Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Junak sa ledenog jezera u Zrenjaninu  (Pročitano 606 puta)
20. Okt 2005, 23:58:29
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Vojnik spasao davljenja dvoje dece

Junak sa ledenog jezera u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Igra dvoje dece iz Zrenjanina, sedmogodišnje Marine Nenadić i desetogodišnjeg Aleksandra Deaka pored jezera ispred Kulturnog centra, zamalo se nije završila kobno. Da vojnik Filip Golubović (25) na povratku kući iz grada nije opazio da je devojčica upala u vodu a dečak za njom, pitanje je kako bi se sve završilo.

Dečak i njegova sestra od tetke prošle subote su odšetali do Kulturnog centra da gledaju probu folklora, a oko 14 sati, kada se i vojnik po ugovoru u zrenjaninskoj kasarni Filip Golubović vraćao iz grada prečicom pored jezera, deca su izašla da se poigraju po sunčanom vremenu.

- Opazio sam decu pored jezera i ništa mi nije bilo sumnjivo. Samo što sam skrenuo pogled na zgradu Kulturnog centra i izgubio ih iz vida, već su bili u jezeru. Obala je ovde vrlo strma, gledao sam kako devojčica upada a dečak pokušava da joj pomogne pa i on upada u duboku jezersku vodu. Potrčao sam bez ramišljanja, skinuo sam duks da bih bio slobodniji i skočio u jezero da ih izvučem. Već na metar od obale voda mi je bila do ramena. Najpre sam došao do dečaka, već se bio napio vode, ali je bio na površini i živ. Kad sam stigao do devojčice, njena glava je već bila pod vodom. Da mi u pomoć nisu pritekli sugrađani koji su se tu zatekli i za koje sam kasnije saznao da se zovu Sabo Tibor i Nikola Danilović, pitanje je da li bih uspeo da se sam izborim i da izvučem decu na obalu, živu i zdravu - ispričao je desetar po ugovoru 506. brigade, koji je inače tog vikenda bio u civilnom odelu, a vraćao se u iznajmljeni stan preko puta zrenjaninske kasarne, u kome stanuje sa suprugom i svojim dedom, jer je rano ostao bez roditelja.

Otac devojčice Marine Nenadić, Mile, iako još uvek uzrujan, nije imao ništa protiv da priča o svemu što se dogodilo. Ali deca, Marina i Aleksandar, ćutala su kao zalivena i klonila se fotoaparata. Roditelji kažu da sa „strancima“ nisu progovorila ni reči o događaju kojim su još uvek opterećena.

- Ni sam ne znam kako je to moglo da se dogodi jer su deca zaista mirna i nikakvih problema s njima nismo imali. Pitali smo Aleksandra kako je to ušao u vodu kad ne voli vodu, a on je odgovorio: „A kako bih vam na oči izašao da se Marini nešto desilo?!“ - priča Marinin otac i dodaje da ga i sad jeza hvata od pomisli da su deca, onako u zimskoj garderobi, upala u jerezo.

Mile Nenadić takođe kaže da još nije razgovarao sa trećim spasiocem Nikolom Danilovićem jer se ne javlja na mobilni telefon do čijeg je broja nekako došao.

Izvor: Blic \ J. Vojinov
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.136 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.