IN < - Vratice se rode - >LO
<< < (93/108) > >> :: Odgovori!
Autor: Ziledin :
VRATILE SE RODE!

Ekipa Pressa u banatskom selu Baranda prisustvovala snimanju poslednje scene popularne TV serije u kojoj Švaba vozi svoju devojku Marinu na porođaj

 

KULIRANJE PRED POROĐAJ... Mirjana Karanović, Boris Komnenić, Nada Šargin i Nikola Đuričko

Poslednje scene TV serije „Vratiće se rode", čija se prva sezona završava u petak, 6. juna, snimljene su prošlog vikenda. Reporteri Pressa bili su na živopisnom setu, na kome, pored poznatih glumaca i tehničkog osoblja, glavnu rolu igraju seljaci koji za dnevnicu od 1.000 dinara glume sami sebe.


Konačan obračun Pacova i Eksera!

Producenti  su se dobro potrudili da sadržaj poslednje epizode sačuvaju do samog emitovanja, tako da ćemo tek u petak saznati epilog konačnog „poravnanja računa" između Duleta Pacova (Srđan Todorović) i Eksera (Dragan Bjelogrlić).

Iz poslednje epizode može se naslutiti da će serija dobiti i nastavak. Naime, Marina (glumica Nada Šargin) u poslednjoj epizodi dobija porođajne bolove.

Srećni tata Nikola Đuričko (Švaba) i njegovi roditelji Mirjana Karanović i Boris Komnenić prepiru se oko toga ko će voziti automobil do porodilišta.

Kako sazanajemo, nastavak snimanja „Roda" zakazan je za proleće 2009.        (N. K.)

Na ulazu u Barandu dočekuju nas rode. One zapravo nisu ni odlazile iz ovog ekscentričnog banatskog sela. Seljaci su, svi odreda, na setu - da se malko odmore od poljoprivrede. Veliki je dan, snimaju se poslednje scene serije koja je proslavila ovu obalu Tamiša, a Barandu učinila najvećom kolonijom statista u Srbiji. Fali još samo muzička podloga iz filma „Dobar, loš, zao" da upotpuni ambijentalnu celinu: upekla zvezda, puste ulice, seoski džukci laju na vetar...

- Ajmo, ljudi, tišina, snima se! Ton? Ide! Kamera? Ide! Scena 30, šesti put...

Švaba, Ekser i Krlja, iliti Nikola Đuričko, Dragan Bjelogrlić i Goran Radaković zauzimaju pozicije, kreće scena...

- Stop, stop, stop - zavapi odmah režiser Goran Gajić. Krivac za prekid je Dragan Ivanov, statista. Ima čovek neku svoju viziju scene... Utrčava u kadar, pa istrčava. Pa onda stade, ne zna kud bi... Pa na kraju optrča oko scenografije...

Nastavlja se jednako veselo.

- Ajde da radimo! Svi na svoja mesta. Snimamo... - poziva organizator - sedmi put.

Tako satima. Ukrug. Ista scena iz više uglova, s većim ili manjim varijacijama, sve do trenutka koji će u istoriji svetske kinematografije ostati upamćen kao „velika pobuna statista"?! Jer, svetla Holivuda su jedno, ali fruštuk je nešto sasvim drugo. Kada su Lale odlučile da je vreme jelu, tako je i bilo. Sve i da je Spilberg Stiven stao pred njih, ne bi oni pobacali sendviče, kojih samo što su se dohvatili...- Dobro, neka završe, idemo još jednom scenu, pa pauza za ručak - dobacuje neko iz organizacije.

Jedna od poslednjih scena: Marini kreću porođajni bolovi!

- Dragi prijatelji, ovo je bila poslednja scena Mire Karanović i Borisa Komnenića, ajmo aplauz - poziva Goran Gajić. Ječi Baranda od zvonjave težačkih dlanova.

- Jašta mi je žao, al' doći će oni opet! Videćete... - odgovara čika Đura na naše pitanje šta će biti posle svega.

Zdravo nam ostaj, Barando, neka ti se vrate rode i neka te zaobilaze orlovi... Vidimo se u nastavku! U „Rodama 2".
M. MEDENICA

Izvor: Press
Autor: mix79 :
Nadam se samo da kraj Roda nece biti nesto kao kraj Prison Break 3 !!! Tj. nesto kao "j**e lud zbunjenog"!
Autor: Ziledin :
Intervju - Nada Šargin, glumica
HEPIEND

U poslednjoj epizodi serije „Vratiće se rode" Nikoli Đuričku, koji glumi Švabu, rađam sina!

 

Vole je deca i taksisti... Nada Šargin

Švaba večeras dobija sina, a rode se definitivno vraćaju u Barandu! U intervjuu za Press, glumica Nada Šargin, koja u seriji „Vratiće se rode" igra lik Marine Jović, otkriva da će se u večerašnjoj, poslednjoj epizodi poroditi i da će na svet doneti dečaka. Tridesetjednogodišnja Zrenjaninka (poznata po filmovima „Sutra ujutru", „Čarlston za Ognjenku") kaže da je srećna što je njena ljubav s Nikolom Đuričkom u seriji krunisana hepiendom.

- U poslednjoj epizodi dobijam trudove i onda se kao porađam. Međutim, beba se ne vidi ni u jednom kadru, a rodiće se dečak. Što se tiče snimanja, nije bilo nimalo zahtevnije ni teže snimiti te poslednje scene nego one koje su im prethodile, ali je svakako uzbuđenje zbog majčinstva bilo veliko.


Poslednja epizoda traje 90 minuta

Televizija B92 emitovaće večeras poslednju, 25. epizodu serije „Vratiće se rode", koja traje oko 90 minuta. „Vratiće se rode" prate dogodovštine dvojice beogradskih sitnih kriminalaca Eksera (Dragan Bjelogrlić) i Švabe (Nikola Đuričko), koji svoje emotivne i finansijske probleme pokušavaju da reše dolaskom u Barandu, gde Švaba neočekivano dobije kuću u nasledstvo. Brojne živopisne ličnosti u seriji igraju Srđan Todorović, Branimir Brstina, Vesna Trivalić, Mira Banjac, Mirjana Karanović, Boris Komnenić i drugi. U režiji Gorana Gajića i po scenariju Nikole Pejakovića, seriju „Vratiće se rode" proizveli su „Adrenalin" i Bjelogrlićeva produkcijska kuća „Kobra film", a otkupile su je Federalna televizija i Radio-televizija Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, makedonski kanal A1, televizija In u Crnoj Gori i hrvatska televizija Nova.

n Koliko će vašoj karijeri doprineti uloga Marine u seriji „Vratiće se rode"?

- Najbitnije od svega mi je što sam se srela i sarađivala sa rediteljem Goranom Gajićem. Njegove radove sam pratila od najranijeg detinjstva i osećam veliko zadovoljstvo i čast što sam glumila u njegovoj seriji.

n Kakve su reakcije publike na lik koji tumačite?

- Serija je definitivno naišla na odličan prijem, a u to se uveravam na svakom koraku jer me ljudi oslovljavaju kao Marinu. Nedavno su mi se i u Zagrebu obraćali tako. „Rode" su mi donele najveću popularnost. Deca i taksisti me često ispituju kako će se završiti serija. Važno je da su „Rode" pomerile neke granice i standarde kada je ta forma u pitanju. Nažalost, zbog obaveza u pozorištu propustila sam otprilike trećinu epizoda.

n Po čemu ćete još pamtiti Barandu i „Rode"?

- Nikada neću zaboraviti dan kad sam upoznala Mirjanu Joković sa kojom sam snimala poslednjeg dana. Privatno mi je taj susret veoma bitan jer sam je volela odmalena. Ona je moja omiljenija glumica i kada sam poželela da upišem glumu pomno sam pratila sve što ona radi. I sa ostalim glumcima sam divno sarađivala, i nadam se da ću opet imati prilike.
A. Radenović

Izvor: Press
Autor: mln80 :
dodje i prodje i poslednja epizoda,
genijalna je serija.
Autor: [Hitman] :
jedna od boljih serija
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana
<< Prethodna strana
> Verzija za PC