Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Jan 2025, 08:14:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless  (Pročitano 9802 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
Filipe jel moze taj wireless u Novom Sadu?Kome da se obratim, objasni malo molim te
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kaži A !!!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3245
Zastava
mob
HTC WildFire
 Smile   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kaži A !!!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3245
Zastava
mob
HTC WildFire
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
vise informacija o samoj opremi,pokrivenosti,samostalnoj izradi antena...itd pogledajte na adresi www.bgwireless.net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
Citat
www.sbb.co.yu

Cenovnik, uslovi, oprema...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Life is Gistro !

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 75
Drugari, ne bih da me shvatite pogresno, ali mislim da su sve te varijante shit.
Situacija zakonski neuredjenog 2.4GHz opsega je rezultirala opstim haosom. Provajderskim poslom se bavi svako, oprema je sumnjivog kvaliteta, veliki je nesklad izmedji linka ka provajderu i apetita za brojem korisnika... O smetnjama izmedju provajdera da ne govorim. Ovo govorim iz licnog iskustva, posto sam dugo tragao za najboljim resenjem za svoju firmu, jer mi je wireless bio jedino resenje za dobar link.

Pre svega pricam za Beograd, za druge gradove ne znam.

Nazalost, uslov za pouzdano wireless resenje u BGD je  je da se ulozi malo vise novca. U protivnom preporucujem odustajanje i npr. ADSL, jer se sa losim wireless-om mogu izgubiti nervi.

Naime, opseg 3.5GHz je zakonski uredjen, tj. za njega treba dozvola za provajdere, tako da nema zezanja. Druga opcija je "slobodni" 5.3 GHz opseg, koji je (koliko sam razumeo) izveden iz 2.4 GHz, ali nema smetnji i podrazumeva kvalitetniju opremu.

Kao sto sam rekao, problem je cena. U firmi za 3.5 GHz sam morao kupiti neku Izraelsku opremu, ali stvar radi bez problema, Tj. savrseno. Link je 2Mbs. Kuci imam ovu 5.3GHz varijantu , koju sada testiramo na 4Mbs, pa cu spustiti na nesto razumno sporije. Provider preko koga sam isao je www.mediaworksit.net , za koga mogu dati samo pohvale, ali je mozda malo "preozbiljan" za kucne korisnike, jer pre svegaorijentisan prema biznis korisnicima.

Dobra vest: Isti provider priprema da za kucne korisnike pusti na trziste nesto zaista reoilucionarno, sto mozete videti na 
http://www.nextnetwireless.com/products.asp . Naime, posto imaju apsolutnu pokrivenost celog Beograda baznim stanicama, uvesce u ponudu ove "madjija" uredjaje, gde ce biti potrebna samo registracija, ubacis u USB i to je sve, posto je uredjaj Plug-and-Play. Prosto, zvuci neverovatno. Sto je najbolje, uredjaj nece biti skup, reda 100-200 EUR, a mozda ce se i iznajmivati.

P.S. nije tacno da je za wireless potrebna udaljenost ne veca od 1Km , kao sto je neko rekao. Firma mi je na Trgu Republike, skudam net sa Beogradjanke, a stan u Kumodraskoj je u vezi sa baznom stanicom u Vojislava Ilica, sto je bar 5 Km...           
« Poslednja izmena: 11. Nov 2005, 23:45:35 od gistro »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
Sto se tice lose opreme to je, nazalost, srpski mentalitet kod svih nasih provajdera u pitanju....Kako?
Pa zar nije isplativije svakom provajderu da kupi sto jeftiniju opremu i da radi po sistemu : sto vise opreme, vise korisnika???

Ovakav nacin poslovanja se kod nas odlicno upraznjava u praksi....Isto je bilo i za dial-up, cim se neki provajder pretovari korisnicima, stvaraju se odmah nova dva, imam utisak da u Srbiji ima milion provajdera....

Wireless samo nastavlja tradiciju. Ne mogu ni da nabrojim koliko provajdera u BG-u nudi wireless....lupetaju o raznim povoljnostima, a oprema najgori krs....
Za celu Srbiju je dovoljno 5-6 provajdera sa dobrom (ne smem ni da pomislim), skupljom opremom....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
mob
Apple iPhone 4
Ovde nude 11 54 i 108Mbit/s. Jos nisam itao za cenu
To je samo standard u kojima wireless radi, znaci b standard radi na 11mbps, g radi na 54mbps, e sad za 108mbps mozda je g+ a mozda i gresim.

U svakom slucaju ti za neke pristojne pare ne mozes da dobijes taj link za net... nego je to propusna moc mreze, pa ti oni daju jednu parce u zavisnosti koliko platis...

U praksi 11mbps ne radi na 11mbps nego max oko 5.5mbps i to ako uz mnogo srece postignes. Ja sam licno testirao dva racunara koja su bila na udaljenjnosti od metar i po i imao sam oko 4.5mbps protok podatka... e ona sam lutao po netu i saznao zasto je to tako... dok je ko lan konekcije od recimo 10mbps ono sto mozes da dobijes realno oko 95% vrednosti brzine... dok kod wlan-a nije tako Smile

Da samo to znao ranije uzeo bih za sebe 2 kartice u g standardu pa bih imao bar 25mbps u kuci, a ne 4-5mbps Smile

Poz Wink
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 41
Zastava bgd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja kod kuce (bgd) koristim wireless, preko artcommunication-a, i vrlo sam zadovoljan.
jedni su od jeftinijih. ostalo moze da se proveri na www.artcommunication.co.yu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 649
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Pogledaj kod beogrid.net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Jan 2025, 08:14:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.