Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Apr 2024, 16:00:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 751 752 754 755 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto mrzim Ameriku  (Pročitano 977205 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
ТО ЋЕ ВАМ БИТИ ПОСЛЕДЊЕ!
 Америчка војска монструозном претњом дигла народ на ноге! (ФОТО)

 22-09-2019 17:24 Фокус Фокус 10 Свет Планета

Јединица америчке војске морала је да се јавно извини након што је свима који су хтели да упадну у мистериозну базу „Област 51“ запретила фотографијом „Б-2“ бомбардера, уз поруку да ће то бити последње што ће видети.


Амерички бомбардер Б-2 (Фото: Јутјуб)

Упркос томе што се најављивани упад милиона људи у војну базу „Област 51“ претворио у комичан пустињски маскенбал у Невади, јединица америчке војске одлучила је да непотребно покаже мишиће.





Твитујући фотографију стелт бомбардера „Б-2“, јединица је послала и крајње језиво упозорење:

„Последња ствар коју ће миленијалци видети ако покушају упад у 'Област 51'.“



Твит је касније обрисан, а издато је и извињење у којем се јединица дистанцирала од потеза запосленог који руководи налогом на друштвеним мрежама.




Извор: РТС

 Smile

Ako su mogli da izgenocidisu preko 7 miliona Americkih Indijanaca , starosedelaca , zasto da ne i ove danasnje "belce i ostale" ...?
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
cista mitomanija...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
ЗАПАД У ПАНИЦИ:
Русија је у стању да уништи САД чак и ако је први удар „ухвати на спавању“


 23-09-2019 07:31

Утицајни амерички лист The National Interest објавио је да су руске подморнице класе „Бореј“ у стању да разоре градове противника чак и ако остатак нуклеарних снага Русије буде уништен при првом удару.


Руска под
морница (Фото: ОАО ПО Севмаш)

Исти лист наводи да су подморнице „Бореј“ – за разлику од совјетских – постале бешумне захваљујући новом типу оплате и атомском погону који им омогућава да под водом остају и по неколико месеци.

За пример је навео подморницу „Јуриј Долгоруки“ која је наоружана са 16 ракета Р-30 „Булава“ и шест бојевих маневришућих блокова индивидуалног наввођења на циљ масе од 150 килотона.

„То значи да је само та једна подморница у стању да на противничке градове и војне базе усмери 72 нуклеарне бојеве главе. Са удаљености већој 9.000 километара“.   


The national Interest је указао и да Русија већ активно ради на подморницама нове генерације Бореј-А. И да ће прва међу њима – „Кнез Владимир“ – ускоро бити „уведена у функцију“.

Подморнице Бореј-А биће још бешумније, са повећаним маневарским могућностима и опремљене модернизованим лансерима, радарима и системима везе.

The National Interest својим читаоцима предочава да су подморнице класе „Бореј“ само половина руских поморских снага за нуклеарно обуздавање. И опомиње да ће ускоро запловити и четири подморнице класе „Хабаровск“ са беспилотним атомским апаратима „Посејдон“ који су у стању да униште приобалне градове и ратне луке противника бомбама снаге неколико мегатона.


The National Interest изводи закључак да је Русија гарантовано у стању – у случају нуклеарног рата, чак и ако буде `ухваћена наспавању` - да одговори и да уништи противника.

Немачки лист Stern изразио је забринутост своје земље због могућности нове руске подморнице „Белгород“ и торпеда „Судњег дана“ („Посејдон“).



Извор: fakti.org
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
Америчка војска деценијама није ратовала против правог непријатеља:
 Ево шта ће се десити у сукобу са Русијом, Кином и Ираном


 23-09-2019 06:29

Америчка флота није била у рату од 1945., ваздушне снаге од 1975, а војска од жестоке борбе у Вијетнаму. Бомбардовање беспомоћних сељака, што је главна функција америчке војске, није рат.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Пише: Фред Рид

У продуженим периодима мира, који укључују бомбардовање сељака, војска има тенденцију да не дође до већег рата током каријере оних који су тренутно у служби. Зато команданти раде оно што им олакшава живот, оно што морају да ураде за дан како би имали прихватљиве извештаје о кондицији. То не укључује указивање на неадекватност обуке или опреме.

Такође не укључује ни препоруке о повећању трошкова за уклањање недостатака. Такође не укључује препоруку веома скупих, мобилизационих вежби које би преусмериле новац од новог оружја.

Тако оклопна команда има довољно резервних стаза за обуку, али недовољно за тенкове тешке артиљерије у продуженој борби.
Када зашкрипи, испостави се да добијање додатних стаза захтева нове уговоре са произвођачима, који су затворили производну линију. Исто важи и за филтере за ваздух, код Форт Кампела није било пуно песка, али јесте у Ираку.
Свакодневне ствари попут МРАТ и чизми, нема у довољним количинама.

Неке ствари једноставно не функционишу како се очекује.

Регрутација
Сједињене Државе не могу се борити у великом, копненом рату против рецимо Русије, Кине или Ирана. Такав рат би захтевао регрутацију. Јавност то не би поднела. Америка више не ужива ону врсту патриотског јединства какву је имала на почетку рата против Вијетнама. Неће прихватити велике жртве. Људи су данас далеко спремнији да не послушају савезну владу. Имајте на уму да су многе државе легализовале марихуану у супротности са савезним законом. Сваки покушај регрутовања резултирао би широком грађанском непослушношћу.

Морнарица
Постојећа флота никада није била изложена борби и не мисли да ће икада бити. Већина америчких бродова је ненаоружана.
 Један погодак противбродске ракете би их уништио. То важи и за бродове Aegis класе Tico као и за новије Arleigh Burkes.

Носач авиона је мехур млазног горива омотан око високог експлозива.
 Импликације су велике. Понирање хиперсоничне, крајње вођене балистичке ракете, пробијање пилотске кабине и експлодирање у палуби хангара, захтеваће годину дана поправке. Руси и Кинези развијају – развијали су – ракете посебно за уништење носача.
Имајте на уму да је домет неких од ових пројектила много већи од борбеног радијуса носача авиона.

Морнарица претпоставља да га не могу погодити.


У Вијетнаму, Амерички рат су водила жилава деца, често из руралних средина која су била упозната са оружјем и напорним физичким радом. Дисциплина, ако не прилично брутална, била је близу томе. Физички захтеви су били високи.


Америка данас има војску корумпирану социјално-правном политиком. Регрути више нису сеоски дечаци који би могли да секу дрва.
Гојазност је честа. Пентагон је смањио физичке стандарде, сакрио расне проблеме, ублажио вежбе. Официри се плаше великог броја жена војника које се сада налазе на борбеним положајима. Једна притужба на сексизам и каријера се завршава.

У време продуженог мира официрски труп пропада.
Сви официри су политичари, посебно изнад нивоа потпуковника. Нећете бити унапређени ако сугеришете да високи официри лажу из политичких разлога, као што инсистирају на томе да је рат у Авганистану добијен. Мирно време охрабрује каријеристе који напредују без много таласања.

Данашња војска неће успети у било чему што личи на једнаке борбе против Авганистанаца, Руса или Иранца.
Америчка војска није успела да савлада афганистанске сељаке током осамнаест година са огромном предношћу у ваздушној снази, оружју, оклопу, артиљерији, медицинској нези и ПКС-овима.
Шта мислите шта би се догодило ако би морали да се боре против талибана под једнаким условима?


Будућност је непријатељ садашњости
Војска сада није спремна за прави рат, јер је њен фокус увек на споредним стварима.
На пример, морнарица сада не може да победи хиперзвучне противбродске ракете, али ће моћи, једног дана, можда, са готово магичним ласерима који су још у фази развоја. Они ће усмерити пуно новца за Raytheon или Lockheed Martin или нешто друго, без обзира раде ли или не, што и није важно јер нико заиста не верује да ће доћи до озбиљног рата.


Ово је уобичајено размишљање.
Америка је у процесу набавке интерконтиненталних нуклеарних бомбардера Б-21 по застрашујућој цени. Они ће бити бескорисни, осим у нуклеарном рату, када би и даље били бескорисни јер би ИЦБМ-ови већ претворили циљеве у ужарене рушевине када би Б-21 стигли тамо.

Укратко, много оружја се купује из економских разлога, а не ради рата.

Тешко је бити у стварном рату.
 Постоје оштећења у биткама и велики губици.
То није важно у данашњим, ратним, војним борбама. Америка не може заиста да изгуби, само може да се истроши и оде.
Ако САД „изгубе“ у Авганистану или Сирији, то неће бити битно за Американце, а само неколицина ће то и приметити.

Будући да се Америка увек бори из добро заштићених база и аеродрома, може себи да приушти употребу оружја за које је потребно пуно одржавања, често укључујући рад на високим технологијама. У правом рату, не.

У Другом светском рату борбени авион био је само неправилно обликован камион: мотор, ветробранско стакло, гуме, мотор, жичани метал. Ако би се неко вратио пун рупа, посаде за поправку, уз праву обуку, могле би их брзо поправити.


Након Великог рата, амерички авиони су готово увек летели из релативно сигурних база. На пример, у Вијетнаму превозници никада нису били у опасности. После Вијетнама, ваздухопловне снаге су ретко претрпеле и борбену штету. Пошто су САД увек нападале крајње инфериорне непријатеље трајање поправке је престало да буде важно.

Али сада имамо Ф-35, најновију летелицу која чини све и има гротескну цену.
 Изгледа да је лоше дизајнирана и да има бескрајних проблема.
То је краљица хангара са врло слабом спремношћу и која захтева сложено електронско одржавање често у удаљеним ешалонима.


Тако се не бори у правом рату.

Како се ратови завршавају
Обично не по плану. Погледајте историју:

Амерички грађански рат је требао да траје један дан, трајао је четири године и било је 650.000 мртвих. Наполеон је мислио да ће се његов напад на Русију завршити с Французима у Москви, а не с Русима у Паризу – што се и догодило.

Први светски рат требало је да траје недељама и да буде рат покрета-четири крваве године рововског ратовања. Немци нису очекивали да ће Други светски рат да се заврши са руском пешадијом у Берлину. Американци нису мислили да ће изгубити у Вијетнаму, а Руси у Авганистану. И тако даље.

То се делом дешава и због тога што су војници препуни самопоуздања, што је предуслов за посао. Не можете рећи маринцима да су у најбољем случају осредња пешадија или морнарица да је у основи циљна група. Уместо тога, за америчке оружане снаге се увек каже да су најбоље опремљена, најбоље обучена, најхрабрија војска коју је свет икада видео. Проблем је што нису.
[b]
Нуклеарни рат
Н
еизмерно глупи људи говоре о нуклеарном рату као о победи. Размислите: амерички градови се не могу прехранити. Три дана без испоруке хране и Њујорчани би очистили полице супермаркета. Након седам дана би убили за конзерве туне. Након две недеље јели би једни друге. Врло мало нуклеарних бомби на транспортним чвориштима месецима би спречавало дистрибуцију хране. Чак и мање кобалтних бомби, дизајнираних да произведу максимално дуготрајну радијацију, учинили би пољопривредне појасеве смртоносним и радиоактивним деценијама.

„Интелектуалци одбране“, обично довољно глупи да би требало да живе на дрвећу, брбљају о ескалацијској доминацији и фактору застрашивања и непропусној ракетној одбрани. Оно што им стварно треба јесте претплата на Pornhub Premium.
[/b]

То је разлог зашто је заиста, заиста, лоша идеја имати инфериорне мамине дечаке на позицијама са којих могу да започну рат.
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate



FSB:
Američke službe pomažu u prebacivanju terorista u Avganistan


09:59 23.09.2019

Federalna služba bezbednosti poseduje informacije o umešanosti američkih specijalnih službi u prebacivanje militanata DAEŠ-a na sever Avganistana, izjavio je rukovodilac Petog odeljenja FSB Rusije Sergej Beseda na forumu u Kazanju.

Prema njegovim rečima, cilj ovih akcija je da se destabilizuje situacija na južnim granicama Zajednice nezavisnih država, a u perspektivi — i država Centralne Azije.

Podsetimo, u Kazanju se održava danas godišnji forum rukovodilaca organa bezbednosti i obaveštajnih službi država ZND. Tema razgovora su zajednički napori na neutralisanju izazova koji dolaze s polja.
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate


Američki general se požalio na rusku blokadu Crnog mora

07:29 23.09.2019(osveženo 10:49 23.09.2019)

Američki general i bivši komandant kopnenih snaga SAD u Evropi Ben Hodžis požalio se na to da Rusija blokira vojne vežbe NATO-a u Crnom moru.

Prema Hodžisovim rečima, kada snage Alijanse saopšte gde će izvoditi vojne vežbe u Crnom moru, Rusija, navodno, zatvara prilaz tim mestima.

„To je forma privremene blokade Odese. To nije slučajno. Zato su Rumunija i naši saveznici tako zabrinuti“, rekao je Hodžis u intervjuu ukrajinskom listu „Sevodnja“.

Alijansa, po mišljenju generala, treba da poveća svoje snage u Crnomorskom regionu kako bi imala veće mogućnosti za obezbeđenje slobode plovidbe i zaštite NATO-a.

Podsetimo, ukrajinsko-američke vežbe „Morski povetarac 2019“ održane su od 1. do 12. jula u Crnom moru. Prema podacima Nacionalne garde Ukrajine, u manevrima je bilo angažovano oko 30 brodova, 30 letelica i više od 900 pripadnika morske pešadije.

 Smile

Stvarno - "sram ih bilo" ...
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
procene su da bi u prvom udari na americkom kontinentu stradalo minum 300 miliona...

znaci prakticno niko ne bi ni ostao da se brani...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
Zašto se Sjedinjene Države plaše kompanije Huawei?
Čini se da je u pitanju politička igra SAD





Nakon što su propali trgovinski pregovori između Kine i SAD, održani 10. maja, Sjedinjene Države su kompaniju Huawei već 15. maja dodale na takozvanu ,,Listu pravnih lica" (Entity list) sa zabranom poslovanja. Izgleda da se trgovinski i tehnološki ratovi između Kine i SAD zahuktavaju. Koji su razlozi u pozadini te odluke, kako će se trgovinski rat odvijati u budućnosti i potencijalno uticati na Evropu?

Svrha trgovinskog rata: očuvanje unipolarnog poretka na čelu sa SAD?

PREPORUKA ZA VAS
Evo koliko će novca Google izgubiti ako prekine saradnju sa Huaweijem
Huaweijeva zamena za Google PlayStore nam je sve vreme bila bukvalno pred očima
Huawei se napokon oglasio o Google zabrani i dao odgovor na 8 pitanja koja svi u Srbiji imaju
Od 1894. godine, Sjedinjene Države imaju najveći Bruto domaći proizvod na svetu i na sve načine pokušavaju da osujete države koje im ugroze vodeću poziciju. Od 1940. do 1980. godine SAD su pokrenule ,,hladni rat" protiv Sovjetskog Saveza i sprovele sveobuhvatno gušenje i ograničavanje sovjetske ekonomije, što se ispostavilo kao značajni spoljašnji uzrok raspada Sovjetskog Saveza.

Tokom 80-tih, američki saveznik Japan je beležio ubrzani rast i Sjedinjene Države su primorale Japan da potpiše ,,Plaza sporazum" koji je doveo do povećanja vrednosti japanskog jena, i na kraju i do ,,izgubljenih decenija" japanske ekonomije.


Foto: Tanjug/AP

Prema izveštaju Međunarodnog monetarnog fonda za 2018. godinu, bruto proizvod Kine već iznosi dve trećine američkog. Američaka banka Standard Chatered Bank objavila je izveštaj početkom 2019. godine, u kojem se navodi da će Kina smeniti SAD na mestu najveće svetske ekonomije tokom 2020. godine.

Ako Sjedinjene Države ne uspeju da uspore razvoj kineske naučne i tehnološke industrije do 2020. godine, Kina će ih postepeno prevazići na poljima tehnologije i ekonomije. Stoga, trgovinski i tehnološki rat koji su SAD povele protiv Kine nije okršaj ove dve države na poljima trgovine i tehnologije, već glavni potez Sjedinjenih Država u cilju očuvanja unipolarnog svetskog poretka i svoje ambicije da nastave sa kontrolisanjem celog sveta.

Zašto su Sjedinjenje Države napale Huawei: Veliki kapacitet za istraživanje i razvoj

Tramp je 23. maja izjavio: ,,Huawei je veoma opasan". Čega se Sjedinjenje Države boje? Zašto su Sjedinjenje Države proglasile vanredno stanje ne bi li sprečile Huawei da uopšte uđe na njihovo tržište? Glavni razlog može biti veliki kapacitet za istraživanje i razvoj; SAD se plaše ubrzanog razvoja kompanije Huawei i ne mogu da podnesu da strana tehnološka kompanija postane podjednako dobra kao američka.

Huawei je jedna od vodećih kineskih tehnoloških kompanija i predstavlja najviši nivo kineske nauke i tehnologije. Niz podataka potrvrđuje kapacitet kompanije Huawei: Huawei posluje u više od 170 država i uslužuje više od 3 milijade korisnika. U 2018. godini Huawei je posedovao 5405 patenanta, po čemu je vodeći na svetu. Iste godine, ukupni prihodi kompanije su dostigli 100 milijardi dolara, dok je broj prodatih pametnih telefona iznosio više od 200 miliona. Na Interbrand Global listi najvrednijih brendova Huawei je zauzeo 68. mesto u 2018. godini.


Foto: Tanjug/AP

Tokom maja 2019. godine, kompanija Counterpoint, koja se bavi istraživanjem tržišta, objavila je izveštaj o analizi prvog dela godine na evropskom tržištu pametnih telefona. Izveštaj je pokazao da se ovo tržište značajno promenilo u kratkom periodu. Udeo kompanije Huawei se povećao sa 15% na 26%, dok je Apple pao na treće mesto. Huawei je takođe smanjio zaostatak za kompanijom Samsung.

Prema rangiranju "The 2018 EU Industrial R&D Investment Scoreboard", koje je obuhvatilo 2500 kompanija iz 46 država, Huawei se našao na petoj poziciji po ulaganjima u istraživanje i razvoj od 11,334 miliona evra, što je više čak i od Apple i Alcatel.

Strategija kompanije Huawei: godine pripreme i velike sposobnosti za istraživanje i razvoj

Kako tragovinski rat između SAD i Kine nastavlja da eskalira, Huawei se smatra jakom kartom u pregovorima, koja Kinu može naterati da popusti. Zbog toga je Huawei postao prva žrtva ovog trgovinskog rata. CNN je u svom izveštaju naveo: ,,Huawei je trenutno drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svetu. Njihovi telefoni se često hvale zbog vrhunskih odlika i kamera, uz relativno nisku cenu." Ova kompanija želi da postane vodeći brend mobilnih telefona, kao i da predvodi sledeću generaciju 5G tehnologije mreža. Trenutno taj scenario deluje neizvesno zbog zabrane američke administracije.

Govoreći o ovom problemu, osnivač kompanije Huawei, Ren Zhengfei, rekao je: ,,Trenutni postupci američkih političara potcenjuju našu snagu." Huawei ima osnova za ovaku izjavu. Tokom godina, uložena su ogromna sredstva u istraživanje i razvoj.


Printskrin: Instagramtech/wafer

Tokom 2018. godine, Huawei je u istraživanje i razvoj uložio 14,8 miliona dolara, obučio veliki broj naučnika, više od 700 matematičara, više od 800 fizičara, više od 120 hemičara, više od 6000 eksperata za bazična istraživanja, više od 60000 inženjera i ima ogroman mehanizam za istraživanje i razvoj.

Pored toga, u kompaniji Huawei kažu da su predvideli ovako ekstremnu situaciju i da su obavili značajne pripreme. Njihova Kirin serija (AP), Baron serija (Baseband) i Shengpeng serija (NPU) će postepeno zameniti američke proizvode i formirati nazavisnu liniju proizvoda vezanih za čip.

Takođe, najavljeno je predstavljanje novog operativnog sistema kompanije Huawei, koji će doprineti povećanju efikasnosti rada Android aplikacija za više od 60%. Pored toga, pre godinu dana Huawei je napravio značajne zalihe rezervnih delova za proizvode.

Na godišnjoj konferenciji za medije kompanije Huawei, direktor Guo Ping izjavio je da je kompanija smanjila protok novca za 21,6 miliona juana (oko 3,1 miliona dolara), što je iskorišćeno za povećanje ulaganja u istraživanje i razvoj i popunjavanje zaliha delova zbog budućih nepredviđenih situacija. Za nezamenjive proizvode poluprovodnika iz američkih kompanija, Huawei je pripremio zalihe za 6-12 meseci, kao i za najmanje 3 meseca za manje kritične delove. Ovo može pomoći u produženoj borbi na tržištu. Proizvodi kompanije Huawei koji su trenutno u prodaji su pod licencom, i na njih ne utiče zabrana kompanije Google.

Posledice trgovinskog rata: Ubrzani razvoj kompanije Huawei i pomoć Evropi u svetu američke hegemonije


Foto: Tanjug/AP

Huawei je u vidu taoca pasivno uključen u trgovinski rat između dve super sile.

Jakarta Post izveštava: ,,Kratkoročne posledice po američke i kineske kompanije su neizbežno negativne“, izjavio je Roger Kay, osnivač i analitičar u agenciji Engpoint Technologies Associates. ,,Zabrana će verovatno ubrzati rad kompanije Huawei, kao i ostalih kineskih kompanija, na razvoju sopstvene proizvodnje mikroprocesora i ostalih komponenti... Dugoročne posledice su da će Huawei i ostale kineske kompanije napustiti saradnju sa američkim proizvođačima.“ O’Donnell, iz konsultantske agencije Technalysis Reserach, je izjavio: ,,Veći rizik je da će Huawei i ostale kineske kompanije uložiti dodatan napor da razviju sopstveni softver i hardver koji će im omogućiti da se oslobode zavisnosti od Sicilijumske doline. Dugoročno pitanje je: da li će ovo podstaći Huawei da razvije treću mobilnu platformu? Kina već radi na razvoju sopstvene tehnološke infrastrukture, a ovo se uklapa u širu ideju o odvojenom internetu u Kini, što bi imalo veoma značajne posledice.“

Prema izjavama iz kompanije Huawei nakon zabrane, oni zadržavaju pozitivan stav prema budućem poslovanju. Huawei je godinama unapred radio na razvoju rezervnih varijanti čipova i sistema, koje će sada preko noći postati prve opcije i ući u proces brzog razvoja novih verzija proizvoda. Zahvaljujući ogromnom kineskom tržištu, mogućnostima kompanije Huawei da se takmiči na globalnom tržištu, kao i sjajnog rada ove kompanije na istraživanju i razvoju, kada se ovaj sistem proizvodnje uspostavi uslediće nadmetanje za vodeće pozicije na svim poljima ove industrije.

Istovremeno, sukob kineske i američke tehnološke industrije je takođe povoljan za Evropu. Zbog niskog nivoa evropske tehnološke i internet industrije, ona je pod monopolom američkih kompanija. Zbog toga, Evropska unija primenjuje stroge zakone da bi omogućila pravo na nadmetanje u neravnopravnoj konkurenciji. U maju 2019. godine, Evropska unija je pokrenula istragu protiv kompanije Apple po prijavi muzičkog servisa Spotify, uz moguću kaznu od 26,6 milijardi dolara.

Tokom 2017. godine, Evropska unija je kaznila kompaniju Google u iznosu od 2,42 miljarde evra zbog kršenja antimonopolskih propisa. Stoga, ako Huawei i kineske tehnloške kompanije prošire svoju proizvodnju, to će pomoći i Evropi u nadmetanju sa Sjedinjenim Državama, i omogućiće veći izbor, niže cene i bolju uslugu evropskim potrošačima.

(Telegraf.rs/PR)


 Smile

"Ko se boji Huaweija jos , tri za gros , tri za gros..."...?

 Smile

Naravno - Amerika...
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
ФОКС ЊУЗ:
 Рат у Авганистану смо изгубили, признајмо то!


 23-09-2019 10:29

Према извештају Центра за стратешке и међународне студије, 18 година боравка америчке војске у Авганистану није довело до стабилности и сигурности, преноси Фокс Њуз.
 Према телевизијском водитељу Такеру Карлсону, амерички војници и даље узалуд умиру због политичара који нису у стању да окончају рат.




„У последњих неколико недеља водила се жестока расправа о председниковој политици према Авганистану. Председник Трамп је одлучио да нам је након 18 година 2400 смрти и трошкова хиљаду милијарди долара свега доста.
Жели да прекине рат и врати америчку војску у Сједињене Државе.
Но, лобисти Вашингтона, који заговарају сталне ратове, огорчени су овом идејом. Трампов план довео је до његовог последњег раскида са саветником за националну сигурност Џоном Болтоном, који је, заправо, отишао залупивши вратима.
Неки мисле да је због покушаја преговора с талибанима Трамп издајник. Други кажу да би повлачење трупа било издаја авганистанских жена и инсистирају на томе да морамо остати тамо док Авганистан не постане модеран и миран, попут Белгије.
 Иако је то средњовековно друштво, цела историја Авганистана није знала ништа друго него за тотални рат. Можда сте то већ чули од Харија Флешмана“, каже Такер Карлсон.



„Сви ти спорови о авганистанској политици немају никакве везе са стварношћу. Ово је изум непостојећих чињеница и војних мера које се заправо не подузимају. А стручњаци су тога итекако свесни. Раније овог месеца је Центар за стратешке и међународне студије, један од водећих истраживачких центара овде у Вашингтону, објавио нацрт извештаја који износи истину о ономе што се већ 18 година догађало у Авганистану. Чини се да је Америка тамо већ изгубила рат, али наше војно вођство крије ову истину“, наставља водитељ Фокс Њуза.

„Авганистанска средишња влада, цитирам, је “корумпирана, неделотворна, слаба и дубоко фрагментирана”. Упркос милијардама утрошеним на обуку и техничку подршку, Авганистанска национална војска (АНА) у основи је безвредна. И даље је потпуно зависна о америчким силама, без обзира на задаће. Замислите! Након толико година… Одвратно! Упркос огромној економској помоћи, економија Авганистана је у пропасти и нема побољшања. Као што смо рекли, “упркос помоћи”? Можда баш због ове помоћи, јер то је природа помоћи, да људе чини зависнима и неделотворнима. Никад не доноси резултате“, каже Карлсон.


„Али уместо да кажемо истину о било чему од свега тога, наше вође крију ту истину, све детаље и све чињенице. У 2018. години, према службеним проценама, авганистанска влада је губила контролу над земљом, а талибани су освајали нова подручја. Ово је лоше. А америчке власти једноставно су престале давати службене процене. Као да су рекли: „Не волимо статистику, престаните је прикупљати!“. Ево истине о рату у Авганистану. Не побеђујемо. Не слушајте Макса Бота и џокере попут Џона Болтона. Овај рат можемо победити само тако што ћемо тамо послати десетине или стотине тисућа војника, потрошити стотине милијарди долара и, по свему судећи, убити стотине тисућа Авганистанаца. Вреди ли? Заправо, морали бисмо започети рат испочетка, а то, упркос храбрости, нико не жели. Али уместо да то прихватимо као стварност, а то је стварност, те завршимо рат, Вашингтон наставља да се претвара да покушавамо да победимо. Иако сви знају да то није тако. Сваке године, хиљаде америчких војника месецима се одвајају од својих најмилијих, што је велики губитак за њих и њихове породице. Они се боре у рату у којем наше вођство не размишља ни о победи ни окончању, јер то смета њиховом поносу. Само ове године у Авганистану је убијено 17 америчких војника. Зашто? Ако останемо, биће још више смрти и сваки ће од тих америчких живота бити изгубљен, бачен, понављам, због испразности таквих идиота као што су Џон Болтон, Макс Бот анд Бил Кристол. То је лош разлог за останак“, закључује Карлсон.


САД могу имати војни буџет који далеко премашује буџет Русије, али то није важно с обзиром да је руска војска ту да брани земљу, а не да напада друге земље, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу за руске новине. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: logicno. com
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
РУСКИ ФСБ ОТКРИО СТРОГО ЧУВАНУ ТАЈНУ:
 САД планира да употреби Исламску Државу за ратна деловања у Азији!
 Ево која земља ће им бити мета!


 23-09-2019 16:43

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) каже да америчке обавештајне агенције пребацују терористе ИД-а у северни Авганистан.



Сергеј Беседа, шеф пете службе ФСБ-а, упозорио је да су милитанти тамо премештени да би били кориштени као начин дестабилизације региона на границама земаља чланица Заједнице независних држава (ЗНД), а можда и у целој централној Азији убудуће.

Напоменуо је да агенције за провођење закона и обавештајне службе земаља ЗНД-а треба да идентификују „опасне трендове“ у раној фази. Ово је неопходно како би се осигурала безбедност и спречио "деструктивни утицај спољних снага."

23. септембра, 16. састанком шефова обавештајних служби ЗНД-а, у Казању је председавао директор Службе спољних обавештајних служби Сергеј Нарјушкин. На форуму учествују делегације из Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргизије, Таџикистана, Туркменистана и Узбекистана.

Постоје бројни извештаји о „мистериозним“ хеликоптерима који су извадили ИД милитанте са Блиског Истока и њиховој каснијој појави на другим тачкама, посебно на северу Афганистана.

У фебруару 2019. заменик министра спољних послова Русије Михаил Богданов рекао је да се милитанти ИД-а појављују на северу Авганистана под нејасним околностима.


Рекао је да то представља опасност за земље Организације Уговора о колективној сигурности (ЦСТО).

Према његовом мишљењу, то доприноси растућој опасности од тока сукоба на Блиском Истоку у постсовјетски простор.

"Расте опасност да се тероризам на Блиском Истоку прелије у постсовјетски простор кроз територију Авганистана, где под нејасним околностима људи ИД-а успевају да прођу кроз неке суседне земље", рекао је заменик министра током конференције у Валдаију о Блиском Истоку, у Москви.

Богданов је такође додао да се ИД насељава у Либији и да јача везе са Ал Каидом, користећи чињеницу да је систем власти у земљи уништен.

Истовремено, Ал Каида "диже главу" у подручју "нафтног полумесеца" дуж обале Средоземног мора.

Треба напоменути да је Богданово упозорење упућено пре него што је фелдмаршал Калифа Хафтар започео своје дело на Триполију да би завршио чишћење земље од терористичких елемената.

Пре тога, заменик руског министра унутрашњих послова Игор Зубов рекао је да су борци ИД-а хеликоптерима масовно прелетали из Пакистана до Таџиканске границе, док Москва није одбацила провокације „притискања“ избеглица према Русији.


У марту 2019. шеф Главног директората за борбу против екстремизма Министарства унутрашњих послова Олег Илиних рекао је да након што су у великој мери поражени руским, сиријским и ирачким напорима, милитанти ИД-а премештају фокус на Казахстан, Узбекистан, Таџикистан, Киргистан и Јерменију.

Према његовим речима, присталице ИД-а изместили су планове за формирање ћелија за спавање, што би могло показати способност извршења терористичких напада широм света.

„Стратешки пораз Калифата у Сирији и Ираку повлачи за собом померање интереса Исламске државе на територији Казахстана, Узбекистана, Таџикистана, Киргизије, Јерменије“, рекао је.

Распадање милитаната ИД-а на северу Авганистана и дуж осталих делова пограничних држава ЗНД није недавна тенденција, а покушаји да се створи још једна врућа тачка у централној Азији постају прилично очигледни. Нагађања о америчким обавештајним активностима које оркестрирају ситуацију такође се не појављују по први пут.

У међувремену, у Авганистану су мировни преговори САД-а са талибанима скоро пропали.
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 751 752 754 755 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Apr 2024, 16:00:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.135 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.