Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ljubimci odbijaju da jedu?  (Pročitano 3027 puta)
30. Sep 2005, 01:59:15
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Zašto ljubimci odbijaju da jedu?

Vašem psu se jednog dana dopada njegova hrana, a sledećeg ne želi da je uzme? Ili imate mačku koja je, po vašem mišljenju, ekstremno izbirljiva kada je u pitanju jelo? U oba slučaja treba da znate da stručnjaci za ovu vrstu rđavog ponašanja kućnih ljubimaca obično okrivljuju njihove vlasnike. Kako navode eksperti, ukoliko nije reč o bolesnim životinjama, njihovo odbijanje hrane je najčešće posledica pogrešnog uverenja da je njima, baš kao i ljudima, neophodna velika raznovrsnost u ishrani.

Naime, neki vlasnici pasa i mačaka zaboravljaju da kvalitetna hrana za ljubimce sadrži pravu meru svih hranljivih sastojaka koji su njima potrebni. I da je veoma ukusna. Nudeći svojim mezimcima mnoštvo različitih jela, oni ih zapravo ohrabruju da se uvek nadaju nečem novom. Dakle, porodičnom miljenčetu treba davati uglavnom istu hranu, onu za koju se ispostavilo da ima dovoljnu hranljivu vrednost, da je dobro izbalansirana, i da životinji prija.

Razlog za njene problematične navike u ishrani može da bude i to što je neko od ukućana časti slatkišima ili namirnicama sa stola. Kada svoju glad zadovolji tim "dobrim stvarima", ona će ili odbiti da jede, ili će samo "glocnuti" ono što se nalazi u njenom čančetu.

Stručnjaci, takođe, napominju da bi se nećkanje nekih pasa da pojedu hranu na koju su se prethodnih dana s žarom "bacali" moglo objasniti kao njihov pokušaj da uspostave kontrolu nad unosom kalorija. Ali, kada pseto shvati da to ljuti njegovog gospodara, ono ubrzo počinje da jede, jer želi da ga zadovolji. Zato ne zaboravite da pohvalite i pomilujete psa koji je prestao da "mrljavi". Imajte u vidu i to da su ovi četvoronošci manje ješni u toku letnjih meseci, i ne uzbuđujte se ako je vaš pas malo izgubio na kilaži.

Pseća potreba za kalorijama opada s porastom temperature. Studije pokazuju da se ona po pravilu smanjuje za oko 7,5 odsto na svakih dodatnih 10 stepeni. Ukoliko je vaš ljubimac mačka, zapamtite da mačje navike u ishrani ne treba mešati s odbijanjem hrane. Većina ovih životinja neredovno jede. One samo gricnu ono što im je ostavljeno, pa onda nekud odšetaju, i posle izvesnog vremena se vrate da pojedu još neki komad. Mačke su retko proždrljive, ali to ne znači da im se određena hrana ne dopada.
Prevela S. Prokić
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Laki Lucano

Zodijak
Pol Žena
Poruke 31
Zastava negde ovde
mob
Samsung 
Ja imam prozdrljivu i debelu macku koja nece da jede bilo sta, ne jede iz prljavog tanjira niti pije vodu gde piju ostale zivotinje.Macke su zakon Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Laki Lucano

Zodijak
Pol Žena
Poruke 31
Zastava negde ovde
mob
Samsung 
Ja imam prozdrljivu i debelu macku koja nece da jede bilo sta, ne jede iz prljavog tanjira niti pije vodu gde piju ostale zivotinje.Macke su zakon Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Moj macor bi pojeo i masno cebe ... On bi jeo i povracao ... On je mrcina Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
mob
Nokia N70,6303,K610...
Mrzim macke! Psi su zakon a drugo macka nikada nece iskreno da te voli kao pas - ne kaze se badava veran kao pas.
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgubljeno je samo ono cega smo se odrekli...

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 28108
mob
SonyEricsson X10 Mini Pro
Ma dobri su i psi i macke Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

:) :) :)

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 1203
Moje mace su uvek jako probirljive, iz prostog razloga sto ih moja mama razmazi nutkanjem samo najfinijim zalogajima! Pa kad nema, onda frka panika!
A moja kuca i moja kornja jesce i suvi lebac ako treba!
Mada najvise volim da posmatram kakvu energetski sok dozive macori koji rastu, kada ih dobro nakljukate kvalitrtnom mokrom kupovnom hranom!  Smile Bude opsta ludnica u dvoristu od igre i radosti! Smile
IP sačuvana
social share
Visoka sam 1. 68 cm, ne racunajuci oblake po kojima hodam!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
moj pas se cesto  nazdere i povraca.... bljak Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
Machak,kojeg sam imala,je voleo slaninu,ali se posle *emancipovao*,pa nije hteo ni da pogleda...Ali je zato ostao veran ljubavi prema belom grozdju  Smile
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
Trebala si da mu ponudis belo vino..... da malo ispitas prirodu .. svog ljubimca...
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.