2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Марко и Ђоле - гдје су, шта раде, како им иде?? :)  (Pročitano 790 puta)
27. Feb 2014, 22:09:17
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49819
Zastava Босна
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Samsung Galaxy S24
"Teško je biti Đoković"

Najmlađi brat Novaka Đokovića Đorđe rekao je u intervjuu za sajt tennis.com da zbog njegovog prezimena igrači imaju veliki motiv kada igraju protiv njega.

18-godišnji Đorđe je prošle godine igrao na fjučersima i zabeležio je samo dve pobede, iako je poznato da je Novak još pre nekoliko godina najavio da će njegov najmlađi brat biti još bolji teniser od njega.

„Drugi igrači kada vide moje ime postaju odlučniji. Pokušavam da se izborim sa tim najbolje što mogu, ali mi sve to otežava posao. Na terenu izgleda kao da imaju mnogo veću želju za pobedom neko kada igraju protiv nekog drugog igrača“, rekao je Đoković.

Najmlađi od trojice braće Đoković istakao je da veruje da učešće na fjučersima za mlade igrače nikada nije bilo teže.

„Godinama pratim brata na turnirima i kada pogledate sada igrači koji su oko 180. mesta na ATP listi igraju fjučerse. Ponekad nisam mogao da verujem koje sve igrače vidim i nije mi jasno što ne idu na čelendžere. Neka nas puste da mi osvojimo neke bodove“, istakao je Đoković.

Đoković je prošle godine napunio je 18 godina i počeo je da igra veće turnire.

„Na fjučersima vam se dešava da igrate sa igračima koji su od vas stariji 10-15 godina i tu su već dugo. Osećate se kao dete na terenu kada igrate protiv njih. Uhvatite sebe da ih poštujete zato što su iskusniji, ali onda se setite da ste tu da biste ga pobedili. Iskreno, velika je razlika u odnosu na juniorski tenis, drugačiji je pritisak. U juniorskoj konkurenciji ste opušteniji, igrate da biste stekli iskustvo. Na ATP turu, svaki poen koji osvojite donosi vam bolji plasman“, naglasio je srpski teniser.

Prošle godine Đoković je dobio specijalne pozivnice za 12 turnira, a iako ističe da je možda na nekim mogao da igra i kvalifikacije, kaže da mora da prikupi iskustvo da bi bio bolji.

„Mislim da mogu da se borim sa teniserima koji su oko 300. mesta na ATP listi, ali mi nedostaje iskustvo i samopouzdanje. Imam dobre kontakte sa direktorima turnira i želim da nastavim u tom pravcu da bi mi davali priliku da se pokažem. Oni me gledaju na velikom broju treninga, i kada igram sa Novakom i ostalim igračima. Mislim da igram dobro, ali svi mnogo očekuju od mene, zbog Novaka, i zbog toga imam teži posao jer želim da stvorim svoje ime. Nadam se da ću u tome uspeti narednih godina“, rekao je Đoković.

Najmlađi Đoković ističe da mu mnogo znače saveti starije braće, posebno Novaka.
„Novak mi svojim savetima dosta pomaže. On je prošao kroz sve ovo i zna kako da se nosi sa takvim situacijama bolje od svih ostalih, ali je talenat samo dva odsto onoga što vam je potrebno da biste uspeli. Tokom pauze između sezona trenirao sam sa Novakom i to mi je dosta pomoglo, mislim da sam podigao nivo svoje igre. Igrao sam sa njim, našim bratom i svim drugim dobrim igračima. Mislim da mi je to iskustvo pomoglo i sada čekam priliku da to i pokažem“, istakao je Đoković.

Na pitanje šta je njegov cilj kao tenisera, Đoković je rekao:

„Mislim da je svakom igraču ambicija da bude najbolji hna svetu. Znam to zato što sam odrastao uz brata koji je postao broj jedan i najbolji sportista na svetu. To je nešto posebno za mene i dok gledam Novaka verujem da mogu da izađem na teren i pobedim. Želim da budem najbolji na svetu, ali će biti teško. Turniri su veoma jaki ovih dana, ali se ja borim i treniram koliko god mogu da bih uspeo u tome“.

Najmlađi Đoković je za svoje najveće oružje rekao da je to njegov forhend, kao i da njegovi roditelji rade na tome da bi mu pomogli da finansira svoja putovanja.

„Moji roditelji trenutno pokušavaju da investiraju u mene da bi mi pomogli oko putovanja, da idem na različite akademije, da radim sa brojnim trenerima i zaista su umešani u moju karijeru. Pomažu mi da bih dobio sponzore. Imam nekoliko ponuda i nadam se da ću sam moći da plaćam svoja putovanja sledeće godine zato što ću biti opušteniji ako znam da zavisim od svojih finansija. Mislim da će mi biti bolje ako uspem u tome“, naglasio je Đoković.

Izvor: B92
« Poslednja izmena: 27. Feb 2014, 22:13:20 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1712.4
mob
HTC Sensation
Licno nista protiv Novaka nemam i ako treba pisao bih i postavljao svaki dan poneki clanak o njemu jer je zasluzio,ali posto on ima svoju temu,mislim da njegovi malo poznati burazeri to ne zasluzuju,jer jedva i da su sportisti. Ovo moze komotno kod Noleta u temu ili u neobavezne diskusije...lockic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.