Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubiću se ako mi uzmu decu  (Pročitano 258 puta)
02. Sep 2005, 11:43:18
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Mališane Verice Branković bez obrazloženja smeštaju u dom

Ubiću se ako mi uzmu decu

Troje dece zadobilo je prelom lobanje, nagnječenje i potres mozga kada ih je pre više od mesec dana očuh Milan Branković pretukao metalnom šipkom po glavi. Milan je iste noći uhapšen i sada se nalazi u pritvoru, a Vericu od tada obilaze socijalni radnici koji hoće da zbrinu decu
BEOGRAD - Troje dece Verice Branković zadobilo je prelome lobanja, nagnječenje i potres mozga kada je, pre više od mesec dana, njen bivši muž Milan Branković, sa kojim je tri godine bila u braku, usred noći uleteo u kuću i počeo da ih tuče metalnom šipkom po glavi. Milan je iste noći uhapšen i sada se nalazi u pritvoru, a Vericu od tada obilaze socijalni radnici koji kažu da imaju sve potrebne papire da mališane smeste u neki od domova za nezbrinutu decu.

- U početku sam mislio da sanjam. Otvorio sam oči i video ga kako uskače kroz razbijeni prozor. Sklupčao sam se pored neke kutije na podu. On je preskočio preko mene i nije me video. Brat i sestra su vrištali na drugom kraju sobe. Iskočio sam kroz prozor, trčao, tumarao ulicama i tražio svetlo na nekoj kući... da molim za pomoć. Bilo je 4 ujutru... - opisuje četrnaestogodišnji Marko Jovičić noć između 13. i 14. jula kada je njemu, njegovom bratu i sestri očuh Milan naneo teške povrede zbog kojih su im lekari Urgentnog centra morali da ugrade plastiku u glavu kako bi im sanirali nagnječenje mozga.

Deca kažu da se plaše tog čoveka i da bi želeli da nastave da žive sa majkom jer se ona bori za njih.
- Njoj je teško, muči se, radi. Jedino želimo da budemo svi zajedno - kažu Marko, Dane i Marijana.
Verica tvrdi da su deca tu noć teško prebrodila i da je nikada neće zaboraviti.
- Milan je još u pritvoru, a moje noćne more ipak ne prestaju. Socijalni radnici su se pojavili 8. avgusta. Rekli su da mi je kuća prljava i neuredna, sledećeg dana sam morala da idem na pregled u kliniku u Palmotićevoj. Dva policajca su se sa nekim papirom u ruci pojavila 12. avgusta i tražila da decu odvedu u dom. Rekli su da će ponovo doći 15. avgusta, a ja to nisam mogla da dozvolim i 14. uveče sam pokupila decu i nešto stvari i pobegla iz stana. Od tada ne spavamo dve noći zaredom na istom mestu. Smucamo se od prijatelja do prijatelja. Deca ne idu u školu jer se plašim da ih neko ne sačeka ispred škole i odvede u dom - priča Verica.

Verica je zaposlena u ŽTP-u gde čisti i pere vagone. U stan se bespravno uselila pre šest godina i ima rešenje da tu ostane sve dok joj se ne reši stambeno pitanje.
- Sa njim više nemam ništa. Deca nisu njegova i ostalo mi je samo njegovo prezime. Angažovala sam advokata, ali je tužba odbijena i niko mi nije objasnio zašto mi oduzimaju decu. Ne znam šta da radim. Ako mi oduzmu decu, ostaje mi samo da se ubijem - kaže očajna majka.

Socijalno radi tajno

Zoran Kocić, načelnik Odeljenja za socijalno staranje u opštini Rakovica, povodom ovog slučaja uputio nas je na nadležne u Centru za socijalni rad opštine Rakovica gde su nam rekli da "samo advokat gospođe Branković može doći u prostorije Centra i da im je dosta novinara".

Glas javnosti \ V. Vuković D. M. Spajić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
A joj ....... uzasno
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.