Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 17:05:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prica o ....  (Pročitano 1497 puta)
20. Mar 2006, 20:04:50
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Negde sam na netu nasla ovu pricu, i mnogo mi se se dopala. Nadam se da nije bila i da ce vam se svideti.....

Prica o Ivanu

Procitaj ovu pricu i odluci kako ces zapoceti sutrasnji dan. Ivan je zbilja bio covjek kojega si rado vidio. Uvijek je bio dobre volje i uvijek bi govorio nesto pozitivno. Kad bi ga netko pitao kako je, odgovarao je: ''Ne moze mi biti bolje!''.
Ivan je bio prirodni motivator. Ako je neki radnik imao los dan, uvijek mu je pokazao kako treba gledati situacijuu pozitivnom svjetlu.
Zanimalo me je kako mu to uspijeva i zatosam jednoga dana otisao k njemu i upitao ga: ''Ne razumijem. Ne mozes uvijek biti pozitivan. Kako ti to uspijeva?"
Ivan mi je odgovorio: ''Svako jutro kad se probudim, kazem si: Ivane, imas dvije mogucnosti. Mozes biti lose ili dobre volje. Uvijek odaberem da sam radje dobre volje. Svaki put kad mi sedogodi nesto lose mogu izabrati hocu li biti zrtva ili mogu li nestonauciti iz toga. Izaberem da radje nesto naucim. Uvijek kad mi se netko pozali imam mogucnost prihvatiti njegovu prituzbu ili pak izluciti pozitivnu
stranu zivota. Izaberem pozitivnu stranu zivota.''
''Da, da, ali to nije tako jednostavno'', pozalio sam se.
''Naravno da je!'' odgovorio je Ivan. ''Sve u zivotu su odluke.
Kad zanemaris sve nebitne stvari, svaka situacija je odluka. Sam odlucujes kako ces reagirati na okolinu. Sam odlucujes kako ce ljudi utjecati na tvoje raspolozenje. Sam odlucujes hoces li biti lose ili dobre volje. I na kraju krajeva sam odlucujes kako ces zivjeti svoj zivot.''
Mnogo sam razmisljao o njegovim rijecima. Uskoro sam napustio tvrtku i osnovao svoju. Izgubio sam kontakt s Ivanom, ali uvijek kad sam trebao odluciti nesto, umjesto da samo prihvatim laksu varijantu, sjetio sam se na njega.
Nekoliko godina kasnije cuo sam za Ivanovu nesrecu. Pao je s visine od 20 metara s komunikacijskog stupa. Nakon 18-satne operacije i nekoliko tjedana intenzivne njege Ivan je izasao iz bolnice s metalnim plocicama u kraljeznici. Pola godine kasnije susreli smo se. Kad sam ga pitao kako je, odgovorio je:
''Ne moze mi biti bolje! Zelis li vidjeti moje oziljke?"
Nisam htio gledati oziljke i zato sam ga pitao na sto je mislio tijekom pada.
''Najprije sam pomislio na svoju jos nerodjenu kcerku. A kad sam lezao na tlu, sjetio sam se da imam dvije mogucnosti. Mogu izabrati smrt ili pak zivot. Izabrao sam zivot.''
''Zar se nisi bojao? Jesi li izgubio svijest?'', upitao sam ga.
Ivan je nastavio: ''Hitnasi su bili super. Ponavljali si mi da ce sve biti u redu i da nista ne brinem. Ali kad su me odvezli na Hitnu pomoc vidio sam izraze na licima doktora i sestara i zbilja sam se uplasio. U njihovim sam ocima vec bio mrtav. Znao sam da nesto moram uciniti.''
''Sto si napravio?'', upitao sam ga.
''Velika debela sestra mi je vikala pitanja. Pitala me je jesam li na sto alergican.''
"Jesam!!!" odgovorio sam.
Lijecnici i sestre su prekinuli posao i cekali moj odgovor. Udahnuo sam zrak i zavikao: "Na gravitaciju!!!".
Kada se smijeh stisao, rekao sam im: ''Odlucio sam zivjeti. Operirajte me kao zivoga, a ne kao mrtvoga!''
Ivan je prezivio zbog spretnosti njegovih lijecnika, ali isto tako zbog svog posebnog odnosa prema zivotu. Tada sam i ja spoznao da moram svaki dan odlucivati i zivjeti pun zivot. Sada imas dvije mogucnosti: mozes obrisati ovu pricu ili ju mozes ju poslati prijateljima. Odluci sam(a)!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 260
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
Nokia E71
 Smile Lepo!
Tako treba!
IP sačuvana
social share
"Willing is not enough, we must do." - Bruce Lee
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 288
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung X430
Simpa,upamticu ovo! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

all you need is my uhn tiss uhn tiss uhn tiss

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3008
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
SonyEricsson k700i
 Smile zrachi taj ivan
IP sačuvana
social share
zzzzz Ladies and gentlemen,Butthead has left the building..HEH heh HEH heh, Beavis :No he hasn't. He's in the toilet! heh HEH heh HEH! Ladies and gentlemen,Butthead is in the toilet yea that was cool..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
hmmm ... power of motivation ... story
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ivan moj idol zasto i ja ne mogu uvek biti takav???
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 17:05:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.