Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 16:46:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Internet radio VS Zakon  (Pročitano 1388 puta)
28. Jun 2010, 18:13:19
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Nokia ZTE
Pozdrav, malo da se ukljucim posto sam i ja uplivao u ove vode

Pokrenuo sam Radio u cilju informisanja desavanja na lokalu, prvenstveno mladih, zabave (i ostatka sociajlne price koja ide uz to, da ne sirim)

Nije mi cilj da nista ne platim, vec da radim u skladu sa zakonom, pa bih ako moze da se posavetujem sa iskusnijima od mene

Prvo:
Citat:
Ukoliko korisnik ne ostvaruje komercijalni prihod, naknada se obračunava prema prosečnom broju posetilaca koji pristupa sajtu, u toku jednog meseca, i to u iznosu od 2 boda po posetiocu.
Minimalna naknada za ovu vrstu korišćenja muzičkih dela iznosi 600 bodova mesečno.
Vrednost boda iznosi 9,00 dinara.

Izvor: http://www.sokoj.rs/korisnici/interaktivno-koriscenje-muzike

Zakupio sam server do 50 slusalaca, po ovome, ako dobro kapiram, ne bi trebalo da me bilo kakva obaveza po ovom osnovu kaci ? ili bi trebalo da platim 5400 din?
I realno govoreci, ko ima novca da na nivou od godinu dana izdrzi da placa internet radio stanicu od 300 slusalaca na serveru (600 bodova), ili je vec poceo da zaradjuje od nje ili je veliki fan ovog sporta

A i drugo po ovom pitanju, sta ako ne pustam domacu muziku ? a i jeste tako, uglavnom je moderni zvuk stranih izvodjaca i uskoro cu poceti da saradjujem sa Underground bendovima (Rep, Rok...) sa lokala i okoline

Naravno, sve ovo se odnosi na mogucnost ako me iko bude gonio da bilo sta platim, jer ovo sa ostalim omladinskim aktivistima radim volonterski, a radio server, domen, hosting i baza su obezbedjeni od donatora

Napomena:
Radio stanica nije registrovana kao bilo kakav privredni subjekat, samim tim niti je moguca bilo kakva naplata sa ostalim privrednim subjektima, postavljena je kao dopuna lokalnog omladinskog internet portala, koji pored svega toga ima i komponentu virtualnog digitalnog casopisa, i internet video kanala (nesto slicno kao youtube) do duse i link se vuce odatle

Hvala u napred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson K750 on Linux
Ma sljakaj samo i zaboravi drzavu,sokoj
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Najbolje je da direktno kontaktiras njihovu pravnu sluzbu, ili da se pravis lud.

Ja sam ceo pravilnik procitao nekoliko puta i mnoge stvari su previse apstraktno napisane da bi imale ikakvo utemeljenje u stvarnosti.

A, obzirom na celu tvoju pricu, verujem da je najbolje da se ne opterecujes time, i da, eventualno, ako nekog izvodjaca zelis ispostovati, kupis ponekad originalni disk. Sokoj stiti i prava ostalih stvaralaca, ali prosto, iluzorno je da ti placas nesto sto niko drugi ne placa.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Nokia ZTE
ako ti gazda tako kazes, tako ce i biti  Smile. hvala na brzom odgovoru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 16:46:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.