IN < - Vladika Artemije: Ne gasite ognjišta - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Ne gasite ognjišta

BEOGRAD - Teško je bilo preživeti 17. mart i sve ono što je posle toga usledilo. Pomenulo se, ne povratilo se, ali je sve to naš narod uspeo da izdrži zahvaljujući jakoj veri u Isusa Hrista, nadom na milost i pravdu Božiju, kojoj na kraju pripada trijumf i pobeda - poručio je vladikaArtemije srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

U poruci koja će biti pročitana danas, trećeg dana Roždestva Hristovog, na praznik svetog arhiđakona Stefana, navodi se da se hrišćani ne plaše burnih stihija ovoga sveta jer imaju tiho pristanište u carstvu Hristovom. "Tu radost Božića ništa ne može da pomuti, čak ni sva stradanja i nevolje kroz koje mi na Kosovu i Metohiji prolazimo već punih pet i po godina, a naročito ove poslednje godine", istakao je vladika Artemije u poruci kosmetskim Srbima.

"Proslavljajući rođenoga na zemlji Spasitelja sveta, treba da znamo da nam Gospod uvek daruje mnoge duhovne radosti, prebivajući sa Crkvom svojom i u Crkvi svojoj. Preporađa se crkveni život. Sve je više naroda, naročito mladih, aktivnih, punih energije, koji počinju da se trude na njivi Hristovoj. Priliv mladih u naše manastire, koji sebe posvećuju na službu Bogu i svome rodu, jeste nešto što uliva nadu i poverenje da je zaista 'S nama Bog'". Ostanimo i mi verni Bogu i njegovoj svetoj Crkvi, ostanimo istrajni na našim ognjištima da se ne ugase. Ugašeno ognjište je najdublji grob, iz koga nema vaskrsenja", navodi se u poruci.
P. P.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo