizovali i ustolicili na prestolu normalnosti.

ja ne bih voljela da te zakone,recimo,prepisemo od njih...kada vec imamo potrebu da sve prepisujemo od onih koji su,navodno,bolji od nas!

a svaka cast Dzim Dzarmusu....
covjek je genije...
volim nezavisan americki film,recimo...i rok scenu...
i volim filozofiju koja dolazi sa evropskog zapada...njemci mi tu prednjace....definitivno.

nije fer?
nije fer zato sto su mi smijesni i zastrasujuci,u isto vrijeme,u svom nastojanju da,pored toga sto su iskontrolisali svoje narode,pokusaju da iskontrolisu i ostatak svijeta?

Smile

ja ne volim ni revizore mog naroda koji me besomucno lazu,a sto bih tudje?

inace,ne voli ih ni Dzim Dzarmus... Smile
« Poslednja izmena: 30. Jan 2009, 12:45:01 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Najbitnija mi je moja porodica i prijatelji, pa onda Srbija kao neki okvir u kom zhivimo, i na kraju chitav svet koji delimo i koji zhelim da upoznam. Tek da razjasnim.
Ja samo htedoh da kazhem da iz minuta u minut koristish plodove istrazhivachkog rada tih prokletih bezdushnih kapitalista, ali oni ti nece zameriti dokle god si za to dala parice Smile
Ako imash bolji redlog na koga bi trebalo da se ugledamo, daj ... ako nemash, jebi ga.  Smile
Pre cu da se ugledam na Nemachku nego na Argentinu, koliko god mi ovi drugi simpatichniji. Postoji razlika u poimanju zhivota na nivou individue i na nivou kolektiva.

EDIT: Kad sam rekao globalno, mislio sam na Srbiju, a ne na globalizaciju.  Smile
« Poslednja izmena: 30. Jan 2009, 12:49:27 od Fahrenheit »
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
imam predlog Smile
ko kaze da nemam...

posto je tema zatupljivanje masa i coporativno razmisljanje,kako bi bilo da prije nego li upotrijebimo termin i napredak i olako ga nalijepimo nekim narodima i drzavama,okrenemo se sebi i svojim kvalitetima(mislim na pojedince)a pri tom uvijek odbijajuci ili makar biti duboko prozet sumnjom prema onom sto serviraju veliki i mocni?
njih zanima samo moc,ni manje,a ni vise od toga.

u ovoj balkanskoj rapsodiji veliku ulogu su igrali upravo ti veliki i napredni.dakle,iskoristili su i oni mene na mnogo perfidniji i neljudski nacin,nego li sto ja koristim plodove njihovog napretka.uostalom,uskoro cemo i da ratujemo za pare na njihovoj strani po citavom svijetu...kandidata i te kako ima.
daleko od toga da nismo bili i pogodni za to.
ali odbijam,i kao zrtva(i svijesna i nesvjesna)da me neko nazove i primitivnom i zaostalom samo zato sto pripadam narodu koji ekonomski,a ni brojcano nije jak,pa je samo u sluzbi piona.posmatrac i pasivni ucesnik istorije koju trenutno pisu zatupljene mase velikih,mocnih i naprednih.u ratu koji vode mediji,koji vrlo lako iskonstruisu ko je los,a ko dobar momak.nema dobrih momaka u masi.tvrdim.

kako bi bilo da manje prepisujemo,da imaju malo manju moc nad nama i da nas ubijedjuju kako nemamo ili bar ne umijemo i kvalitetno da zivimo?

ja tvrdim da bi umijeli.
ukoliko se manemo coporativnog misljenja...uopsteno u zivotu.

politiku neka vodi onaj koga izaberemo,ali da ga debelo kontrolisemo...
dakle,ne jednoumlje.

i opet,akcenat na pojedinca...kao sto rekoh.
jer jedino kod pojedinca ja i vidim kriticko misljenje i dobar zaklon od vjetrometine.
makar u sluzbi zdravog razuma,kad vec nista krupnije pojedinac ne moze i da uradi.
ali,ne bih rekla ni da je to malo danas kada misljenje oblikuje televizija koja je vlasnistvo pojedinca u sluzbi vladajuce mase i novine sumnjive ideologije.

i da,mozes ti da ne mislis na globalizaciju koliko god hoces,ali globalizacija misli na tebe i umijesto tebe Smile
« Poslednja izmena: 30. Jan 2009, 13:15:47 od sesircic »
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Mashish poentu. Ja samo kazhem da ako masa ne krene u jednom pravcu necemo napredovati ni u jednom pogledu. Koji ce to pravac biti, neka odluchi vecina. Niko nije Bogom dan pa ni ja, ali fakat ne mozhemo svi da samo da pametujemo i izigravamo intelektualce.

A predlog koji kazhesh da imash nisi iznela.

Ja o tebi imam jako lepo mishljenje i znam da si prepametna, ali ti si kritichar, nisi pokretach. Nemoj da se naljutish ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Nokia7610 2.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Dokle ce te vi ovako... e sad vi zatupljujete mase...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Shta te boli uvo ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
fahrenheit,
pa ne znam koliko na ovakav nacin recene karakteristike na moj racun zvuce i kao kompliment,a smijem da se kladim da taj prizvuk i nisu trebale da imaju Smile

zvucala sam kao intelektualac?

nije mi bila namjera,bar ne u toj mjeri koliko jeste da zvucim kao neko ko filtrira informacije koje mu serviraju oni na vlasti...

po definiciji masa nema pozitivnu konotaciju.
vrlo sam podozriva kada masa krene da nesto mijenja.
i na nacin na koji to radi i na ishod akcije koju je preduzela.

pokretac moze da bude samo neko ko ima moc,u ovom slucaju neko ko je na vlasti...
a ta vlast,posto tvrdim da mora da se kontrolise,moze jedino biti iskontrolisana od strane pojedinaca sa kritickom notom...

dakle,ja...definitivno nisam neko ko bi digao i revoluciju,ali jesam neko ko bi odbio hod u masi ka cilju koji je destruktivan.
recimo,masi onih ljudi koji bi isli da ratuju za tudje ili sumnjive ciljeve.
dozvoljavam da mislis da je to nedovoljno.

slazem se.
moguce.

ali,posto nemam vaznu istorijsku ulogu na svijetskoj sceni,a priznaces da u istoriji u odnosu na brojcanu vrijednost svijeta od postanka,broj onih koji su vladali masama je mali...ne mislis li da je svrha,nas obicnih i malih i nevaznih(o ne,ne slazem se sa tim) je da osmisle svoje zivote na taj nacin da i ne budu izmanipulisani,pa cak nekad i po cijenu vlastitih zivota,od strane onih koji pokrecu mase?

ti si neko ko vjeruje u moc mase i ja se slazem da je njena moc ogromna.
razlika je sto mene to plasi.
i sto volim,kao sto rekoh,da moji sudovi budu filtrirani kroz sopstvena saznanja i sud,onoliko mocan koliko moj sud i moze da bude...samim tim,meni moj zivot moze i imati smisao.ne moram da pojedem sve sto mi je i servirano u tanjiru.ne moram,ako mi se i ne dopada.pa cak i ako vecina to jede sa apetitom.
cak i kad nisam pokretac.
ali jesam neko cije bi prisustvo u masama- nekima i dobro doslo.

ne masim ja poentu.

ja samo kazem da svaka vlast i svako masovno misljenje zasluzuje ispitivacki pogled.
u suprotnom se otrgne kontroli.

i da,

having fun,

sto te boli uvo?
idi ,pa se spasavaj!!!

« Poslednja izmena: 30. Jan 2009, 14:11:44 od sesircic »
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Ono za intelektualce se odnosilo na ceo nash narod. Ne samo na nas dvoje.
Komplimenti su iskreni i takav prizvuk i imaju. Znash ti to. Nemoj da zezash.  Smile

Uostalom da skratimo prichu.  Smile Masa je i onako tupava, nema potrebe da je iko zatupljuje dodatno. Samo je treba usmeriti u dobrom smeru. Radne akcije, na primer, su bile lepa stvar.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jesu,bogme Smile

mnogo se voljelo na tim akcijama(mom starom svaki put pokvarenjacki zacakle oci kada se sjeti tih dana) Smile

interesantno je da su upravo oni koji su toliko silno gradili,na kraju sa takvom zestinom rusili sve sto su,okupani u znoju,tako revnosno gradili... Smile

ah...sta ces...igraju se dijeca u masi... Smile
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
a zato je magistrala takva ... zato shto je tvoj stari mislio na cice dok je trasirao put ...  Smile Smile Smile
shalim se ... sve najbolje za starog ...  Smile ... (pametan chovek  Smile )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:28:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.