Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 18:59:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lexmark instalira spyware sa drajverima !?  (Pročitano 2369 puta)
14. Nov 2004, 21:43:15
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
ZDNet UK
November 11, 2004, 17:05 GMT

A Usenet news group has claimed that Lexmark is installing spyware on its customers' computers

Allegations have been swirling around an online newsgroup this week that printer manufacturer Lexmark has been installing spyware on its customers' computers.

Reports on the comp.periphs.printers Usenet newsgroup claim that Lexmark has been planting spyware on its customers' PCs in the form of undocumented software that monitors the use of its printers and silently reports back to a Lexmark-owned company Web site.

One user said that after initially denying the allegations, Lexmark acknowledged installing tracking software that reported printer and cartridge use back to the company for survey purposes. He claimed that Lexmark said no personal data was taken by the program, and that it was impossible to identify anyone by it.

However, users installing the software are prompted to fill in a registration form including their name and the serial number of the product.

The newsgroup posting claims that the program, found on the X5250 installation software, embeds itself in the registry and monitors the use of the printer through DLL files in the c:\program_files\lexmark500 folder.

The program sends the information, which includes print and scanning data, to the URL www.lxkcc1.com. According to the Internet Whois database, this domain name belongs to Lexmark International in Kentucky.

Lexmark's UK office has not responded to repeated requests for comment.
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Uh...Ja imam Lexmark Z25,a nisam instalirao drajvere,rusio sam sistem...Ko bi rekao...I kome sad verovati? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Za sada Lexmark ćuti .. niti potvrdjuje niti demantuje .. verovatno ih interesuje menjanje ketridža i punjenje istih ..  a izgleda da ih interesuje i više od toga ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Citat: Filip_Apatin
Uh...Ja imam Lexmark Z25,a nisam instalirao drajvere,rusio sam sistem...Ko bi rekao...I kome sad verovati? Smile

Imam ga i ja, ali nesto bas nisam siguran da sam primetio neki spyware sa drajverima od tog stampaca ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
'X5250 installation software' .. verovatno nisu svi modeli tj. drajveri u pitanju ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Hehe ionako se ne sluzim sa stampacem,nisam punio ketridze...Ima 100 godina... Smiley
A mozda je neko pustio buvu u javnost,nece to sad unistiti Lexmark.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 18:59:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.