Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Apr 2024, 01:05:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 302 303 305 306 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije: Stižu domaći sistemi  (Pročitano 628304 puta)
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Održana svečana akademija povodom Dana RV i PVO; Vulin: U narednoj godini nastavak modernizacije i opremanja



Svečana akademija povodom Dana RV i PVO održana je sinoć u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, a tom prilikom je komandant RV i PVO general-major Duško Živković uručio i Plaketu RV i PVO direktoru SMATSA-e Predragu Jovanoviću za uspešnu i dugogodišnju saradnju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako navode, svečanoj akademiji su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i mnogi pripadnici Ministarstva odbrane, Grada Beograda, lokalnih samouprava, verskih zajednica i drugih.

Čestitajući praznik svim pripadnicima RV i PVO, general Žarković je sumirao rezultate u godini za nama i istakao da je naredna godina ona u kojoj se nastavlja opremanje i razvoj vida:

– Ova godina je sa stanovišta RV i PVO bila značajna najpre zbog opremanja savremenim borbenim sistemima, pre svega vazduhoplovnim MiG 29 i Lasta. Takođe, završili smo i remont na delu ključnih borbenih sredstava i učestvovali u multinacionalnim vežbama kao što su „Air Solution“ i BARS, ali i na vežbama u zemlji među kojima je najznačajnija „Vek pobednika“.

U narednu godinu ulazimo sa velikim očekivanjima kada je reč o opremanju i usavršavanju kadra koji će biti spreman i sposoban da prihvati novu tehniku, a samim tim da unapredi i operativne sposobnosti vazduhoplovstva. –

Ministar Vulin je, takođe, istakao da se nastavlja sa modernizacijom i opremanjem RVO i PVO, ali da će se raditi i na unapređenju položaja svih vazduhoplovnih pripadnika:

– Godina koja je pred nama će biti godina daljeg obnavljanja i godina u kojoj ćemo posle više decenija imati 14 MiG-ova 29, u kojoj ćemo dobiti nove helikoptere Mi 17, nove borbene helikoptere Mi 35, sjajne helikoptere H145. Biće to godina u kojoj ćemo moći da kažemo da smo u regionalnom smislu, verovatno, najsposobnije vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana.

U godini koja je pred nama radićemo na tome i da materijalni položaj ne samo naših pilota, pripadnika PVO, već i letačkog i zemaljskog osoblja bude daleko bolji i da imaju razloga da budu zadovoljni i vojskom i odnosom prema njima, odnosom države i naravno čitave nacije. –

Ministar odbrane je u prisustvu generala Mojsilovića uručio i medalje za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Srbije i medalje za revnosnu službu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Годишња конференција за медије министра одбране

Министар Вулин: Војска Србије ће чувати и сачувати Србе без обзира где живе

За Војску Србије 2018. година је била тешка, са пуно безбедносних изазова, година у којој смо морали да се супротстављамо бројним претњама безбедности и сигурности наше земље и народа, али и година у којој је Војска Србије показала своју обновљену снагу, напредак на скоро свим пољима. То је била година у којој смо се интензивно припремали и јачали, у којој смо вредно радили на побољшању материјалног положаја свих наших припадника, изјавио је министар одбране Александар Вулин представљајући резултате рада Министарства одбране и Војске Србије на конференцији којој су присуствовали начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума.

– Буџет Министарства одбране у односу на прошли је увећан за 24,6 милијарди динара и он ће од 1. јануара износити 95,1 милијарду динара, што је за 35 процената више у односу на 2018. годину. Највећи део буџета, осим на увећане зараде наших припадника за девет одсто, односиће се на опремање и наоружавање. Министарство одбране неће пренети ниједан динар неизмирених обавеза у 2019. годину, рекао је министар Вулин, истичући да Војска Србије плаћа све своје обавезе и води рачуна о утрошку буџетских средстава. Ове, 2018. године, рекао је он, извршење буџета ће бити 99,5 одсто, што најбоље говори колико је Војска добро планирала и водила рачуна да све што је испланирано буде у складу са законом и одговарајућим правилима, што је доказ да је структура нашег буџета готово идеална.

– На почетку рада овог састава Министарства одбране и Генералштаба, ми смо рекли хоћемо јаку и задовољну Војску. Јака војска се ствара обуком и наоружавањем, а задовољна тако што се њен положај у друштву побољшава и води рачуна о побољшању њеног материјалног положаја. У 2018. години наше зараде су повећане за 10 одсто, а у 2019. ће бити повећане за још девет одсто. Увећана су новчана примања свим војницима на одслужењу добровољног војног рока, ученицима, кадетима, лицима на стручном усавршавању такође за 10 одсто, а од 1. јануара и они ће добити увећање за девет одсто – рекао је министар одбране и додао да су створени услови за увећање плата научно-истраживачким радницима, стручњацима у Војнотехничком институту и омогућена исплата њиховог прековременог рада, те се на тај начин боримо с тржиштем које је „гладно“ врхунских стручњака и инжењера, а ми желимо да они остану да раде у Војсци Србије.

– Када је 2012. године Александар Вучић дошао у Војску Србије као министар одбране и када смо ми преузели одговорност за вођење државе Србије просечна официрска плата била је 558 евра. Од 1. јануара биће 681 евро. Подофицири су просечно примали 384 евра, а од 1. јануара примаће 486 евра. Професионални војници су зарађивали просечно 293 евра те давне 2012. године. После свих мера, велике борбе и штедње, велике борбе коју је водио Вучић као председник Владе, војници ће од 1. јануара примати просечно 359 евра. Војни службеници и намештеници су примали тада 349 евра, а од 1. јануара 439 евра – рекао је министар Вулин и додао да приче да се у војсци лошије живи него тада, једноставно нису тачне. У складу с наређењем врховног команданта Војске Србије додатно је повећана плата припадницима Специјалне бригаде, у зависности од ранга јединице. Тако је у чети увећање плате 6.500 динара, батаљону 4.000 динара, а у бригади 3.000 динара. Сем тога, навео је он, уведена је и солидарна помоћ за рођење детета у висини просечне нето зараде, на шта је од сада остварило право 1.797 деце.

Ове године, нагласио је министар Вулин, решено је стамбено питање за 747 припадника система, а на иницијативу председника Републике и врховног команданта донет је и закон о посебним условима за реализацију пројекта за изградњу станова за припаднике снага безбедности чија се реализација очекује.

Министар Вулин је истакао да се Војска опрема и наоружава.

- То је добра вест за сваког коме је стало до мира јер само ако имате јаку војску можете бити сигурни да нећете ратовати. У складу с одредбама уговора потписаних с Руском Федерацијом до сада је обезбеђено шест авиона Миг-29 и тренутно имамо девет Миг-ова 29 у летном стању. Идуће године, у оквиру војно-техничке помоћи, из Белорусије стижу још четири Миг-а 29. Са компанијом „Ербас“ у току је реализација пројекта набавке пет хеликоптера Х145-М за Војску Србије. Закључени су уговори о набавци четири борбена хеликоптера Ми 35-М  и три транспортна хеликоптера Ми-17. Осим тога, обновљени су ресурси осам авиона „орао“, а за још четири се обнављају. У току је, такође, модернизација авиона „супергалеб Г-4“. Све то указује да је 2018. година у којој је Ратно ваздухопловство спашено, јер је ојачано и враћа се на место које му припада.

Министар је додао да само оно што сами произведете и направите јесте ваше, док све остало може да буде предмет политике, уцена и трговина. Само оно што сами направите чини вашу земљу независном и способном да се опрема и да се брани.

– У Војску Србије је у току 2018. године уведено 29 нових средстава из домаћег развоја. Најбољи резултат пре овога је био у току 2009. године када је уведено осам средстава. Реч је о теренским аутомобилима које производи ФАП, модернизовани „кубови“, модернизовани радари, основа борбеног оклопног возила М16, комплет заштитне балистичке опреме М-17. Ту су, такође, „Лазар 3“, „Нора, „Ласта“ и други капитални системи који мењају способности Војске Србије, рекао је министар одбране додајући да овако добре резултате нисмо имали деценијама у назад.

У години за нама имали смо доста вежби, рекао је он, истичућу међу њима „Садејство 2018“, „Заједнички удар“, „Стена 4“.

– Здружено-тактичка вежба с бојевим гађањем „Век победника 1918-2018“ је вежба којом смо се одужили успомени на наше претке, али и умирили наше потомке тиме што смо доказали да имају војску која је у стању да брине о њиховој безбедности, о безбедности наше земље и нашег народа без обзира где он живео. Осам хиљада припадника Војске Србије једновремено је на десет локција у Републици Србији вежбало и радило баш оно што је њихов задатак – рекао је министар и додао да је више од 650 борбених возила учествовало у тој вежби, а да је потрошено више од 126 тона убојних средстава, што је доказ да Србија има војску која се константно обучава и припрема, која може да одговори на сваки изазов и да спроведе свако наређење. Реаговати на десет различитих места једновремено на такав начин, истако је министар одбране, не могу ни много богатије војске од наше.

Наша војска, навео је он, учествује и на међународним вежбама, размењујући искуства са другим армијама које и те како имају шта да науче од наших припадника

- Војска Србије се стриктно придржава политике државног руководства о војној неутралности и труди се да има приближан број вежби и са земљама с истока и са земљама запада. Ми учимо од сваког од ког имамо шта да научимо, преносимо своје знање и водимо рачуна да политика војне неутралности буде спроведена и заступљена како и треба. Војска Србије и Министарство одбране су веома активни на међународном плану. Имали смо 967 активности међународне војне сарадње, а комуницирамо са више од 60 земаља – рекао је Вулин, који се у години на измаку три пута срео са министром одбране Руске Федерације, два пута с министром одбране НР Кине, са министрима одбране Француске и Уједињеног Краљевства, истичући да не зна колико је земаља наше величине и војски наше бројности имало оволико сусрета на највишем нивоу, а после којих су следиле конкретне реализације, што говори о промењеном односу према Србији и нашој војсци.

Министар Вулин је истакао да се током прошле године значајно улагало и у инфраструктуру, а не треба заборавити да смо ми земља која је тешко погођена НАТО бомбардовањем, од чијих последица се наша војска још увек тешко опоравља, о чему сведочи и 80 објеката који су још увек загађени неексплодираним средствима из времена тог бомбардовања.

- У току је изградња хангара за хеликоптере у Нишу, изградња објеката за смештај ваздухоплова на аеродрому Батајница, а ових дана ће бити отворен и једини прави хелиодром који испуњава све стандарде у Републици Србији на ВМА. Сем тога, врши се реконструкција објеката за ремонт средстава везе и електронике у Техничком-ремонтном заводу Чачак, изводе се радови на санацији објеката система водоснабдевања у Центру за испитивања Никинци, истакао је министар одбране.

Према речима министра Вулина, 2018. година била је тешка година, година у којој смо се супротстављали бројним безбедносним изазовима, у којој смо јачали Војску и опремали је.

- Наредна, 2019. година неће бити нимало лакша, биће то година с много притисака на Републику Србију, њено државно руководство, а на првом месту председника, али 2019. ће бити година у којој ћемо се више ојачати, додатно наоружати, подићи ниво наше обучености, наше физичке спремности, у којој ћемо значајно повећати квалитет живота и стандард свих наших припадника. Војска Србије ће 2019. године бити војнички далеко јача, моћи ћемо можда први пут да кажемо да смо у регионалним оквирима војска коју ни на који начин не можете занемарити, која је опремљена најсавременијим средствима, чији су припадници обучени да та средства користе. Биће то година озбиљних изазова на које ми не можемо да утичемо, али можемо да одговоримо када се појаве. Грађани Србије могу да буду поносни на своју војску, да буду сигурни и мирни – они, њихов начин живота, али и сви Срби, без обзира где живе, биће чувани и сачувани, закључио је министар Александар Вулин.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
Da su , kao sto , bojim se i nisu bas , mudri , pa da od onih para sto izdadose aerodrom "Nikola Tesla" , odvoje neku paricu za nesto od kvalitetnije PVO tehnike ...

Al` da l` ce dati "mama Anhelina" ...?
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
видећемо кад дође цар  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
 Smile

Dok cekamo na Cara , neka je svima nama srecna Nova godina i  sa puno srece i zdravlja  i u miru da se provedu nastupajuci praznici i tako sve do doceka one naredne ...

Smile

Pa puta 105 , pa 05...

Smile
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
тако је живи били  Smile

Вулин: Наше слободно небо чуваће српски авиони и пилотиМинистарство одбране


Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су ноћас дежурне јединице ловачке авијације ангажоване у систему противваздухопловне одбране на аеродрому Батајница и са њима дочекали Нову 2019. годину.

Према речима министра Вулина, и ове ноћи је наше небо слободно и чувано захваљујући упорности, самопрегору, пожртвовању и професионализму свих припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

„Можемо да кажемо да је наше небо слободно и да је Србија мирна и сигурна. Неке друге земље допуштају да њихово небо чувају друга ваздухопловства, али наше слободно небо чуваће српски авиони и пилоти и српска противваздухопловна одбрана“, рекао је Вулин, који је у име председника Србије и у своје име захвалио свим припадницима ВС на огромном самопрегору, труду, ентузијазму и професионализму, на томе што толико воле Војску Србије, саопштило је Министарство одбране.

Захваљујући њима и њиховом раду, додао је, сви ми можемо да се осећамо мирно и сигурно и да знамо да је Србија слободна, чувана и заштићена.

Он је пожелео свим припадницима Војске Србије да 2019. година буде година успеха, даљег напретка, развоја и јачања Војске Србије, али и година мира, стабилности и сигурности.

„Србија ће бити слободна и 2019. године захваљујући Војсци Србије и њеним припадницима, којима желим много среће и здравља, да им се деца рађају и да Србија буде поносна на њих као што је и била“, поручио је министар.

Генерал Мојсиловић изразио је велико задовољство што је у борбеној јединици 204. ваздухопловне бригаде у којој је приказан рад у повишеном степену приправности ловачке паре.

Он је свим припадницима Војске Србије пожелео добро здравље, личну и породичну срећу, уз очекивања да Војска Србије у 2019. годину уђе јача, способнија и у готовости и спремности да изврши све оне задатке које пред њом постави и војно и државно руководство.

Капетан Небојша Радојковић, пилот у дежурној јединици, рекао је да та јединица непрекидно ради у систему дежурних снага за заштиту ваздушног простора Србије — 24 сата дневно, седам дана недељно и 365 дана годишње.

Он је честитао свим припадницима Војске Србије и грађанима Србије Нову 2019. годину и додао да ће одлазећу 2018. годину припадници Ратног ваздухопловства памтити по томе што је ваздухопловство опремљено и обновљено и што су у јединице примљени авиони МиГ-29 и школски авион „ласта“.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Код ВМА отворен савремени хелидром за Војску Србије и грађане



Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић и директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров присуствовали су данас отварању новог хелидрома код ВМА.

Након обиласка новоизграђеног објекта и информисања о изведеним радовима на инфраструктурном уређењу хелидрома ВМА, министар Вулин је истакао да је реч о најсавременијем и једином правом хелидрому у Србији, који има све елементе који су за ту намену предвиђени, додајући да је до недавно на хелидрому ВМА постојала само једна слетно-полетна тачка и да није било осветљења.

„Сада имамо две слетно-полетне тачке, обе имају осветљење, што значи да у свим временским условима, дању и ноћу, можемо да примимо све типове хеликоптера, без обзира на њихову величину. Пацијенти ВМА су на овај начин добили једну драгоцену услугу, али је и Војска Србије добила једну нову способност, као и сви грађани Србије. Свако улагање у Војску Србије јесте улагање у квалитет живота сваког грађанина и што будете имали јачу и опремљенију Војску Србије и што ми будемо имали више нових способности, то ће бити јача и Србија и то ће бити лакши живот сваког грађанина наше земље“, нагласио је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Министар одбране је захвалио директорки Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјани Чизмаров на великој донацији у износу од 25 милиона динара, додајући да су сва средства за инфраструктурне радове на том хелидрому обезбеђена из донације, а не из буџета.

„Велико ми је задовољство што могу да се захвалим директорки Чизмаров и зато што разуме и зато што је препознала потребу да се помогне пацијентима ВМА, као и сваком нашем грађанину, али и Војсци Србије. Позивам и остале социјално-одговорне субјекте у овој земљи да увек размишљају о томе да могу да помогну својој Војсци, јер тако ће помоћи и својој држави. Хелидром је отворен, он ће се користити и надајмо се да ћемо га увек користити у мирнодопске сврхе и увек за добро, али он је ту 24 часа на располагању свим грађанима наше земље, не само припадницима Војске“, поручио је Вулин.

Говорећи о значају новоизграђеног објекта на хелидрому ВМА, командант РВ и ПВО генерал Жарковић је истакао да су сада обезбеђени услови за смештај посаде хеликоптера, унутрашње службе, као и санитетског особља и лица која се хеликоптерима транспортују.

„Реч је о једином хелидрому у Републици Србији, који обезбеђује услове за слетање два хеликоптера истовремено, на две позиције, дању и ноћу и у свим условима. Веома је значајан за РВ и ПВО, ВМА, али и за целокупан систем одбране“, нагласио је генерал Жарковић, додајући да је од 1. јануара 2019. овај хелидром стављен у функцију и да су обезбеђени услови за слетање свих хеликоптера.

Отварању су присуствовали и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал Угљеша Јовичић и заступник начелника ВМА пуковник Мирослав Вукосављевић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
" КИША ОЛОВА:
Србија набавља хеликоптере са ротационим митраљезима “Minigun” (ВИДЕО)


 03-01-2019 18:34 Ратни извештаји Наоружање Фокус 10 Србија Друштво Видео

Ербасови вишенаменски хеликоптери H145M који ће следеће године стићи у јединице Војске Србије, као и полицијске снаге, ће моћи да користе и ротационе митраљезе GAU-2B/A познатије као “Minigun”.




(Х145М (Фото: Јутјуб)

Верзија хеликоптера са оваквим наоружањем је идеална за борбу против терористичких група, и генерално сукобима ниског интензитета. За сада се тачно не зна да ли ће наша држава у пакету опреме за овај хеликоптер, уврстити и ова средства. Министар одбране Александа Вулин је недавно изјавио да ће то углавном бити убојна средства из домаћег развоја.

Немци су одређен број својих војно-полицијских хеликоптера овог типа опремили са ротационим митраљезима. Углавном ће га користити специјалне војне и полицијске јединице.

Ради се о шестоцевном митраљезу у калибру 7,62мм направљеном по легендарном “Gatling” механизму. Захваљујући овом механизму који се састоји од шест митраљеских цеви које покреће електромотор, добијају се импресивне вредности када је у питању сирова ватрена моћ овог оружја. Његов темпо гађања се креће у распону од 2000-6000 метака у минути. Ефективни домет митраљеза износи око 1000 метара, а пуни се повезаним реденицама капацитетима од 2000 и више метака. Поједине муницијске кутије могу да садрже и реденике са 4000+ метака које овај митраљез може да испали за мање од једног минута.Цео митраљез покреће електромотор који генерише снагу 24-28 волти.

Овакав тип хеликоптера је углавном намењен за потребе специјалних јединица војске и полиције. Састави попут САЈ (Специјалне антитерористичке јединице) МУП-а РС или батаљона Кобре Војске Србије, имају потребу за хеликоптером који је опремљен овим типом митраљеза.

Он би био идеално борбено средство за непосредну ватрену подршку командосима на земљи, током извођења противтерористичких операција

Србија је од немачког произвођача наручила девет хеликоптера H145M. Претпоставка је да ће пет хеликоптера бити распоређено у јединице Војске Србије, док ће четири јединице добити МУП РС. Реализација комплетног уговора се очекује до краја ове године.

https://www.pravda.rs/2019/1/3/kisa-olova-srbija-nabavlja-helikoptere-sa-rotacionim-mitraljezima-minigun-video/

 Smile

Ako je ova vest tacna , onda bi to moglo da bude veoma korisno za bojevu upotrebu sa jednim od savremenijih i opasnijih vatrenih sredstava ...

Mada je meni , po malo cudno , da se niko od domacih  "nije setio da izmisli" sistem slicnih mogucnosti ...
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
interesantno da su austrijanci govorili kako ce srbiju okupati kisom celika...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 302 303 305 306 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Apr 2024, 01:05:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.