Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:27:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zatupljivanje mase  (Pročitano 3990 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Nokia7610 2.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Sta rece bolje citati knjige nego igrati igre (e sad kako kome)... igre su postale umjetnost odavno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kad se vec pomenu obama (strasno,prije neki dan sam otvorila frizider kad zamislite...cuci isti medju serpe i sargarepu i gleda obecavajuce u mene Smile)...

upravo je nacin,oblik ili razmjere tog,rekla bih histericnog odusevljenja,izborom njega za predsjednika nesto sto je,kada se malo bolje razmisli,zastrasujuce.

zastrasujuca je cinjenica,a koja ide u prilog temi,koliko mase znaju biti i jesu sklone kolektivnoj lobotomiji,obezlicavanju i masovnoj histeriji,a lisenoj dodira sa realnoscu.

dolazim do zakljucka da je lakse izmanipulisati masu,nego li pojedinca...

a i sama rijec- masa ili gomila... Smile

prva asocijacija mi je...da je "to" nesto sto se oblikuje...kao plastelin,recimo.

pravis ono sto ti odgovara i sto ti se dopada...sa lakocom.

ukoliko imas vjeste ruke,ne? Smile
« Poslednja izmena: 29. Jan 2009, 23:19:37 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Za promenu, masa se zapalila za choveka kome je makar retorika napredna i humana, shto je promena na bolje, bez obzira shto mu dela nece biti ni blizu rechi. Masa se obichno zapali za koljache i ratne hushkache, narochito u Srbiji. Tj. na celom Balkanu, ali boli me ona stvar za druge, meni je bitna Srbija.

10 godina Miloshevic nas je gurao u sukobe i pratili smo ga, a kad se pojavio chovek koji je predlozhio da neshto radimo, popio je metak. Ali nema veze, bio je kriminalac, za razliku od poshtenog Slobe.  Smile  Josh jedan primer kako je masa sklona samomanipulaciji. Kazhu da kokoshka pamti 48 sati, chovek ochigledno pamti 48 sekundi.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dobro je da vidis promjenu,ali ne bih rekla da je na bolje...
perfidniji vid zatuplivanja...o,to da.definitivno.
meni je jedino ironicno sto je crnac,ali opet negdje i ocekivano,ako smo pomireni i sa cinjenicom da amerikanci svoje licemerje gaje kao rijetku zvijerku...

zatupljivanje mase i sve vidove manipulacije je nesto sto me interesuje kao fenomen i ne bih ga strogo klasifikovala na nacionalnoj osnovi.
dakle,definitivno me ne interesuje samo srbija u tom smislu.
primjera kroz istoriju koliko god hoces,cak srbi ,zacudjujuce,ne prednjace u mjeri u kojoj bi se ocekivalo...
mnogo je vise tupih masa i ispranih mozgova i onih sklonih tome u zemljama naprednijim u svakom smislu od naseg nesretnog balkana.

paradoksalno Smile

pa i nije kada se malo bolje razmisli.
napoji,najedi,ususkaj ga u udobnosti...i eto ti covjek lisen mogucnosti da razmilja bilo cime osim guzicom...
« Poslednja izmena: 30. Jan 2009, 10:58:16 od sesircic »
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Posle Busha, svacija retorika ce biti spektakularna i mase ce otkidati na to...
A i nije on bas crnac... vise onako narandzast...

Lepo sam rekao... sledeca je polu vijetnamka - lezbos, pa posle latinos, po mogucstvu bi.

Sto se naseg slucaja tice... sto Ceca kaze... "Pazi s kime spavas..."
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Da bi jedna drzhava krenula u napred, mora se stvoriti kritichna masa koja razmishlja u istom smeru. Mora se stvoriti sloga ili jednoumlje, pa odaberite pojam koji vam je lepshi. Samo disciplinom i bez mnogo palamudjenja jedna nacija mozhe da krene putem napretka. Namerno necu da uzmem za primer Ameriku ili Nemachku jer ih ljudi ne vole, ali Japan je sjajan primer.
Jednoumlje i manipulacija masama je kad sagledamo celu sliku dobra stvar, ali postoji jedna bitna zachkoljica. Ko je lider te mase ? Mi smo imali vazda pametne vodje, ali nekako svaki chetvrti bude glup i zasere. Ne da zasere nego nas resetuje na nulu. A poshto smo inteligentan narod, sami tim i nedisciplinovan, kod nas se lako izazovu turbulencije.
Trenutno nemamo vodju i tapkamo u mestu kao poslednji idioti. A kad ne idemo unapred mi volimo da krenemo unazad samo da nam nije dosadno.
« Poslednja izmena: 30. Jan 2009, 11:22:36 od Fahrenheit »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ti smatras da je amerika na putu napretka?
nemoj da mislis da imam iracionalnu mrznju prema njima,ali sam lisena i iracionalnog divljenja spram njihovog...ajde,nazovimo ga napretka Smile...ali nije rijec o tome...samo da ustanovimo da razlicito definisemo pojam napredak.

znas li odakle dolaze napredne ideje?
ideje koje su mijenjale svijet ili makar imale tendenciju da to urade?
od pojedinaca...
mase su te koje te ideje jedino sto uspiju da izvitopere i okrenu na nesto drugo...i destruktivno,naravno!

govoris da masa treba da sledi svog dobrog vodju.
govoris o jednoumlju.
nije tacno...
to je put sigurne propasti.jednoumlje je put propasti,cak i kada je vodja neko ko je primjer suste vrline(a znamo da se to protivi zdravom razumu- postojanje istog)...
vodju treba kontolisati,jedini dobar vodja je onaj koji je dobro kontrolisan od strane onih koji se ne slazu sa njim...svog naroda,opozicije,intelektualaca jedne zemlje...bla,bla,bla...

a o ogorcenosti prema srbiji...ne bih Smile
nije mijesto tome.
« Poslednja izmena: 30. Jan 2009, 11:43:05 od sesircic »
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Praksa te demantuje krajnje surovo. Ekonomski, politichki i vojno apreduju upravo zemlje gde vlada jednoumlje u narodu, samo njih ne vodi harizmatichni vozhd vec sistem koji je dugo uspostavljen. SAD, Kina, Rusija, Japan, Nemachka to su zemlje gde vlada jednoumlje. Nasuprot njima imash Francusku i Britaniju koji su piuni i nishta vishe. Da ne govorim o Balkanu, Juzhnoj Americi, Mediteranu ...

Amerika je u svakom sluchaju najjacha zemlja na svetu, po vishe kriterijuma. I mnoge napredne stvari su doshle odande, videcesh i sama ako zastanesh malo. Ironija je da su pokupili najvece umove za koje mi u ostatku sveta nismo imali razumevanja.

Nisam ogorchen na Srbiju, vec sam ljut kao majka na dete kad se naljuti. Na dete koje je moglo biti neko i neshto a postalo je propalica. Ali shta cesh, dete je dete, i volish ga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
demantuje me statistika i demantuju me silni ratovi koji oni,te zemlje koje si ti pomenuo na celu sa amerikom,vrlo uspjesno vode po citavom svijetu...
demantuje me slika moci koja se emituje sa zapada...
iza tog bjestavila,ako malo bolje razmislis,krije se najveca nesloboda koju moze da zamisli neko ko smatra da nahraniti guzicu i sluziti, nije jednom covjeku i dovoljno...ukoliko mu u medjuvremenu nisu izvrsili i lobotomiju.

postoji i jedna druga slika,koja vjerovatno ne znaci vecini ljudi nista,jer se vecina klanja novcu,a svi smo ustvari...malo i bijedno potrosacko drustvo.zato nas je,i nas ovdje i one tamo,u obecanoj americi,jako lako zahajati i prodati muda za bubrege.

postoji jos jedna statistika koja govori u prilog svojevrsnoj nakaznosti naprednih zemalja,koja se ogleda u velikom broju raznih bolesti,sekusualnih devijacija,izopacenosti svih vrsta,velikog broja siromasnih ljudi,nedostatka zatvorskog kapaciteta za veliki broj kandidata za isti,demokratija tamo nije bas onakva kakvu mi i zamisljamo...i da ne nabrajam...dakle,nije zlato sve sto sija ili zavisi sta je kome zlato,mozda?

desava se jedna stvar koju je i istorija potrdila,jedna zakonistost koja se pokazala nepogrijesivo tacna,a to je da su sve velike i napredne civilizacije propadale same od sebe na vrhuncu svoje moci i pocvata(procvata po arsinima uvijek slijepoga i uskoga covjeka)...

trunule su unutar sebe same.
vukuci i ostale u svoju neminovnu propast.
u tom blazenom jednoumlju i blagostanju o kome govoris...

no,evo...sva sreca pa smo malobrojni...pa je procenat onih koji razmisljaju ipak velik...u odnosu na sveukupan broj.

Smile

glasam za pojedince.
i one koji se bune protiv nametanja onog sto vecina smatra napretkom.
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N97
Ako svi vuchemo na svoju stranu, ostacemo ovde gde jesmo. Ja bih najmanje trebalo da se bunim. Meni je i vishe nego dobro, ali jebi ga i ja volim da mislim, i mislim globalno (u okvirima Srbije) a ne samo na svoju guzicu.

Propadale su mnoge civilizacije i to jeste krug zhivota, ali mi se konstantno vuchemo po dnu. A smatram da je to greota jer smo mnogo talentovan narod. A da smo seksualno izopacheni svi podjednako na planeti mozhesh videti na sex forumu svakodnevno.

I nemoj da se osvrcesh samo na loshe aspekte velikih sila. Nije fer u najmanju ruku. Pri tom mislim i na one koje volish i na one koje ne volish.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:27:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.