Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 21:22:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ne mogu više!  (Pročitano 316 puta)
02. Maj 2007, 08:46:18
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
Ne mogu više!

U životima mnogih ljudi, i muškaraca i žena, postoji veliki pritisak sa strane da rade ono što se od njih traži. Posrćući pod tim pritiskom, oni i nesvesno počnu da se ponašaju poput robota, da rade samo ono što im se kaže da urade - a onda im u nekom trenutku "pukne film".

Ovakve priče obično počinju još u detinjstvu, od preambicioznih roditelja, koji forsiraju svoju decu u nekom smeru preko svake mere, najčešće pod "to je za tvoje dobro", "jednog ćeš mi dana biti zahvalna/zahvalan" ili "ja sam se žrtvovao/la da bi ti mogao/la..." geslom. Može i kombinacija dva navedena ili sva tri. I to se ne prekine kad dete odraste.

To jest, nekada se prekine u pubertetu, ako se dete pobuni protiv toga da njegovim ili njenim životom u toj meri upravljaju roditelji, ali nekada je i tinejdžer suviše neratoboran da bi to uradio, suviše iscrpljen naporima da udovolji zahtevima, a nekada i bunt bude ugušen. Rezultat? Dobije se odrasla osoba koja i dalje radi ono što joj kažu.

Možda roditelji i dalje forsiraju njegovu ili njenu karijeru (odnosno, vode njihov život umesto njih), možda je tu ulogu preuzeo izrabljivački nastrojen šef, a moguće je i da se time bave partner ili partnerka te osobe. Pre ili kasnije, u životu te osobe doći će do "pucanja" - i za nju je bolje da to bude što pre.

Tada takva osoba shvati da joj je dosta toga da ne vodi sopstveni život i, ako je u njoj ostala i trunka sopstvene ličnosti, uz makar trunku snage, počinje da kopa i rukama i nogama da pobegne od onih koji joj ne daju da diše. Tada su česte, i kod muškaraca i žena, i to bez obzira na godine, drastične promene u stilu i u frizuri, kao signal svima da su postali drugačije osobe. Zatim počinje potraga za sopstvenom ličnošću, samoispitivanje tipa "ko sam ja, šta ja zaista volim, šta ja stvarno želim...". Ova potraga za samim sobom ume da potraje, ali svakako je vredna truda - i svako ko je uopšte počne ima naše čestitke za hrabrost.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 21:22:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.