Izvori tvrde da Kanye ponovo snima kratki film, po uzoru na svoj "Runaway"...
New York Observer izveštava da je Kanye West poslao nekoliko članova svoje ekipe na Bliski istok zbog novog filmskog projekta.
Film će biti rađen po uzoru na njegov poznati "epski" 30-minutni projekat "Runaway" iz 2010, i trebalo bi da se snima u martu.
U svom tekstu, Observer navodi: "Kanye West je poslao svoje predstavnike u region Bliskog Istoka da traže lokacije za film. Takođe, trebalo bi da se uspostave i kontakti sa filmskim kućama i predstavnicima vlasti u Abu Dabiju u Ujedinjenim arapskim emiratima i u Dubaiju, kako bi se dogovorila produkcija. Borba i konkurencija između nekoliko lokalnih zvaničnika i filmskih kompanija oko potpisivanja ugovora za ovaj projekat je velika."
Prema izvorima koji se navode kaže se da je Kanye odabrao Bliski istok nakon svog nastupa u Abu Dabiju prošle godine, kada se "jednostavno zaljubio u to mesto."
Pesma "Everybody Hurts" grupe "R. E. M" zauzela je prvo mesto na listi najtužnijih pesama svih vremena, objavio je "Telegraf". Istraživanje je sproveo pozorišni producent Dejvid King koji je želeo da sazna više o moći muzike.
Slušanje tužnih pesama navodi 84 odsto muškaraca i 90 odsto žena starosti od 18 do 24 godine na suze, pokazala je studija.
Upitani na kojim mestima najčešće plaču uz muziku, većina ispitanika je odabrala svoj dom. Veliki broj žena je izjavio da su im krenule suze na venčanju bliske osobe, ali sa tim se nisu složili muškarci. Ipak, oko četvrtina pripadnika jačeg pola priznala je da ponekad plače za volanom.
"Rezultati istraživanja me uopšte nisu iznenadili. U kontaktu sam sa muzikom čitavog života i dobro znam kakav snažan efekat ona ima na ljude", izjavio je Dejvid King iz Londona.
Rezultati njegove ankete su pokazali da je najtužnija pesma svih vremena "Everybody Hurts" koju izvodi "R. E. M". Na drugom mestu našla se numera "Candle In The Wind" Eltona Džona, a na trećem "The living years" grupe "Mike and the Mechanics".
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...
Najprestižnije američke muzičke nagrade - Gremi, biće dodeljene večeras,12.februara u Stejpls centru u Los Anđelesu, a osim nominovanih zvezda, 54. ceremoniju obeležiće ponovni zajednički nastup legendarne kalifornijske grupe Beach Boys, ali i počast preminulim pevačicama Eti Džejms i Vitni Hjuston.
Po broju nominacija za ovogodišnje Gremi nagrade vode reper Kanje Vest u sedam kategorija, uključujući i nominaciju za pesmu godine za svoj hit "All of the Lights", britanska soul pevačica Adel i R&B pevač Bruno Mars sa po šest kategorija, uključujući i najvažnije kategorije za album, pesmu i snimak godine, prenose agencije.
Među drugim nominovanim su grupa Foo Fighters sa šest i reper Lil Vejn sa pet nominacija.
Ove godine u trci za nagradu za najboljeg novog umetnika našli su se raznoliki izvođači i iznenađenja su ne samo moguća, već i verovatna. Navala novih lica predstavlja i najinteresantniji događaj večeri. Reperi Niki Minaž i Džej Kol, kantri muzičari "Bend Peri", Bon Iver i producent elektronske muzike Skrileks nadmeću se za titulu najboljeg u kategoriji gde je pobednika najteže predvideti.
Glavni favorit je Minaž (29) koja je komercialno najuspešnija od svih nominovanih. Njen debi album "Pink Friday" bio je najprodavaniji, a zajedno sa Madonom pojavila se na poluvremenu Superboula.
Glavni konkurenti su joj Skrileks (24) koji je nominovan u pet kategorija, uključujući dve za svoj dens album "Scary Monsters and nice Sprites" i Bon Iver koji ima četiri nominacije, uključujući one za album godine i pesmu "Holocene".
Među izvođačima na dodeli u nedelju uveče biće i Adel koja će prvi put uživo pevati posle operacije grla u novembru 2011. Kejti Peri će se prvi put pojaviti na Gremijima posle razvoda od Rasela Brenda, a očekuje se dolazak i bivših ljubavnika - Krisa Brauna i Rijane.
Rijana, koja ima četiri nominacije, nastupiće sa grupom Coldplay na glavnoj sceni dok će Braun, sa tri nominacije, pevati sa Foo Fightersima, Dejvidom Getom i Lil Vejnom na dens sceni Stejpls centra u Los Anđelesu.
Čuveni bend iz 1960-ih Beach Boys iskoristiće Gremije za svoj povratak posle više od 20 godina i kako bi promovisali novi album i turneju.
Brus Springstin pojaviće se sa svojim E Street bendom prvi put posle smrti saksofoniste Klarensa Klemonsa koji je umro prošlog juna.
Tokom večerašnje svečanosti, nekadašnja pobednica "Američkog idola" Dženifer Hadson odaće počast svom najvećem idolu, Vitni Hjuston koja je preminula sinoć u 48. godini, dok će Ališija Kiz i Boni Rejt podsetiti publiku na soul divu Etu Džejms koja je krajem prošlog meseca umrla u 78. godini od leukemije.
Kada ne snimaju filmove, mnoge holivudske zvezde se posvećuju svojoj drugoj ljubavi - muzici. Džoni Dep, Bili Bob Tornton i Denis Kvejd samo su neki od glumaca koji su bili članovi benda ili to i danas jesu.
Džoni Dep, "P"
Pre nego što je postao glumac, Džoni Dep je uveliko gradio svoju muzičku karijeru. Nakon što su mu se roditelji razveli, on je u prvoj godini srednje škole počeo da svira u bendu i odustao je od obrazovanja kako bi u potpunosti mogao da se posveti svirkama. Do sada je bio član nekoliko bendova, među kojima je i grupa "P", a svirao je čak i sa "Partibrejkersima".
Rajan Gozling, "The Dead Man's Bones"
Miljenik ženskog dela publike, Rajan Gozling, svoj prvi album sa grupom izdao je 2009. godine, a od tada su nekoliko puta nastupali po festivalima. Pomalo morbidni tekstovi kombinovani su sa glasovima dečijeg hora iz Los Anđelesa. Zanimljivo je da Gozling nastupa pod pseudonimom "Baby Goose" (beba guska).
Džared Leto, "30 Seconds To Mars"
Popularni bend osnovao je glumac Džared Leto, koga pamtimo po ulozi u seriji "Moj takozvani život". Do sada su izdali već nekoliko albuma i uspeli da se izbore za svoje mesto na rok sceni. Leto je poznat po ludim frizurama koje često voli da menja.
Bili Bob Tornton, "Tres Hombres"
Bili je obožavatelj nešto starijeg roka i bluza. Izdao je nekoliko samostalnih albuma, a kasnije je oformio bend "Tres Hombres" koji je dobio pozitivne kritike. Zanimljivo je da je svoj prvi solo album glumac posvetio Andželini Žoli sa kojom je bio u braku.
Denis Kvejd, "Dennis Quaid and The Sharks"
Denis godinama iz hobija i ličnog zadovoljstva nastupa sa svojim bendom po klubovima u Los Anđelesu, a svoju muziku opisuje kao mešavinu roka i kantrija. Osim što peva u grupi, svira i gitaru. Bend ima dosta samostalnih pesama, ali rado sviraju i obrade.
Hju Lori, "Band from TV"
Engleski glumac poznat po ulozi dr Hausa pridružio se svojim američkim kolegama koji su se oprobali i kao muzičari. Sa svojim bendom "Band from TV" održao je nekoliko koncerata. Pevaju uglavnom obrade, mada imaju i svoje pesme.
Andre 3000 otkrio medijima da on i Big Boi ne razmišljaju o nastavku saradnje.
Funk i hiphop duo Outkast, poslednji put je sarađivao na saundtreku za film "Idlewild" 2006. godine, a sada pevač kultne "Hey Ya" pesme otkriva da je to izgleda bila njihova "labudova pesma".
"Čitam članke u kojima piše da je u pripremi novi album, ali to nije istina - nema albuma, ni planova da on bude snimljen", rekao je Andre magazinu "GQ".
"Mnogo muzike je na horizontu i uživam u muzici nekih novih ljudi. Imao sam tu privilegiju da me neki od njih zovu i kažu da bi voleli da sarađuju sa Andreom 3000 i uglavnom sam prihvatao te pozive. To me drži u životu".
Muzičar dodaje i da će ove godine "najverovatnije" objaviti solo album. "Znajući mene, najverovatnije je prava reč. Nadam se da će biti gotov ove godine, a što se tiče Outkast priče...ne znam šta će biti od toga".
Brazilske fank žurke, poznate kao "baile funk", izuzetno su popularne među mladima u favelama Rio de Žaneira i pored kritika na račun hip-hop ritmova, eksplicitnog rečnika i pohvala bandama.
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Magazin "Forbs" objavio je imena pet najbogatijih hiphop izvođača u 2012. godini.
Na prvom mestu se nalazi Šon Diddy Kombs, čija je imovina procenjena na 550 miliona dolara. Reper je pola milijarde dolara zaradio prodajom albuma i nastupima, ali najviše investiranjem u "Ciroc" votku, liniju odeće "Šon Džon" i sopstvenu izdavačku kuću.
Jay Z je "težak" 460 miliona dolara, što ga stavlja na drugo mesto "Forbsove" liste najbogatijih repera. Za njegov plasman, pored muzike naravno, zaslužne su investicije u lanac klubova "40/40", marketinška firma "Translation" i akcije u Nju Džerzi Netsima.
Na trećem mestu se nalazi Dr Dre sa 270 miliona dolara, Birdman je na četvrtom sa 125 miliona, dok je 50 Cent na petom mestu sa "tričavih" 110 miliona dolara.
Kantautor, multiinstrumentalista i producent Di'Anđelo vraća se na muzičku scenu 6. jula na festivalu „Esens“, što je njegov prvi nastup posle 10 godina pauze.
Američki muzičar Di'Anđelo (D'Angelo) vraća se na scenu posle 10 godina pauze, nastupom na muzičkom festivalu „Esens" u Nju Orleansu.
Di'Anđelo će nastupiti na otvaranju festivala 6. jula na kome će do 8. jula pevati i Areta Frenklin i Meri Džej Blajdž, prenosi AP.
Soul pevač je najpoznatiji po svom poslednjem albumu iz 2000. godine Voodoo za koji je osvojio dva Gremija.
Od tada, Di'Anđelo (37) se povukao sa muzičke scene i pažnju medija privlačio je sukobima sa zakonom.
Muzičar je prošlog meseca priznao krivicu za nasilničko ponašanje posle hapšenja u martu 2010. godine.
Njegova izdavačka kuća je saopštila da Di'Anđelo, poznat po golicavom spotu za pesmu Untitled (How Does It Feel), radi na novom albumu.
Povodom praznika "Dan majki" ("Mother's day"), blog PopCrush izabrao 10 najboljih naslova koji za temu imaju, naravno, majke...
Kako piše blog PopCrush, nije Justin Bieber jedini koji se setio da pesmu posveti "najvažnijoj ženi u svom životu" - svojoj majci - o mamama su do sada pisali, pevali i repovali i brojni hip-hop izvođači. Kao jedan od razloga za to, oni navode da je većina izvođača sa njihove liste "10 najboljih hip-hop pesama o majkama" zapravo odrasla u porodicama sa jednim roditeljem, odnosno sa majkom kao centralnom figurom u prvobitnom periodu svojih života. Kako dalje pišu, u hip-hop svetu, u kojem je jedna vrsta tvrdoće, surovosti i mizoginije često priutna, kažu da su prilikom pravljenja izbora zapravo bili prijatno iznenađeni koliko je zapravo izvođača zaista otkrilo i svoju "meku stranu" i posvetilo nežne reči svojim majkama - ovog vikenda ne zaboravite da se i vi zahvalite svojoj mami - a u nastavku pogledajte i preslušajte PopCrush hip-hop selekciju Top 10 "Dan majki" pesama.
Američki predsednik Barak Obama mogao bi biti jedna od glavnih zvezda koje će početkom septembra nastupiti na muzičkom festivalu “Budweiser Made In America” u Filadelfiji.
Organizator festivala, reper Džej Zi, koji će i sam nastupiti na sceni, kazao je da će pozvati aktuelnog američkog predsednika da učestvuje na festivalu.
“Zasigurno ću ga pozvati i pokušati da ga nagovorim da nastupi, da izvede neke pesme Ala Grina”, kazao je Džej Zi časopisu “Rolling Stone”, dodajući da ipak sumnja da će Obama prihvatiti poziv.
“Pretpostavljam da će i tada biti veoma zauzet pomaganju sveta pa neće imati vremena, ali ću ga svakako pitati”, izjavio je reper.
Džej Zi je za 1. i 2. septembar najavio festival “Budweiser Made In America”, objašnjavajući kako je već mnogo učinio za Njujork pa sada želi da “probudi i Filadelfiju”.
On je za sada jedini muzičar za kojeg se zna da će učestvovati na festivalu. Ranije je najavljeno da će ta muzička smotra spojiti rok, hip hop, latino i dens muziku, a Džej Zi je više puta izjavljivao da će pokušati da nagovori i svoju suprugu, pevačicu Bijonse, da nastupa na festivalu.
Predsednik Obama često se na javnim skupovima lati mikrofona, pokazujući da voli da zapeva, a jednom prilikom prisutne je obradovao baš pesmom Ala Grina.