IN < - Zabranjeni nacistički simboli u Evropi - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Zabranjeni nacistički
simboli u Evropi

LONDON - Evropska komisija je spremna da razmotri mogućnost zabrane nacističkih simbola u Evropi, posle skandala koji je izazvao britanski princ Hari pojavljivanjem u nacističkoj uniformi. Evropski komesar za pravosuđe, slobodu i bezbednost Franko Fratini spreman je da razmotri "mogućnost" uvođenja takve zabrane na evropskom nivou, izjavio je njegov portparol Frizo Roskam Abing.

Donji dom britanskog parlamenta počeće 7. februara istragu o okruženju princa Harija ne bi li razjasnio kako se desilo da se mladi princ na kostimiranoj zabavi pojavi u nacističkoj uniformi. Istragu će voditi komisija za kontrolu javnih troškova i to o kriterijumima na osnovu kojih se biraju savetnici 20-godišnjeg princa Harija, mlađeg sina britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa.

To telo će razmotriti način na koji se troše 16 miliona funti godišnjeg prihoda oblasti Kornvol, u vlasništvu princa Čarlsa a kojim se podmiruju plate za 84 ličnih službenika prestolonaslednika i njegovih sinova.

Kraljevska porodica je odlučila da se brani ćutanjem, ako se izuzme saopštenje porodice u kojem mladi Hari iznosi svoje izvinjenje i priznaje da je napravio "nesrećni izbor kostima". Jedina je vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson, ustala u njegovu odbranu tvrdeći da je Hari "mladi čovek na svom mestu", kome je "podrška potrebnija nego kritike".

Izvesno je da princ Hari neće biti u britanskoj delegaciji koja će prisustvovati obeležavanju 60. godišnjice oslobađanja logoraša iz nacističkog koncentracionog logora u Aušvicu, što je preporučio jevrejski centar Simon Vizental kako bi princ Hari bolje shvatio šta predstavlja nacizam.
Agencije
Autor: Ainhoa :
Harry je budala...  Sta drugo da kazes... Mozda je pomislio da ce ispasti faca ako se obuce kao clan Hitler Jugenda... Ipak je to konzervativna Engleska... Mada, sa inicijativom za zabranu nacistickih simbola se slazem...
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo