Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Voždovčanin Pavle Bogićević nezvanični rekorder po broju javljanja u TV emisije  (Pročitano 1286 puta)
10. Dec 2005, 17:24:09
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
Voždovčanin Pavle Bogićević, sa više stotina "gostovanja" u etru, nezvanični rekorder po broju javljanja u TV emisije

Halo Olja, ovde Paja

Svoja uključenja snima na magnetofonu instaliranom pored televizora! Glavna misija u živim programima uvek bila ista priča. Prvo je s nekoliko reči poštovao zadatu temu, pa prelazio na glavnu stvar i sopstvenu muku - asfaltiranje ulice u kojoj živi. Kaširala ga Olja Bećković; često cenzurisan, ali isterao po svome. Sad pred kućom ima beton pa bi s političarima u dijalog, al' nema adekvatnih emisija

Dobro veče Olja, ovde Paja sa Voždovca. Dobri su vam gosti, a glasao bih za predlog broj pet. I ako mogu jedan mali komentar...
Pavla Bogićevića, cvećara u penziji, trebalo bi da znate. Ako opisano obraćanje niste čuli u "Utisku nedelje", čuli ste garant u nekoj drugoj emisiji. U maloj sobi velike porodične kuće na Voždovcu Paja je napravio kabinet. Pisaća mašina, televizor i magnetofon pored njega. Odatle vodi bitke. Imao je stotine živih uključenja u kontakt emisije koje je pedantno snimio na pomenuti magnetofon pošto nema video-rikorder.

- Kontakt emisije su mi omiljene. Čuješ glas običnih ljudi, a samo od njih možeš da saznaš pravu istinu. Oni na leđima osećaju pravdu ili nepravdu. Ja sam se uglavnom javljao iz opštih interesa. Ne iz ličnih. Ali, kad bolje razmislim, opšti interesi su i moji. Recimo, i opšti i lični interes je asfaltiranje moje ulice - objašnjava Paja.

E, tu smo. Čuo je svojevremeno da će asfaltirati samo Ulicu Milunke Savić, udaljenu od njegove 25 metara, a ostale tri okolne neće. Stavio prst na čelo: što mi četiri kilometra od Slavije da budemo neasfaltirani, i dalje u blatu, a tolike donacije se daju baš za infrastrukturu?
- Iskoristim priliku da se javljam tim povodom gde god su me puštali. Kažem im nekoliko reči o temi, a onda obrnem priču na asfaltiranje. Proleće leto i zima, blato do kolena, ukrali donacije i slično. Jedanput je bio gost Čović. Malo o temi, a onda pitam: "Da li vi znate da mi ovde, četiri kilometra od Slavije, plivamo u govnima?" I Čović i Nicović, koji je takođe gostovao, složili se da je to sramota.

Olja Bećković, koju izuzetno cenim, nije baš lepotica, al' je izuzetno inteligentna, ume da bude arogantna i ima malo osvetoljubivosti. Naljutila se na mene i isključila me kad je prešla na B92. Puštala me i tu, ali me ubrzavala. Kaže, može, recite, ali brzo. Kažem ja njoj: "Ne mogu ja da pričam ni kao Matija Bećković, ni kao Njegoš. Nisam ni jedan ni drugi. Ja sam Paja sa Voždovca". Tada me je prekinula i nikad više da me pusti. Eliminisala me. Jer, oni imaju u televiziji neke uređaje, i kad se moj broj pojavi, oni jave Olji i isključe me. Ili režija kaže: "Zvaćemo vas" i ne jave se. Uzmu broj, a ne zovu.

Bila je jedna emisija na BK, zvala se "Šta da se radi". I tu ja malo o temi, pa na moju muku. Bez obzira na to da li je tema o ekologiji ili biohemiji, ja pričam o asfaltu. Navodim vodu na moju vodenicu. Tu emisiju na BK ukinuo je Karić. Ona Miljkovićka prešla na RTS, a ona mala crna, ne znam kako se zove, inače vrlo simpatična, nje nema nigde. Izgleda da je dobila otkaz. Išao sam ja kod njih lično. Odneo sam toj crnoj cveće u znak zahvalnosti što su me uključivali. Nije podmićivanje, nego onako. E, posle toga više me ni oni nisu uključivali. Izgleda, neko je ocinakrio da ja njima nosim bukete. Znate, kao u svakom kolektivu, imate doušnike - ubeđen je Paja.

I uspeo - udarili asfalt. Rekao mu predsednik opštine Voždovac: "Da nije bilo vas, ne bi ga ni dobili".

- Dok dete ne zaplače, majka sise ne daje. Mogao sam ja i da se popnem na stolicu na Terazijama i derem se, ali uhapsili bi me zbog remećenja javnog reda i mira. E, onda me jedan komšija izubijao zato što sam krpio rupe na putu. Umesto da kaže - hvala što krpiš, on uzme i izudara me. Veli, nemaš prava da krpiš rupe ispred moje kuće. Sad smo na sudu, kaže.

Pošto su ga eliminisali iz nekoliko TV emisija, ostala mu samo novosadska TV Most. Ali, pre neki dan kablovski distributer mu je isključio i nju. Sad nema nigde nijedne kontakt emisije koja hoće da ga uključi. Pa će toj kablovskoj da napiše dopis da ga isključe zbog toga što su mu ukinuli pomenutu stanicu.

- Imaju na Mostu dve emisije, "Ekstremi" i "Samo vas gledamo". Mnogo interesantno. Nemaju cenzure. Ne ograničavaju vreme. Olja preteruje, seče, izgubi vreme sa gostima, umesto da prepusti više vremena gledalocima. A ne političarima da se promovišu. U "Intervju gledalaca" na Studiju B sam se javljao dok je bio Roganović. On je bio sjajan novinar. I tu je bilo reči o asfaltu. Oni su me uvek puštali. Međutim, sad su došli neki novi, ne sviđaju mi se. Poslušnici! Olji sam poslao sto i jednu ružu kad je Koštunica bio gost.

Rekli su da je to izjavljivanje ljubavi, a ja sam poslao da ulepšam emisiju, misleći da će oni to staviti kao scenografiju. Nisam tražio ni da pišu, ni da kažu ko je poslao. Posle sam čuo da je obezbeđenje imalo krvave ruke, jer je moralo da proveri da se slučajno u nekoj od ruža ne nalazi bomba. Ja sam bio pristalica Koštunice, jer nikad, pa ni od Šešelja, za njega nisam čuo da je nešto pokrao. Pošten je. Sad, skupio je lopuže oko sebe. Ali, kako će on? Koga god da uzme taj je lopov. Ne bih ni ja znao kako to da rešim.

Lopuža koliko 'oćeš, posebno u DS-u. A onaj Đilas - da ne pričam. Ili Tadić? Tukao čoveka na Dragačevskom saboru. Davio dečka što mu je psovao mater! Pa tu je obezbeđenje, pa neka ga privode. Za to sam se javljao u jednu emisiju i pitao: "Kakav je to političar? Kakav je to predsednik?!" Mogla je da bude zamka. On da istrči, a ovaj izvadi pištolj i ukoka ga. Takve stvari mi se ne sviđaju i za takve se javljam. Evo, recimo, javio sam se da ministru Laloviću objasnim neke stvari. Rekao je da je naš narod neradnički i da hoće da uveze kontigent Kineza, kaže.

Uključuje magnetofon da čujemo. Ponosno se smeška. - To nije tema, ali da kažem... Naš narod je radan. Jer u Švedskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Srbi rade. Tamo su zavedeni red i organizovanost. Moraš da radiš. Imaš i stimulaciju. A ovde zapneš ko konj za devet hiljada - odjekuje sa magnetofona uz malo mikrofonije. Paja, naravno, s uvođenjem asfalta nije završio misiju. Sad ga nervira što nema emisija gde bi mogao s političarem da uđe u dijalog.

- Jedva dobiješ vezu, postaviš pitanje i isključe te. A političari posle odgovaraju. I ispadnu pobednici, jer ne možeš da postaviš potpitanje. A ljudi posle kažu za tog političara: "Što je ovaj pametan!"
To Paju nervira. Sad sprema novu akciju. Hoće da mu ruše kiosk na Autokomandi.
Neka se spremi Olja Bećković!

Izvor: Glas Javnosti \ Dragoljub Petrović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.